Gå til innhold

Se hit, vær så snill??


Gjest

Anbefalte innlegg

Hei.. er førstegangsgravid og lurer på noe jeg..

 

1- pakke beggen ja? hvor lenge er man på sykehuset etter en fødsel? er det så lenge at du trenger 8 t-shirt? ( leste det her et sted )

hvorfor pakker dere som om dere skulle være borte i 2 uker? eller er det bare meg? hehe...

hva er det nødvendige dere skal ha med?

2- tar mannen deres dere fri fra jobben, så han er med dere mens dere er på sykehuset? eller kommer han etter jobben, sent på dagen?

3- hvordan er dere damene mot mannen deres etter fødsel? ikke ta på meg??

4- hvem lager mat, rydder, vasker klær osv, når dere er kommer hjem fra sykehuset?

5- hvordan føler dere dere når dere er kommet hjem? full av energi eller slitne som bare det...

¨

kommer sikkert mer etterhvert...

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

jeg har pakka for 3 dager.. (vanlig er 2-4, men jeg går som regel lei av sykehus etter et døgn...)

Min fyr tar 2 uker perm (ulønnet, det er det eneste de har krav på) som begynner når fødselen begynner, sånn at han kan være der mest mulig.

Fyren min BØR vite at husarbeidet er hans jobb i de to ukene fordi kroppen min sikkert ikke kommer til å være i stand til det..

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har aldrig fådd baby før, men min mann får fri den dagen jeg føder....så jobber han til den dagen jeg skal hjem fra sykehus...så får han lønnet permisjon i 2 uker (veldig bra) Etter dette vet jeg ikke hva som skjer, det kommer nok ann på hvor ødelagt kroppen min er, men jeg regner med at han må ordne de fleste praktiske tingene. Men for det meste så skal vi bare prøve og ha en fin tid med babyen, så hvist huse ser ut som et bombet horehus og vi må leve på fjorland i 2 uker så får det bare være.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hmmm... dette er jo vår første så vi vet ikke alt dette enda:)

 

Men pakkker til en 2-3 dager (liggetid her er 2 dager).

Samboer får permisjon 14 dager etter fødsel, så om jeg er et sted han kan være, skal han være med. :) Om ikke har han sagt han skal være hjemme og støvsuge. He he:) Dvs han skal sikkert komme opp så ofte han får lov og glede seg til vi kommer hjem.

 

Regner ikke med at vi tar husarbeid så tungt den første tiden. Om formen er bra deler vi vel på det, om jeg får lov av samboer da.. Er vi like slitne, må vi dele syns jeg. men han sier at han skal fikse alt. Men vi har jo ikke fått barn før, så vi vet ikke enda...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ta med et par tøfler, klær som du skal reise hjem i og STORE truser - må bruke ganske store bleier første tiden.

 

2. Min mann tok seg fri fra 12 (gikk halv dag) slik at han fikk være mest mulig på sykehuset. Dette er vel alt etter hva en har anledning til. Var veldig godt/trygt å ha han der.

 

3. Første 6 ukene blør en som regel...Men både for han og meg ble det mye baby og lite "oss" første ukene. Ting er helt nytt og en har fokuset på barnet og ikke på seg selv kanskje...

 

4. Anbefaler deg å få besøk av kun de nærmeste 1 uka, og be en veninne eller søsken/mor om å bake en kake som er grei å servere til evt. gjester. 1 uken ble det lite husarbeid...Og det er nok naturlig at pappa tar en stor del av husarb, siden du vil bruke ganske mye tid på amming osv. Men det finner dere fort ut av... :-)

 

5. Ikke erergi i det hele tatt (dette kan nok variere) men jeg kunne ønske at noen hadde fortaldt meg at første ukene ville bli tøffe...var ikke helt forberedt på det... Lykke til - det er helt fantastisk!! Venter nå min 2...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 - pakker for to-tre dager

 

2 - ja, han skal ha fri - alle fedre har rett på 2 ukers permisjon i forbindelse med fødselen

 

3 - mest baby, men også mye kjærlighet mellom oss (kos og klem!), dog ingen sex de første ukene nei!

 

4 - hvis noen skal lage mat eller gjøre husarbeid blir det nok han - jeg skal konsentrere meg om å komme til hektene og amme

 

5 - sist gang var jeg fullstendig utslitt i flere uker, mye svimmel og uvel pga blodtap og lite søvn. håper jeg er i bedre form denne gangen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

hva skjer med kroppen di første dagene etter fødsel? dere sier at vi blør mye? .. hvor lenge? og hva skjer med magehuden? henger den der, eller går den litt innover?

så far har krav på "fødselpermesjon" i 2 uker?? + pappapermesjon i 6 uker senere??

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, fedrene har krav på 14 dagers permisjon i forbindelse med fødsel. Men de har ikke krav på at denne skal være lønnet, det varierer fra arbeidssted til arbeidssted (hvilke vilkår han har).

 

De 6 ukene med pappapermisjon er da i tillegg.

 

:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fødselsperm på 2 uker har pappaen krav på ja. Den er ulønnet fra trygdeverket sin side, men noen har dette som et gode på arbeidsplassen, og får derfor lønn i denne permisjonen. Permisjonen er ment for å avlaste den nybakte mammaen. Pappaperm kommer i tillegg, under forutsetning om at mor har opparbeidet sine rettigheter.

 

Er førstegangs selv, pakker nok til 3-4dager, så får mannen min hente det jeg evt måtte trenge senere. Jeg skal ikke rydde, vaske, lage middag, bake kaker eller gjøre annet husarbeid bortsett fra hvis jeg er i kjempeform. (Sier det til mannen min nå, så har det kanskje trengt innenfor hjernebarken innen oktober, hihi)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

pappa permisjonen på 6 uker er en del av de 42 eller 54 ukene du evt. dere har, så det blir altså 48 uker på deg og 6 på han. Hvis dere har valgt 80 % løsningen, hvor du tar helepermisjonen. Han har krav på 2 uker fri i forbindelse med fødsel, men det er opp til arbeidsgiver om de ukene er lønnet. Jeg venter nr 3, magehuden ble ikke hengende på meg mer en ca 2 uker, etter det var den stram.Etter ett år var kroppen min som før fødsel,stram hud på magen, og de nesten 30 kg jeg la på meg var borte. De første 14 dagene gikk jeg ned 10kg. Ingen kunne se jeg hadde født barn etter 1 år. Jeg blødde mye de første 14 dagene, jeg satt med underlivet i en bøtte lenge og ofte med saltvann for jeg hadde så vondt de første 14 dagene, kjennes som en hest hadde sparket meg i skrittet. Jeg hadde ikke revnet og hadde ingen sting. Jeg hadde faktisk veldig lyst på sex fra den førstedagen etter fødsel, men hadde det ikke før det var gått en stund. Har 14 dager igjen til termin, kan være at alt blir anderledes, alle fødsler er forskjellige og vi er forskjellige.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

underlivet ser aldri ut som det gjorde før barn, for å si det sånn, det blir ikke noe pornomus av å føde barn. Skjedeåpningen er vid, det er den enda, men innenfor erdet like trangt som før. Huden rundt hullet er vid men skjeden er trang, hmmm vansklig å forklare...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

hmm, det tar nok en stund før man er helt som før "der nede", men de fleste vil bli helt normale igjen etter noen uker/måneder. Det kommer jo også litt an på om du revner eller klippes og må sy...

 

Magen er sannsynligvis litt slapp og hengslete en stund etter fødselen...

I dagene og ukene etter fødsel trekker livmoren seg sammen (noen merker dette som etter-rier når de ammer) til normal størrelse, og magen blir gradvis mindre, men kanskje ikke helt som før (det varierer!)

 

"Renselsen" - dvs blødningen og tiden det tar før systemet er helt i gang igjen etter fødselen regnes for å være 6 uker - da skal du til etterkontroll hos legen din som sjekker at alt er i orden. Såvidt jeg husker fra sist gang stanset blødningen hos meg ca 3-4 uker etter fødselen. Man blør mest i begynnelsen, og det er lurt med ekstra store bind (du får disse på sykehuset, hjemme holder det sannsynligvis med de store fra Safa), blødningen avtar etterhvert.

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

1. Du er max 3 dager om alt er bra med dere.

Jeg bruker sykehustrusene med de store bleiene i. Det er det eneste som holder mål de første dagene.

Tar med i trillebag:

- truse, jakke og sokker til hjemveien

- 2 joggebukser (tilfelle gjennomblødning)

- 3 singleter (fordi de er lette å amme i)

- ammebh, ammeinnlegg, bind

- litt babytøy (2 bodyer og 2 sparkebukser, bruker sykehusets hvis de har)

- tøfler

- tolettsaker: krem, sminke/sminkefjerner, kam, lactacyd, shampoo/balsam (det var jeg glad jeg hadde sist), tannbørste/tannkrem, papirlommetørkler

- kamera/lader, mobil/lader

 

2. og 4. Mannen tar fri fom fødsel i ca 1 uke uten lønn (er næringsdrivende), og tar seg av vesla, rydder og tar husarbeid. Må mases på og dirigeres, dessverre.

 

3. og 5. Den første uka er man jo helt ødelagt, blør og føler seg ikke helt på topp, nei. Men kosebehovet var iallefall der for det, for min del.

 

 

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

det er ikke alle sykehus som godtar ar mannen er der hele tiden , dersom der er mange på fellesrom kan det bli litt uroligt for dei som er slitne og trenger og komme seg etter fødselen.

min man er hjemme og passer dei 3 barna våre og så kommer dei i visittida og besøker oss , som regel fra1700-1800.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har faktisk avtale med kommunal jordmor om å reise rett hjem etter fødselen, så følger hun meg opp hjemmefra :o)

Kjempe fornøyd med løsningen og jeg trenger derfor ikke pakke stort heller.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

ville takke alle for svar.. tusen takk for at dere tar dere tid til mine rare spørsmål... men lurte bare på det med tampong jeg... kan det brukes istedefor bind/ bleier?

 

 

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Pga. infeksjonsfare bør du nok ikke bruke tampong. Uansett vil du nok føle deg så mørbanka at du ikke orker tanken på å ha noe inni der i det hele tatt i begynnelsen.

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tro du meg, de bleiene en får på sjukehuset er å foretrekke de første dagene...

 

Det er mange illiusjoner som brister i det en føder, hemninger blir borte som dugg for sola og plutselig ligger en der med bleie mellom beina og pupper som lekker og null (!!) lyst på sex i all overskuelig fremtid. Det varer ikke så lenge kanskje, men for meg har det å ha sex vært meget fjernt fra det jeg har ønsket meg rett etter fødsel...

 

Heldigvis belønnes en med verdens beste gave, og kroppen blir jo stort sett som før igjen.. etter en stund.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

NEI du kan ikke bruke tampong

du må nesten regne med at du har måttet sy noen sting og du er veldig sår , du kan ha problemer med å sitte og det kommer til å svi ved toalettbesøk.

dersom du skulle vere så k\heldig at du slepper å sy så er allikevell blødningene alt for store og risikoen for infeksjon for store til at det går ann å bruke tampong

Lenke til kommentar
Del på andre sider

hadde aldri klart å bruke tampong rett etter fødselen nei. blør jo litt mer enn ved en vanlig menstruasjon + at jeg var sår. godt med litt tjukke bind som fungerer som "pute". er jo ikke akkurat kjekt å sette seg ned i begynnelsen. men for all del, det er sikkert ikke farlig, bare ubehagelig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...