Gå til innhold

Hva skal dere ha til middag kommende uke?


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

I dag: Pølser og kålrotstappe.

I morgen: Fiskekaker, dampet brokkoli og poteter.

Tirsdag: Grønnsakspannekaker.

Onsdag: Tomatsuppe med kokt egg og flattbrød.

Torsdag: Pasta med pesto og kylling.

Fredag: Rester. Evn omelett i tillegg.

Lørdag: Hjemmelaget pizza.

 

Anonymkode: 1ef1f...fa0

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I dag: Wok med biffkjøtt og nudler

Har ikke helt bestemt hva vi skal ha enda, skal "rydde" ut av fryseren. Vet såpass at det blir noe med kylling, karbonadedeig, vegetar (linser)... Fredag er fast dag for pizza. 

Endret av frk Nilsen
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Pannekaker, steikt fiskepusding, pølse og potetstappe, laks og steikte poteter i ovnen, lasagne, heimelaga pizza. 

Anonymkode: 6df38...0af

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Idag kalkunbryst med potet,fløtesaus og grønnsaker

hamburger , salat, båtpotet

stekt makrell, poter,agurksalat og rømme

pølse og stappe

wok med nudler ,grønnsaker og biffstrimler

Tandoori , med ris og naan , salat

pizza ,taco el fajitas

Lurer på fårikål😍

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I dag blir det hjemmelaget blomkålsuppe (på lilla blomkål) med focaccia. 

I morgen pasta med sopp

Tirsdag hjemmelaget tomatsuppe og blåbærpannekaker

Onsdag gratinert aubergine og asparges med ristede mandler

Torsdag potetcurry

Fredag chili sin carne

Lørdag tipper jeg pizza, og søndag vet jeg ikke. Hvis maisen er moden blir det fersk, dampet mais med smør og krydder. 

Anonymkode: 11eb2...28c

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Idag: taco med innbakt kylling

Mandag: koteletter mes råkost og ris

Tirsdag: laks, potet, grønnsaker

onsdag: pad gaprao (thai kjøttrett)

torsdag: spagetti med kjøttkaker i tomatsaus

fredag: chili con carne i crock pot

lørdag: hjemmelaga pizza

 

lager som regel alt fra grunn, liker å lage mat :)

Anonymkode: 81f84...c6d

Lenke til kommentar
Del på andre sider

32 minutter siden, Anonym bruker skrev:

I dag blir det hjemmelaget blomkålsuppe (på lilla blomkål) med focaccia. 

I morgen pasta med sopp

Tirsdag hjemmelaget tomatsuppe og blåbærpannekaker

Onsdag gratinert aubergine og asparges med ristede mandler

Torsdag potetcurry

Fredag chili sin carne

Lørdag tipper jeg pizza, og søndag vet jeg ikke. Hvis maisen er moden blir det fersk, dampet mais med smør og krydder. 

Anonymkode: 11eb2...28c

Har dere kun maiskolbe som et middagsmåltid? Eller med/som tilbehør? 

Anonymkode: ff079...6f7

Lenke til kommentar
Del på andre sider

M: Fiskeboller i hvit saus, gulrøtter og poteter.

T: Italienske kjøttboller og fullkornspasta med tomatsaus og salat.

O: Fiskekaker med brokkoli og stekt løk, poteter. 

T: Hjemmelaget blomkålsuppe

F: medisterkaker, nykål og poteter.

L: grille sammen med venner, blir buffet-bord (ytrefilet, mørbrad, italienske pølser, burgere, salater etc).

S: Rester

Vi "spiser" oss ut av fryseren, så har "låst" meny i 3 uker fremover....

Anonymkode: 6497f...32e

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kyllingfilet surret i bacon med ris

Hjemmelaget fiskegrateng, gulrøtter og potet

Laks, pasta og agurksalat

Lapskaus

Omelett

Taco

Risengrynsgrøt

Koteletter, grønnsaker, potet og saus

Anonymkode: adbb5...b2a

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

2 minutter siden, Anonym bruker skrev:

Planlegger alle hver uke? Omg. Jeg har lang vei å gå.

Anonymkode: 3b896...40e

Om man handler én gang pr uke er det nesten nødvendig. Det blir en vane. 😊

Anonymkode: 1ef1f...fa0

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I dag svinekam med poteter bakte grønnsaker

M: stroganoffgryte med potetmos 

T: stekt laks med pasta og salat

O: tikka masala med ris og nanbrød

T: lapskaus 

F: pizza

L: taco 

S: kalkunrull med tilbehør 

Anonymkode: c60f0...3f6

Lenke til kommentar
Del på andre sider

41 minutter siden, Anonym bruker skrev:

Planlegger alle hver uke? Omg. Jeg har lang vei å gå.

Anonymkode: 3b896...40e

Vi fant ut at det er langt mer økonomisk og ha en dag med storhandel, og kun ev. måtte kjøpe melk og brød om nødvendig. Så vi skriver meny for en uke av gangen. Da vet alle hva det er til middag og en slipper masse mas.

 

Idag kalkunkarbonader og potetstappe 

Imorgen grøt

Tirsdag fiskekaker i hvit saus med potet og grønnsaker 

Onsdag svinekam

Torsdag nachos

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skinke og brokkoli pai

Laks i form. 

Pølsegryte

Suppe. (Ikke bestemt oss for hvilken)

Resten tar vi på sparke. 

Anonymkode: d64c3...3a2

Lenke til kommentar
Del på andre sider

3 hours ago, Anonym bruker said:

Jeg tar gjerne imot tips 😊

Anonymkode: fa54d...3e6

Mandag : ut og spise på egon etter første skoledag for barnet ❤️

tirsdag : Torskefile med grønnsaker

onsdag : skal bort

Torsdag : havregrøt med eple ❤️

resten av uka aner ikke

Anonymkode: e59d3...dce

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Planlegger lørdag-fredag, handler fredagskveld eller lørdags formiddag.

I helga ble det kjøpepizza på lørdag, lasagne m salat og loff i dag.

Mandag: svinesteaklets m ris, salat og soppsaus

Tirsdag: mac 'n cheese og pølser

Onsdag: middagspølse m potet, grønnsaksblanding, makaroni og smeltet smør

Torsdag: karbonader m stekte kokte poteter og stekt løk

Fredag: spaghetti med kjøttsaus

Anonymkode: 72c4a...a3c

Lenke til kommentar
Del på andre sider

2 timer siden, Anonym bruker skrev:

Om man handler én gang pr uke er det nesten nødvendig. Det blir en vane. 😊

Anonymkode: 1ef1f...fa0

Men så ufattelig kjedelig det blir matveien da😳

Anonymkode: 3dabe...a3e

Lenke til kommentar
Del på andre sider

3 minutter siden, Anonym bruker skrev:

Men så ufattelig kjedelig det blir matveien da😳

Anonymkode: 3dabe...a3e

Det er jo hva man gjør det til selv

Anonymkode: 357f4...c4c

Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 minutt siden, Anonym bruker skrev:

Men så ufattelig kjedelig det blir matveien da😳

Anonymkode: 3dabe...a3e

Blir det mer kjedelig i matveien å handle én gang i uken framfor hver dag? 🤔 

Fordelen er at du sparer penger og tid. Vi har variert mat, forskjellen er at vi planlegger alt når vi er opplagt og har god tid, i stedet for å skulle komme på noe etter jobb når en er sliten og sulten og slett ikke har lyst å måtte handle på vei hjem.

Anonymkode: adab6...b37

Lenke til kommentar
Del på andre sider

3 timer siden, Anonym bruker skrev:

Har dere kun maiskolbe som et middagsmåltid? Eller med/som tilbehør? 

Anonymkode: ff079...6f7

En dag i året har vi det :) Da drar vi til en lokal maisåker og plukker mais og andre grønnsaker. Har gjerne litt kraftigere kveldsmat den dagen. Helt nyplukkede maiskolber rett fra dampovnen eller grillen smaker himmelsk!

Anonymkode: 11eb2...28c

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Woka laks og grønnsaker

Skogsoppsuppe

Fiskekaker, stekt paprika og ertepuré

Pastalaks

Grønnsakswok

Salat m linser

Sushi

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

33 minutter siden, Anonym bruker skrev:

Men så ufattelig kjedelig det blir matveien da😳

Anonymkode: 3dabe...a3e

Jeg er som regel som deg, planlegger ikke uken i forveien. Men har div. i fryseren slik at det går litt på hva man har lyst på. Jeg har imidlertid i perioder planlagt måltidene for en uke fremover, og jeg har opplevd at da blir det heller det motsatte av kjedelig, for da tar jeg meg tid til å planlegge, legge inn retter som jeg kanskje har glemt å lage på lenge eller bestemmer meg for å prøve noen nye oppskrifter.

Mitt problem nå er at jeg har så dårlig helse at hva jeg kan lage til middag kommer veldig an på dagsformen, derfor er det vanskelig å planlegge. Og det irriterer meg, for jeg ser at det i det siste er blitt langt mer ensformig og kjedelig (selv om jeg stort sett spiser sunt) enn det ellers er.

Så jeg tror det hele kommer an på hvilken innstilling man har til det å planlegge. Jeg kan synes det er litt ork å planlegge også, og da er det jo greit å ha unnskyldningen om at det blir kjedelig innimellom ;)

Men, for første gang på leeenge forsøkte jeg å planlegge litt mer da jeg handlet torsdag, da det var trippeltrumf.

Har vært for dårlig form til det foreløpig, men håper at jeg i morgen er i form til å lage en stor kasserolle med borsj-suppe. Kjøpte nemlig kjempefine ferske rødbeter på torsdag. Planlegger da å lage en stor porsjon og fryse ned, så har jeg flere middager som er lette å ta opp. Borsj er forresten fin å spise på kvelden også, for man blir gjerne trøtt av den. Har ikke laget borsj på 2-3-4 år... men nå blir det nettopp pga. planlegging :)

Prøver ellers å lage store porsjoner av ting som er greit å fryse eller ha flere dager.

Skal ha grønnsaker og torskepanetter en dag.

Hjemmelaget blomkålsuppe en dag med noe proteiner til, vet ikke hva foreløpig.

Hjemmelaget gulrot og ingefærsuppe + stekt kalkun.

Lager en "stuing" med lapskausblanding med hvit karrisaus til, med noe proteiner til.

Og så tror jeg at det blir en dag med en indrefilet med god saus til, ovnsbakte grønnsaker til.

Mulig en dag med laks.

Men hva som blir hvilken dag vet jeg ikke enda, dette er ca. planen. Har alt i hus og litt til, så får vi se hva formen sier.

Anonymkode: 0ac9e...8b8

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...