Gå til innhold

AUGUST 2014 baby


Anbefalte innlegg

 

 

 

Når starter lissom andre trimester da ? 12+0?? :)

Tror egentlig det er 13+0, men står litt ulikt rundt omkring:)

Når man er 12+0 så er fosteret 10 uker og det er grensa. :)

Øverst på 1 trimester står til til og med uke 13??

Jo, men jeg mener de her bruker at du er inne i din 13 uke. Ved 12+1 er du inne i uke 13. Så en forklaring på det her et sted sist jeg var gravid.

2.trimester er fra 12+0.

Fortsetter under...

Ja, jeg har lest det samme i brosjyren fra legen. Der sto det "du går inn i andre trimester når du er 12 fullgåtte uker, og dermed er i din 13 svangerskapsuke" 13 svangerskapsuke er jo fra 12+0 til 12+6. Så ikke før man er helt ferdig med svangerskapsuke 12:-)

Ja, jeg har lest det samme i brosjyren fra legen. Der sto det "du går inn i andre trimester når du er 12 fullgåtte uker, og dermed er i din 13 svangerskapsuke" 13 svangerskapsuke er jo fra 12+0 til 12+6. Så ikke før man er helt ferdig med svangerskapsuke 12:-) 

 

Det var vel den siste der vi stusset over.

Annonse

Hehe ja:-) Enig at den kanskje var litt misvisende, mente vel egentlig bare at selvom man er i uke 12 når man er 11+3 så er man jo ikke i 2.trimester :P

 

Forresten så googlet jeg dette med salami og fikk opp at listeriabakterien ikke fantes i salami fordi det var for høy ph og for høyt saltinnhold. Derfor kunne man fryse pølsen å være trygg. Men jeg vet ikke?:P Bedre å være på den trygge siden og la være kanskje :-)

Et tips te spekemat og Salami lystne, stek og bruk i feks salat, på skiva sammen med salat osv...nydelig og da er man trygg for disse skumle bakteriene, men får en smak av det, godt og sprøtt bli det også.

 

Jeg pleier å strimle salami, kutte brødbitene i terninger, steke på pannen med litt god olje, nydelig i salat. Eller feks strødd over hjemmelagd blomkålsuppe.

Hehe ja:-) Enig at den kanskje var litt misvisende, mente vel egentlig bare at selvom man er i uke 12 når man er 11+3 så er man jo ikke i 2.trimester :P

Forresten så googlet jeg dette med salami og fikk opp at listeriabakterien ikke fantes i salami fordi det var for høy ph og for høyt saltinnhold. Derfor kunne man fryse pølsen å være trygg. Men jeg vet ikke?:P Bedre å være på den trygge siden og la være kanskje :-)

Det vet jeg ikke. Ang ph altså. Forholder meg til matportalen jeg.

 

Ellers var det supre speke-og salamitips fra Ugl@- takk, takk!

Annonse

 

Salami er trygt å spise:http://altformamma.no/5051/expert_chat_message/item_normal/null

Når skal den myten legge seg.

 

Anonymous poster hash: 39bf9...bb2

 

Dette ble trukket tilbake i senere tid fordi det er ikke all salami på markedet som er varmebehandlet. 

 

Jeg gjør som nevt lenger opp. Steker det og vips, null problem uansett.  Spekeskinke surret rundt aspargis freset i stekepannen er veldig godt f.eks. Eller småhakket og stekes og har det på toppen av kremet suppe av noe slag. 

 

Salami er trygt å spise:http://altformamma.no/5051/expert_chat_message/item_normal/null

Når skal den myten legge seg.

 

Anonymous poster hash: 39bf9...bb2

 

Jeg synes også at dette er litt vanskelig. 

Jeg ønsker ikke å være hysterisk, men samtidig synes jeg det er skummelt å gå i mot de offisielle rådene fra myndighetene. Jeg vet at det er veldig liten sjanse for å bli smittet i Norge, men samtidig ønsker jeg ikke å ta noen sjanser "bare" for å få spise spekemat. På matportalen står det fortsatt svart på hvitt at salami ikke er anbefalt (link). At en jordmor har snakket med en representant i Gilde synes jeg ikke er betryggende nok når anbefalingen på matportalen fortsatt står. Jeg leste på alle pakkene med salami jeg kunne finne på Rema, og det stod ikke noe om varmebehandling noen plass. Jeg spiser salami etc. på ostesmørbrød som jeg har stekt i stekeovn, men jeg savner vanlig salami på brødskiva, spesielt når morgenkvalmen plager meg!

Jeg ønsker heller ikke være hysterisk, men jeg har kuttet ut alt av spekemat og pølser fra den dagen jeg testet positivt. Men jeg spiser ennå pepperoni på pizza. Men her gikk det ganske naturlig. Mista lysten på det like mye som kaffe. Hehe!!

Jeg ville bare meddele at (den voldsomme) kvalmen og trettheten ser ut til å være i remisjon! Hodet har det heller slett ikke verst.. Trening i går gikk fint og skal prøve meg på en økt i kveld også. Med fare for å jinxe dette synes jeg det føles nydelig å snuse i retning annet trimester :)

 

Ha en fin dag folkens!

Da har jeg endelig fått avgårde søknad om fødeplass. Håper det fortsatt er plass på riksen!!

 

Er kvalm og trøtt, og har nå fått en forkjølelse fra helvete :( 1ste legetime om en uke - gleder meg; da blir det liksom litt mer "offisiellt". Er i 8nde uke nå tror jeg :)

Her har kvalmen gitt seg, laktoseintolerans synes å overta fra nå. Trøtt, lavt blodsukker og forvirret.

Ellers tror jeg vi venter jente, selv om både kinesisk fødekart og fars familiehistorie tilsier gutt. Samme kan det være. Gleder meg til å kjenne liv. Jordmor den 29.januar, da er jeg 12+0 og håper på å få høre et lite hjerte.

Regner med det kun er i Oslo det er vanskelig å fødeplass der man vil? Jeg har ikke sendt noe inn. Skal ikke til legen før om ennå to uker! Hehe....

Tror kanskje det bare er i Oslo man søker om fødeplass. Gjør det iallefall ikke i Bergen.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...