Gå til innhold

Junimagene i 3. trimester


Blomstogbier

Anbefalte innlegg

Jeg er så "heldig" å ikke jobbe. Men bor i utlandet og hatt masse besøk fra Norge, det tar skikkelig på å føle en skal være guide og drive hotell på samme tid :P våkna 7 ganger i natt av enten kynnere, spark eller tissetrang, så litt i ørska nå... Husker ikke sist jeg sov godt :P men snart blir det rolig i hjemmet, og da skal jeg ta det med ro! Heldigvis fått handla inn det meste av babyutstyr, så nå venter vi bare på at lillegullet vårt kommer :) fikk beskjed denne uke at ul viste vekstavvik og at han er for liten ift hva han burde være....! :/ det var litt av et sjokk, og vi er engstelige for at noe er galt. Heldigvis er hjerterytme bra, og de finner ingenting galt med baby, navlestreng eller morkake. Fått beskjed om å være ekstra oppmerksom på spark og liv, så nå går jeg og kjenner etter hele tiden. Heldigvis er han veldig aktiv og virker som han trives inni magen :) skal til ny ul neste uke da jordmor mistenker at det er blitt gjort feil under forrige... Håper virkelig det! Så blir spennende å se i neste uke

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Ser det er mange trøtte mager her, sliter mye med nattesøvnen og er derfor mye trøtt selv. Hvordan er hverdagen deres? Jobber dere? Jeg jobber 100% og står opp i 6-7 tiden hver dag for å få unger på skole og i barnehagen. Jobber selv i barnehage og føler at dette med nattesøvnen begynner å bli et problem. Trives jo på jobb og selv om det kan være tungt går det greit, problemet et jo at jeg ikke duger til noe som helst annet i løpet av en dag.. Når jeg kommer hjem er jeg så trøtt og sliten i tillegg til hovne bein at da er det sofaen til jeg kryper i seng igjen. Hvordan løser dere som jobber dette problemet? Jeg vil jo ikke ta en lur når jeg kommer hjem heller for da får jeg jo ikke sett ungene i løpet av dagen.. Er 6 uker igjen til perm, men det er lenge å gå uten ordentlig søvn føler jeg..

 

Høres ut som du har en slitsom hverdag. Hva med å ta en prat med legen din. Kansje bare redusere arbeidsdagen din til halvdag. Da kan du komme hjem tidligere, sove litt, slappe av og samtidig klare å være sosial med familien din.

Du tjener ingenting på å gå rundt til stadighet og være kjempe sliten. dette er tiden for å være litt små egoistisk, tenke på deg selv.

Det er ingen skam å måtte tenke på deg selv ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for svar:) ja der er det jeg lurer jeg skal gjøre, be om en 50% sykemelding, da blir d litt flere timer jeg var mulighet å ta en pause. Får se hva det blir til.

 

Ser det er mange som begynner å bli rimelig klar til babyen skal komme, kjenner jeg blir litt stressa:/ det meste er forsåvidt i hus, da dette er 3 mann, men ingenting er klart.. Og garantert noe vi mangler som gulpekluter og bleier og slikt.. Tror nok lillemann kommer her før alt er på plass, Hehe:)

Har dere navn klart? Her har vi ingen ide hva vi skal kalle lillemann, det er kjempevanskelig..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg jobber 40% på småbarnsavd, og er alene med en 5 åring man-fred. Så med låsninger i bekken er det mer enn nok for meg. Ingen som takker deg for at man sliter seg helt ut på jobb. Og avd har mer nytte av en frisk vikar, enn at jeg skal være der uten å kunne gjøre enkelte oppg. Men det har fungert godt med 40% i jobb, da føler jeg at jeg gjør nytte for meg når jeg er der. :)

Gleder meg til time hos naprapat idag, greit å få bekkenet litt på plass før helga.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Totoaa

Har ENDELIG en venninne som er gravid, wohoo! Jeg var liksom første, eneste og veldig ensom om det her lenge:P Men det er foreløpig bare jeg som vet det ettersom hun har mistet to ganger og ikke vil offentliggjøre det før etter ordinær UL. Men hun sliter endel på jobb allerede, da alle kollegaene hennes omtrent ikke gjør annet enn å snakke om hvordan de jobbet seg gjennom alt, ikke hadde noen plager, og nesten skryter av at vannet gikk mens de fremdeles var på jobb tre dager etter termin. Hun jobber i barnehage som jeg ser endel av dere gjør, kan tenke meg at det kan vere litt tungt til tider.

 

Jeg har fått høre det selv av og til, at det må jo vere lett for meg å gå gravid som er så ung, mens jeg har synes det har vært kjempetungt mesteparten av tiden. Når de på jobben ikke tok noe hensyn til meg hadde jeg ikke dårlig samvittighet for å sykmelde meg for å si det sånn... Det har jo tilslutten og sist ikke noe med alder, eller nødvendigvis hvilken form du var i før, hvem som helst kan ha et problemfritt svangerskap uten vanskelige symptom, og hvem som helst kan ha det tungt hele veien eller periodevis.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er sant Totoaa, trenger ikke ha noe med alder å gjøre hvordan man har det, teit at de på jobben din ikke greier å se at andre kan ha det forskjellig fra seg selv eller andre de kjenner. Alle har det jo forskjellig! Så koselig at venninnen din er gravid, håper det går bra denne gangen og at hun får tilrettelegging på jobb hvis hun trenger det og ikke for mye pes av kollegaer som var "superflinkegravide".. er jo utrolig koselig hvis dere får så tette barn da :)

 

Jeg regner med at jeg blir mer sykemeldt på neste legetime, kjenner at nå begynner det å bli veldig tungt å være bakpå med søvn hele tiden osv og så har det endelig begynt å "bli greit" inni hodet mitt å bli sykemeldt og tenke på egen helse og ikke minst familien, tenker det skal bli godt for oss alle hvis jeg får mer overskudd. Men er stolt også fordi jeg har greid å jobbe så lenge med tanke på min form, føler jeg har gjort en god innsats og er kjempeglad jeg har greid å være i jobb så lenge pga veldig god tilrettelegging fra arbeidsgiver :)

 

Ha en fin dag alle sammen. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Gjest Helle_Høygir

Arg trykka på feil knapp og vips var det jeg skrev borte!

 

Jeg er helt enig med det å ta vare på seg selv - det er det som er viktig. Synd at folk som prater sånn som kollegene til venninnen din Totoaa ikke tenker over hvilken kraft sånt har. Man får jo dårlig samvittighet så det holder.

 

For meg er det greit på jobb, men det å komme seg til/fra begynner å bli mer enn greit vondt og energitappende. Jeg tar kollektiv transport og det er kun flaks om jeg får sitte. Turen er ikke så lang, men det er utrolig slitsomt. Skal vurdere frem til neste kontroll om hva jeg skal gjøre; føler det er 100 % eller sånn jeg har det nå (20%). For jeg må bruke bil bort til stasjonen; det er for vondt å gå. Og der får man ikke p-plass med mindre man er der før halv 8.. Dvs da hjelper det ikke å være 50% sykemeldt for man kommer midt oppi det verste rushen uansett.

 

Ikke lett :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja alt avhenger av god tilrettelegging. Prøvde behandling hos fysio, manuell terapaut og til slutt naprapat, og alle tre anbefalte arb giver å flytte meg på stor avd. Der er barna mer selvstendig, og man slipper all løfting og bæring. Men det var uaktuelt, og da ser ikke jeg på det som noe nederlag å sykemelde meg. Tilbød meg å begynne å jobbe 50% imot kortere dager 4 dager, og en dag helt fri. Men det var oxo uaktuelt, så da er det ikke jeg som har vært vrang føler jeg :)

Men jeg syns det er godt å være på jobb det lille jeg er, man føler at man bidrar litt til samfunnet. Er sosial, og ungene gir jo så mye av seg selv. Så det er godt å klare å holde på de 40%, selv om jeg er kjempe sliten når jeg kommer hjem.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Helle_Høygir

Jeg syns også det er godt å være litt sosial - tror jeg hadde skravlet hull i hodet på mannen om jeg var hjemme hele dagen :)

 

Hvis været er ok til helgen, så skal jeg se om magen liker mor på sykkel - nå er grus og skit borte, så hvis jeg faktisk kunne syklet, så kunne jeg heller startet litt senere på jobb og tatt det rolig.

 

Forøvrig ville jeg bare nevne til de som tenker utstyr (det er tidlig ja, men glemmer så fort om dagen hehe) - regntøyet fra reflex er knallbra. Det er skikkelig oljehyre (tror det kalles det) og har enda tilgode å se ødelagte klær. Brukte det fra starten med nummer 1 og har vært storfornøyd. Ikke ille pris heller.

 

Og for 2 sesonger siden kjøpte jeg vår/høstdress samt vinterdress fra Polarn. Også disse har det ikke vært merker på enda så hardt som leken kan foregå. Eneste som jeg har byttet ut har vært strikken til under skoen; de fåes på rull, så det er null stress.

På den tynne dressen, så løsnet plastbiten på glidelåsen i fjor; jeg ringte butikken (dress over 1 årg gammel) og de ba meg komme med den. De sa at skomakern skulle se og kunne ikke han fikse, så fikk jeg ny dress. Så imponert over god service også :) Nå har størsten vokst ut av begge dressene, så de skal bevares til lillebror og mor skal stå først i køen til høsten for å kjøpe nye fra PoP!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Etter at jeg ble gravid selv, og var kvalm og kjempeutslitt de første 3 mnd, var det litt småprovoserende å høre alle de historiene om de som orket å jobbe fullt, trente for fullt, og det var jo "ikke NOE problem å være gravid". Rart at kvinner ikke kan skjønne at ALLE graviditeter er forskjellige, og man gjør virkelig ikke den gravide som har det vanskelig noen tjeneste ved å fortelle sånne "solskinnshistorier". Ihvertfall ikke de som forteller det på en "nedlatende" måte, og tror at det bare er viljen og innstillingen det går på.

 

Idag har jeg vært på kontroll igjen, og alt var heldigvis bra denne gangen også :) Sf-målet ligger AKKURAT på linja, og har gått opp nesten 5 kg fra jeg ble gravid (tipper det blir en del mer de neste ukene? :P ). Som alltid deilig å høre hjerteslagene til Jr, som hadde morgengymnastikk så hele magen hoppet frem og tilbake mens jordmor prøvde å kjenne på magen :) Fra nå av blir det kontroll hver annen uke, så da kommer det til å gå fort til neste kontroll. Spennende å høre om dere andres kontroller også, etterhvert som dere skal på de! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg kan forstå at det er provoserende å høre at det er innstilling det går på. Det er det jo ikke.

 

Jeg føler meg heldig. Jeg sliter "bare" med bekkenet og halsbrann. Og er mye sliten. Men det er mange som har det verre.. Så jeg føler meg egentlig bare heldig, jeg.

 

Føler med dere som sliter veldig! Blir nok godt å "få kroppen sin tilbake igjen". Nå er det ikke lenge igjen da :)!

For meg er det 47 dager til termin, hvor lenge er det for dere?

 

Og er det flere som opplever at babyen trykker på ribbeina når man reiser seg osv?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kom akkurat fra Jordmor og hadde en fin time der.

fikk beskjed at alle prøver og glukosebelastningestesten var perfekt. Deilig og få bekreftet at alt er bra.

 

Jeg har også nå godt over til status offisiell høygravid. SF målet mitt er nå på 35 cm, og det er jo der de fleste er når de føder. Og jeg har jo enda(egentlig) 11 uker til termin. Så behynner å merke at det er tvillinger inni her.

Skal på ny ultralyd om en uke, så da får jeg forhåpentligvis dato for keisesnitt. De regner med at de blir tatt i uke 36-37, så da har jeg bare 7 uker igjen til jentene mine er her.

Gleder meg, for nå begynner jeg å merke dem godt.

 

Og til blomstogbier: mine trykker konstant på ribbeina og det er sykt ubehagelig. Har bristet og knekt noen av dem(driver med terrengsykling til vanlig) så merker at de ikke tåler allverden hehe...men men vi må nok bare takle det ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg kan forstå at det er provoserende å høre at det er innstilling det går på. Det er det jo ikke.

 

Jeg føler meg heldig. Jeg sliter "bare" med bekkenet og halsbrann. Og er mye sliten. Men det er mange som har det verre.. Så jeg føler meg egentlig bare heldig, jeg.

 

Føler med dere som sliter veldig! Blir nok godt å "få kroppen sin tilbake igjen". Nå er det ikke lenge igjen da :)!

For meg er det 47 dager til termin, hvor lenge er det for dere?

 

Og er det flere som opplever at babyen trykker på ribbeina når man reiser seg osv?

 

Føler meg også veldig heldig, hadde det slitsomt de første mnd bare, men enn så lenge går alt bra :) Bare enkelte dager formen er på bunn, og det må man vel forvente. Så føler veldig med de som har mye tyngre svangerskap enn meg. Håper flaksen min holder helt ut!

 

55 dager til termin her, høygravid om 15 dager da :o og bare 7 dager til for deg!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg kommer også rett fra jordmor nå. Jeg ligger på linja på SF-målet og har gått ned to kilo den siste måneden. Det vil si at jeg tilsammen har gått opp fem kilo siden jeg ble gravid. Så mye som jeg har kastet opp, er vel det ganske godt gjort, tror jeg.

Heldigvis viste ul i forrige uke at jenta i magen vokser som hun skal (og vel så det :) ).

De andre prøvene så bra ut, så alt er i skjønneste orden.

 

Jeg har nå vært sykemeldt i to dager, og selv om det var et nederlag å bli sykemeldt, spesielt 100 %, så må jeg innrømme at det er litt godt også. Nattesøvnen er ikke god, å det å slippe å stresse opp på morgenen har vært veldig deilig.

Rygg og bekken krangler såpass mye, at det er ikke mye jeg får gjort i løpet av en dag, men nå har jeg jo litt tid på meg til å få alt i orden. Det er 48 dager igjen til termin.

 

Etter jordmoravtalen var jeg innom H&M en snartur, for å kjøpe noen ammetopper. Kom på at det kan være kjekt å pakke med seg i fødebagen. I håp om at sommeren er her snart, kjøpte jeg også med meg en sommerkjole og en kortbukse. Begge deler ser jeg for meg at jeg kan bruke ut over sommeren også, selv om jeg har født. Det skal vel godt gjøres å få formene tilbake sånn med en gang :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Startet dagen idag med en foreldresamtale i bhg til gutten min, alt var bra der, de syns det er leit at vi skal flytte da. Så bar det hjem, og bære ut masse ting jeg hadde ryddet ut av bodene i forrige uke. Hadde time hos naprapat, og leverte på vei hjem alt i bilen hos NMS gjenbruk. Var mye barneutstyr så de søte misjonsdamene lurte fælt på om ikke jeg kom til å trenge det selv når de så magen :)

Så nå ligger jeg rett ut i go'stolen og kjenner at det er ømt og mørbanka i rygg og hofter etter den litt hardhendte behandlingen hos naprapaten. Skal hekle litt og slappa av før det er henting i bhg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

55 dager til termin her, høygravid om 15 dager da :o og bare 7 dager til for deg!

Det går så fort! :D 55 dager går fort, 15 dager er ingenting.. ikke 7 heller :) Vips så sitter vi her med babyer på brystet! :)
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har også vært hos jordmor idag. Hun var ikke fullt så fornøyd;) Jeg har gått ned 0,5 kg.. dvs at jeg totalt har lagt på meg 300 gram. SF-målet mitt hadde gått litt ned, HB litt for høy ( så jeg må drikke mer), blodtrykket mitt er lavt. Hun tar meg inn igjen om 1 uke for å sjekke at ting er blitt bedre. Hvis ikke, sender hun meg på en ny vekstkontroll på babyen på sykehuset. Var jo der 5. april og da viste babyen +13% vekstavvik, og det er jo faktisk kjempebra! Men mannen og jeg har nå avtalt at dersom jordmor ikke synes ting er på stelle neste uke heller, så bestiller vi time hos min private gynekolog Martin Lundring. Han er spesialist på ultralyd, har 3D og kan jo være greit med en "second opinion" også.. så slipper også sykehuset å føle at vi maser;)

Så vi får se hvordan det går neste uke da;)

 

Jeg har jo egentlig termin 17.juni, men har KS på samme dato som du har termin Blomstogbier.. altså 4. juni. Så jeg har vel like mange dager igjen til fødsel/termin som deg jeg da. Nå husker jeg faktisk ikke hvor mange dager det er... hmm.. la oss se på kalenderen... 47 dager tror jeg.

Jobber særedeles lite nå. Tilsammen en halv dag i uka. Nå har jeg vondt i isjas-nerven og det gjør ekstra vondt om natten og jeg sover dårlig og lite. Blir stort sett en liten høneblund på dagtid. Jeg kjenner også at lunta er kort om dagen. Synes synd på familien.. spesielt jentene mine.

Ellers synes jeg det ser rotete og fælt ut her hjemme, og jeg prøver å vaske litt her og litt der.. men skulle gjerne hatt det rent og pent og alt klart i TILFELLE jeg plutselig skulle gå i fødsel. Har lyst til at alt er på stell når jeg reiser liksom;)

Men jeg har ikke begynt å pakke fødebag enda, ei heller vasket babyklær eller funnet noe som jeg selv skal ha med.. men jeg tenker på det hver dag nå, så kanskje like greit å hoppe i det?!? :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, og du får jo faktisk baby den 4. juni! :) Jeg håper jeg får før, ikke etter termindato ;) Men jeg må nok gå rundt og vente i spenning, ser ikke ut til at det blir noe KS på meg i allefall, hun ligger med hodet ned tror jeg :)

 

Skal sjekke til uken om hun er festet!! Det håper jeg egentlig :D

Men tror det ikke da.. Selvom magen har sunket litt, har den ikke sunket veldig.

 

God bedring, Ønsker3gull.. Ikke slit deg ut! :) Og ja - lurt å pakke bag. Det er aldri for tidlig! Med mindre du pakker ned niste som blir muggen da ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

62 dager til termin her :) Idag måtte jeg gå hjem fra jobb. Etter 30 min følte jeg meg uggen, svetta, vond hals og hodepine. Mulig alt kommer av at jeg har tatt litt vel av i det siste.. Jeg driver jo med "redebygging".. rydder i alle skap osv.. Gleder meg til det er unnagjort! Såå tror kanskje det er kroppen som bare gir beskjed om at jeg må ta det med ro?!

 

Ellers tenker også jeg at jeg snart vil starte med å vaske klærne til frøkna vår :) Det er vel ikke for tidlig? Er 31+4 idag! Frøkna har fått 7 kurver som er hennes i den nye skyvedørsgarderoba på rommet hennes. Heldiggrisen, har bedre klesskap enn mamsen og papsen ;)

 

Nå koser jeg meg med jordbær og vaniljesaus ( ny ting jeg har blitt hekta på) og ser opptak fra Fødeavdelingen på FEM. Får prøve å ta det med ro :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Aldri for tidlig ;) Det må dere ikke være redde for, at noe er for tidlig å få unnagjort. Heller nå enn uke 37 :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Godt du blir fulgt tett opp ihvertfall ønsker3gull! Høres jo ut som tulla vokser som hun skal, og det er jo det viktigste :)

 

Fødebagen er godt påbegynt her, fikk også noen tips av jordmor i dag om å legge oppi noen pakker med rett i koppen supper osv (mest med tanke på å få mat i samboer tror jeg, hvis det ikke passer seg å gå i kantinen osv), så nå er det lagt nedi også :) Merker at det ikke er såååå lenge igjen når FØDSEL er samtaleemne på svangerskapskontrollene.. ;)

 

Jeg kan godt tenke meg å føde 4 juni jeg å, bra dato! ;) Men, tipper det heller blir etter den 20 juni :P Litt kjekt å "VITE" hvilken dato man skal føde da, men de 2 siste jeg kjenner som hadde planlagt keisersnitt fødte 2 og 3 uker før den datoen, så man vet jo aldri uansett :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Helt klart.. man vet jo faktisk ikke den riktige datoen, selv om man får en ks-dato fordi man kan jo like gjerne føde før som du sier Makuahines. Jeg har en følelse at jeg faktisk vil gjøre akkurat det. Jeg tror heller dette blir mai-barn.. meeeen, jeg kan jo ta feil såklart. Jeg vil jo helst ha det planlagte keisersnittet, men i og med at dette er 3. barnet, så må jeg si at jeg har mine tvil;)

 

Her går det fremover med bomullsjakka til frøkna:) Tror den blir veldig søt faktisk, og den SKAL være ferdig og klar til jeg skal reise til sykehuset! :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er i gang med montering av lappeteppet av bestemors-ruter, og det blir en del større enn jeg hadde trodd. :)

Har finni en oppskrift på et artig teppe, med skrift laget av noe som heter boble-masker. Det stod: eat, sleep, play, repeat :)

Skal få kjøpt den oppskrifta, og håper det blir ferdig før juni

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Totoaa

Jeg ble så glad i dag! Er hjemme hos min far, og skal vere her et par uker for å lese, og gikk gjennom noen kasser med gamle klær, og der fant jeg masse greier som mormor har strikket til meg! Noen av de har mamman min festet lapper på, og den ene jakken, med matchende lue og "tøfler" var merket med at det var det jeg hadde dratt hjem fra sykehuset i. Det er en veldig fin grønnfarge på, men silkebånd. De visste jo ikke om jeg kom ut som jente eller gutt.... Mye hvitt og beige også, håper jeg får brukt det litt i sommer :) Mormoren min døde jo desverre for 11 måneder siden, så hun rakk akkurat ikke å vere med på dette. Og hun var den eneste i familien som kunne strikke, derfor var det ekstra stas at jeg fant det :)

 

Flaks at jeg bestemte meg for å gå gjennom de kassene i dag, og ikke i sommer når bebisen har blitt for stor! Tror kanskje jeg skal ta meg tid til å gå gjennom litt mer før jeg drar hjem om et par uker, i tilfelle det dukker opp mer!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg ble så glad i dag! Er hjemme hos min far, og skal vere her et par uker for å lese, og gikk gjennom noen kasser med gamle klær, og der fant jeg masse greier som mormor har strikket til meg! Noen av de har mamman min festet lapper på, og den ene jakken, med matchende lue og "tøfler" var merket med at det var det jeg hadde dratt hjem fra sykehuset i. Det er en veldig fin grønnfarge på, men silkebånd. De visste jo ikke om jeg kom ut som jente eller gutt.... Mye hvitt og beige også, håper jeg får brukt det litt i sommer :) Mormoren min døde jo desverre for 11 måneder siden, så hun rakk akkurat ikke å vere med på dette. Og hun var den eneste i familien som kunne strikke, derfor var det ekstra stas at jeg fant det :)

 

Flaks at jeg bestemte meg for å gå gjennom de kassene i dag, og ikke i sommer når bebisen har blitt for stor! Tror kanskje jeg skal ta meg tid til å gå gjennom litt mer før jeg drar hjem om et par uker, i tilfelle det dukker opp mer!

Åhhh så morro :)

Her har noe av det vi sparte på som mormor hadde laget blitt borte! Og det irriterer meg og gjør meg trist. Jeg har hatt det i min bod i mange år, men når jeg flyttet for 4 år siden vet jeg at jeg ba mamma eller søs passe på det. Siden jeg hadde passet det i så mange år, og trodde ikke jeg kom til å få flere barn. Gjett om jeg angrer.... Søs er et rotehue, og hun nekter for å ha det. Mamma husker ikke, så nå er det borte.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...