Jump to content

Guidelines

 

Regler for Barn i magen og Din baby:

Se våre regler for behandling av personopplysninger og cookies her.

* Man kan ikke regne med at innlegg eller tråder vil bli slettet av admin/moderator senere dersom man skulle angre posting.

Du kan ikke poste innlegg som inneholder:

* Noe som tilrettelegger for eller oppfordrer til brudd på norsk lov.

* Krenkende eller injurierende utsagn.

* Ryktespredning og spekulasjoner. Det er ikke tillatt å spre rykter gjennom vårt forum. Heller ikke spekulere rundt årsakssammenhenger man ikke kjenner, når dette vurderes å være til skade for den omtalte part.

* Personangrep, brukerangrep (på en gruppe brukere), negativ brukerdebatt, trakassering eller trusler.

* Latterliggjøring. Tråder og innlegg som kun opprettes for å latterliggjøre noen tillates ikke, selv om de ellers ikke kan karakteriseres så sterkt som hets eller krenkelser.

* Negativ omtale av barn, og omtale av kjendisers barn ved navn. Barn har et særskilt vern både i norsk lov og i Vær varsom-plakaten. Uavhengig av hvordan andre velger å omtale sine egne eller andres barn, har vi i Egmont et selvstendig ansvar for hva som publiseres på våre plattformer. På foreldeforumet vil omtale av barn bli moderert strengt. Bruk av barns navn er ikke tillatt. Negativ omtale av barns utseende, helse eller generelt barns livsførsel er ikke tillatt. Denne beslutningen er tatt av Egmont.
 

* Identifisering av privatpersoner og annen gjenkjennbar informasjon av utenforstående er ikke tilatt, heller ikke oppfordring til identifisering av personer. Telefonnummer og epost-adresser til diverse offentlige hjelpeorganisasjoner, firma og etater er imidlertid lov.

* Trusler eller oppfordringer til voldshandlinger, eller som forherliger voldsbruk, voldtekt og lignende. Sliker tråder blir stengt og kan også bli slettet.

* Hatefullt innhold mot en folkegruppe, religion, livssyn, legning eller rase. Moderatorene forholder seg til Straffelovens paragraf 185

* Selvmordstanker eller selvskadingsmetoder. Vi ønsker på ingen måte å tabubelegge disse temaene, og forstår at mange kan ha behov for å skrive om problemene sine. Samtidig kan vi i Barn i magen/Din baby ikke vite hvem som har kompetanse til å hjelpe. Derfor vil slike tråder kunne bli stengt, og vi henviser til steder der man kan prate med noen som har kompetanse til å håndtere slike situasjoner.

*Spiseforstyrrelser. Vi vil fjerne/stenge innlegg/tråder som inneholder alt for lite mattinntak eller store mengder trening uten tilstrekkelig matinntak. Helseskadelige råd fjernes.
- Tråder hvor trådstarter ber om råd til å bli undervektig ifølge BMI-kalkulator vil bli stengt. BMI er ikke likt for alle og man kan gjerne diskutere hvorvidt det er et godt mål for absolutt alle, men vi anser det som en god nok grense for hvor langt man kan gå med å gi råd for å gå ned i vekt. Les mer om hvorfor vi har valgt dette på kvinneguidens forum.

* Det er ikke tillatt å signere som helsepersonell/yrkestitler innenfor helsesektoren. Dette gjelder sykepleiere, leger, psykologer, farmasøyter eller annet helsepersonell, samt personer som er under utdanning i disse yrkene.

* Diskusjon rundt dosering av medisiner og "medisintips" slettes. Barn I Magen/Din Baby har ikke nødvendig kompetanse til å luke ut potensielt farlige råd og tips, og vi vil derfor ha en nulltoleranse på dette. Erfaringer knyttet til medisinbruk, som ikke går på diskusjon av dosering og "tipsing" kan ved noen tilfeller bli stående, dette blir vurdert av moderatorene fra gang til gang. Er man usikker på noe i forhold til medikamenter/dosering kan man konferere med felleskatalogen, eller aller best; ta kontakt med apotek eller lege. Dersom innholdet i tråden vurderes til å være såpass alvorlig at det er fare for liv og helse, kan tråden stenges med henvisning til lege.


* Spam eller tulleinnlegg. Profiler/tråder som er opprettet kun til spam og "tull" kan bli slettet uten varsel.

* Ensidig meningspåvirkning eller propaganda. For eksempel gjennom konsekvent å sverte en folkegruppe, religion, livssyn, kjønn, legning eller rase.


* Kontaktannonser vil bli slettet. Det er derimot lov å søke etter venner, eller arrangere treff i venneforumet.

* Stemmesanking, innsamling av penger eller lignende. Dette gjelder også oppfordring om å stemme i ulike konkurranser. Det er lov å poste en link til veldedige innsamlingsaksjoner.

* Reklame og annonsering for varer og tjenester, også når disse er gratis. Du kan heller ikke spre affiliatelenker eller lignende. Å lenke til sin private blogg er ok hvis lenken har relevans til tråden, og det er en aktiv tråd. På vårt spåforum er det lov å spå/etterspørre spåing, men å ta betaling for tjenesten er ikke lov. I forumet "Dagmamma og barnehage" kan man annonsere for, eller søke etter dagmamma.

* Datainnsamling i jobb- eller studiesammenheng eller verving av intervjuobjekter. Noen brukere er merket Firmabruker, de har da en egen avtale med Foreldre.no.

* Firmabrukere forbeholder seg retten til å komme med tilsvar i poster, men har ikke lov til å bruke forumet til salg eller reklame. Har du spørsmål kontakt forumansvarlig på mail eller PM.

* Tekster, bilder og annet materiale med opphavsrett. Se kopinor.no for mer informasjon.

*Spoiling. Dette skal markeres i tittelen på tråden, og helst også i selve tråden, så man minsker sjansen for at andre får ødelagt fremtidige underholdningsopplevelser. Selv om mange ser film og serier i det de kommer ut, ber vi om at dette allikevel respekteres. Spoiler lages ved å trykke på øye-ikonet på tekstverktøylinja, eller ved å skrive [ spoiler ] teksten som skal skjules [ / spoiler ] uten mellomrommene.

* Pornografiske bilder vil bli slettet. Det er lov med linker såfremt man skriver hva linkene inneholder.

* Det er ikke lov med oppfordringer til liberale holdninger rundt pedofili eller på noen måte formidle kontakt til websider med pedofilt innhold. Dette vil bli slettet umiddelbart da dette strider mot norsk lov og er holdninger Egmont ikke vil bli assosiert med.


Øvrige regler:
* Innlegg som postet på Barn i magen/Din baby skal være skrevet på bokmål eller nynorsk så lenge dette er mulig, Hvis norsk ikke er morsmålet kan man skrive på svensk, dansk eller engelsk. Det er ikke tillatt å skrive på dialekt.

* Innlegg som sporer av debatten kan bli slettet.

* Tråder som passer bedre i et annet underforum kan bli flyttet.

* Anonym-funksjon: Ved å hake av for "post som anonym" når du skal poste et innlegg, vil brukernavnet ditt bli skjult akkurat i dette innlegget. Ønsker du å være anonym er du selv ansvarlig for å hake av denne boksen. Moderatorene har ikke mulighet til å anonymisere innlegg i etterkant. Dersom innlegget bryter reglene har administrator og moderatorene mulighet til å sjekke hvilket nick som står bak innlegget. Dette benyttes kun ved regelbrudd.

* Vi forbeholder oss retten til å slette/endre innlegg vi vurderer at bryter med reglene, eller som har innhold Barn i magen/Din baby ikke ønsker å assosieres med. Dersom du ser innlegg du mener bør slettes/redigeres, ta kontakt med oss via personlig melding, bruk ris og ros eller send oss en mail.

* Innleggene dine vil ikke bli slettet om du velger å slette brukeren din. Det vil bli stående som *Gjest*

* Vi forbeholder oss retten til å utestenge personer som ikke følger reglene over.

* Respekter moderatorene og administratorene. De er her for å holde orden i forumet, ikke for å skremme dere vekk. Stenger eller ryddes en tråd, har dette en grunn. Hetsing og uthenging av moderatorer i åpent forum kan føre til utestengelse uten varsel.

* Man kan ikke regne med at innlegg eller tråder vil bli slettet av moderatorteamet senere dersom man skulle angre postingen.

* Grunnet spam o.l. er det kun lov med en enkelt bruker her inne.

Regler for utestengelse av brukere:
* Brudd på norsk lov fører til umiddelbar utestengelse, og kan føre til politianmeldelse.
* Brudd på overnevnte regler kan gi advarsel eller utestengelse i et visst tidsrom, som man vil få beskjed om.
* Brukerne på Barn i magen og Din baby blir, etter tre advarsler, slettet som bruker.

Generelt:
* Vi setter stor pris på at du rapporterer til oss. Vi har dessverre ikke mulighet til å svare på rapporter.

* Brukerne har ikke mulighet til å slette egne innlegg, og de kan imidlertid redigeres den første timen.

 

Artikler fra forsiden