Gå til innhold

Tips til enkel babymat


Hirka89

Anbefalte innlegg

Jeg har en sønn på 8mnd. Han spiser vanligvis godt med grøt til morgen og kveld, samt diverse frukt og grønsaksmoser og middag på dagtid. Han har nylig begynt å spise brødbiter, og dette går fint. Men nå vil han ikke mates med skje lenger 😅 Jeg har ikke vært noe flink til å gi han andre ting han kan prøve å spise selv enda og litt usikker på hva det er trygt å gi han av biter som ikke setter seg i halsen. Noen som har noen enkle tips til hva han kan prøve på å spise selv? Går pastaskruer bra f.eks.? ( ja er første barnet 😅)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

5 timer siden, Hirka89 skrev:

Jeg har en sønn på 8mnd. Han spiser vanligvis godt med grøt til morgen og kveld, samt diverse frukt og grønsaksmoser og middag på dagtid. Han har nylig begynt å spise brødbiter, og dette går fint. Men nå vil han ikke mates med skje lenger 😅 Jeg har ikke vært noe flink til å gi han andre ting han kan prøve å spise selv enda og litt usikker på hva det er trygt å gi han av biter som ikke setter seg i halsen. Noen som har noen enkle tips til hva han kan prøve på å spise selv? Går pastaskruer bra f.eks.? ( ja er første barnet 😅)

Pastaskruer er topp, gjerne med litt olivenolje. Du kan også koke gulrotstaver og blomkål-/brokkolibuketter. Ikke kok dem helt myke, men sånn at de ikke er helt harde, og at det går an for han å holde dem selv. 😊

Staver av melon, mango og avokado er også topp. Grisete, men godt. 😅 

Anonymkode: 54874...d3c

Lenke til kommentar
Del på andre sider

3 minutter siden, Anonym bruker skrev:

Pastaskruer er topp, gjerne med litt olivenolje. Du kan også koke gulrotstaver og blomkål-/brokkolibuketter. Ikke kok dem helt myke, men sånn at de ikke er helt harde, og at det går an for han å holde dem selv. 😊

Staver av melon, mango og avokado er også topp. Grisete, men godt. 😅 

Anonymkode: 54874...d3c

Sorry, skulle ikke være anonym. 
Sjekk ut blw; baby led weaning. 😊

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har en baby på 9 mnd og han spiser nesten det samme som oss, med enkelte modifikasjoner, eks så skal man begrense inntaket av nitratrike grønnsaker hos babyer under 1 år, som spinat, ruccola etc.

Jeg har kun gitt hjemmelaget mat til babyen. Enkelt når han spiser stort sett det samme som oss. 

Jeg har gitt:

- smoothie av eggeplomme, banan, avokado samt åpner en kapsel med gressforet okselever  

- matmuffins av egg, bokhvetemel, banan og eks ceylonkanel 

- hjemmelagde havrelapper 

- søtpotetlapper (noen ganger med raspet lammelever)

- ulike middager vi spiser, eks chili con carne, 

- egg, kokt, omelett eller eggerøre

- Jeg lar babyen øve seg på pinsettgrepet ved å spise og utforske mat i staver, eks øko agurk, øko kiwi, hjemmelaget gelé (eks av sitron,mango og øko gelatin), ovnsbakte grønnsaksstrimler med tilsatt andefett, smør og krydder. Bruker himalayasalt, det er uraffinert og inneholder 76 mineraler. Babyer skal ha maks 1/2 ts salt per dag. Salt er viktig og livsnødvendig, virker som mange tror salt er farlig for babyer

Jeg ville unngått å gi pastaskruer da det ikke inneholder næring, i så fall ville jeg tilsatt eggeplomme for å gjøre det næringsrikt. 

Håper dette var til hjelp. Mange tenker at hjemmelaget mat er komplisert, men det virker som at en del overkompliserer det.

Jeg har vært medlem av barnematfabrikken hvor de har bachelor og master i ernæring så jeg fikk mange gode tips der. Nå tenker jeg at det er enkelt å lage næringsrik mat til baby

Oi, beklager dette ble mye, men jeg elsker ernæring og er veldig engasjert i det

Anonymkode: 479b3...94d

Lenke til kommentar
Del på andre sider

2 minutter siden, Anonym bruker skrev:

Har en baby på 9 mnd og han spiser nesten det samme som oss, med enkelte modifikasjoner, eks så skal man begrense inntaket av nitratrike grønnsaker hos babyer under 1 år, som spinat, ruccola etc.

Jeg har kun gitt hjemmelaget mat til babyen. Enkelt når han spiser stort sett det samme som oss. 

Jeg har gitt:

- smoothie av eggeplomme, banan, avokado samt åpner en kapsel med gressforet okselever  

- matmuffins av egg, bokhvetemel, banan og eks ceylonkanel 

- hjemmelagde havrelapper 

- søtpotetlapper (noen ganger med raspet lammelever)

- ulike middager vi spiser, eks chili con carne, 

- egg, kokt, omelett eller eggerøre

- Jeg lar babyen øve seg på pinsettgrepet ved å spise og utforske mat i staver, eks øko agurk, øko kiwi, hjemmelaget gelé (eks av sitron,mango og øko gelatin), ovnsbakte grønnsaksstrimler med tilsatt andefett, smør og krydder. Bruker himalayasalt, det er uraffinert og inneholder 76 mineraler. Babyer skal ha maks 1/2 ts salt per dag. Salt er viktig og livsnødvendig, virker som mange tror salt er farlig for babyer

Jeg ville unngått å gi pastaskruer da det ikke inneholder næring, i så fall ville jeg tilsatt eggeplomme for å gjøre det næringsrikt. 

Håper dette var til hjelp. Mange tenker at hjemmelaget mat er komplisert, men det virker som at en del overkompliserer det.

Jeg har vært medlem av barnematfabrikken hvor de har bachelor og master i ernæring så jeg fikk mange gode tips der. Nå tenker jeg at det er enkelt å lage næringsrik mat til baby

Oi, beklager dette ble mye, men jeg elsker ernæring og er veldig engasjert i det

Anonymkode: 479b3...94d

Glemte å skrive at når noe er formet som kronestykker kan det settes i halsen. Ikke gi hele druer, cherrytomater etc, men det vet du sikkert. Hosting og harking er normalt og ufarlig ved spising hos babyer, de har nemlig brekningsrefleksen langt fram på tunga. Viktig at de lærer seg å håndtere biter og ikke kun får finmost mat 

Anonymkode: 479b3...94d

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

8 timer siden, Anonym bruker skrev:

Har en baby på 9 mnd og han spiser nesten det samme som oss, med enkelte modifikasjoner, eks så skal man begrense inntaket av nitratrike grønnsaker hos babyer under 1 år, som spinat, ruccola etc.

Jeg har kun gitt hjemmelaget mat til babyen. Enkelt når han spiser stort sett det samme som oss. 

Jeg har gitt:

- smoothie av eggeplomme, banan, avokado samt åpner en kapsel med gressforet okselever  

- matmuffins av egg, bokhvetemel, banan og eks ceylonkanel 

- hjemmelagde havrelapper 

- søtpotetlapper (noen ganger med raspet lammelever)

- ulike middager vi spiser, eks chili con carne, 

- egg, kokt, omelett eller eggerøre

- Jeg lar babyen øve seg på pinsettgrepet ved å spise og utforske mat i staver, eks øko agurk, øko kiwi, hjemmelaget gelé (eks av sitron,mango og øko gelatin), ovnsbakte grønnsaksstrimler med tilsatt andefett, smør og krydder. Bruker himalayasalt, det er uraffinert og inneholder 76 mineraler. Babyer skal ha maks 1/2 ts salt per dag. Salt er viktig og livsnødvendig, virker som mange tror salt er farlig for babyer

Jeg ville unngått å gi pastaskruer da det ikke inneholder næring, i så fall ville jeg tilsatt eggeplomme for å gjøre det næringsrikt. 

Håper dette var til hjelp. Mange tenker at hjemmelaget mat er komplisert, men det virker som at en del overkompliserer det.

Jeg har vært medlem av barnematfabrikken hvor de har bachelor og master i ernæring så jeg fikk mange gode tips der. Nå tenker jeg at det er enkelt å lage næringsrik mat til baby

Oi, beklager dette ble mye, men jeg elsker ernæring og er veldig engasjert i det

Anonymkode: 479b3...94d

Takk for langt svar :) Mange gode tips. Jeg har også laget all babymaten selv, eneste er at jeg har jo most det med stavmikser for å mate med skje. Så er liksom det å skulle gi han biter jeg har vært usikker på, sånn om det er noen ting som blir for hardt eller lett setter seg i halsen 😅 Det med nitrat var jeg klar over, og har krydra maten hans litt. Men da kan jeg egentlig la han prøve seg på det meste selv da? Eller er det noen ting jeg virkelig burde styre unna med tanke på konsistens eller fare for kveldning? 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

17 minutter siden, Hirka89 skrev:

Takk for langt svar :) Mange gode tips. Jeg har også laget all babymaten selv, eneste er at jeg har jo most det med stavmikser for å mate med skje. Så er liksom det å skulle gi han biter jeg har vært usikker på, sånn om det er noen ting som blir for hardt eller lett setter seg i halsen 😅 Det med nitrat var jeg klar over, og har krydra maten hans litt. Men da kan jeg egentlig la han prøve seg på det meste selv da? Eller er det noen ting jeg virkelig burde styre unna med tanke på konsistens eller fare for kveldning? 

Pølsebiter, druer og cherrytomater er vel det man hører om 

Men bare del de i to eller fire så får de ikke stoppet all lufttilgang

Anonymkode: 8e843...fd3

Lenke til kommentar
Del på andre sider

På 4.3.2020 den 8.10, Hirka89 skrev:

Takk for langt svar :) Mange gode tips. Jeg har også laget all babymaten selv, eneste er at jeg har jo most det med stavmikser for å mate med skje. Så er liksom det å skulle gi han biter jeg har vært usikker på, sånn om det er noen ting som blir for hardt eller lett setter seg i halsen 😅 Det med nitrat var jeg klar over, og har krydra maten hans litt. Men da kan jeg egentlig la han prøve seg på det meste selv da? Eller er det noen ting jeg virkelig burde styre unna med tanke på konsistens eller fare for kveldning? 

Bra jobba med hjemmelaget mat 😍 Du bør styre unna hele nøtter og rå grønnsaker. Eksempler på hva jeg gir i tynne strimler: agurk , paprika, kiwi, appelsin... 

Cherrytomater og druer har en typisk form som kan gjøre at barnet i verste fall får i halsen og kveles, er sjelden, men ikke uten grunn at det frarådes. 

Jeg har en kombinasjon av å mate med skje og la babyen spise selv. Ser stor fremgang på pinsettgrepet. I går laget vi moussaka til middag og jeg la av en porsjon til baby på 9 mnd som blir til lunsj i dag. 

Håper det var til hjelp 

Anonymkode: 479b3...94d

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...