TanteTroll Skrevet 12. januar 2014 #1276 Skrevet 12. januar 2014 Når starter lissom andre trimester da ? 12+0?? Tror egentlig det er 13+0, men står litt ulikt rundt omkring:) Når man er 12+0 så er fosteret 10 uker og det er grensa. Øverst på 1 trimester står til til og med uke 13?? Jo, men jeg mener de her bruker at du er inne i din 13 uke. Ved 12+1 er du inne i uke 13. Så en forklaring på det her et sted sist jeg var gravid. 2.trimester er fra 12+0.
Fillibobba Skrevet 12. januar 2014 #1277 Skrevet 12. januar 2014 Ja, jeg har lest det samme i brosjyren fra legen. Der sto det "du går inn i andre trimester når du er 12 fullgåtte uker, og dermed er i din 13 svangerskapsuke" 13 svangerskapsuke er jo fra 12+0 til 12+6. Så ikke før man er helt ferdig med svangerskapsuke 12:-)
Blåbært Skrevet 12. januar 2014 #1279 Skrevet 12. januar 2014 Du er 12 fullgåtte uker når du er 12+0. Da begynner du på din 13. uke, på samme måte som du er på ditt 23. år når du er 22 år gammel.
Fillibobba Skrevet 12. januar 2014 #1280 Skrevet 12. januar 2014 Ja, var det ikke akkurat det jeg skrev?
Blåbært Skrevet 12. januar 2014 #1281 Skrevet 12. januar 2014 Ja, jeg har lest det samme i brosjyren fra legen. Der sto det "du går inn i andre trimester når du er 12 fullgåtte uker, og dermed er i din 13 svangerskapsuke" 13 svangerskapsuke er jo fra 12+0 til 12+6. Så ikke før man er helt ferdig med svangerskapsuke 12:-) Det var vel den siste der vi stusset over.
TanteTroll Skrevet 12. januar 2014 #1282 Skrevet 12. januar 2014 Ja, var det ikke akkurat det jeg skrev? Tror jeg ble litt forvirret av den siste setningen din, men ser ut som vi er enige da
Fillibobba Skrevet 12. januar 2014 #1283 Skrevet 12. januar 2014 Hehe ja:-) Enig at den kanskje var litt misvisende, mente vel egentlig bare at selvom man er i uke 12 når man er 11+3 så er man jo ikke i 2.trimester Forresten så googlet jeg dette med salami og fikk opp at listeriabakterien ikke fantes i salami fordi det var for høy ph og for høyt saltinnhold. Derfor kunne man fryse pølsen å være trygg. Men jeg vet ikke? Bedre å være på den trygge siden og la være kanskje :-)
Blåbært Skrevet 12. januar 2014 #1284 Skrevet 12. januar 2014 Nei da er vi enig Fillibobba Gleder meg til å komme over i 2. trimester!
Ugl@ ruger... Skrevet 12. januar 2014 #1285 Skrevet 12. januar 2014 Et tips te spekemat og Salami lystne, stek og bruk i feks salat, på skiva sammen med salat osv...nydelig og da er man trygg for disse skumle bakteriene, men får en smak av det, godt og sprøtt bli det også. Jeg pleier å strimle salami, kutte brødbitene i terninger, steke på pannen med litt god olje, nydelig i salat. Eller feks strødd over hjemmelagd blomkålsuppe.
TanteTroll Skrevet 12. januar 2014 #1286 Skrevet 12. januar 2014 Hehe ja:-) Enig at den kanskje var litt misvisende, mente vel egentlig bare at selvom man er i uke 12 når man er 11+3 så er man jo ikke i 2.trimester Forresten så googlet jeg dette med salami og fikk opp at listeriabakterien ikke fantes i salami fordi det var for høy ph og for høyt saltinnhold. Derfor kunne man fryse pølsen å være trygg. Men jeg vet ikke? Bedre å være på den trygge siden og la være kanskje :-) Det vet jeg ikke. Ang ph altså. Forholder meg til matportalen jeg. Ellers var det supre speke-og salamitips fra Ugl@- takk, takk!
Rosarose8 Skrevet 12. januar 2014 #1287 Skrevet 12. januar 2014 På bim 2 trimester står det fra uke 14 til uke 27, de har tydeligvis en annen måte å telle på. Spiller vel i grunn ikke så stor rolle;) Salami på ostesmørbrød er også en hit her!
frkstrand Skrevet 12. januar 2014 #1288 Skrevet 12. januar 2014 1 trimester er fra uke 0-11+6 2 trimester er fra uke 12-uke 28+6 3 trimester er fra uke 29-fødsel
Anonym bruker Skrevet 13. januar 2014 #1289 Skrevet 13. januar 2014 Salami er trygt å spise:http://altformamma.no/5051/expert_chat_message/item_normal/null Når skal den myten legge seg. Anonymous poster hash: 39bf9...bb2
Lilla-Turkis Skrevet 13. januar 2014 #1290 Skrevet 13. januar 2014 Salami er trygt å spise:http://altformamma.no/5051/expert_chat_message/item_normal/null Når skal den myten legge seg. Anonymous poster hash: 39bf9...bb2 Dette ble trukket tilbake i senere tid fordi det er ikke all salami på markedet som er varmebehandlet. Jeg gjør som nevt lenger opp. Steker det og vips, null problem uansett. Spekeskinke surret rundt aspargis freset i stekepannen er veldig godt f.eks. Eller småhakket og stekes og har det på toppen av kremet suppe av noe slag.
Skatten_ Skrevet 13. januar 2014 #1291 Skrevet 13. januar 2014 Salami er trygt å spise:http://altformamma.no/5051/expert_chat_message/item_normal/null Når skal den myten legge seg. Anonymous poster hash: 39bf9...bb2 Jeg synes også at dette er litt vanskelig. Jeg ønsker ikke å være hysterisk, men samtidig synes jeg det er skummelt å gå i mot de offisielle rådene fra myndighetene. Jeg vet at det er veldig liten sjanse for å bli smittet i Norge, men samtidig ønsker jeg ikke å ta noen sjanser "bare" for å få spise spekemat. På matportalen står det fortsatt svart på hvitt at salami ikke er anbefalt (link). At en jordmor har snakket med en representant i Gilde synes jeg ikke er betryggende nok når anbefalingen på matportalen fortsatt står. Jeg leste på alle pakkene med salami jeg kunne finne på Rema, og det stod ikke noe om varmebehandling noen plass. Jeg spiser salami etc. på ostesmørbrød som jeg har stekt i stekeovn, men jeg savner vanlig salami på brødskiva, spesielt når morgenkvalmen plager meg!
Billamor Skrevet 13. januar 2014 #1292 Skrevet 13. januar 2014 Jeg ønsker heller ikke være hysterisk, men jeg har kuttet ut alt av spekemat og pølser fra den dagen jeg testet positivt. Men jeg spiser ennå pepperoni på pizza. Men her gikk det ganske naturlig. Mista lysten på det like mye som kaffe. Hehe!!
L-8 Skrevet 13. januar 2014 #1293 Skrevet 13. januar 2014 Jeg ville bare meddele at (den voldsomme) kvalmen og trettheten ser ut til å være i remisjon! Hodet har det heller slett ikke verst.. Trening i går gikk fint og skal prøve meg på en økt i kveld også. Med fare for å jinxe dette synes jeg det føles nydelig å snuse i retning annet trimester Ha en fin dag folkens!
Billamor Skrevet 13. januar 2014 #1294 Skrevet 13. januar 2014 Så deilig! Kvalmen er på vei tilbake her også! Håper den holder seg sånn. Kjenner jeg også ser 2. trimester i nærheten. Selvom jeg bare er i uke 8! Hmph. Tiden går litt sakte for meg..
Light of my life Skrevet 13. januar 2014 #1295 Skrevet 13. januar 2014 Da har jeg endelig fått avgårde søknad om fødeplass. Håper det fortsatt er plass på riksen!! Er kvalm og trøtt, og har nå fått en forkjølelse fra helvete 1ste legetime om en uke - gleder meg; da blir det liksom litt mer "offisiellt". Er i 8nde uke nå tror jeg
Billamor Skrevet 13. januar 2014 #1296 Skrevet 13. januar 2014 Regner med det kun er i Oslo det er vanskelig å fødeplass der man vil? Jeg har ikke sendt noe inn. Skal ikke til legen før om ennå to uker! Hehe....
Spotpris Skrevet 13. januar 2014 #1297 Skrevet 13. januar 2014 Jeg var litt kvalm i uke 5...og etter det litt nu og da. Er 8+6 idag, og jeg har ingen "symptomer" lengre Store ballonger som er litt ømme kanskje. Må man søke om fødeplass allerede?
Ugl@ ruger... Skrevet 13. januar 2014 #1298 Skrevet 13. januar 2014 Formen er betydelig bedre, fra kvalme til oksehunger! Men fortsatt trøtt, sover når jeg har mulighet...blitt flere små høneblunder allerede i dag. En kvarter her og en halvtime der.
CamillaJ Skrevet 13. januar 2014 #1299 Skrevet 13. januar 2014 Her har kvalmen gitt seg, laktoseintolerans synes å overta fra nå. Trøtt, lavt blodsukker og forvirret. Ellers tror jeg vi venter jente, selv om både kinesisk fødekart og fars familiehistorie tilsier gutt. Samme kan det være. Gleder meg til å kjenne liv. Jordmor den 29.januar, da er jeg 12+0 og håper på å få høre et lite hjerte.
Valiana Skrevet 13. januar 2014 #1300 Skrevet 13. januar 2014 Regner med det kun er i Oslo det er vanskelig å fødeplass der man vil? Jeg har ikke sendt noe inn. Skal ikke til legen før om ennå to uker! Hehe.... Tror kanskje det bare er i Oslo man søker om fødeplass. Gjør det iallefall ikke i Bergen.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå