Gå til innhold

Hva skal dere ha til middag kommende uke?


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

3 timer siden, Anonym bruker skrev:

Om man handler én gang pr uke er det nesten nødvendig. Det blir en vane. 😊

Anonymkode: 1ef1f...fa0

Jobber som institusjonskokk og er veldig vant med ukesmenyer😅

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Har spise ut av fryser/skap /kjøleskap prosjekt, for å spare noen kroner de neste 4 ukene og få tømt endel av det som er der, Så dette står i hvertfall på planen fremover de neste ukene :

chili con carne basert gryte med kikerter i stedet for bønner
fiskekaker med søtpotetbåter og brokkoli
svinesteaklets, blomkålmos og potetbåter
hjemmelaget tomatsuppe med pølse og egg
hjemmelaget spinat-og grønnkålsuppe med egg og kyllingfilet i biter
kjøttkaker med løk, sweet chili saus og ruccola i hjemmelagede lefser
stekt ris med rester av grønnsaker og kjøtt, kylling eller pølser
sprøbakte fiskefileter i burgerbrød med ruccola ved siden av
nakkekoteletter med  fløtesaus, ris og surret spinat
wok med oystersaus, bønnespirer, løk, paprika, gulrot, nudler og kjøttboller
laks i mix for ovnsgratinert laks, med ris og agurksalat
kystens firskegrateng med revne gulrøtter og agurksalat
 

Anonymkode: 357f4...c4c

Lenke til kommentar
Del på andre sider

5 timer siden, Anonym bruker skrev:

I dag: Pølser og kålrotstappe.

I morgen: Fiskekaker, dampet brokkoli og poteter.

Tirsdag: Grønnsakspannekaker.

Onsdag: Tomatsuppe med kokt egg og flattbrød.

Torsdag: Pasta med pesto og kylling.

Fredag: Rester. Evn omelett i tillegg.

Lørdag: Hjemmelaget pizza.

 

Anonymkode: 1ef1f...fa0

Hvordan lager du grønnsakspannekaker?

Anonymkode: 357f4...c4c

Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 time siden, Anonym bruker skrev:

Planlegger lørdag-fredag, handler fredagskveld eller lørdags formiddag.

I helga ble det kjøpepizza på lørdag, lasagne m salat og loff i dag.

Mandag: svinesteaklets m ris, salat og soppsaus

Tirsdag: mac 'n cheese og pølser

Onsdag: middagspølse m potet, grønnsaksblanding, makaroni og smeltet smør

Torsdag: karbonader m stekte kokte poteter og stekt løk

Fredag: spaghetti med kjøttsaus

Anonymkode: 72c4a...a3c

Ka skjedde med innslag av fisk og vegetar? For kropp, krefter og klima 🙂

Anonymkode: 3b896...40e

Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 time siden, Anonym bruker skrev:

Blir det mer kjedelig i matveien å handle én gang i uken framfor hver dag? 🤔 

Fordelen er at du sparer penger og tid. Vi har variert mat, forskjellen er at vi planlegger alt når vi er opplagt og har god tid, i stedet for å skulle komme på noe etter jobb når en er sliten og sulten og slett ikke har lyst å måtte handle på vei hjem.

Anonymkode: adab6...b37

Ser sånn ut i denne tråden ja. 

Anonymkode: 3dabe...a3e

Lenke til kommentar
Del på andre sider

3 timer siden, Anonym bruker skrev:

Planlegger alle hver uke? Omg. Jeg har lang vei å gå.

Anonymkode: 3b896...40e

Nei, jeg gjør ikke det, men denne uka har jeg annet å gjøre enn å handle, så nå sjekka jeg skapene for å se om jeg kunne slippe. Det kunne jeg. Jeg har jo alltid div liggende, når og hva det skal brukes til bestemmes på innfall og dagsform. 

Endret av sug lut
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

7 minutter siden, Anonym bruker skrev:

Ka skjedde med innslag av fisk og vegetar? For kropp, krefter og klima 🙂

Kan dessverre ikke servere fisk pga allergi, og jeg har vært veggis i over 30 år, så for klimaet har jeg ikke dårlig samvittighet om familien får kjøtt hver dag i ei uke😉 I løpet av året serveres mest hjort, rådyr og elg fra egen skog, og i sesongen kommer ofte grønnsakene fra egen hage, så kostholdet består mye av kortreist og klimavennlig mat😊 

Anonymkode: 72c4a...a3c

Lenke til kommentar
Del på andre sider

28 minutter siden, Anonym bruker skrev:

Hvordan lager du grønnsakspannekaker?

Anonymkode: 357f4...c4c

Starter med egg (ett pr nese pluss et til to ekstra) og sammalt mel. Tilsetter kardemomme, salt og melk så røren  blir veldig tynn, og til slutt tykner jeg den med finrevne rotgrønnsaker (hva jeg har) gulrot, kålrot osv.

 

Anonymkode: 1ef1f...fa0

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Følger aldri planen slavisk, men har alltid nok mat i fryser og skap til middager. Handler inn på lørdager, da kjøper jeg det som trengs av tørrvarer, kjøtt, fisk og grønnsaker. Har alltid ris, pasta, linser, grønnsaker, bokstomater liggende, kjekt å ha i tilfelle vi har glemt å ta ut av kjøtt/fisk fra fryseren, eller rett og slett har lyst på noe annet enn hva som er tenkt. Frukt, melk og brød blir supplert ila uka. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

25 minutter siden, Anonym bruker skrev:

Starter med egg (ett pr nese pluss et til to ekstra) og sammalt mel. Tilsetter kardemomme, salt og melk så røren  blir veldig tynn, og til slutt tykner jeg den med finrevne rotgrønnsaker (hva jeg har) gulrot, kålrot osv.

 

Anonymkode: 1ef1f...fa0

Tusen takk :)

Anonymkode: 357f4...c4c

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I morgen, en gryterett/suppe med masse grønnsaker som jeg må bruke opp med poteter og høyrygg. 

Tirsdag: Asiatisk kylling i form som jev skal prøve for første gang.

Onsdag: Spaghetti 

Torsdag: Fisk med poteter og grønnsaker

Fredag: Wok med kylling

Lørdag: Hjemmelaget Hamburger

Søndag Taco

Anonymkode: c2cb1...0c0

Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 time siden, Anonym bruker skrev:

Ser sånn ut i denne tråden ja. 

Anonymkode: 3dabe...a3e

Hva liker du, da? Tar gjerne imot tips!

Anonymkode: 11eb2...28c

Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 time siden, Anonym bruker skrev:

Ser sånn ut i denne tråden ja. 

Anonymkode: 3dabe...a3e

Hva er mer spennende med din meny? Pizza, lasagne, steaklets, mac 'n cheese og pølser , middagspølser og karbonader og spagetti med kjøttsaus er din ukesmeny. Det er jo ikke mye spennende med dette heller

Anonymkode: 357f4...c4c

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

3 minutter siden, Anonym bruker skrev:

Kan dessverre ikke servere fisk pga allergi, og jeg har vært veggis i over 30 år, så for klimaet har jeg ikke dårlig samvittighet om familien får kjøtt hver dag i ei uke😉 I løpet av året serveres mest hjort, rådyr og elg fra egen skog, og i sesongen kommer ofte grønnsakene fra egen hage, så kostholdet består mye av kortreist og klimavennlig mat😊 

Anonymkode: 72c4a...a3c

Haha, det svaret fortjente jeg hardt 🙂 Beklager. Nyt menyen til uka med beste samvittighet. Vi lager mye vegetar og fisk, men finnes ikke perfekt, mest fiskekaker og laks hvis fisk, lite kjøttdeig men den er med i pizzaen vi lager. Har alltid grønnsaker til, da. 

Anonymkode: 3b896...40e

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er et salig kaos og tror det må være sånn, tror ukesmeny ville blitt atter mer kaotisk i mitt hode. Lager ikke mat med «navn», bortsett fra tomatsuppe, pizza og taco. Kjøper en pakke fiskekaker, grønnsaker, kjøtt på butikken, så varer det til det er slutt. Er blomkål på tilbud steker jeg det gjerne i små biter med noe annet til. Fiskekaker kan serveres med det vi har av grønt, ris, pasta, poteter etc. Steker mye grønnsaker eller ovnsbaker og har til det vi har. Bruker alltid opp alt da mange av disse navnløse rettene jo er basert på å bruke det som er i kjøleskap og skap. I dag hadde vi taco med kikerter, hvitløk og små blomkålbuketter surret i tacokrydderpulveret i stedet for kjøtt. I går hadde vi laks og rosenkål bakt i ovnen med pesto og ris. Sånn går nu dagan. 

Anonymkode: 3b896...40e

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mandag: laks med pesto, grønnsaker og poteter

Tirsdag:  kjøttboller i peppersaus med poteter og grønnsaker

Onsdag: kokt torsk med poteter og grønnsaker

Torsdag: Grandiosa (barna må lage middag selv da jeg ikke rekker hjem til treningene deres og de er ferdig 19.00 og 19.30)

Fredag: lapskaus med pulled pork og flatbrød

Lørdag: taco

Søndag: kjøttkaker med kålstuing og poteter

Anonymkode: d3440...1e9

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mandag: Fiskeboller med hvit saus, gulrøtter og poteter.

Tirsdag: Spaghetti med tomatsaus, kjøttdeig og parmesan.

Onsdag: Lettsaltet torsk med poteter, bacon og gulrøtter

Torsdag: Lapskaus

Fredag: Taco med kylling

Lørdag: Hjemmelaget pizza

Søndag: Risengrynsgrøt

Fikk et helt nytt liv etter at jeg begynte å planlegge middag for en hel uke i gangen og storhandle. Slippe å vri hjernen på en sulten skrott for å finne ut hva man skal ha til middag hver dag og klø seg i hodet på butikken! Får man lyst på noe annet en dag, snur vi bare litt rundt på planen, men stort sett blir den overholdt.

 

Anonymkode: 20280...9e0

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Trøffel- og parmesanrisotto

Falafel med avokadosalat og tomatbulgur

Chèvresalat

Grønnsaksfeijoda

Marrokansk couscous 

Mer enn det er ikke planlagt. Er på utkikk etter oppskrift på en god potetsuppe. Hvis jeg finner det, blir det nok potetsuppe en dag også. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 time siden, Anonym bruker skrev:

Haha, det svaret fortjente jeg hardt 🙂 Beklager. Nyt menyen til uka med beste samvittighet. Vi lager mye vegetar og fisk, men finnes ikke perfekt, mest fiskekaker og laks hvis fisk, lite kjøttdeig men den er med i pizzaen vi lager. Har alltid grønnsaker til, da. 

Ingenting å beklage! Syns spørsmålet ditt var fornuftig, jeg😊 

Anonymkode: 72c4a...a3c

Lenke til kommentar
Del på andre sider

8 minutter siden, beef sister skrev:

Trøffel- og parmesanrisotto

Falafel med avokadosalat og tomatbulgur

Chèvresalat

Grønnsaksfeijoda

Marrokansk couscous 

Mer enn det er ikke planlagt. Er på utkikk etter oppskrift på en god potetsuppe. Hvis jeg finner det, blir det nok potetsuppe en dag også. 

Pleier å lage denne; https://trinesmatblogg.no/recipe/potet-og-purresuppe-med-sprostekt-bacon/

Syns den er veldig god både med og uten bacon 😊

Anonymkode: 20280...9e0

Lenke til kommentar
Del på andre sider

34 minutter siden, beef sister skrev:

Trøffel- og parmesanrisotto

Falafel med avokadosalat og tomatbulgur

Chèvresalat

Grønnsaksfeijoda

Marrokansk couscous 

Mer enn det er ikke planlagt. Er på utkikk etter oppskrift på en god potetsuppe. Hvis jeg finner det, blir det nok potetsuppe en dag også. 

Jeg vil spise hos deg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

9 timer siden, beef sister skrev:

Trøffel- og parmesanrisotto

Falafel med avokadosalat og tomatbulgur

Chèvresalat

Grønnsaksfeijoda

Marrokansk couscous 

Mer enn det er ikke planlagt. Er på utkikk etter oppskrift på en god potetsuppe. Hvis jeg finner det, blir det nok potetsuppe en dag også. 

Kan jeg flytte inn hos deg? Kan jeg?🙏🏻🤤

Anonymkode: 11eb2...28c

Lenke til kommentar
Del på andre sider

11 hours ago, sug lut said:

Jeg vil spise hos deg.

 

2 hours ago, Anonym bruker said:

Kan jeg flytte inn hos deg? Kan jeg?🙏🏻🤤

Anonymkode: 11eb2...28c

Klart det - er ikke jeg som står for noe av matlagingen, så jeg sier slettes ikke nei til litt ekstraarbeid for kokken. 😉

Lenke til kommentar
Del på andre sider

28 minutter siden, beef sister skrev:

 

Klart det - er ikke jeg som står for noe av matlagingen, så jeg sier slettes ikke nei til litt ekstraarbeid for kokken. 😉

Da kan du be kokken dekke på til meg også?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...