Gå til innhold

Forstår meg ikke på foreldre som gir sine barn kjeks, boller, godteri osv


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Folk burde redusere sukkerinntaket sitt betraktelig for å unngå sykdom og atferdsproblemer, viser forskning. Så for folk gjøre nøyaktig hva de vil med den saken, og skylde seg selv.

 

Ingen mener at man ikke skal REDUSERE det. Men å ALDRI bruke sukker og hvit mel i maten (lurer på hva de serverer i bursdager til seg selv og barna, gulrotsalat?), er hysteri. Det er ikke farlig å bruke sukker et par ganger i måneden.

 

 

Men se hva jeg skriver da :)

 

Jeg føler meg må gjenta meg selv til det uendelige her. Mener du oppriktig at det eneste alternativet til hvitt sukker er gulrotsalat? Det vitner om meget lite kunnskap.

 

Som Gulltopp har vist i denne tråden, finnes det meget gode alternativer til hvitt sukker og hvitt mel, som vil gi deg samme gode smaksopplevelsen :)

 

Sukker stammer fra sukkerrør som i utgangspunktet inneholder mange bra stoffer. Problemet er at når det blir solgt som sluttprodukt "Hvitt sukker" er 90% av det opprinnelige sukkeret borte, og alt du står igjen med er ødeleggende tomme kalorier som gjør skade på kroppen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Folk burde redusere sukkerinntaket sitt betraktelig for å unngå sykdom og atferdsproblemer, viser forskning. Så for folk gjøre nøyaktig hva de vil med den saken, og skylde seg selv.
Ingen mener at man ikke skal REDUSERE det. Men å ALDRI bruke sukker og hvit mel i maten (lurer på hva de serverer i bursdager til seg selv og barna, gulrotsalat?), er hysteri. Det er ikke farlig å bruke sukker et par ganger i måneden.
Men se hva jeg skriver da :) Jeg føler meg må gjenta meg selv til det uendelige her. Mener du oppriktig at det eneste alternativet til hvitt sukker er gulrotsalat? Det vitner om meget lite kunnskap. Som Gulltopp har vist i denne tråden, finnes det meget gode alternativer til hvitt sukker og hvitt mel, som vil gi deg samme gode smaksopplevelsen :) Sukker stammer fra sukkerrør som i utgangspunktet inneholder mange bra stoffer. Problemet er at når det blir solgt som sluttprodukt "Hvitt sukker" er 90% av det opprinnelige sukkeret borte, og alt du står igjen med er ødeleggende tomme kalorier som gjør skade på kroppen.

 

Dette var HI

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Folk burde redusere sukkerinntaket sitt betraktelig for å unngå sykdom og atferdsproblemer, viser forskning. Så for folk gjøre nøyaktig hva de vil med den saken, og skylde seg selv.

 

You said it, Loglady! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Folk burde redusere sukkerinntaket sitt betraktelig for å unngå sykdom og atferdsproblemer, viser forskning. Så for folk gjøre nøyaktig hva de vil med den saken, og skylde seg selv.
Ingen mener at man ikke skal REDUSERE det. Men å ALDRI bruke sukker og hvit mel i maten (lurer på hva de serverer i bursdager til seg selv og barna, gulrotsalat?), er hysteri. Det er ikke farlig å bruke sukker et par ganger i måneden.
Men se hva jeg skriver da :) Jeg føler meg må gjenta meg selv til det uendelige her. Mener du oppriktig at det eneste alternativet til hvitt sukker er gulrotsalat? Det vitner om meget lite kunnskap. Som Gulltopp har vist i denne tråden, finnes det meget gode alternativer til hvitt sukker og hvitt mel, som vil gi deg samme gode smaksopplevelsen :) Sukker stammer fra sukkerrør som i utgangspunktet inneholder mange bra stoffer. Problemet er at når det blir solgt som sluttprodukt "Hvitt sukker" er 90% av det opprinnelige sukkeret borte, og alt du står igjen med er ødeleggende tomme kalorier som gjør skade på kroppen.

 

Link til forskning som viser at en is i måneden gir kreft, overvekt, blodkarsykdommer og lignende? DA tar jeg deg alvorlig. Siden dere er så livredd å få i dere et par gram sukker i uka.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Folk burde redusere sukkerinntaket sitt betraktelig for å unngå sykdom og atferdsproblemer, viser forskning. Så for folk gjøre nøyaktig hva de vil med den saken, og skylde seg selv.
Ingen mener at man ikke skal REDUSERE det. Men å ALDRI bruke sukker og hvit mel i maten (lurer på hva de serverer i bursdager til seg selv og barna, gulrotsalat?), er hysteri. Det er ikke farlig å bruke sukker et par ganger i måneden.

 

Nå viser forskningen at sukkerinntaket ligger langt over anbefalt mengde i vestlige land, så det lønner seg nok for mange av oss å gå kostholdet vårt i sømmene. Det er ikke bare boller og brus som inneholder sukker, det sniker seg inn i en mengde matvarer, og totalen blir fort høy uten at man vet om det.

En annen ting er at hvitt sukker er unødvendig, selv til kakebaking og annet godt. Finnes flust av alternativer, så hvorfor tviholde på noe som ikke gavner? Vet folk egentlig hvor mye eller lite sukke som skal til før risikoen er tilstede? Før trodde man det var helt uskadelig å drikke et glass vin hist og pist under svangerskapet. I dag vet man mer om den saken. Det samme gjelder hvitt sukker.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det som flere ikke ser ut til å skjønne det er at det er EKSTRA viktig å skåne barnet for sukker de første leveårene, og jo lenger man greier det jo bedre er det for barnets immunforsvar og fremtidige helse. De to første årene er spesielt viktige, men barnas immunforsvar er ikke utviklet helt før ved 5-års alder, så jo nærmere det man greier å skåne barnet, jo bedre er det. Blir litt slitsomt når noen plutselig skal si at vi (som prøver å skåne barna mot hvitt sukker) er fanatiske og pålegger oss meninger ingen av oss har hevdet - det er vel ingen av oss som har hevdet at en is i måneden nødvendigvis er veldig skadelig. Men hvem sier at vi ikke spiser is??? Det er masse god is man kan lage uten å fylle det med hvitt sukker - man kan bruke sunne, naturlige søtningsstoff slik at barna ikke kjenner forskjellen. Det er vel ikke uten grunn at barna i nabolaget kommer og ringer på døra og spør etter is her...? :)
Ja, ja, du er helgenen i nabolaget. Men du skjønner, jeg har vært alene med ungene i flere år, og i tillegg fulltidsarbeidene, samtidig som ungene har fritidsaktiviteter. Jeg hadde da for svarte ikke tid til å stå og lage egen mat, egen is, eget godteri osv for å unngå hvit sukker i alle matvarer. Jeg har heller ikke matbudsjett på 15 000 i måneden for å erstatte sukker som vi spiser en gang i uka, juice, frukt og bær med dyre naturlige søtningsstoffer det ikke går an å få tak i den lille bygda der vi bor. Og si meg, hvor mye aktivitet er ungene dine i? Du snakker kosthold, kosthold hele tiden, men sier ikke hvor mye du selv og ungene beveger dere? Og hvordan løser man det med 2, 3 eller flere barn når det gjelder å "skåne de små barna totalt fra sukker"? Skal man gi is til 6-åringen i smug slik at 3-åringen ikke ser det, eller holde avhandling for 3-åringen om at du skjønner, du er alt for liten og derfor blir forskjellsbehandlet. Hyl hvor mye du vil.
Jeg er enig med deg at fysisk aktivitet er kjempeviktig! Jeg har ikke nevnt fysisk aktivitet fordi jeg ser på det som en naturlig del av hverdagen - og fordi akkurat denne tråden handlet mest om kosthold. Det er ikke noe overdådig matbudsjett her i gården, på ingen måte!! Prøver å bruke sesongens varer som da er billigere, kjøpe inn i større kvanta når sunne ting er på salg osv. Det blir ofte billigere å lage ting selv enn å kjøpe ferdigprodukter. 2-3-4 timer i løpet av en helg så har man laget en del mat man kan ta opp i løpet av uka, og man kan fint samtidig involvere barna i å ordne ingredienser til å lage is, f.eks. eller bake. Det å lage is tar knapt lenger tid enn å lage smoothies - lager smoothies og fryser disse til ispinner. De liker ofte å gjøre sånne ting sammen med meg, og spør gjerne om vi kan lage ting. Når man har de sunnere alternativene kan tre-åringen og seks-åringen fint spise de samme godisene... Jeg er langt fra en helgen og på ingen måte supermamma, men prioriterer det jeg synes er viktigst. Jeg jobber også fulltid og er tidvis dønn sliten som alle andre, helsen er ikke optimal pga gammel skade, har ikke spesielt god råd, ingen bil og lite støtte i familie. Plukker bær på selv-plukk (sparer masse ift å kjøpe ellers) eller i skogen. Var det "hyling" nok for deg?

 

Ok, du er over gjennomsnittet opptatt av kosthold og null sukker og hvitt mel, leser på alle vedlegg til maten om den inneholder det, styrer og står i. Noen andre er interessert i idrett. Noen andre igjen er interessert i å lese bøker. Det betyr ikke at jeg som leser mye bøker skal påstå at alle som aldri leser er dumme og skader hjernen sin. Eller at de som ikke driver med idrett er late og lar kroppen forfalle. Det er forskjell på interesse og hysteri. Det er fint du gjør det du mener er riktig, men vært så snill og ikke prøv å indoktrinere andre og hakke ned på dem!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Folk burde redusere sukkerinntaket sitt betraktelig for å unngå sykdom og atferdsproblemer, viser forskning. Så for folk gjøre nøyaktig hva de vil med den saken, og skylde seg selv.
Ingen mener at man ikke skal REDUSERE det. Men å ALDRI bruke sukker og hvit mel i maten (lurer på hva de serverer i bursdager til seg selv og barna, gulrotsalat?), er hysteri. Det er ikke farlig å bruke sukker et par ganger i måneden.
Men se hva jeg skriver da :) Jeg føler meg må gjenta meg selv til det uendelige her. Mener du oppriktig at det eneste alternativet til hvitt sukker er gulrotsalat? Det vitner om meget lite kunnskap. Som Gulltopp har vist i denne tråden, finnes det meget gode alternativer til hvitt sukker og hvitt mel, som vil gi deg samme gode smaksopplevelsen :) Sukker stammer fra sukkerrør som i utgangspunktet inneholder mange bra stoffer. Problemet er at når det blir solgt som sluttprodukt "Hvitt sukker" er 90% av det opprinnelige sukkeret borte, og alt du står igjen med er ødeleggende tomme kalorier som gjør skade på kroppen.

 

Link til forskning som viser at en is i måneden gir kreft, overvekt, blodkarsykdommer og lignende? DA tar jeg deg alvorlig. Siden dere er så livredd å få i dere et par gram sukker i uka.

 

Unnskyld, men du unngår jo bevisst å se hva som skrives her ;) Ingen har sagt at en is i måneden gir kreft eller blodkarsykdommer. Er hjemmelaget is sunnere og bedre? Selvfølgelig, det kan jo ingen si noe på.

 

Har forøvrig ikke prøvd å lage hjemmelaget is, men det skal jeg virkelig prøve iløpet av helgen! Smoothie i frysen :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Folk burde redusere sukkerinntaket sitt betraktelig for å unngå sykdom og atferdsproblemer, viser forskning. Så for folk gjøre nøyaktig hva de vil med den saken, og skylde seg selv.
Ingen mener at man ikke skal REDUSERE det. Men å ALDRI bruke sukker og hvit mel i maten (lurer på hva de serverer i bursdager til seg selv og barna, gulrotsalat?), er hysteri. Det er ikke farlig å bruke sukker et par ganger i måneden.
Men se hva jeg skriver da :) Jeg føler meg må gjenta meg selv til det uendelige her. Mener du oppriktig at det eneste alternativet til hvitt sukker er gulrotsalat? Det vitner om meget lite kunnskap. Som Gulltopp har vist i denne tråden, finnes det meget gode alternativer til hvitt sukker og hvitt mel, som vil gi deg samme gode smaksopplevelsen :) Sukker stammer fra sukkerrør som i utgangspunktet inneholder mange bra stoffer. Problemet er at når det blir solgt som sluttprodukt "Hvitt sukker" er 90% av det opprinnelige sukkeret borte, og alt du står igjen med er ødeleggende tomme kalorier som gjør skade på kroppen.
Link til forskning som viser at en is i måneden gir kreft, overvekt, blodkarsykdommer og lignende? DA tar jeg deg alvorlig. Siden dere er så livredd å få i dere et par gram sukker i uka.
Unnskyld, men du unngår jo bevisst å se hva som skrives her ;) Ingen har sagt at en is i måneden gir kreft eller blodkarsykdommer. Er hjemmelaget is sunnere og bedre? Selvfølgelig, det kan jo ingen si noe på. Har forøvrig ikke prøvd å lage hjemmelaget is, men det skal jeg virkelig prøve iløpet av helgen! Smoothie i frysen :D

 

Jeg siktet til den som dømte andre for at de brukte sukker og hvit mel og skrev at hun ALDRI brukte det verken for seg selv eller ungene, siden det er livsfarlig uansett mengden. Og at vi som bruker det, selv i svært beskjedne mengder, ødelegger kroppen vår og immunforsvaret vårt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Folk burde redusere sukkerinntaket sitt betraktelig for å unngå sykdom og atferdsproblemer, viser forskning. Så for folk gjøre nøyaktig hva de vil med den saken, og skylde seg selv.
Ingen mener at man ikke skal REDUSERE det. Men å ALDRI bruke sukker og hvit mel i maten (lurer på hva de serverer i bursdager til seg selv og barna, gulrotsalat?), er hysteri. Det er ikke farlig å bruke sukker et par ganger i måneden.
Men se hva jeg skriver da :) Jeg føler meg må gjenta meg selv til det uendelige her. Mener du oppriktig at det eneste alternativet til hvitt sukker er gulrotsalat? Det vitner om meget lite kunnskap. Som Gulltopp har vist i denne tråden, finnes det meget gode alternativer til hvitt sukker og hvitt mel, som vil gi deg samme gode smaksopplevelsen :) Sukker stammer fra sukkerrør som i utgangspunktet inneholder mange bra stoffer. Problemet er at når det blir solgt som sluttprodukt "Hvitt sukker" er 90% av det opprinnelige sukkeret borte, og alt du står igjen med er ødeleggende tomme kalorier som gjør skade på kroppen.
Link til forskning som viser at en is i måneden gir kreft, overvekt, blodkarsykdommer og lignende? DA tar jeg deg alvorlig. Siden dere er så livredd å få i dere et par gram sukker i uka.

 

ikke hi her....

 

Vil bare minne deg på at ingen har hevdet at én is i måneden gir det du sier av sykdommer.... bortsett fra deg, som prøver å provosere ved å få det til at "vi" har sagt dette.

Du får komme med litt forskning som sier at sukker ikke har uheldige virkninger på kroppen - DA kan vi diskutere!!! :)

 

Eller vil du gå inn i en diskusjon om sukkerets biokjemiske virkninger på den menneskelige fysiologi....?

 

Siden det er lagt ut flere linker her til seriøs forskning og vedtak fra bl.a. who, så tror jeg det er du som bør komme med litt dokumentasjon om at sukker er så bra...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Folk burde redusere sukkerinntaket sitt betraktelig for å unngå sykdom og atferdsproblemer, viser forskning. Så for folk gjøre nøyaktig hva de vil med den saken, og skylde seg selv.
Ingen mener at man ikke skal REDUSERE det. Men å ALDRI bruke sukker og hvit mel i maten (lurer på hva de serverer i bursdager til seg selv og barna, gulrotsalat?), er hysteri. Det er ikke farlig å bruke sukker et par ganger i måneden.
Men se hva jeg skriver da :) Jeg føler meg må gjenta meg selv til det uendelige her. Mener du oppriktig at det eneste alternativet til hvitt sukker er gulrotsalat? Det vitner om meget lite kunnskap. Som Gulltopp har vist i denne tråden, finnes det meget gode alternativer til hvitt sukker og hvitt mel, som vil gi deg samme gode smaksopplevelsen :) Sukker stammer fra sukkerrør som i utgangspunktet inneholder mange bra stoffer. Problemet er at når det blir solgt som sluttprodukt "Hvitt sukker" er 90% av det opprinnelige sukkeret borte, og alt du står igjen med er ødeleggende tomme kalorier som gjør skade på kroppen.
Link til forskning som viser at en is i måneden gir kreft, overvekt, blodkarsykdommer og lignende? DA tar jeg deg alvorlig. Siden dere er så livredd å få i dere et par gram sukker i uka.
ikke hi her.... Vil bare minne deg på at ingen har hevdet at én is i måneden gir det du sier av sykdommer.... bortsett fra deg, som prøver å provosere ved å få det til at "vi" har sagt dette. Du får komme med litt forskning som sier at sukker ikke har uheldige virkninger på kroppen - DA kan vi diskutere!!! :) Eller vil du gå inn i en diskusjon om sukkerets biokjemiske virkninger på den menneskelige fysiologi....? Siden det er lagt ut flere linker her til seriøs forskning og vedtak fra bl.a. who, så tror jeg det er du som bør komme med litt dokumentasjon om at sukker er så bra...

 

Alt kan gi skader. FOR MYE salt, FOR MYE sukker, FOR MYE olje, FOR MYE kjøtt, FOR MYE melk og så videre. Men å totalt utelukke EN type vare fra kostholdet livet ut fordi det er så kjempefarlig, er hysteri. WHO har aldri uttalt at man skal aldri bruke sukker, ellers blir man dødssyk. De har uttalt at mengden sukker bør reduseres, og at fedme er blitt stort problem blant barn og unge.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Mentha
Folk burde redusere sukkerinntaket sitt betraktelig for å unngå sykdom og atferdsproblemer, viser forskning. Så for folk gjøre nøyaktig hva de vil med den saken, og skylde seg selv.
Ingen mener at man ikke skal REDUSERE det. Men å ALDRI bruke sukker og hvit mel i maten (lurer på hva de serverer i bursdager til seg selv og barna, gulrotsalat?), er hysteri. Det er ikke farlig å bruke sukker et par ganger i måneden.
Men se hva jeg skriver da :) Jeg føler meg må gjenta meg selv til det uendelige her. Mener du oppriktig at det eneste alternativet til hvitt sukker er gulrotsalat? Det vitner om meget lite kunnskap. Som Gulltopp har vist i denne tråden, finnes det meget gode alternativer til hvitt sukker og hvitt mel, som vil gi deg samme gode smaksopplevelsen :) Sukker stammer fra sukkerrør som i utgangspunktet inneholder mange bra stoffer. Problemet er at når det blir solgt som sluttprodukt "Hvitt sukker" er 90% av det opprinnelige sukkeret borte, og alt du står igjen med er ødeleggende tomme kalorier som gjør skade på kroppen.
Link til forskning som viser at en is i måneden gir kreft, overvekt, blodkarsykdommer og lignende? DA tar jeg deg alvorlig. Siden dere er så livredd å få i dere et par gram sukker i uka.
Unnskyld, men du unngår jo bevisst å se hva som skrives her ;) Ingen har sagt at en is i måneden gir kreft eller blodkarsykdommer. Er hjemmelaget is sunnere og bedre? Selvfølgelig, det kan jo ingen si noe på. Har forøvrig ikke prøvd å lage hjemmelaget is, men det skal jeg virkelig prøve iløpet av helgen! Smoothie i frysen :D

 

Så bra! Har du først laget hjemmelaget is, så går du ikke tilbake til kjøpeisen med villige smaksløker, det er helt klart :D Finnes masse gode oppskrifter på iskrem med sukrin, stevia o.l., selv liker jeg å bruke en blanding av de to. Nammis! Og nytes med den beste samvittighet :D

Skal prøve meg på sorbet etterhvert også, gleder meg til det :D Hvis du finner en god oppskrift på det så vil jeg _gjerne_ ha ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men altså, hvitt sukker hemmer veksten til små barn? Seriøst? Jeg har en datter på 3 år som er like høy som en 5 åring skal være.. Kanskje bollene hun har fått i hverdagene i ny og ne har gjort henne høyere :P Hun er nesten 110 cm lang. Flott at man velger sunne alternativer og spiser for eksempel grovt brød fremfor loff altså, men å gi barna en skolebolle en Onsdag er det ingen som blir skadet av. Normal vekt har min også :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Folk burde redusere sukkerinntaket sitt betraktelig for å unngå sykdom og atferdsproblemer, viser forskning. Så for folk gjøre nøyaktig hva de vil med den saken, og skylde seg selv.
Ingen mener at man ikke skal REDUSERE det. Men å ALDRI bruke sukker og hvit mel i maten (lurer på hva de serverer i bursdager til seg selv og barna, gulrotsalat?), er hysteri. Det er ikke farlig å bruke sukker et par ganger i måneden.
Men se hva jeg skriver da :) Jeg føler meg må gjenta meg selv til det uendelige her. Mener du oppriktig at det eneste alternativet til hvitt sukker er gulrotsalat? Det vitner om meget lite kunnskap. Som Gulltopp har vist i denne tråden, finnes det meget gode alternativer til hvitt sukker og hvitt mel, som vil gi deg samme gode smaksopplevelsen :) Sukker stammer fra sukkerrør som i utgangspunktet inneholder mange bra stoffer. Problemet er at når det blir solgt som sluttprodukt "Hvitt sukker" er 90% av det opprinnelige sukkeret borte, og alt du står igjen med er ødeleggende tomme kalorier som gjør skade på kroppen.
Link til forskning som viser at en is i måneden gir kreft, overvekt, blodkarsykdommer og lignende? DA tar jeg deg alvorlig. Siden dere er så livredd å få i dere et par gram sukker i uka.
Unnskyld, men du unngår jo bevisst å se hva som skrives her ;) Ingen har sagt at en is i måneden gir kreft eller blodkarsykdommer. Er hjemmelaget is sunnere og bedre? Selvfølgelig, det kan jo ingen si noe på. Har forøvrig ikke prøvd å lage hjemmelaget is, men det skal jeg virkelig prøve iløpet av helgen! Smoothie i frysen :D
Så bra! Har du først laget hjemmelaget is, så går du ikke tilbake til kjøpeisen med villige smaksløker, det er helt klart :D Finnes masse gode oppskrifter på iskrem med sukrin, stevia o.l., selv liker jeg å bruke en blanding av de to. Nammis! Og nytes med den beste samvittighet :D Skal prøve meg på sorbet etterhvert også, gleder meg til det :D Hvis du finner en god oppskrift på det så vil jeg _gjerne_ ha ;)

 

Vel, jeg liker ikke saftis, men fløteis. Så hjelper lite med smoothie i fryseren dessverre. å lage egen fløteis tar ganske lang tid.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men altså, hvitt sukker hemmer veksten til små barn? Seriøst? Jeg har en datter på 3 år som er like høy som en 5 åring skal være.. Kanskje bollene hun har fått i hverdagene i ny og ne har gjort henne høyere :P Hun er nesten 110 cm lang. Flott at man velger sunne alternativer og spiser for eksempel grovt brød fremfor loff altså, men å gi barna en skolebolle en Onsdag er det ingen som blir skadet av. Normal vekt har min også :)

 

He he....hadde det ikke vært for den skolebolla ville datra di sikkert vært 150 ; o)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Mentha
Folk burde redusere sukkerinntaket sitt betraktelig for å unngå sykdom og atferdsproblemer, viser forskning. Så for folk gjøre nøyaktig hva de vil med den saken, og skylde seg selv.
Ingen mener at man ikke skal REDUSERE det. Men å ALDRI bruke sukker og hvit mel i maten (lurer på hva de serverer i bursdager til seg selv og barna, gulrotsalat?), er hysteri. Det er ikke farlig å bruke sukker et par ganger i måneden.
Men se hva jeg skriver da :) Jeg føler meg må gjenta meg selv til det uendelige her. Mener du oppriktig at det eneste alternativet til hvitt sukker er gulrotsalat? Det vitner om meget lite kunnskap. Som Gulltopp har vist i denne tråden, finnes det meget gode alternativer til hvitt sukker og hvitt mel, som vil gi deg samme gode smaksopplevelsen :) Sukker stammer fra sukkerrør som i utgangspunktet inneholder mange bra stoffer. Problemet er at når det blir solgt som sluttprodukt "Hvitt sukker" er 90% av det opprinnelige sukkeret borte, og alt du står igjen med er ødeleggende tomme kalorier som gjør skade på kroppen.
Link til forskning som viser at en is i måneden gir kreft, overvekt, blodkarsykdommer og lignende? DA tar jeg deg alvorlig. Siden dere er så livredd å få i dere et par gram sukker i uka.
ikke hi her.... Vil bare minne deg på at ingen har hevdet at én is i måneden gir det du sier av sykdommer.... bortsett fra deg, som prøver å provosere ved å få det til at "vi" har sagt dette. Du får komme med litt forskning som sier at sukker ikke har uheldige virkninger på kroppen - DA kan vi diskutere!!! :) Eller vil du gå inn i en diskusjon om sukkerets biokjemiske virkninger på den menneskelige fysiologi....? Siden det er lagt ut flere linker her til seriøs forskning og vedtak fra bl.a. who, så tror jeg det er du som bør komme med litt dokumentasjon om at sukker er så bra...
Alt kan gi skader. FOR MYE salt, FOR MYE sukker, FOR MYE olje, FOR MYE kjøtt, FOR MYE melk og så videre. Men å totalt utelukke EN type vare fra kostholdet livet ut fordi det er så kjempefarlig, er hysteri. WHO har aldri uttalt at man skal aldri bruke sukker, ellers blir man dødssyk. De har uttalt at mengden sukker bør reduseres, og at fedme er blitt stort problem blant barn og unge.

 

Ja, men i motsetning til det andre du nevner her så har sukker null næring å tilføre kroppen. Der ligger mye av forskjellen. Det er kun eksplosiv energi og søtsmak, ikke noe annet, og ingen helsegevist whatsoever. Derfor er det inget tap å utelukke sukker fra et normalt kosthold. Tror det er det som er poenget her. Ikke at man kan bli "dødssyk" - for å sitere deg selv - av å spise et par gram om dagen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Mentha
Folk burde redusere sukkerinntaket sitt betraktelig for å unngå sykdom og atferdsproblemer, viser forskning. Så for folk gjøre nøyaktig hva de vil med den saken, og skylde seg selv.
Ingen mener at man ikke skal REDUSERE det. Men å ALDRI bruke sukker og hvit mel i maten (lurer på hva de serverer i bursdager til seg selv og barna, gulrotsalat?), er hysteri. Det er ikke farlig å bruke sukker et par ganger i måneden.
Men se hva jeg skriver da :) Jeg føler meg må gjenta meg selv til det uendelige her. Mener du oppriktig at det eneste alternativet til hvitt sukker er gulrotsalat? Det vitner om meget lite kunnskap. Som Gulltopp har vist i denne tråden, finnes det meget gode alternativer til hvitt sukker og hvitt mel, som vil gi deg samme gode smaksopplevelsen :) Sukker stammer fra sukkerrør som i utgangspunktet inneholder mange bra stoffer. Problemet er at når det blir solgt som sluttprodukt "Hvitt sukker" er 90% av det opprinnelige sukkeret borte, og alt du står igjen med er ødeleggende tomme kalorier som gjør skade på kroppen.
Link til forskning som viser at en is i måneden gir kreft, overvekt, blodkarsykdommer og lignende? DA tar jeg deg alvorlig. Siden dere er så livredd å få i dere et par gram sukker i uka.
Unnskyld, men du unngår jo bevisst å se hva som skrives her ;) Ingen har sagt at en is i måneden gir kreft eller blodkarsykdommer. Er hjemmelaget is sunnere og bedre? Selvfølgelig, det kan jo ingen si noe på. Har forøvrig ikke prøvd å lage hjemmelaget is, men det skal jeg virkelig prøve iløpet av helgen! Smoothie i frysen :D
Så bra! Har du først laget hjemmelaget is, så går du ikke tilbake til kjøpeisen med villige smaksløker, det er helt klart :D Finnes masse gode oppskrifter på iskrem med sukrin, stevia o.l., selv liker jeg å bruke en blanding av de to. Nammis! Og nytes med den beste samvittighet :D Skal prøve meg på sorbet etterhvert også, gleder meg til det :D Hvis du finner en god oppskrift på det så vil jeg _gjerne_ ha ;)
Vel, jeg liker ikke saftis, men fløteis. Så hjelper lite med smoothie i fryseren dessverre. å lage egen fløteis tar ganske lang tid.

 

Jeg bruker ca 20 min fra jeg finner fram ingrediensene :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Folk burde redusere sukkerinntaket sitt betraktelig for å unngå sykdom og atferdsproblemer, viser forskning. Så for folk gjøre nøyaktig hva de vil med den saken, og skylde seg selv.
Ingen mener at man ikke skal REDUSERE det. Men å ALDRI bruke sukker og hvit mel i maten (lurer på hva de serverer i bursdager til seg selv og barna, gulrotsalat?), er hysteri. Det er ikke farlig å bruke sukker et par ganger i måneden.
Men se hva jeg skriver da :) Jeg føler meg må gjenta meg selv til det uendelige her. Mener du oppriktig at det eneste alternativet til hvitt sukker er gulrotsalat? Det vitner om meget lite kunnskap. Som Gulltopp har vist i denne tråden, finnes det meget gode alternativer til hvitt sukker og hvitt mel, som vil gi deg samme gode smaksopplevelsen :) Sukker stammer fra sukkerrør som i utgangspunktet inneholder mange bra stoffer. Problemet er at når det blir solgt som sluttprodukt "Hvitt sukker" er 90% av det opprinnelige sukkeret borte, og alt du står igjen med er ødeleggende tomme kalorier som gjør skade på kroppen.
Link til forskning som viser at en is i måneden gir kreft, overvekt, blodkarsykdommer og lignende? DA tar jeg deg alvorlig. Siden dere er så livredd å få i dere et par gram sukker i uka.
Unnskyld, men du unngår jo bevisst å se hva som skrives her ;) Ingen har sagt at en is i måneden gir kreft eller blodkarsykdommer. Er hjemmelaget is sunnere og bedre? Selvfølgelig, det kan jo ingen si noe på. Har forøvrig ikke prøvd å lage hjemmelaget is, men det skal jeg virkelig prøve iløpet av helgen! Smoothie i frysen :D
Så bra! Har du først laget hjemmelaget is, så går du ikke tilbake til kjøpeisen med villige smaksløker, det er helt klart :D Finnes masse gode oppskrifter på iskrem med sukrin, stevia o.l., selv liker jeg å bruke en blanding av de to. Nammis! Og nytes med den beste samvittighet :D Skal prøve meg på sorbet etterhvert også, gleder meg til det :D Hvis du finner en god oppskrift på det så vil jeg _gjerne_ ha ;)
Vel, jeg liker ikke saftis, men fløteis. Så hjelper lite med smoothie i fryseren dessverre. å lage egen fløteis tar ganske lang tid.

 

...men ikke om man bruker egg, fløte og ren vanilje i smoothie'en..... :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Alt med måte sier jeg! Her har 1 åringen fått smake både Loff, bolle, vaffel, kjeks og is. Regner med at Barnevernet er rett rundt hjørnet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Folk burde redusere sukkerinntaket sitt betraktelig for å unngå sykdom og atferdsproblemer, viser forskning. Så for folk gjøre nøyaktig hva de vil med den saken, og skylde seg selv.
Ingen mener at man ikke skal REDUSERE det. Men å ALDRI bruke sukker og hvit mel i maten (lurer på hva de serverer i bursdager til seg selv og barna, gulrotsalat?), er hysteri. Det er ikke farlig å bruke sukker et par ganger i måneden.
Men se hva jeg skriver da :) Jeg føler meg må gjenta meg selv til det uendelige her. Mener du oppriktig at det eneste alternativet til hvitt sukker er gulrotsalat? Det vitner om meget lite kunnskap. Som Gulltopp har vist i denne tråden, finnes det meget gode alternativer til hvitt sukker og hvitt mel, som vil gi deg samme gode smaksopplevelsen :) Sukker stammer fra sukkerrør som i utgangspunktet inneholder mange bra stoffer. Problemet er at når det blir solgt som sluttprodukt "Hvitt sukker" er 90% av det opprinnelige sukkeret borte, og alt du står igjen med er ødeleggende tomme kalorier som gjør skade på kroppen.
Link til forskning som viser at en is i måneden gir kreft, overvekt, blodkarsykdommer og lignende? DA tar jeg deg alvorlig. Siden dere er så livredd å få i dere et par gram sukker i uka.
ikke hi her.... Vil bare minne deg på at ingen har hevdet at én is i måneden gir det du sier av sykdommer.... bortsett fra deg, som prøver å provosere ved å få det til at "vi" har sagt dette. Du får komme med litt forskning som sier at sukker ikke har uheldige virkninger på kroppen - DA kan vi diskutere!!! :) Eller vil du gå inn i en diskusjon om sukkerets biokjemiske virkninger på den menneskelige fysiologi....? Siden det er lagt ut flere linker her til seriøs forskning og vedtak fra bl.a. who, så tror jeg det er du som bør komme med litt dokumentasjon om at sukker er så bra...
Alt kan gi skader. FOR MYE salt, FOR MYE sukker, FOR MYE olje, FOR MYE kjøtt, FOR MYE melk og så videre. Men å totalt utelukke EN type vare fra kostholdet livet ut fordi det er så kjempefarlig, er hysteri. WHO har aldri uttalt at man skal aldri bruke sukker, ellers blir man dødssyk. De har uttalt at mengden sukker bør reduseres, og at fedme er blitt stort problem blant barn og unge.
Ja, men i motsetning til det andre du nevner her så har sukker null næring å tilføre kroppen. Der ligger mye av forskjellen. Det er kun eksplosiv energi og søtsmak, ikke noe annet, og ingen helsegevist whatsoever. Derfor er det inget tap å utelukke sukker fra et normalt kosthold. Tror det er det som er poenget her. Ikke at man kan bli "dødssyk" - for å sitere deg selv - av å spise et par gram om dagen.

 

Salt og olje har heller ikke noe godt å tilføre kroppen bortsett fra smak. Man trenger ikke å salte maten, bare at den ellers smaker papir. Og man trenger ikke steke maten i olje, man kan bruke teflonpanner som ikke krever noe å steke maten i. Gravide blir frarådet å bruke salt hvis de har for høyt blodtrykk. Så å hevde at KUN sukker er en vare som ikke tilfører kroppen noe (og hvorfor i all verden blir underernærte folk som har vært savnet på fjellet gitt sukkerdrikk hvis det ikke er godt for noe da), er feil. Man trenger ikke kjøtt, siden man kan få proteiner fra andre kilder. Man trenger ikke salt. Likevel spiser dere det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Mentha

<p>

Folk burde redusere sukkerinntaket sitt betraktelig for å unngå sykdom og atferdsproblemer, viser forskning. Så for folk gjøre nøyaktig hva de vil med den saken, og skylde seg selv.
Ingen mener at man ikke skal REDUSERE det. Men å ALDRI bruke sukker og hvit mel i maten (lurer på hva de serverer i bursdager til seg selv og barna, gulrotsalat?), er hysteri. Det er ikke farlig å bruke sukker et par ganger i måneden.
Men se hva jeg skriver da :) Jeg føler meg må gjenta meg selv til det uendelige her. Mener du oppriktig at det eneste alternativet til hvitt sukker er gulrotsalat? Det vitner om meget lite kunnskap. Som Gulltopp har vist i denne tråden, finnes det meget gode alternativer til hvitt sukker og hvitt mel, som vil gi deg samme gode smaksopplevelsen :) Sukker stammer fra sukkerrør som i utgangspunktet inneholder mange bra stoffer. Problemet er at når det blir solgt som sluttprodukt "Hvitt sukker" er 90% av det opprinnelige sukkeret borte, og alt du står igjen med er ødeleggende tomme kalorier som gjør skade på kroppen.
Link til forskning som viser at en is i måneden gir kreft, overvekt, blodkarsykdommer og lignende? DA tar jeg deg alvorlig. Siden dere er så livredd å få i dere et par gram sukker i uka.
ikke hi her.... Vil bare minne deg på at ingen har hevdet at én is i måneden gir det du sier av sykdommer.... bortsett fra deg, som prøver å provosere ved å få det til at "vi" har sagt dette. Du får komme med litt forskning som sier at sukker ikke har uheldige virkninger på kroppen - DA kan vi diskutere!!! :) Eller vil du gå inn i en diskusjon om sukkerets biokjemiske virkninger på den menneskelige fysiologi....? Siden det er lagt ut flere linker her til seriøs forskning og vedtak fra bl.a. who, så tror jeg det er du som bør komme med litt dokumentasjon om at sukker er så bra...
Alt kan gi skader. FOR MYE salt, FOR MYE sukker, FOR MYE olje, FOR MYE kjøtt, FOR MYE melk og så videre. Men å totalt utelukke EN type vare fra kostholdet livet ut fordi det er så kjempefarlig, er hysteri. WHO har aldri uttalt at man skal aldri bruke sukker, ellers blir man dødssyk. De har uttalt at mengden sukker bør reduseres, og at fedme er blitt stort problem blant barn og unge.
Ja, men i motsetning til det andre du nevner her så har sukker null næring å tilføre kroppen. Der ligger mye av forskjellen. Det er kun eksplosiv energi og søtsmak, ikke noe annet, og ingen helsegevist whatsoever. Derfor er det inget tap å utelukke sukker fra et normalt kosthold. Tror det er det som er poenget her. Ikke at man kan bli "dødssyk" - for å sitere deg selv - av å spise et par gram om dagen.
Salt og olje har heller ikke noe godt å tilføre kroppen bortsett fra smak. Man trenger ikke å salte maten, bare at den ellers smaker papir. Og man trenger ikke steke maten i olje, man kan bruke teflonpanner som ikke krever noe å steke maten i. Gravide blir frarådet å bruke salt hvis de har for høyt blodtrykk. Så å hevde at KUN sukker er en vare som ikke tilfører kroppen noe (og hvorfor i all verden blir underernærte folk som har vært savnet på fjellet gitt sukkerdrikk hvis det ikke er godt for noe da), er feil. Man trenger ikke kjøtt, siden man kan få proteiner fra andre kilder. Man trenger ikke salt. Likevel spiser dere det.
</p>

<p> </p>

<p> </p>

<div>Salt er natriumklorid, og både natrium og klor brukes i prosesser i kroppen. Olje tilfører umettede fettsyrer (hvis man velger rett olje vel å merke, ikke frityrolje og andre herdede oljer). </div>

<div>Sukker er energi, derfor blir underernærte folk gitt sukkerdrikker - for at de skal få hurtig energi. Sukker omdannes til energi mye fortere enn fett, og dermed er det lettere å få igang kroppen. </div>

<div>Proteiner kommer i forskjellige former, men det er sant som du sier, det er mange kilder til proteiner, f.eks sopp. Likevel er vi bygd til omnivorer og vi er laget for å fordøye kjøtt godt, ergo kan vi lett og godt utnytte næringsstoffene (bl.a proteinene) i kjøtt.</div>

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Poenget mitt var at vi ikke trenger salt, vi trenger ikke kjøtt og vi trenger ikke olje. Kroppen blir ikke ødelagt hvis vi erstatter disse tingene med noe annet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Mentha

Nei det har du forsåvidt rett i. Men vi trenger flere av næringsstoffene som finnes i disse råvarene. Der er forskjellen til sukker.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nei det har du forsåvidt rett i. Men vi trenger flere av næringsstoffene som finnes i disse råvarene. Der er forskjellen til sukker.

 

Hovedinnlegget var basert på at HI ikke skjønte hvorfor folk overhode ga ungene sine sukker og hvit mel. Og fordømte dem siden de ødelegger ungene sine og seg selv ved å spise det, uansett mengder. Hvis man avstår fra sukker KUN fordi det er unødvendig for kroppen, forstår jeg ikke hysteriet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...