Anonym bruker Skrevet 20. mai 2019 #1 Del Skrevet 20. mai 2019 Egentlig...? Anonymkode: 26cea...f01 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 20. mai 2019 #2 Del Skrevet 20. mai 2019 Aner ikke, og kommer heller aldri til å forstå folk som lever glutenfritt bare fordi. Vi har en med cøliaki, og det er både mye ekstraarbeid og veldig dyrt, men vi må jo bare. At noen velger det ... 🤷♀️ Anonymkode: 6c9c9...f4d Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Antarctica Skrevet 20. mai 2019 #3 Del Skrevet 20. mai 2019 Lurer jeg også på. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 20. mai 2019 #4 Del Skrevet 20. mai 2019 På jobben min er det flere som har glutenintoleranse en som ikke har de, når vi bestiller mat sa er det bare 4 av oss som ikke skal ha glutenfritt, men egentlig er det bare ei som virkelig har glutenintoleranse. Anonymkode: 49bfb...637 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 20. mai 2019 #5 Del Skrevet 20. mai 2019 Fordi jeg har crohns og reagerer veldig på matvarer med høy fodmap. Gluten, særlig hvete, gir meg kraftige symptomer. Mange med irritable tarm følges også lav fodmap dietten og hvete/gluten er nei-mat. Anonymkode: db52f...5be Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 20. mai 2019 #6 Del Skrevet 20. mai 2019 Kanskje fordi rene hvetebrød, hveteboller og hvetepasta gir veldig rask blodsukkerstigning med påfølgende blodsukkerfall, uten å tilføre sørlig mye næring? Anonymkode: abf9f...4e8 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 20. mai 2019 #7 Del Skrevet 20. mai 2019 Fordi hvete er dyrket fram og manipulert til noe som ikke lenger er naturlig. De fleste tåler ikke hvete så godt pga dette. Mange blir oppblåste og kjenner ubehag om de spiser mye hvete. I tillegg har jo mange cøliaki og andre tåler det verre enn folk flest. Andre korntyper har ikke blitt genetisk endret på samme måte og er derfor mer naturlige, og tåles bedre. Det har jo ikke med redsel å gjøre, men man vil ho gjerne ikke spise noe en får ubehag / blir dårlig av? Anonymkode: ef8e1...238 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 20. mai 2019 #8 Del Skrevet 20. mai 2019 Fordi humøret og konsentrasjonsevnen mitt blir et hel-hvete av å spise det. Kan bare gå hjem og legge meg etter et par boller, får ikke gjort mer fornuftig den dagen. Har aldri vært hos legen for det, gidder ikke. Anonymkode: e02f2...9cd Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 20. mai 2019 #9 Del Skrevet 20. mai 2019 Fordi det er populært 😅 Anonymkode: ed645...92c Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 20. mai 2019 #10 Del Skrevet 20. mai 2019 4 minutter siden, Anonym bruker skrev: Fordi hvete er dyrket fram og manipulert til noe som ikke lenger er naturlig. De fleste tåler ikke hvete så godt pga dette. Mange blir oppblåste og kjenner ubehag om de spiser mye hvete. I tillegg har jo mange cøliaki og andre tåler det verre enn folk flest. Andre korntyper har ikke blitt genetisk endret på samme måte og er derfor mer naturlige, og tåles bedre. Det har jo ikke med redsel å gjøre, men man vil ho gjerne ikke spise noe en får ubehag / blir dårlig av? Anonymkode: ef8e1...238 Mange med cøliaki? Det antas at rundt 1% av Europas befolkning har det, det vil si virkelig har det og ikke bare påstår det. Anonymkode: 9d76f...fac Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 20. mai 2019 #11 Del Skrevet 20. mai 2019 Hvete er en så vanlig matvare at folk får maksimal oppmerksomhet om seg og sim "allergi" ved å velge den som årsak til at livet og kroppen ikke er perfekt. Hvis du i tillegg har fått det for deg at luft i magen og prump er unaturøig klarer nok .ange å overbevise seg selv om at de ikke "tåler" hvete. Anonymkode: db76a...487 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 20. mai 2019 #12 Del Skrevet 20. mai 2019 36 minutter siden, Anonym bruker skrev: Kanskje fordi rene hvetebrød, hveteboller og hvetepasta gir veldig rask blodsukkerstigning med påfølgende blodsukkerfall, uten å tilføre sørlig mye næring? Anonymkode: abf9f...4e8 Og rask endring i blodsukker kan for folk som meg gi migreneanfall... Anonymkode: 15d4d...bd9 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 20. mai 2019 #13 Del Skrevet 20. mai 2019 Hmm....vi har en datter som ikke tåler gluten selv om ingen tester ikke slår ut. Merkelige greier. Hun har vært inn og ut av sykehus grunnet forstoppelse og mye magevondt. Selv om ingen tester slår ut er legene bestemt på at hun må holdes vekk fra gluten. Hun ble noe bedre etter at vi sluttet med gluten, men mye mye bedre etter at vi sluttet med melkeproteiner også. Har fått en hel annen jente. Ville aldri gjort dette frivillig for fy hvor slitsomt det er for ikke å snakke om dyrt. Vi får ingen ekstra penger av NAV siden ingen tester slår ut. Anonymkode: 6be12...b85 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 20. mai 2019 #14 Del Skrevet 20. mai 2019 1 time siden, Anonym bruker skrev: Kanskje fordi rene hvetebrød, hveteboller og hvetepasta gir veldig rask blodsukkerstigning med påfølgende blodsukkerfall, uten å tilføre sørlig mye næring? Anonymkode: abf9f...4e8 Hvor har du dette fra??? Anonymkode: 5cbb1...c2d Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 20. mai 2019 #15 Del Skrevet 20. mai 2019 1 time siden, Anonym bruker skrev: Fordi hvete er dyrket fram og manipulert til noe som ikke lenger er naturlig. De fleste tåler ikke hvete så godt pga dette. Mange blir oppblåste og kjenner ubehag om de spiser mye hvete. I tillegg har jo mange cøliaki og andre tåler det verre enn folk flest. Andre korntyper har ikke blitt genetisk endret på samme måte og er derfor mer naturlige, og tåles bedre. Det har jo ikke med redsel å gjøre, men man vil ho gjerne ikke spise noe en får ubehag / blir dårlig av? Anonymkode: ef8e1...238 Kilder? Anonymkode: 5cbb1...c2d Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Toneelise Skrevet 20. mai 2019 #16 Del Skrevet 20. mai 2019 Er ikke redd for hvete men blir kjempesyk hvis jeg spiser noe som inneholder det. (Magekramper,diare,oppkast, oppblåsthet, sure oppstøt. Tåler heller ikke melkeprodukter eller fruktose. ) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 20. mai 2019 #17 Del Skrevet 20. mai 2019 7 minutter siden, Anonym bruker skrev: Hvor har du dette fra??? Anonymkode: 5cbb1...c2d Sykepleierutdanningen. Anonymkode: abf9f...4e8 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 20. mai 2019 #18 Del Skrevet 20. mai 2019 8 minutter siden, Anonym bruker skrev: Hvor har du dette fra??? Anonymkode: 5cbb1...c2d Allmennkunnskap dette da. Anonymkode: ef8e1...238 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 20. mai 2019 #19 Del Skrevet 20. mai 2019 Er ikke redd, men har skikkelig RESPEKT for hvete. 🤓 Anonymkode: 41996...651 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 20. mai 2019 #20 Del Skrevet 20. mai 2019 1 time siden, Anonym bruker skrev: Hvete er en så vanlig matvare at folk får maksimal oppmerksomhet om seg og sim "allergi" ved å velge den som årsak til at livet og kroppen ikke er perfekt. Hvis du i tillegg har fått det for deg at luft i magen og prump er unaturøig klarer nok .ange å overbevise seg selv om at de ikke "tåler" hvete. Anonymkode: db76a...487 Det er jo ikke det. Helt vits løst å utsette seg for ekstra luft i magen samt smerter bare for morro skyld. Feks jeg elsker virkelig elsker kaffe og kaker. Det er noe av det aller beste jeg vet å sette seg ned med en kaffe kopp og kake. Men jeg vet også at magen min blir som en vond ballong etterpå. Med magesmerter og oppblåsthet ut av en annen verden. Det er så ille at jeg for ikke lukket igjen knappen på buksen så hva er vitsen. Jo da jeg gjør det av og til men veldig sjeldent dessverre Anonymkode: 7fa17...d6c Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 20. mai 2019 #21 Del Skrevet 20. mai 2019 2 timer siden, Anonym bruker skrev: Aner ikke, og kommer heller aldri til å forstå folk som lever glutenfritt bare fordi. Vi har en med cøliaki, og det er både mye ekstraarbeid og veldig dyrt, men vi må jo bare. At noen velger det ... 🤷♀️ Anonymkode: 6c9c9...f4d Hvorfor er det dyrt og mye ekstraarbeid? Skjønner det er dyrt hvis du kjøper mange erstatningsprodukter,ikke er disse sunne heller da de ofte inneholder ris, mais, sukker og ymse tilsetninger. Høres ut som mange misforstår . Handler ikke om å være redd gluten, men æ være kvalitetsbevisst og lytte til kroppen. Jeg spiser glutenfritt og stortrives med det. Lager mat fra bunnen og synes det går helt strålende. Jeg er intolerant for gluten siden huden min blir stygg og magen oppblåst. Dette er ikke symptomer som frister å ha. Gluten er overhodet ikke noe man trenger og er et protein i korn som kan være problematisk for mange. Når jeg eks lager knekkebrød bløtlegger jeg havregryn og frø i 8-20 timer sammen med surdeigsstarter og vann. Når man bløtlegger nøtter, frø og korn gjør man næringa mer tilgjengelig samt at det blir mer lettfordøyelig 😊 Jeg merker stor forskjell etter at jeg startet med dette Anonymkode: fd13d...6fd Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 20. mai 2019 #22 Del Skrevet 20. mai 2019 1 time siden, Anonym bruker skrev: Kilder? Anonymkode: 5cbb1...c2d Mange har ikke cøliaki , men mange har glutenintoleranse Anonymkode: fd13d...6fd Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 20. mai 2019 #23 Del Skrevet 20. mai 2019 1 time siden, Anonym bruker skrev: Hmm....vi har en datter som ikke tåler gluten selv om ingen tester ikke slår ut. Merkelige greier. Hun har vært inn og ut av sykehus grunnet forstoppelse og mye magevondt. Selv om ingen tester slår ut er legene bestemt på at hun må holdes vekk fra gluten. Hun ble noe bedre etter at vi sluttet med gluten, men mye mye bedre etter at vi sluttet med melkeproteiner også. Har fått en hel annen jente. Ville aldri gjort dette frivillig for fy hvor slitsomt det er for ikke å snakke om dyrt. Vi får ingen ekstra penger av NAV siden ingen tester slår ut. Anonymkode: 6be12...b85 Synd at de er så rigide at testene må slå ut for å få dekket av NAV. Dog trenger det slett ikke være dyrt å leve glutenfritt, med mindre man er avhengig av erstatningsprodukter Anonymkode: fd13d...6fd Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 20. mai 2019 #24 Del Skrevet 20. mai 2019 46 minutter siden, Anonym bruker skrev: Hvorfor er det dyrt og mye ekstraarbeid? Skjønner det er dyrt hvis du kjøper mange erstatningsprodukter,ikke er disse sunne heller da de ofte inneholder ris, mais, sukker og ymse tilsetninger. Høres ut som mange misforstår . Handler ikke om å være redd gluten, men æ være kvalitetsbevisst og lytte til kroppen. Jeg spiser glutenfritt og stortrives med det. Lager mat fra bunnen og synes det går helt strålende. Jeg er intolerant for gluten siden huden min blir stygg og magen oppblåst. Dette er ikke symptomer som frister å ha. Gluten er overhodet ikke noe man trenger og er et protein i korn som kan være problematisk for mange. Når jeg eks lager knekkebrød bløtlegger jeg havregryn og frø i 8-20 timer sammen med surdeigsstarter og vann. Når man bløtlegger nøtter, frø og korn gjør man næringa mer tilgjengelig samt at det blir mer lettfordøyelig 😊 Jeg merker stor forskjell etter at jeg startet med dette Anonymkode: fd13d...6fd Du er voksen, her er det snakk om et barn og barn vil helst være mest mulig lik andre. Sikkert derfor jeg tenker at det er dyrt og stress. Jeg baker alt mulig rart, hele tiden føles det som, for at han skal få omtrent det samme som sine søsken, og venner i besøk. Brød, boller, kaker, dounut, cookies osv. I tillegg vil han jo gjerne ha vanlig familiemiddag, som spaghetti, pizza, taco, fiskegrateng osv. Og dette koster ekstra. Anonymkode: 6c9c9...f4d Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 20. mai 2019 #25 Del Skrevet 20. mai 2019 2 timer siden, Anonym bruker skrev: Sykepleierutdanningen. Anonymkode: abf9f...4e8 Tror du må oppdatere deg. Å kalle hvete for et korn uten næringsverdi er kunnskapsløst. Anonymkode: 10d1c...7be Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå