Gå til innhold

Junimagene i 3. trimester


Blomstogbier

Anbefalte innlegg

Blomstogbier-jeg går ut i permisjon 14. mai, når jeg er 36 uker på vei. Den egentlige terminen er 17.juni, men keisersnitt 4.juni.

Derfor er jeg "bare" 31 uker imorgen:)

 

Zassy-jeg kjenner også slike stikk og litt støt. Det begynte etter at babyen snudde seg til hodeleie. Hun ligger slik fortsatt, og det blir spennende å se om hodet har festet seg nest uke når jeg skal på kontroll igjen i uke 32.

Men jeg kjenner slike stikk ja, og tror kanskje også det er babyens armer/hender som driver nedi der.. eller at hun dreier hodet sitt nedover og fester hodet som sagt da.

 

Makuahines- så spennende med jakke-prosjekt da:) Hvilke farger har du valgt deg ut? du vet jo ikke hvilket kjønn babyen blir enda, stemmer? :)

Så bra at du er i så god form da! Det er deg vel unt! Her synes jeg også det går forbløffende fint. Eneste er nettene som jeg sover dårlig pga verking i isjas-nerven som også gir utslag på begge side av rompa og litt nedover lårene. På dagtid er det mest ryggvondt, men det går greiere nå når jeg ikke jobber like mye. Da kan jeg hvile litt mer liksom.

 

Ja, det blir spennende uker fremover nå Blomstogbier.. blir spennende å se hvem som får først og ikke minst å lese at vi alle endelig er " i mål" etterhvert:) Vi får vel tru at vi føder både på overtid og på sykehus. Det er vel mest normalen i grunn:)

 

Nå skal jeg inn på Zara sin nettbutikk og kjøpe inn noen fine sparkedresser jeg fant der:).. og så strikke videre på buksa.

Her snør det her for sikkerhets skyld forresten:( Hvordan er det hos dere?Jeg vet jo at det alltid kommer både ett og to snøfall før våren er ordentlig kommet, men det er såå kjedelig likevel. Man venter jo bare på vår og sommer nå. Når det er bare veier ute, og gresset begynner å bli grønt... ja da VET jeg jo at det er rett før fødsel. Så det venter jeg på nå :)

 

Hei!

 

Jeg må trolig også gjøre ks ca to-tre uker før termin, grunnet placenta previa. Skal på ul på mandag og får forhåpentligvis dato for ks da.

 

Hvordan gjorde du med søknad til NAV for å gå ut i perm tre uker før ks? Sendte du bare inn erklæring fra legen? Jeg har allerede søkt om foreldrepenger, men håper det bare er å komplementere med erklæring...

 

Takk! :)

 

Hei:)

 

Jeg maste litt og fikk keisersnittdatoen fra sykehuset, selv om de først ikke hadde bestemt seg for hvilken dag det skulle bli. Men jeg sa at siden dette var et planlagt keisersnitt så ville jeg ikke gå glipp av de tre ukene i forkant av fødselen.. derfor mente jeg de kunne gi meg en dato.

Så gjorde de det og jeg fikk brev i posten hvor det stod svart på hvitt når. Tok kopi av brevet og sendte det sammen med søknad til nav om foreldrepenger.

 

Lykke til:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Dere som ikke brukte strømpebukser på sommerbarn, er det bukser dere bruker da? tights? Jeg var storforbruker av strømpebukser sist og har vært det hele veien egentlig, men så har vi det litt gulvkaldt her hjemme + at snuppa kom i august sist og var litt kald av seg i tillegg.

 

Greit å få tips av dere som har erfaring med så små småttiser på sommerstid fra før :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har aldri fått til å skrive innlegg fra mobilen her, er det noe som vanligvis går an altså? veldig irriterende!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men den ville ikke poste det innlegget jeg har prøvd flere ganger i dag :)

Svigermor var innom i helga og kikket på vogna vi har kjøpt (hun vil jo vi skal bruke dypvogn etter min mann)

Hun etterlyste liste over hva vi trengte til baby'n, vi har det meste men skrev ned ting som tåteflasker, håndkler med hette, helsetepper osv.

Dama ble overlykkelig, for alt det hadde hun spart på fra hennes to gutter var små. Så da kunne vi arve det, pluss gå imellom klærne gutta hennes hadde brukt. Vi venter jente for det første, og tåteflasker etc fra 70/80 tallet??? Syns ikke noe særlig om det gitt.

Dama har masse penger, så det er ikke det som er problemet.

Mannen et jo enig med meg, men klarer ikke si ifra til mora om alt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Hun høres litt rar ut.. men mener det sikkert bare godt! :)

Du kan jo skrive opp mer hvilken type (modell) tåteflaske dere trenger? Og jenteklær.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

haha må le litt, tåteflasker som er 30 år gamle er kanskje litt...gamle ja :P

 

Jeg har faktisk en håndduk fra da jeg var lita, men den bruker vi bare av og til som underlag på stellebordet, vil jo helst ha myyyke nye håndklær til de små. Klær kan det være gøy å ha noe fra gammelt av synes jeg, men ikke mestparten..mer en fin kjole eller et spesielt sett bukse/genser osv. Som regel blir det meste ganske hardt når det er brukt mye eller er så gammelt. Enten får dere takke pent og heller la vær å bruke så mye av det, eller rett og slett si at dere har litt lyst å ha nye ting til babyen. Det med flasker og smokker er iallefall reellt at det kan bli morkent over så lang tid. Lykke til :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, og så har det jo utviklet seg endel mtp måten flasken er formet på så babyen liker den mer osv :) ?

 

Dagen idag startet fantastisk. Kjempegodt humør, smilte og var glad. Nå er jeg svett og sur :P Det er klamt og ekkelt vær ute, fuglene bråker og en av genserne mine er ødelagte! :P

 

MEn får prøve å bite tenna sammen og bli glad igjen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis dere VIRKELIG Ikke vil si noenting så er det bare å si at babyen ikke tok den flaska og at dere måtte prøve flere før dere fant en hun godtok ;) haha! Det var jo faktisk sant her i vårt tilfelle, hun tok nesten ikke flaske i det hele tatt.

 

MEN det er kanskje lurt å "øve" seg litt på å si fra allerede nå..for dere kommer nok til å få flere råd og uttalelser om baby også når den er født som dere ikke alltid er enige i, se på det som et ledd i å bli foreldre og stå opp for babyen sin ;) trenger jo ikke si det på noen stygg måte likevel.

 

Blomstogbier hehe kjenner til at humøret kan snu skikkelig fort! Håper du finner noe som gjør deg glad igjen...sjokolade? :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja men vi bor fortsatt ikke sammen, og jeg har bedt han om å si ifra om mange andre ting oxo. Dama er voldsomt kontrollerende, og legger seg oppi alt. Så hvis ikke han sier ifra så må jo bare jeg det. Hun spør sjeldent, hun bare gjør det hun mener er best.

Jeg har bodd alene siden jeg var 16 og er ikke vant til å ha en mor som låser seg inn i huset mitt og ordner og fikser når jeg ikke er hjemme.

Og klarer fint å si ifra til mamma hvis jeg mener hun uttaler seg eller gjør ting jeg ikke er enig i.

Men hans mor er hans ansvar mener jeg da :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Blomstogbier hehe kjenner til at humøret kan snu skikkelig fort! Håper du finner noe som gjør deg glad igjen...sjokolade? :P

Hehe, ja, eller shopping :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

ja det er jeg enig i, han som må begynne å si fra, på tide nå når han selv blir far :) og dette er jo en temmelig ufarlig ting å si fra om.

 

Høres ikke særlig ut at hun er så kontrollerende da :S håper dere ikke får mye "problemer" med henne etterhvert pga det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg har bedt han om å be om å få nøkkelen tilbake fra henne, for hun låser seg bare inn. Han er enig i at det ikke kan fortsette, men unnskylder henne med at hun rydder i gammelt skrot hun har der.

Får kjøpe meg et sånt "mor & barn sover" skilt å henge på ytterdøra når jeg vil ha litt fred :)

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tror du hun respekterer det da? Hun kommer sikkert inn og sier bare "jeg skal ikke forstyrre" ;)

 

Høres slitsomt ut,huff.. håper mannen din sier ifra..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

He he he ja nå så jeg det for meg. At hun kom listende inn, og tittet inn i stua. Åhhh gud jeg håper virkelig at hun forstår snart.

Skulle tro at når man gang på gang dukker opp hos noen og de går i morgenkåpe og akkurat har stått opp, kanskje tar hintet og ringer å spør om det passer. Men neida, hun fortsetter bare å dukke opp uten forvarsel.

Arggg :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da går hu vel rundt å prøver verandaen :)

Må vel bare prate med henne etterhvert, for tror ikke mannen kommer til å gjøre det :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nei, da er det like greit å ta praten selv :) Men dårlig av mannen din da.. Men han er vel konfliktsky som de fleste menn :P

 

Håper det ordner seg da. Jeg hadde IKKE orket å ha en svigermor som bare låste seg inn og sånn.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja han er konfliktsky og litt skremt av dama tror jeg. Hun sitter høyt i politikken, og vet å snakke for seg. Så når mannen da har valgt å renovere hennes barndomshjem har han jo ikke gjort det lett for seg selv heller.

Hun har tydelige meninger om det meste, og går ikke stille i dørene :)

Men når jeg skal kjøpe meg inn der, føler jeg at jeg har mer å stille opp med. Da har jeg liksom lov til å sette ned beinet. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Litt spesielt at noen tror man kan bruke 30 år gamle flasker? Håper du får litt vett inn i den svigermoren ;)

 

Her har jeg vært en tur hos legen idag, hadde "tak" i ryggen i hele natt og idag, og da ble jeg jo usikker. Så ringte føden for å høre, og de ba meg sjekke for uvi. Alt var fint med prøvene, så det er vel bare ryggsmerter da.. Blir vel mye sånt utover nå, men bedre å sjekke en gang for mye enn en gang for lite syns jeg :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

huff, høres ut som en svigermor som ikke helt klarer å se at sønnen har vokst opp og er i ferd med å få egen familie. Hun høres ikke enkel ut.

Men er enig med de andre her, hun må få beskjed fort. for om ikke kommer det bare til å eskalere.

Jeg hadde ikke taklet at noen låste seg inn til oss og bare begynte å styre og stelle. Mitt hus, mine regler sånn er det :) :)

Men skjønner at hun sikkert prøver å være snill, men det er da måte på.

Men når det kommer til gamle flasker, så kan du bare si at de kan ikke brukes.

Ta dette med en klype salt, men mener å ha hørt at gamle flasker(mer enn 10 år) ikke skal brukes grunnet at det løser seg opp stoffer fra innsiden av plastisken. Det samme gjelder sportsflasker og div. Smokken på flasken er sikkert helt oppsmuldret. Så her kan du argumentere med sikkerhet. ;)

 

Ellers så har jeg fått meg skikkelig tidsfordriv nå. Hentet en sånn filmpakke fra expert. 50 filmer i en boks+ ny tv t42 tommer til soverommet ;) Så har noen timer med underholdnig frem til tvillingenen kommer ;) hehe

 

håper ellers alle har en flott dag :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja hun er et lite svigermonster :) mannen hadde samboer i det samme huset i 6 år, og det var visstnok ikke sånn da. Men den sommeren vi traff hverandre mistet moren kjæresten sin, og da eskalerte det. Hun ringer hele tiden, trenger hjelp, kommer innom for å bare si hei osv. Hun jobber to jobber, pluss styrerverv og politikk. Så hun burde ha fylt opp tiden godt nok, men så fort hun har 5 min ledig så stikker hun innom.

Føler nok kanskje at det er veldig tomt og ensomt hjemme hos seg selv.

Og jeg hadde jo med et barn inn i forholdet, så hun bruker han som en unnskyldning. Kommer med noe til han, eller syns bare det er lenge siden hun har sett han osv.

Hun mener nok alt godt, men jeg føler meg kvalt og overvåket. Er overhodet ikke vant til å ha familie så tett.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men bor dere virkelig ikke sammen i det hele tatt nå? blir litt av en omveltning når dere skal flytte sammen og få barn på en gang! hatten av for dere! Dere får rett og slett ta en prat med svigermor, kan jo ta det sammen, si at nå når baby kommer må det bli litt endring fordi dette er en ny situasjon osv osv, kan jo hende at hun faktisk forstår og at dere får en kontruktiv samtale..kan jo håpe ihvertfall :) Høres ut som hun er ensom ja, dere får gi et kurs i en eller annen hobby i neste bursdagsgave ;) Men kanskje vil du også få masse hjelp med baby når den tid kommer, håper dere finner en balansegang som fungerer! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...