Gå til innhold

Forstår meg ikke på foreldre som gir sine barn kjeks, boller, godteri osv


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Har ikke lest de 4 siste sidene med svar. Men enig med HI at det er veldig mange som dytter søtsaker i små munner.

Fullammet minste i 10 mnd, ikke helt frivillig. Men de på barsel gruppa satt mens jeg ammet og foret sine 10 mnd gamle barn med bokstavkjeks!!!

 

I tillegg ser jeg ofte både boller og andre søtsaker blir gitt til altfor små barn. Har selv 3 unger og ja det er vanskelig å unngå at de får smaken på sukker tidlig. Men mine har da ikke begynt så tidlig. De har rett og slett ikke vist hva søsknene har spist lørdagskveld eller vært rå fornøyd med oppskjert frukt.

 

Kjeks skal ikke spises daglig i mine øyne.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Det kan ikke fornektes at det er mye tilsetninger i maten som vi ikke har godt av. Nok en grunn til å velge økologiske rene produkter, da slipper man unna matsminke, sprøytemidler, tilsetninger i dyrefóret ol. Har ingen problemer med at det er (økologisk) ku-, gris-, og kyllingmøkk i jorda grønnsakene vokser i, det er verre med kunstgjødsel og lignende som fjerner næringsgrunnlaget i jorda og gjør grønnsakene næringsfattigere. Og det har vel i hele tråden her vært snakk om naturlig søtning, ikke kunstig. Aspartam er kjemisk framstilt og har vel heller aldri vært nevnt her som noe alternativ til sukker. Stevia derimot er en plante, 100 % naturlig, og sukrin er et sukkeralkohol som finnes naturlig i flere typer frukt, men det tas ikke opp i kroppen og fører dermed ikke til noen blodsukkerstigning. Synes det blir litt feil å tillegge HI egenskaper dere ikke vet noenting om på grunnlag av at dere er uenige i hennes syn på sukker i kostholdet. Da kan dere heller si akkurat _det_ og ikke gjøre narr.
Så du spiser alt økologisk? Lurer på hvor mye det matbudsjettet er på jeg... Hvis ikke - hvorfor tilfører du kroppen unødvendige stoffer som tilsetningsstoffer, foringsmidler, sprøytemidler, mens unødvendig stoff SUKKER har du hysteri imot? Hva er forskjell mellom disse stoffene?
Ikke meg du spør, men må nesten spørre tilbake: Mener du at fordi en del mat er tilført sprøytemidler og tilsetningsstoffer, så forsvarer dette også utstrakt bruk av hvitt sukker? Du mener at så lenge man spiser en usunn ting, kan man like gjerne spise enda en usunn ting? Eller hvordan henger logikken sammen? Har folk generell motvilje mot å redusere så mange usunne faktorer i kosten sin som mulig? Det er vel det som bør være målet?
Ikke UTSTRAKT bruk av sukker. HI og den andre (Mentha?) sier at de ALDRI bruker sukker. Fordi det er unødvendig å tilføre kroppen. Samtidig som de bruker andre, også unødvendige stoffer, uten noen betenkeligheter. Jeg selv mener at man skal begrense inntak av sukker. Men å ALDRI spise sukker og hvit mel fordi det er unødvendig, når man propper seg full av e-stoffer ellers, er hysteri. Etter MIN mening. Jeg bare lurte på hvorfor de var så hysterisk til akkurat sukker, når de er imot å tilføre kroppen unødvendige stoffer, men ikke så skeptisk til andre midler. Målet bør være å vise sunn fornuft. Ikke være hysterisk.
Ingen av de som svarer " Nei til hvitt sukker" i denne tråden er hysteriske. Jeg synes det begynner å bli komisk hvordan dere vrir og vender på det :P Vi lager akkurat samme mat som i enhver husholdning, men ved å erstatte enkelte ingredienser med noe mer naturlig og sunt for kroppen. Dere henger dere veldig opp i " ALDRI SPISE SUKKER". Vi spiser søt mat, men med for eks yacon istedenfor hvitt sukker. Eller bjørksøt. Vi spiser sukker, men en naturlig form for sukker. Get it? Hvorfor er dette noe som frustrerer så kraftig?

 

Det at dere helt uten betenkeligheter propper i dere andre skadelige stoffer, samtidig som dere hadde besvimt av å få vite at det var sukker i maten deres.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Mentha
Det kan ikke fornektes at det er mye tilsetninger i maten som vi ikke har godt av. Nok en grunn til å velge økologiske rene produkter, da slipper man unna matsminke, sprøytemidler, tilsetninger i dyrefóret ol. Har ingen problemer med at det er (økologisk) ku-, gris-, og kyllingmøkk i jorda grønnsakene vokser i, det er verre med kunstgjødsel og lignende som fjerner næringsgrunnlaget i jorda og gjør grønnsakene næringsfattigere. Og det har vel i hele tråden her vært snakk om naturlig søtning, ikke kunstig. Aspartam er kjemisk framstilt og har vel heller aldri vært nevnt her som noe alternativ til sukker. Stevia derimot er en plante, 100 % naturlig, og sukrin er et sukkeralkohol som finnes naturlig i flere typer frukt, men det tas ikke opp i kroppen og fører dermed ikke til noen blodsukkerstigning. Synes det blir litt feil å tillegge HI egenskaper dere ikke vet noenting om på grunnlag av at dere er uenige i hennes syn på sukker i kostholdet. Da kan dere heller si akkurat _det_ og ikke gjøre narr.
Så du spiser alt økologisk? Lurer på hvor mye det matbudsjettet er på jeg... Hvis ikke - hvorfor tilfører du kroppen unødvendige stoffer som tilsetningsstoffer, foringsmidler, sprøytemidler, mens unødvendig stoff SUKKER har du hysteri imot? Hva er forskjell mellom disse stoffene?
Ikke meg du spør, men må nesten spørre tilbake: Mener du at fordi en del mat er tilført sprøytemidler og tilsetningsstoffer, så forsvarer dette også utstrakt bruk av hvitt sukker? Du mener at så lenge man spiser en usunn ting, kan man like gjerne spise enda en usunn ting? Eller hvordan henger logikken sammen? Har folk generell motvilje mot å redusere så mange usunne faktorer i kosten sin som mulig? Det er vel det som bør være målet?
Ikke UTSTRAKT bruk av sukker. HI og den andre (Mentha?) sier at de ALDRI bruker sukker. Fordi det er unødvendig å tilføre kroppen. Samtidig som de bruker andre, også unødvendige stoffer, uten noen betenkeligheter. Jeg selv mener at man skal begrense inntak av sukker. Men å ALDRI spise sukker og hvit mel fordi det er unødvendig, når man propper seg full av e-stoffer ellers, er hysteri. Etter MIN mening. Jeg bare lurte på hvorfor de var så hysterisk til akkurat sukker, når de er imot å tilføre kroppen unødvendige stoffer, men ikke så skeptisk til andre midler. Målet bør være å vise sunn fornuft. Ikke være hysterisk.

 

Hvor har jeg sagt at jeg ALDRI bruker sukker? Jeg sier at jeg gidder ikke å introdusere poden for sukkerrike produkter på et stadium hvor han ikke interesserer seg for det selv, og jeg prøver å begrense sukkerbruken i eget kosthold ved å bruke naturlige erstatninger og lage mest mulig mat selv.

Jeg kjøper økologisk når jeg har muligheten til det, og bruker gjerne de ekstra kronene på mat som er uten giftstoffer og e-stoffer. Men det vil ikke si at jeg ser ned på andre som ikke gjør det, eller at jeg aldri spiser mat som ikke er økologisk. Hvorfor må alt være så svart-hvitt her inne? Man kan ha idealer man streber mot selv om man ikke klarer å leve 100% sånn som man skulle ønske. Skulle man da heller gitt opp alle drømmer og mål, fordi det ikke er realistisk å få det til 100%? I dagens samfunn krever det voldsom innsats for å klare å holde et rent økologisk og/eller helt sukkerfritt kosthold, og jeg ser ikke muligheten for at jeg skal klare det helt sånn som situasjonen er nå, men jeg sparer inn på sukker og sprøytemidler der jeg kan, og så vet jeg at alle monner drar, så det hjelper til med å gi min familie sunnere mat i hverdagen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Mentha
Det kan ikke fornektes at det er mye tilsetninger i maten som vi ikke har godt av. Nok en grunn til å velge økologiske rene produkter, da slipper man unna matsminke, sprøytemidler, tilsetninger i dyrefóret ol. Har ingen problemer med at det er (økologisk) ku-, gris-, og kyllingmøkk i jorda grønnsakene vokser i, det er verre med kunstgjødsel og lignende som fjerner næringsgrunnlaget i jorda og gjør grønnsakene næringsfattigere. Og det har vel i hele tråden her vært snakk om naturlig søtning, ikke kunstig. Aspartam er kjemisk framstilt og har vel heller aldri vært nevnt her som noe alternativ til sukker. Stevia derimot er en plante, 100 % naturlig, og sukrin er et sukkeralkohol som finnes naturlig i flere typer frukt, men det tas ikke opp i kroppen og fører dermed ikke til noen blodsukkerstigning. Synes det blir litt feil å tillegge HI egenskaper dere ikke vet noenting om på grunnlag av at dere er uenige i hennes syn på sukker i kostholdet. Da kan dere heller si akkurat _det_ og ikke gjøre narr.
Så du spiser alt økologisk? Lurer på hvor mye det matbudsjettet er på jeg... Hvis ikke - hvorfor tilfører du kroppen unødvendige stoffer som tilsetningsstoffer, foringsmidler, sprøytemidler, mens unødvendig stoff SUKKER har du hysteri imot? Hva er forskjell mellom disse stoffene?
Ikke meg du spør, men må nesten spørre tilbake: Mener du at fordi en del mat er tilført sprøytemidler og tilsetningsstoffer, så forsvarer dette også utstrakt bruk av hvitt sukker? Du mener at så lenge man spiser en usunn ting, kan man like gjerne spise enda en usunn ting? Eller hvordan henger logikken sammen? Har folk generell motvilje mot å redusere så mange usunne faktorer i kosten sin som mulig? Det er vel det som bør være målet?
Ikke UTSTRAKT bruk av sukker. HI og den andre (Mentha?) sier at de ALDRI bruker sukker. Fordi det er unødvendig å tilføre kroppen. Samtidig som de bruker andre, også unødvendige stoffer, uten noen betenkeligheter. Jeg selv mener at man skal begrense inntak av sukker. Men å ALDRI spise sukker og hvit mel fordi det er unødvendig, når man propper seg full av e-stoffer ellers, er hysteri. Etter MIN mening. Jeg bare lurte på hvorfor de var så hysterisk til akkurat sukker, når de er imot å tilføre kroppen unødvendige stoffer, men ikke så skeptisk til andre midler. Målet bør være å vise sunn fornuft. Ikke være hysterisk.
Ingen av de som svarer " Nei til hvitt sukker" i denne tråden er hysteriske. Jeg synes det begynner å bli komisk hvordan dere vrir og vender på det :P Vi lager akkurat samme mat som i enhver husholdning, men ved å erstatte enkelte ingredienser med noe mer naturlig og sunt for kroppen. Dere henger dere veldig opp i " ALDRI SPISE SUKKER". Vi spiser søt mat, men med for eks yacon istedenfor hvitt sukker. Eller bjørksøt. Vi spiser sukker, men en naturlig form for sukker. Get it? Hvorfor er dette noe som frustrerer så kraftig?
Det at dere helt uten betenkeligheter propper i dere andre skadelige stoffer, samtidig som dere hadde besvimt av å få vite at det var sukker i maten deres.

 

Hvilke skadelige stoffer tenker du på da?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det ser ikke ut som det er veldig krevende å holde seg helt sukkerfritt, siden flere i denne tråden klarer det og sier at de ikke bruker mer tid på det enn på å bruke sukkerholdige produkter. SUNNE matvaner er å lære barnet om hva som er bra og ikke for kroppen, ikke at EN vare er kjempefarlig og for all del må unngås i alle situasjoner.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det kan ikke fornektes at det er mye tilsetninger i maten som vi ikke har godt av. Nok en grunn til å velge økologiske rene produkter, da slipper man unna matsminke, sprøytemidler, tilsetninger i dyrefóret ol. Har ingen problemer med at det er (økologisk) ku-, gris-, og kyllingmøkk i jorda grønnsakene vokser i, det er verre med kunstgjødsel og lignende som fjerner næringsgrunnlaget i jorda og gjør grønnsakene næringsfattigere. Og det har vel i hele tråden her vært snakk om naturlig søtning, ikke kunstig. Aspartam er kjemisk framstilt og har vel heller aldri vært nevnt her som noe alternativ til sukker. Stevia derimot er en plante, 100 % naturlig, og sukrin er et sukkeralkohol som finnes naturlig i flere typer frukt, men det tas ikke opp i kroppen og fører dermed ikke til noen blodsukkerstigning. Synes det blir litt feil å tillegge HI egenskaper dere ikke vet noenting om på grunnlag av at dere er uenige i hennes syn på sukker i kostholdet. Da kan dere heller si akkurat _det_ og ikke gjøre narr.
Så du spiser alt økologisk? Lurer på hvor mye det matbudsjettet er på jeg... Hvis ikke - hvorfor tilfører du kroppen unødvendige stoffer som tilsetningsstoffer, foringsmidler, sprøytemidler, mens unødvendig stoff SUKKER har du hysteri imot? Hva er forskjell mellom disse stoffene?
Ikke meg du spør, men må nesten spørre tilbake: Mener du at fordi en del mat er tilført sprøytemidler og tilsetningsstoffer, så forsvarer dette også utstrakt bruk av hvitt sukker? Du mener at så lenge man spiser en usunn ting, kan man like gjerne spise enda en usunn ting? Eller hvordan henger logikken sammen? Har folk generell motvilje mot å redusere så mange usunne faktorer i kosten sin som mulig? Det er vel det som bør være målet?
Ikke UTSTRAKT bruk av sukker. HI og den andre (Mentha?) sier at de ALDRI bruker sukker. Fordi det er unødvendig å tilføre kroppen. Samtidig som de bruker andre, også unødvendige stoffer, uten noen betenkeligheter. Jeg selv mener at man skal begrense inntak av sukker. Men å ALDRI spise sukker og hvit mel fordi det er unødvendig, når man propper seg full av e-stoffer ellers, er hysteri. Etter MIN mening. Jeg bare lurte på hvorfor de var så hysterisk til akkurat sukker, når de er imot å tilføre kroppen unødvendige stoffer, men ikke så skeptisk til andre midler. Målet bør være å vise sunn fornuft. Ikke være hysterisk.
Ingen av de som svarer " Nei til hvitt sukker" i denne tråden er hysteriske. Jeg synes det begynner å bli komisk hvordan dere vrir og vender på det :P Vi lager akkurat samme mat som i enhver husholdning, men ved å erstatte enkelte ingredienser med noe mer naturlig og sunt for kroppen. Dere henger dere veldig opp i " ALDRI SPISE SUKKER". Vi spiser søt mat, men med for eks yacon istedenfor hvitt sukker. Eller bjørksøt. Vi spiser sukker, men en naturlig form for sukker. Get it? Hvorfor er dette noe som frustrerer så kraftig?
Det at dere helt uten betenkeligheter propper i dere andre skadelige stoffer, samtidig som dere hadde besvimt av å få vite at det var sukker i maten deres.
Hvilke skadelige stoffer tenker du på da?

 

Sprøytemidler, kunstig kraftfor, kjøttklister som bruke f eks i First price sine fiskefileter og så videre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Gjest Mentha
Det kan ikke fornektes at det er mye tilsetninger i maten som vi ikke har godt av. Nok en grunn til å velge økologiske rene produkter, da slipper man unna matsminke, sprøytemidler, tilsetninger i dyrefóret ol. Har ingen problemer med at det er (økologisk) ku-, gris-, og kyllingmøkk i jorda grønnsakene vokser i, det er verre med kunstgjødsel og lignende som fjerner næringsgrunnlaget i jorda og gjør grønnsakene næringsfattigere. Og det har vel i hele tråden her vært snakk om naturlig søtning, ikke kunstig. Aspartam er kjemisk framstilt og har vel heller aldri vært nevnt her som noe alternativ til sukker. Stevia derimot er en plante, 100 % naturlig, og sukrin er et sukkeralkohol som finnes naturlig i flere typer frukt, men det tas ikke opp i kroppen og fører dermed ikke til noen blodsukkerstigning. Synes det blir litt feil å tillegge HI egenskaper dere ikke vet noenting om på grunnlag av at dere er uenige i hennes syn på sukker i kostholdet. Da kan dere heller si akkurat _det_ og ikke gjøre narr.
Så du spiser alt økologisk? Lurer på hvor mye det matbudsjettet er på jeg... Hvis ikke - hvorfor tilfører du kroppen unødvendige stoffer som tilsetningsstoffer, foringsmidler, sprøytemidler, mens unødvendig stoff SUKKER har du hysteri imot? Hva er forskjell mellom disse stoffene?
Ikke meg du spør, men må nesten spørre tilbake: Mener du at fordi en del mat er tilført sprøytemidler og tilsetningsstoffer, så forsvarer dette også utstrakt bruk av hvitt sukker? Du mener at så lenge man spiser en usunn ting, kan man like gjerne spise enda en usunn ting? Eller hvordan henger logikken sammen? Har folk generell motvilje mot å redusere så mange usunne faktorer i kosten sin som mulig? Det er vel det som bør være målet?
Ikke UTSTRAKT bruk av sukker. HI og den andre (Mentha?) sier at de ALDRI bruker sukker. Fordi det er unødvendig å tilføre kroppen. Samtidig som de bruker andre, også unødvendige stoffer, uten noen betenkeligheter. Jeg selv mener at man skal begrense inntak av sukker. Men å ALDRI spise sukker og hvit mel fordi det er unødvendig, når man propper seg full av e-stoffer ellers, er hysteri. Etter MIN mening. Jeg bare lurte på hvorfor de var så hysterisk til akkurat sukker, når de er imot å tilføre kroppen unødvendige stoffer, men ikke så skeptisk til andre midler. Målet bør være å vise sunn fornuft. Ikke være hysterisk.
Ingen av de som svarer " Nei til hvitt sukker" i denne tråden er hysteriske. Jeg synes det begynner å bli komisk hvordan dere vrir og vender på det :P Vi lager akkurat samme mat som i enhver husholdning, men ved å erstatte enkelte ingredienser med noe mer naturlig og sunt for kroppen. Dere henger dere veldig opp i " ALDRI SPISE SUKKER". Vi spiser søt mat, men med for eks yacon istedenfor hvitt sukker. Eller bjørksøt. Vi spiser sukker, men en naturlig form for sukker. Get it? Hvorfor er dette noe som frustrerer så kraftig?
Det at dere helt uten betenkeligheter propper i dere andre skadelige stoffer, samtidig som dere hadde besvimt av å få vite at det var sukker i maten deres.
Hvilke skadelige stoffer tenker du på da?
Sprøytemidler, kunstig kraftfor, kjøttklister som bruke f eks i First price sine fiskefileter og så videre.

 

Da regner jeg med det ikke var meg du siktet til, siden jeg har svart på det lenger opp.

Temaet i tråden her gjaldt sukker, ikke andre tilsetninger, men ja, jeg er helt enig i at det går an å tenke seg om på flere plan når man handler mat.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det har begynt å komme frem at all den KUNSTIGE søtningen som bl.a aspartam er MYYE farligere enn vanlig sukker! Disse stoffene og alle e-stoffene som er tilsett all den "sunne" maten som er uten sukker og fett har en mye farliger virkning på kroppen en sukker som har blitt brukt i alle år... Vet om en rekke helsepersonell som bruker SUKKER fremfor KUNSTIG søtning...her er det jo snakk om alt med måte når det gjelder sukker, men i noen land er det snakk om et totalforbud i bl.a USA når det gjelder visse e-stoff som kunstig søtning.... Noe og tenke på dere som skal være så fanatiske på sukker at det faktisk er mye farligere med all denne light safta og brusen enn å ta seg et kalss brus m,ed vanlig sukker i! Her i huset bruker vi IKKE saft, brus, eller mat med kunstig søtning!

 

Jeg er helt enig med deg! Bruker ikke noe med kunstige søtstoffer og har heller ikke gjort det på mange år. De fleste som har lest seg opp på det med sukker slik HI har gjort bruker selvfølgelig ikke kunstige søtningsmidler heller - fordi de som regel også har satt seg inn i det med disse søtningsmidlene.

Må jeg/vi velge, så helt klart sukker enn kunstige søtningsstoffer en gang i blant.

 

Men noe av poenget til HI var vel å få frem at man har sunne og GODE (smaksmessig) alternativer til hvitt sukker. Alternativer som fullt ut erstatter sukker, men som ikke har de ugunstige effektene på kroppen som sukker har. HI har aldri sagt at hun ikke mener barna skal få spise god mat eller "søt" mat - hun har stilt spørsmål om hvorfor folk fremdeles velger usunt sukker fremfor sunne, like gode løsninger. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det har begynt å komme frem at all den KUNSTIGE søtningen som bl.a aspartam er MYYE farligere enn vanlig sukker! Disse stoffene og alle e-stoffene som er tilsett all den "sunne" maten som er uten sukker og fett har en mye farliger virkning på kroppen en sukker som har blitt brukt i alle år... Vet om en rekke helsepersonell som bruker SUKKER fremfor KUNSTIG søtning...her er det jo snakk om alt med måte når det gjelder sukker, men i noen land er det snakk om et totalforbud i bl.a USA når det gjelder visse e-stoff som kunstig søtning.... Noe og tenke på dere som skal være så fanatiske på sukker at det faktisk er mye farligere med all denne light safta og brusen enn å ta seg et kalss brus m,ed vanlig sukker i! Her i huset bruker vi IKKE saft, brus, eller mat med kunstig søtning!
Jeg er helt enig med deg! Bruker ikke noe med kunstige søtstoffer og har heller ikke gjort det på mange år. De fleste som har lest seg opp på det med sukker slik HI har gjort bruker selvfølgelig ikke kunstige søtningsmidler heller - fordi de som regel også har satt seg inn i det med disse søtningsmidlene. Må jeg/vi velge, så helt klart sukker enn kunstige søtningsstoffer en gang i blant. Men noe av poenget til HI var vel å få frem at man har sunne og GODE (smaksmessig) alternativer til hvitt sukker. Alternativer som fullt ut erstatter sukker, men som ikke har de ugunstige effektene på kroppen som sukker har. HI har aldri sagt at hun ikke mener barna skal få spise god mat eller "søt" mat - hun har stilt spørsmål om hvorfor folk fremdeles velger usunt sukker fremfor sunne, like gode løsninger. :)

 

Og sier at de som gjør det ødelegger barna sine. Utrolig konstruktivt tilnærming.... not!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det har begynt å komme frem at all den KUNSTIGE søtningen som bl.a aspartam er MYYE farligere enn vanlig sukker! Disse stoffene og alle e-stoffene som er tilsett all den "sunne" maten som er uten sukker og fett har en mye farliger virkning på kroppen en sukker som har blitt brukt i alle år... Vet om en rekke helsepersonell som bruker SUKKER fremfor KUNSTIG søtning...her er det jo snakk om alt med måte når det gjelder sukker, men i noen land er det snakk om et totalforbud i bl.a USA når det gjelder visse e-stoff som kunstig søtning.... Noe og tenke på dere som skal være så fanatiske på sukker at det faktisk er mye farligere med all denne light safta og brusen enn å ta seg et kalss brus m,ed vanlig sukker i! Her i huset bruker vi IKKE saft, brus, eller mat med kunstig søtning!
Jeg er helt enig med deg! Bruker ikke noe med kunstige søtstoffer og har heller ikke gjort det på mange år. De fleste som har lest seg opp på det med sukker slik HI har gjort bruker selvfølgelig ikke kunstige søtningsmidler heller - fordi de som regel også har satt seg inn i det med disse søtningsmidlene. Må jeg/vi velge, så helt klart sukker enn kunstige søtningsstoffer en gang i blant. Men noe av poenget til HI var vel å få frem at man har sunne og GODE (smaksmessig) alternativer til hvitt sukker. Alternativer som fullt ut erstatter sukker, men som ikke har de ugunstige effektene på kroppen som sukker har. HI har aldri sagt at hun ikke mener barna skal få spise god mat eller "søt" mat - hun har stilt spørsmål om hvorfor folk fremdeles velger usunt sukker fremfor sunne, like gode løsninger. :)
Og sier at de som gjør det ødelegger barna sine. Utrolig konstruktivt tilnærming.... not!

 

jeg gjør det forresten fordi jeg har verken evner, tid eller krefter å finne og søke etter mange forskjellige matvarer som ikke finnes i vanlige butikker, og bruke mye tid på matlaging. Jeg er en dårlig kokk, det innrømmer jeg. Har verken talent eller interesse for matlaging. Men lager sunne middager, frokoster og kvelds til ungene. Innenfor sunn fornufts rekkevidde. Har for eksempel aldri sett verken bjørkesøt eller yacon i butikkene her. å bestille all mat på nett eller kjøre langt for å få tak i det gidder jeg rett og slett ikke.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kan jeg da få spørre HVA dere spiser dere som IKKE spiser sukker og kun økologisk mat??

 

Lager dere alt fra bunnen av da eller?

 

Leser nøye på alt dere kjøper og ringer dere rundt til produsentene for å høre hvilket sprøytemiddel, kunstgjødsel ol. som er brukt som nok IKKE står på varedeklarasjonen...

 

Og hva med alt av frukt ,bær og grønt??

Er dere så naive og tror at det ikke har blitt brukt noe som helst kjemikalier og e-stoffer??

 

Og hva vet dere om det dere mener er sunt, ikke er dyrket nær f.eks. områder med radioaktivitet, kjernekraftverk ol??

 

Nei her må en bruke sunn fornuft og si ALT MED MåTE!

 

Dere ødelegger jo psyken både til dere selv og barna med å være Såå hysteriske som dere er.... :-(

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Alltid morsomt å lese hva førstegangsmødre mener og så se prinsippene falle en etter en ettersom ungen får søsken ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har ikke tidligere svart i denne tråden, men bare observert galskapen :P

 

Kjære høner, ro ned blodtrykket! Jeg klarer ikke å se den frekke tonen dere sier at Hi har, jeg ser ikke hvor hun fordømmer noen eller hvor hun angriper dere. Jeg ser derimot veldig tydelig hvor DERE angriper henne.

 

Hun er ikke hysterisk, men bevisst. Det er ikke noe galt i det ;)

 

Les igjennom tråden en gang til, og prøv å ha et åpent sinn.

Pust med magen nå!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Det kan ikke fornektes at det er mye tilsetninger i maten som vi ikke har godt av. Nok en grunn til å velge økologiske rene produkter, da slipper man unna matsminke, sprøytemidler, tilsetninger i dyrefóret ol. Har ingen problemer med at det er (økologisk) ku-, gris-, og kyllingmøkk i jorda grønnsakene vokser i, det er verre med kunstgjødsel og lignende som fjerner næringsgrunnlaget i jorda og gjør grønnsakene næringsfattigere. Og det har vel i hele tråden her vært snakk om naturlig søtning, ikke kunstig. Aspartam er kjemisk framstilt og har vel heller aldri vært nevnt her som noe alternativ til sukker. Stevia derimot er en plante, 100 % naturlig, og sukrin er et sukkeralkohol som finnes naturlig i flere typer frukt, men det tas ikke opp i kroppen og fører dermed ikke til noen blodsukkerstigning. Synes det blir litt feil å tillegge HI egenskaper dere ikke vet noenting om på grunnlag av at dere er uenige i hennes syn på sukker i kostholdet. Da kan dere heller si akkurat _det_ og ikke gjøre narr.
Så du spiser alt økologisk? Lurer på hvor mye det matbudsjettet er på jeg... Hvis ikke - hvorfor tilfører du kroppen unødvendige stoffer som tilsetningsstoffer, foringsmidler, sprøytemidler, mens unødvendig stoff SUKKER har du hysteri imot? Hva er forskjell mellom disse stoffene?
Ikke meg du spør, men må nesten spørre tilbake: Mener du at fordi en del mat er tilført sprøytemidler og tilsetningsstoffer, så forsvarer dette også utstrakt bruk av hvitt sukker? Du mener at så lenge man spiser en usunn ting, kan man like gjerne spise enda en usunn ting? Eller hvordan henger logikken sammen? Har folk generell motvilje mot å redusere så mange usunne faktorer i kosten sin som mulig? Det er vel det som bør være målet?
Ikke UTSTRAKT bruk av sukker. HI og den andre (Mentha?) sier at de ALDRI bruker sukker. Fordi det er unødvendig å tilføre kroppen. Samtidig som de bruker andre, også unødvendige stoffer, uten noen betenkeligheter. Jeg selv mener at man skal begrense inntak av sukker. Men å ALDRI spise sukker og hvit mel fordi det er unødvendig, når man propper seg full av e-stoffer ellers, er hysteri. Etter MIN mening. Jeg bare lurte på hvorfor de var så hysterisk til akkurat sukker, når de er imot å tilføre kroppen unødvendige stoffer, men ikke så skeptisk til andre midler. Målet bør være å vise sunn fornuft. Ikke være hysterisk.
Ingen av de som svarer " Nei til hvitt sukker" i denne tråden er hysteriske. Jeg synes det begynner å bli komisk hvordan dere vrir og vender på det :P Vi lager akkurat samme mat som i enhver husholdning, men ved å erstatte enkelte ingredienser med noe mer naturlig og sunt for kroppen. Dere henger dere veldig opp i " ALDRI SPISE SUKKER". Vi spiser søt mat, men med for eks yacon istedenfor hvitt sukker. Eller bjørksøt. Vi spiser sukker, men en naturlig form for sukker. Get it? Hvorfor er dette noe som frustrerer så kraftig?
Det at dere helt uten betenkeligheter propper i dere andre skadelige stoffer, samtidig som dere hadde besvimt av å få vite at det var sukker i maten deres.

 

"Propper i dere skadelige stoffer"

Unnskyld, men jeg kan ikke huske å ha sett deg i hverdagen min. Hva vet du om mitt daglige kosthold? :P Ikke bli så hissig, det er ingen her som angriper deg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Min treåring spiser is, kjeks, boller, lørdagsgodt (noen ganger på ukedager om noen byr), vafler, kaker, saft en gang i blant. Nå på sommeren har det blitt is nesten daglig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det kan ikke fornektes at det er mye tilsetninger i maten som vi ikke har godt av. Nok en grunn til å velge økologiske rene produkter, da slipper man unna matsminke, sprøytemidler, tilsetninger i dyrefóret ol. Har ingen problemer med at det er (økologisk) ku-, gris-, og kyllingmøkk i jorda grønnsakene vokser i, det er verre med kunstgjødsel og lignende som fjerner næringsgrunnlaget i jorda og gjør grønnsakene næringsfattigere. Og det har vel i hele tråden her vært snakk om naturlig søtning, ikke kunstig. Aspartam er kjemisk framstilt og har vel heller aldri vært nevnt her som noe alternativ til sukker. Stevia derimot er en plante, 100 % naturlig, og sukrin er et sukkeralkohol som finnes naturlig i flere typer frukt, men det tas ikke opp i kroppen og fører dermed ikke til noen blodsukkerstigning. Synes det blir litt feil å tillegge HI egenskaper dere ikke vet noenting om på grunnlag av at dere er uenige i hennes syn på sukker i kostholdet. Da kan dere heller si akkurat _det_ og ikke gjøre narr.
Så du spiser alt økologisk? Lurer på hvor mye det matbudsjettet er på jeg... Hvis ikke - hvorfor tilfører du kroppen unødvendige stoffer som tilsetningsstoffer, foringsmidler, sprøytemidler, mens unødvendig stoff SUKKER har du hysteri imot? Hva er forskjell mellom disse stoffene?
Ikke meg du spør, men må nesten spørre tilbake: Mener du at fordi en del mat er tilført sprøytemidler og tilsetningsstoffer, så forsvarer dette også utstrakt bruk av hvitt sukker? Du mener at så lenge man spiser en usunn ting, kan man like gjerne spise enda en usunn ting? Eller hvordan henger logikken sammen? Har folk generell motvilje mot å redusere så mange usunne faktorer i kosten sin som mulig? Det er vel det som bør være målet?
Ikke UTSTRAKT bruk av sukker. HI og den andre (Mentha?) sier at de ALDRI bruker sukker. Fordi det er unødvendig å tilføre kroppen. Samtidig som de bruker andre, også unødvendige stoffer, uten noen betenkeligheter. Jeg selv mener at man skal begrense inntak av sukker. Men å ALDRI spise sukker og hvit mel fordi det er unødvendig, når man propper seg full av e-stoffer ellers, er hysteri. Etter MIN mening. Jeg bare lurte på hvorfor de var så hysterisk til akkurat sukker, når de er imot å tilføre kroppen unødvendige stoffer, men ikke så skeptisk til andre midler. Målet bør være å vise sunn fornuft. Ikke være hysterisk.
Ingen av de som svarer " Nei til hvitt sukker" i denne tråden er hysteriske. Jeg synes det begynner å bli komisk hvordan dere vrir og vender på det :P Vi lager akkurat samme mat som i enhver husholdning, men ved å erstatte enkelte ingredienser med noe mer naturlig og sunt for kroppen. Dere henger dere veldig opp i " ALDRI SPISE SUKKER". Vi spiser søt mat, men med for eks yacon istedenfor hvitt sukker. Eller bjørksøt. Vi spiser sukker, men en naturlig form for sukker. Get it? Hvorfor er dette noe som frustrerer så kraftig?
Det at dere helt uten betenkeligheter propper i dere andre skadelige stoffer, samtidig som dere hadde besvimt av å få vite at det var sukker i maten deres.
"Propper i dere skadelige stoffer" Unnskyld, men jeg kan ikke huske å ha sett deg i hverdagen min. Hva vet du om mitt daglige kosthold? :P Ikke bli så hissig, det er ingen her som angriper deg.

 

De fleste har ikke råd til å kjøpe alt økologisk (og kontrollere at det ikke jukses med det økologiske) og ikke tid til å lage absolutt all mat fra bunnen av med ingredienser man ikke får tak i i vanlig matbutikk. Derfor regnet jeg med at du kjøpte kjøtt, bær og frukt fra vanlig butikk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Mentha

Forstår ikke helt hvorfor folk tror at de som ønsker å spise økologisk og bevisst spiser så mye annerledes mat enn andre? Vi spiser verken romvesenmat eller mose som vokser på steinene i skogen. Det gjelder bare å være merkebevisst, lese på etiketter og finne ut hvilke produkter som ikke inneholder sprøytemidler, kunstgjødsel o.l.

Norgården, f.eks, er et økologisk merke som leverer mye forskjellige matvarer; egg, leverpostei, kjøtt og grønnsaker. Finnes på Meny, Kiwi, Mega bl.a.

Coop har sin økologiske serie Änglamark, hvor du får alt fra tomater på boks til egg og ost, Kiwi (norgesgruppen) har merket Go Eco og et til som heter Green --- etellerannet jeg ikke husker i farten. Sukrin står i bakehyllene ved siden av brunt sukker, eller kanskje i diabetikerhyllen.

Økologisk mat kommer mer og mer i søkelyset, og utvalget øker hele tiden. Det er ikke så vanskelig om man bare åpner øynene litt og ser seg rundt på butikken.

Endret av Mentha
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Forstår ikke helt hvorfor folk tror at de som ønsker å spise økologisk og bevisst spiser så mye annerledes mat enn andre? Vi spiser verken romvesenmat eller mose som vokser på steinene i skogen. Det gjelder bare å være merkebevisst, lese på etiketter og finne ut hvilke produkter som ikke inneholder sprøytemidler, kunstgjødsel o.l. Norgården, f.eks, er et økologisk merke som leverer mye forskjellige matvarer; egg, leverpostei, kjøtt og grønnsaker. Finnes på Meny, Kiwi, Mega bl.a. Coop har sin økologiske serie Änglamark, hvor du får alt fra tomater på boks til egg og ost, Kiwi (norgesgruppen) har merket Go Eco og et til som heter Green --- etellerannet jeg ikke husker i farten. Sukrin står i bakehyllene ved siden av brunt sukker, eller kanskje i diabetikerhyllen. Det er ikke så vanskelig om man bare åpner øynene litt og ser seg rundt på butikken.

 

Vel, sukrin likte ikke barna, og bjørkesøt finnes ikke i butikker her jeg bor. Yacon har jeg ikke hørt om en gang. Og økologisk ER dyrere enn "vanlig" mat. Greit når man har to inntekter, men da jeg bodde alene med ungene, hadde jeg verken tid eller råd til å spise alt økologisk og lese på alle pakningsvedleggene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det kan ikke fornektes at det er mye tilsetninger i maten som vi ikke har godt av. Nok en grunn til å velge økologiske rene produkter, da slipper man unna matsminke, sprøytemidler, tilsetninger i dyrefóret ol. Har ingen problemer med at det er (økologisk) ku-, gris-, og kyllingmøkk i jorda grønnsakene vokser i, det er verre med kunstgjødsel og lignende som fjerner næringsgrunnlaget i jorda og gjør grønnsakene næringsfattigere. Og det har vel i hele tråden her vært snakk om naturlig søtning, ikke kunstig. Aspartam er kjemisk framstilt og har vel heller aldri vært nevnt her som noe alternativ til sukker. Stevia derimot er en plante, 100 % naturlig, og sukrin er et sukkeralkohol som finnes naturlig i flere typer frukt, men det tas ikke opp i kroppen og fører dermed ikke til noen blodsukkerstigning. Synes det blir litt feil å tillegge HI egenskaper dere ikke vet noenting om på grunnlag av at dere er uenige i hennes syn på sukker i kostholdet. Da kan dere heller si akkurat _det_ og ikke gjøre narr.
Så du spiser alt økologisk? Lurer på hvor mye det matbudsjettet er på jeg... Hvis ikke - hvorfor tilfører du kroppen unødvendige stoffer som tilsetningsstoffer, foringsmidler, sprøytemidler, mens unødvendig stoff SUKKER har du hysteri imot? Hva er forskjell mellom disse stoffene?
Ikke meg du spør, men må nesten spørre tilbake: Mener du at fordi en del mat er tilført sprøytemidler og tilsetningsstoffer, så forsvarer dette også utstrakt bruk av hvitt sukker? Du mener at så lenge man spiser en usunn ting, kan man like gjerne spise enda en usunn ting? Eller hvordan henger logikken sammen? Har folk generell motvilje mot å redusere så mange usunne faktorer i kosten sin som mulig? Det er vel det som bør være målet?
Ikke UTSTRAKT bruk av sukker. HI og den andre (Mentha?) sier at de ALDRI bruker sukker. Fordi det er unødvendig å tilføre kroppen. Samtidig som de bruker andre, også unødvendige stoffer, uten noen betenkeligheter. Jeg selv mener at man skal begrense inntak av sukker. Men å ALDRI spise sukker og hvit mel fordi det er unødvendig, når man propper seg full av e-stoffer ellers, er hysteri. Etter MIN mening. Jeg bare lurte på hvorfor de var så hysterisk til akkurat sukker, når de er imot å tilføre kroppen unødvendige stoffer, men ikke så skeptisk til andre midler. Målet bør være å vise sunn fornuft. Ikke være hysterisk.
Ingen av de som svarer " Nei til hvitt sukker" i denne tråden er hysteriske. Jeg synes det begynner å bli komisk hvordan dere vrir og vender på det :P Vi lager akkurat samme mat som i enhver husholdning, men ved å erstatte enkelte ingredienser med noe mer naturlig og sunt for kroppen. Dere henger dere veldig opp i " ALDRI SPISE SUKKER". Vi spiser søt mat, men med for eks yacon istedenfor hvitt sukker. Eller bjørksøt. Vi spiser sukker, men en naturlig form for sukker. Get it? Hvorfor er dette noe som frustrerer så kraftig?
Det at dere helt uten betenkeligheter propper i dere andre skadelige stoffer, samtidig som dere hadde besvimt av å få vite at det var sukker i maten deres.
Hvilke skadelige stoffer tenker du på da?
Sprøytemidler, kunstig kraftfor, kjøttklister som bruke f eks i First price sine fiskefileter og så videre.

 

Må bare svare på denne... svarer først på det du først skrev:

"Det at dere helt uten betenkeligheter propper i dere andre skadelige stoffer, samtidig som dere hadde besvimt av å få vite at det var sukker i maten deres."

Det at vi "uten betenkeligheter propper i oss andre skadelige stoffer" er en påstand som DU kommer med, noe som du tar ut av luften og som du ikke kan vite noe om. Høres ut som om det er et heller desperat forsøk på å vri diskusjonen bort fra egentlig tema. Det opprinnelige temaet i denne diskusjonen var hovedsaklig hvitt sukker, og i mindre grad hvitt mel.

Når det er sagt - selvfølgelig propper jeg ikke kroppen med andre skadelige stoffer! Som en av de andre sa, jeg velger økologisk der jeg har mulighet for det og innenfor det økonomien min tillater. Siden jeg har satt meg inn i kosthold på bredt grunnlag vet jeg også hvilke varer som er mest sprøytet og akkurat disse velger jeg nesten alltid økologisk. Et eksempel: jeg skulle kjøpe flere paprikaer, og butikken hadde kun de hvor hver paprika er pakket inn i plast som omslutter den helt tett. Jeg skar av en og syntes den smakte både plast og hadde en kjemisk smak. Derfor ble de andre bare liggende i kjøleskapet uten å bli brukt. Etter hvert ble de liggende bare for å se hvor lenge de holdt seg. Etter tre måneder var paprikaene akkurat like fine, og jeg kastet dem fordi jeg ikke lenger orket å ha dem der. Dette er ikke naturlig, og kan umulig være sunt for kroppen! Paprika er også en av de matvarene som det blir brukt aller mest sprøytemidler på, sammen med selleri. Så på disse spesielt velger jeg økologisk, ja! Så velger jeg heller vanlig på ting jeg kan skrelle osv, hvor sprøytemidlene hovedsaklig ligger i skallet.

På grunn av økonomi kan jeg ikke velge alt økologisk slik jeg ønsker, men når jeg har mulighet til det velger jeg også økologisk kjøtt. Kjøper en god del lammekjøtt på høsten når dette er billig, siden norske lam er så nært man kommer økologisk uten at det er det. Når jeg har muligheten til det kjøper jeg vilt fra folk som jakter.

 

Bruker aldri produkter med MUK i. Holder med i det store og hele unna First price - rett og slett fordi de er så billige at det ikke er mulig å produsere mat så billig....

 

Men igjen, denne diskusjonen var egentlig om HVITT SUKKER.

Noe både HI og de fleste av oss andre som ikke bruker hvitt sukker har forsøkt å holde diskusjonen saklig og til tema - selv om mange prøver å dreie diskusjonen til en total kostholdsdiskusjon.

 

Mange har skrevet inn her har fortalt at de har et sunt og godt kosthold og at sukker stort sett kommer ved lørdagsgodt, is på sommeren eller bursdager. Så lenge man har et sånt forhold til sukker fungerer det for de fleste (men ikke alle). Det som jeg synes er rart er at man ikke engang vil vurdere å benytte sunnere alternativer der de er like gode og ikke skaper mer bry i hverdagen.

Så har man de andre som har svart her og raser mot ett og alt og at man skal kunne spise sukker når man vil. Etter hissigheten på disse innleggene må jeg bare lure på om HI har truffet et sårt punkt hos disse. Det er i hvert fall ikke noe som helst i dag som indikerer at det er heldig å innta hvitt sukker daglig, eller flere ganger i uken for den saks skyld. Hvorfor de ønsker å tviholde på denne forestillingen greier jeg ikke å forstå. Noen mente det ikke er noe som tilsier at det er så farlig - det er lagt frem nok linker i tråden som viser at det kan være det. Men ingen har kommet med dokumentasjon på at det er bra for kroppen eller ikke har uheldige virkninger.

 

Bottom line.... når folk prøver å komme med gode tips til et sunnere liv, hvorfor da ikke bare les det, vurder det og se om det faktisk er noe dere kan gjøre uten at det nødvendigvis koster dere særlig hverken av tid eller penger?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Mentha
Forstår ikke helt hvorfor folk tror at de som ønsker å spise økologisk og bevisst spiser så mye annerledes mat enn andre? Vi spiser verken romvesenmat eller mose som vokser på steinene i skogen. Det gjelder bare å være merkebevisst, lese på etiketter og finne ut hvilke produkter som ikke inneholder sprøytemidler, kunstgjødsel o.l. Norgården, f.eks, er et økologisk merke som leverer mye forskjellige matvarer; egg, leverpostei, kjøtt og grønnsaker. Finnes på Meny, Kiwi, Mega bl.a. Coop har sin økologiske serie Änglamark, hvor du får alt fra tomater på boks til egg og ost, Kiwi (norgesgruppen) har merket Go Eco og et til som heter Green --- etellerannet jeg ikke husker i farten. Sukrin står i bakehyllene ved siden av brunt sukker, eller kanskje i diabetikerhyllen. Det er ikke så vanskelig om man bare åpner øynene litt og ser seg rundt på butikken.
Vel, sukrin likte ikke barna, og bjørkesøt finnes ikke i butikker her jeg bor. Yacon har jeg ikke hørt om en gang. Og økologisk ER dyrere enn "vanlig" mat. Greit når man har to inntekter, men da jeg bodde alene med ungene, hadde jeg verken tid eller råd til å spise alt økologisk og lese på alle pakningsvedleggene.

 

Helt greit det, det er DITT valg. Men da går det an å respektere at andre har andre tanker rundt det med kosthold. Merkelig at man skal behøve å forsvare seg fordi man interesserer seg for mat og næring.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

12:51 - problemet er at man her blir beskyldt for å ødelegge barna sine hvis man gir dem lørdagsgodt. Vi er ikke villige til å bruke masse tid på å erstatte lørdagsgodt en gang i uka med noe annet vi må lete etter, kutte ut all joghurt, melk og kjøpe erstatninger som er dyrere osv - fordi vi ikke har mat som hobby eller interesse. Vi lager mat til barna i henhold til WHO sine anbefalinger, bruker sunne pålegg, sunne middager og noe kos en gang i blant. Men å kritisere folk fordi de ikke vil bruke masse penger, ressurser og tid på noe de ikke er interessert i, blir drøyt. Jeg kan like greit spørre, hvorfor trener du ikke 1,5 time om dagen, slik min venninne med 3 barn gjør? Vil du ødelegge kroppen din, eller er du bare lat? Hvorfor vurderer du ikke å heller jogge i 1 time hver dag fremfor å se på TV og slappe av?

 

De fleste av oss jobber fulltid og har flere barn, skjønner du. Da har vi ikke tid til å bruke butikken som lesesal, bestille masse mat på nett og skrelle alle frukt og grønnsaker. Vi tjener penger og følger opp ungene med lekser og fritidsaktiviteter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Forstår ikke helt hvorfor folk tror at de som ønsker å spise økologisk og bevisst spiser så mye annerledes mat enn andre? Vi spiser verken romvesenmat eller mose som vokser på steinene i skogen. Det gjelder bare å være merkebevisst, lese på etiketter og finne ut hvilke produkter som ikke inneholder sprøytemidler, kunstgjødsel o.l. Norgården, f.eks, er et økologisk merke som leverer mye forskjellige matvarer; egg, leverpostei, kjøtt og grønnsaker. Finnes på Meny, Kiwi, Mega bl.a. Coop har sin økologiske serie Änglamark, hvor du får alt fra tomater på boks til egg og ost, Kiwi (norgesgruppen) har merket Go Eco og et til som heter Green --- etellerannet jeg ikke husker i farten. Sukrin står i bakehyllene ved siden av brunt sukker, eller kanskje i diabetikerhyllen. Det er ikke så vanskelig om man bare åpner øynene litt og ser seg rundt på butikken.
Vel, sukrin likte ikke barna, og bjørkesøt finnes ikke i butikker her jeg bor. Yacon har jeg ikke hørt om en gang. Og økologisk ER dyrere enn "vanlig" mat. Greit når man har to inntekter, men da jeg bodde alene med ungene, hadde jeg verken tid eller råd til å spise alt økologisk og lese på alle pakningsvedleggene.
Helt greit det, det er DITT valg. Men da går det an å respektere at andre har andre tanker rundt det med kosthold. Merkelig at man skal behøve å forsvare seg fordi man interesserer seg for mat og næring.

 

På samme måte som jeg ikke sier at du ødelegger ungen din av å aldri gi ham/henne sukker, vil jeg da ha meg frabedt å bli kritisert og kalt indirekte for dårlig forelder fordi mine får lørdagsgodt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Mentha
12:51 - problemet er at man her blir beskyldt for å ødelegge barna sine hvis man gir dem lørdagsgodt. Vi er ikke villige til å bruke masse tid på å erstatte lørdagsgodt en gang i uka med noe annet vi må lete etter, kutte ut all joghurt, melk og kjøpe erstatninger som er dyrere osv - fordi vi ikke har mat som hobby eller interesse. Vi lager mat til barna i henhold til WHO sine anbefalinger, bruker sunne pålegg, sunne middager og noe kos en gang i blant. Men å kritisere folk fordi de ikke vil bruke masse penger, ressurser og tid på noe de ikke er interessert i, blir drøyt. Jeg kan like greit spørre, hvorfor trener du ikke 1,5 time om dagen, slik min venninne med 3 barn gjør? Vil du ødelegge kroppen din, eller er du bare lat? Hvorfor vurderer du ikke å heller jogge i 1 time hver dag fremfor å se på TV og slappe av? De fleste av oss jobber fulltid og har flere barn, skjønner du. Da har vi ikke tid til å bruke butikken som lesesal, bestille masse mat på nett og skrelle alle frukt og grønnsaker. Vi tjener penger og følger opp ungene med lekser og fritidsaktiviteter.

 

Og som jeg akkurat har sagt, det er _helt greit_, du bestemmer da over ditt eget liv. Jeg bryr meg filla om hva andre tenker om eget kosthold. Men jeg synes det er rart at man blir stilt til veggs fordi man er bevisst på mat og næring. Det har kommet mange konstruktive svar på hvorfor noen velger å kutte ut sukker, og at det kan være verdt å ta en titt på. Svarene på dette er stort sett at det hysteri og at det er så mange andre ting som er farlige, så hvorfor bry seg med sukker av alle ting? Og at man tydeligvis må være krøsus for å handle økologisk mat, for det er så forferdelig dyrt. Alt handler om å være bevisst når man handler og lager mat, men det gjelder å ha en interesse for det, noe jeg forstår at ikke alle har. Men det er tydeligvis ikke alle som forstår at _noen_ har den interessen. Det er det jeg reagerer på.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ikke hi her, men svarer likevel, jeg... Det som er så synd er at skadene av dårlig kosthold hos de fleste kommer snikende og at man derfor ikke legger merke til det "før det er for sent" - kreft er en typisk sånn ting. (selv om kreft også kan ha andre årsaker, så vet man at en stor prosent kunne unngått kreft hvis de hadde hatt et riktig kosthold.) ...
Vet man det, er det en vitenskapelig sannhet? Kan du i så fall belegge det, f.eks. lenke til vitenskapelige artikler e.l. som forklarer dette?

 

Ja dette er vist i mye forskning. Har dessverre ikke tid akkurat nå til å finne linker, skal se om jeg kan gjøre det senere.

Men skal gi noen eksempler..... hjerte-kar-sykdommer utvikler seg over tid og er som regel (kanskje bortsett fra der det er arvelighet inne i bildet) kostholdsrelatert på den måten at man har spist kost som forhøyer det ugunstige kolesterolet. Kolesterol er bl.a. en av kroppens reaksjon på å "reparere" årene innvendig ved betennelser. For mye sukker og raske karbohydrater samt feil forhold mellom omega3 og omega6 forårsaker betennelse i kroppen. Dette finnes det mye forskning på! :) Kroppen greier å bekjempe det en stund, men ved økende alder når belastningene har pågått over lang tid så utvikles som regel sykdom.

Betennelsesreaksjoner settes i dag i sammenheng med både hjerte-karsykdommer, diabetes 2 (og man vet jo hvorfor man får det!), kreft, altzheimers og jeg leste nettopp noe om stoffskifteproblemer. Det settes også i sammenheng med en del psykiske problemer.

 

Det finnes massive mengder av seriøs forskning (ikke "alternativ") som bekrefter dette. Radiumhospitalet fikk for noen år tilbake offentliggjort et forskningsprosjekt i en av verdens store legetidsskrifer, hvor de viste at riktig kosthold kan redusere risikoen for å få kreft med en ganske høy prosent (husker ikke nøyaktig).

 

Håper dette gir deg en start for å finne info selv også :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Mentha
Forstår ikke helt hvorfor folk tror at de som ønsker å spise økologisk og bevisst spiser så mye annerledes mat enn andre? Vi spiser verken romvesenmat eller mose som vokser på steinene i skogen. Det gjelder bare å være merkebevisst, lese på etiketter og finne ut hvilke produkter som ikke inneholder sprøytemidler, kunstgjødsel o.l. Norgården, f.eks, er et økologisk merke som leverer mye forskjellige matvarer; egg, leverpostei, kjøtt og grønnsaker. Finnes på Meny, Kiwi, Mega bl.a. Coop har sin økologiske serie Änglamark, hvor du får alt fra tomater på boks til egg og ost, Kiwi (norgesgruppen) har merket Go Eco og et til som heter Green --- etellerannet jeg ikke husker i farten. Sukrin står i bakehyllene ved siden av brunt sukker, eller kanskje i diabetikerhyllen. Det er ikke så vanskelig om man bare åpner øynene litt og ser seg rundt på butikken.
Vel, sukrin likte ikke barna, og bjørkesøt finnes ikke i butikker her jeg bor. Yacon har jeg ikke hørt om en gang. Og økologisk ER dyrere enn "vanlig" mat. Greit når man har to inntekter, men da jeg bodde alene med ungene, hadde jeg verken tid eller råd til å spise alt økologisk og lese på alle pakningsvedleggene.
Helt greit det, det er DITT valg. Men da går det an å respektere at andre har andre tanker rundt det med kosthold. Merkelig at man skal behøve å forsvare seg fordi man interesserer seg for mat og næring.
På samme måte som jeg ikke sier at du ødelegger ungen din av å aldri gi ham/henne sukker, vil jeg da ha meg frabedt å bli kritisert og kalt indirekte for dårlig forelder fordi mine får lørdagsgodt.

 

Det er helt i orden, jeg er enig med deg. Ingen grunn til å kritisere andre for at de ikke tar samme valg som en selv.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...