Gå til innhold

Håper de som hamstret koser seg med all bakingen


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

17 minutter siden, Anonym bruker skrev:

Her snakker vi tragedie! 

Lær deg å lage surdeig. 

Anonymkode: 5d2e0...df3

Pizzabunn med surdeig er dessuten mye bedre enn vanlig gjærdeig. Har laget det mange ganger og det anbefales absolutt!

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

6 timer siden, Anonym bruker skrev:

For de som ikke hamstret har ikke gjør til å sette en puzzadeig i morgen en gang. Ogmed en gang det jommer i butikkene igjen, så går det 2 min, så er det borte. Det samme gjelder fersk gjær. Tenkte å bake skolebrød med barna, men det er umulig fordi noen trodde de hadde behov for 500 pakker med gjær for å overleve korona. 
 

Tusen takk!

Anonymkode: 76d09...dc4

Tror du så mange har virkelig hamstret da? Er vel mer at alle nå kjøper gjær, selv de som ikke vanligvis kjøper det? Mange baker mer nå, både kaker og brød og pizza og bruker generelt bare mer gjær. Vi pleier ikke bruke gjær, men nå har vi bakt boller, kanelboller, rundstykker pizza og brød. Vi har tid til det nå. Så vi har kjøpt mye mer gjær enn til vanlig. Og her får hi tak i gjær hver gang vi er på butikken..,

Anonymkode: cf2cd...bbf

Lenke til kommentar
Del på andre sider

3 timer siden, Anonym bruker skrev:

En pakke tørrgjær varer i flere måneder her. Fyller hele pakka på et lite glass, og bruker Max en halv teskje når jeg baker. 

Grov bakst hever jeg med surdeig, så selv om det bakes mye her i huset går det lite «kjøpegjær». 

Anonymkode: 6d90e...2e8

Blir det luftig «nok» da? Må du heve mye lenger?

Anonymkode: cf2cd...bbf

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ærlog talt, det er vel minst et år siden folk ble gjort klar over at vi alle var en del av Norges beredskap. Korona-krisen var varslet lenge før den inntok Norge. Og det er alltid mulig å sørge for å ha mat for en god stund, uansett. På toppen av alt dette så finnes det faktisk flere ting å spise, her i verden, enn gjærbakst.

Bruk heller tiden på å finne alternativer, butikkene er fulle av mat.

For en utrolig sutre-mentalitet. Virkelig!

Anonymkode: ad9bc...399

Lenke til kommentar
Del på andre sider

50 minutter siden, Anonym bruker skrev:

Her snakker vi tragedie! 

Lær deg å lage surdeig. 

Anonymkode: 5d2e0...df3

Ja, herregud!

Må ha skolebrød akkurat nå i denne krisen, liksom.

Har nesten større forståelse for de som gnåler om hytta...

Anonymkode: ad9bc...399

Lenke til kommentar
Del på andre sider

7 timer siden, Anonym bruker skrev:

For de som ikke hamstret har ikke gjør til å sette en puzzadeig i morgen en gang. Ogmed en gang det jommer i butikkene igjen, så går det 2 min, så er det borte. Det samme gjelder fersk gjær. Tenkte å bake skolebrød med barna, men det er umulig fordi noen trodde de hadde behov for 500 pakker med gjær for å overleve korona. 
 

Tusen takk!

Anonymkode: 76d09...dc4

"Håper dere koser dere! Tusen takk!" 

Anonymkode: 5d2e0...df3

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

30 minutter siden, Anonym bruker skrev:

Ja, herregud!

Må ha skolebrød akkurat nå i denne krisen, liksom.

Har nesten større forståelse for de som gnåler om hytta...

Anonymkode: ad9bc...399

Noen av oss har baking med barna som aktivitet, en dag eller to. Det gjelder å aktivisere m😊

Anonymkode: 7977a...ce8

Lenke til kommentar
Del på andre sider

31 minutter siden, Anonym bruker skrev:

Noen av oss har baking med barna som aktivitet, en dag eller to. Det gjelder å aktivisere m😊

Anonymkode: 7977a...ce8

Helt i orden, men det er altså null problem å planlegge eller å bake noe uten gjær. 

Anonymkode: ad9bc...399

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jobber i dagligvare selv og vi sleit med gjær i flere uker før dette skjedde. Som sagt, gjær må dyrkes frem, og det tar tid :)

Anonymkode: 56107...f41

Lenke til kommentar
Del på andre sider

På 3.4.2020 den 17.00, Anonym bruker skrev:

Kanskje det er en fin mulighet til å sette en surdeigstarter? 

Anonymkode: 772c8...ae5

Men hjelpe meg som du og de andre nyfrelste gnåler om den der «surdeigsstarteren», da! I tror etter tråd. Skolebrød med surdeig, nam, liksom. 

Anonymkode: d8143...370

Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 minutt siden, Anonym bruker skrev:

Men hjelpe meg som du og de andre nyfrelste gnåler om den der «surdeigsstarteren», da! I tror etter tråd. Skolebrød med surdeig, nam, liksom. 

Anonymkode: d8143...370

Tenk at man bli så sur av et tips 😂

Anonymkode: 85648...d51

Lenke til kommentar
Del på andre sider

5 minutter siden, Anonym bruker skrev:

Men hjelpe meg som du og de andre nyfrelste gnåler om den der «surdeigsstarteren», da! I tror etter tråd. Skolebrød med surdeig, nam, liksom. 

Anonymkode: d8143...370

Synes du gjær er så veldig lekkert da?

Sopp liksom, mmmm!

Nam nam gjærsopp i maten!

Anonymkode: ad9bc...399

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...