Gå til innhold

Ny strikketråd...


FruLS

Anbefalte innlegg

Huffda Camillok, barn skal sove lenge! Det er veeeeldig stor forskjell på ni og seks. Seks er faktisk helt sikkert natt... Supertøff kniv du har kjøpt! Den blir han helt sikkert glad for å få. Jeg har handlet fjellski og sko til min kjære. Gleder meg helt villt til å gå på turer igjen, siden hele fjorårets sesong ble spydd bort. Selvsagt akkurat den påsken hvor det var fint vær og perfekt føre... Malfred skal få kose seg i pulken, og prinsen får også nye ski, så han blir nok fornøyd han også.

 

Vi er stuck i isolasjonen på barneklinikken. Jeg synes lille keiser er mye bedre i dag, og han har sovet relativt godt i natt, sånn bortsett fra i timen etter inhalasjonene, da han hopper rundt i adrenalinkick... Men han puster visst fortsatt for fort, spiser for lite og piper på lungene etter inhalasjon, så vi smører oss med en god porsjon tålmodighet og later som vi er fornøyd. Grrrr... Vi som skulle til Oslo i dag på miniferie. Joda... Prinsen blir i allefall fornøyd, for han var rimelig panisk ved tanken på at flyet gikk midt i julekongen. Og dessuten er han litt pjusk etter vaksinen som han endelig fikk på onsdag.

 

Jeg stemmer også for blogg Ønsker! Vil gjerne se på huset ditt nå som jeg er litt over middels interessert i planløsninger. Og etter hvert også på kjøkken, bad og farger. Det eneste vi har bestemt oss sånn noenlunde for, er gulv. Bittelitt som gjenstår ja, og nå er det bare åtte dager til vi overtar tomten :)

 

Nå skal mor snike til seg en skive mens lille sover :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Endelig kan jeg sette meg ned her og ha litt ro (forhåpentligvis) så jeg kan skrive litt.

Her har det virkelig vært travelt i det siste. Største grunnen er at samboer sitter og leser til eksamen, siste innspurt med lesing HELE dagen/kvelden!!!! Og når mac`en står der han leser har jeg ikke fått vært mye på internett.... Nå er mac`en flyttet ut i stua, ikke veldig pent og ryddig, men det får bare være. Om en uke har han skoleferie så :)

 

Har fått handlet endel julegaver, alle til søsteren min og familien. Jeg og mini skal dit idag og feire "julaften" der idag, for de drar til utlandet i jula og skal ikke ha med julegaver. Alene med en skrikende baby er virkelig ikke morsomt!! Syns det er så mange som skuler bort på meg..... De tenker nok sitt!! Ene gangen gikk det heldigvis som en drøm, han sov under hele shoppingrunden :)

 

Jeg har bestilit julekort, takkekort og dåpskort. Igår satt jeg og skrev på adresse på alle, for en jobb!!! Ble ikke helt ferdig, så nå drøyer jeg det til i morgen. Går jo ingen post nå uansett. Fikk besøk av en venninne. Vi lagde karameller sammen. Gikk litt dårlig, de ble for myke, så jeg må smelte de om idag. Utrolig gode da!!! Mmmm. De bare smelter på tungen! Må snart gjøre det, før jeg spiser opp alt. Farlig godt!

 

De siste dagene har mini ligget på gulvet og lekt alene. Deilig å kunne få gjort noe mens han leker. Igår sov han faktisk veldig mye!! Rart det der med hvordan de plutselig kan sove masse en dag. Og heldigvis sov han like godt på natten. Han har begynt å sove til 7. Veldig deilig! Så får han pupp og sover til 10-11. Tror jeg må begynne å stå opp enda tidligere så jeg får litt mer alenetid før han står opp.

Nå er det en som er sulten, så jeg får gi han litt mat.

Skal komme meg inn her litt oftere så jeg får svart dere også jeg! Nå ble det veldig ego.

 

Masse god bedring til lille keiser krølle! Smitterom er noe dritt!!

 

Ha en fin søndag!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her har vi ikke forstått at det snart er jul tror jeg.... Hehe, jaja, det blir vel jul her også. Føler liksom at jeg ikke henger helt med fortiden, at tiden bare går og ting skjer og jeg greier liksom ikke å være i forkant. Tror kanskje det er alle disse barnebsiluskene, jeg har jo ikke vært eksponert for den yngere gardes sykdommer på maaaange år, og har dermed vært små- eller storsyk hele høsten og vinteren føles det som. De andre jentene i barselgruppa er ikke det, men så jobber de på skole og i barnehage... Godt Leon får testa seg litt før barnehagestart!

 

Oj, må løpe - her lages det Calzone og jeg er deig-sjef!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå har jeg funnet frem alle uferdige strikke prosjekter og det er litt av en haug! Må gjøre ferdig før jeg starter på neste prosjekt. Har så sykt masse jeg har lyst til å strikke! Nå kom mannen med ønske om sælbuvotter med fingre, så jeg må nok sette igang med det også snart.

 

Har en halvferdig heldress i Str 1-3 mnd, i garngruoppe E. Tenkte en liten stund jeg kunne gi den i gave til venninna mi som har termin i begynnelsen av april, men er redd den blir litt varm? Eller er det kanskje ok? De bor i midtnorge?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så flink du er Babysyk! Jeg har fortsatt dårlig samvittighet for dåpstakkekort som jeg ikke har sendt ut ennå... Over fire mnd sider dåpen. Jaujau... Får putte de i samme konvolutt som julekortene. Som jeg forøvrig ikke har bestilt en gang. Hehehe... Ikke stresse, det blir jul uansett :)

 

Camillok - litt opprydning i strikketøyet er alltid morsomt. Tror absolutt ikke det blir for varmt med en god strikkedress i april. Det er jo en sånn bingomåned hvor det kan være alt fra snø til badevær. Og det går an å bruke en slik dress i vogna for eksempel, og så ha litt mindre dyne, poser og tepper over...

 

Vi kom hjem fra barneklinikken i går. Har åpen retur i tre dager. Nå sliter jeg med å få lille keiser til å spise. Han har i skrivende stund ikke spist på ti timer. Nå sover han da, men hvis han ikke vil spise når han våkner, tror jeg kanskje at jeg må ringe til barneklinikken og høre hva jeg skal finne på. Kanskje prøve en paracet for å se om det kan hjelpe. Måtte pumpe ut to store flasker i sted, så det er nok mat å ta av når han en gang finner det for godt å spise. Stakkars lille, han bare ligger der og smatter på puppen før han snur seg bort. Han har jo litt å gå på vektmessig, men nå veier han det samme som han gjorde for tre uker siden, og det er ikke så bra. Han som hittil har gått opp nesten en kilo i måneden. Ikke lett med syke små :(

 

Jeg koser meg foran ovnen og ser på flammene inne og den deilige snøen ute. Skulle så gjerne vært ute på ski en tur. Håper på helgen, hvis lille keiser har kviknet til igjen. Han har forresten brukt isolasjonsdagene til å bli skikkelig mobil. Ruller seg rundt alle veier, krøller seg sammen og strekker seg for å nå det han vil, og så er rumpa kommet opp, men det fører foreløpig bare til baklengs, så han er ikke særlig fornøyd med den fremgangsmåten ennå :) kanskje vi må bygge gjerde rundt juletreet likevel, vi som håpet det skulle gå akkurat :)

Endret av krølle...
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Litt opprydding trengs av og til. Veldig deilig når du er ferdig da, så kan du begynne på masse nye prosjekter som igjen må ryddes opp. En evig rundans :) Men det er nok sånn det skal være med strikking!!

Calzone har jeg aldri laget. Er det en spesiell deig eller bruker du bare vanlig pizzadeig? Det vil jeg også prøve snart :) !!

Enig med krølle at dressen ikke blir for varm. Den kan jo brukes til kjøre/vogndress :)

 

Endelig hjemme igjen krølle, det var godt å høre! Håper han får i seg mat så du slipper å dra tilbake igjen! Nå er det nok!

Høres skikkelig koselig ut og kose seg forran peisen! Det er en ting jeg savner!

Så gøy at han har blitt enda mer aktiv da, selv om jeg ser at det kanskje hadde vært mest praktisk å ventet til juletreet var ute!

 

Hva tror dere om denne? http://www.garnstudio.com/lang/no/visoppskrift.php?d_nr=b18&d_id=2〈=no Har en halvferdig vest som sikkert aldri blir gjort ferdig. Bedre at garnet kommer til nytte enn å la den ligge halvferdig bare for å ikke rekke opp. Men trenger jeg den egentlig? Har jo også denne kjøredressen som vi bruker nå http://www.garnstudio.com/lang/no/visoppskrift.php?d_nr=b21&d_id=23〈=no i str 6/9mnd som bør holde en stund. Syns det er kjedelig å bruke mye tid på noe man nesten ikke får brukt. Kjenner heller ingen gravide om jeg kan gi til.

 

Har sittet og sunget sanger for mini i håp om at han skal sovne. Men neida, han bare smiler fra øre til øre av alle de rare bevegelsene mammaen gjør :) Veldig søtt da!!

 

Jakke i hentesettet har nesten ikke blitt brukt og nå er den plutselig akkurat passe. Nesten på vei til å bli for liten. Mini bare vokser og vokser. Har begynt å bruke str 62 og det er ikke ALT for stort slik jeg hadde sett for meg. Bruker fortsatt endel i str 56 men om ikke veldig lenge må det også pakkes bort. Jeg er bare ikke "ferdig" med å bruke det enda føler jeg.

 

Jeg skal forresten lage uro til mini til jul. Disse http://www.ravelry.com/patterns/library/dragonfly-mobile i mørk blå og lys blå tror jeg. Eller mange sterke farger, har ikke bestemt meg helt. Kanskje finest med blått, men mest spennende for han med flere farger. Har sett mange dyr som er fine, men de ser nok ikke like morsomme ut nedenifra.

 

Jeg har gått og ventet på masse snø, men den lar vente på seg. Det har kommet såpass at det er hvitt ute, men det dekker ikke gresset ute, så vi vasser ikke i snø akkurat!

 

Jepp, da tror jeg mini har sovnet, så jeg må hive meg over klærne som skal brettes.....

 

Vi snakkes plutselig igjen :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Oj, så kule øyenstikkere :) fikk lyst til å... Æh, gjøre ferdig prosjekter først ja ;) den kjøreposen er veldig søt, går jo ganske raskt å strikke også! Jeg stemmer for!

 

Vi sitter bare og venter på leggetid, vi er nok like trøtte begge to... Mannen har vakt, så her blir det nok mørkt i heimen i 7-8 tiden.

 

Supert at dere er hjemme igjen Krølle, og veldig kinkig med keisere som ikke vil spise. Da Leon var sånn for et par mnd siden var det eneste som funket en veeeeeldig tålmodig mormor med en bitteliten sje og en bolle med morsmelk... Det er virkelig en prøvelse :(

 

Natta folks, nå blir det kvelds på oss her!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men Camillok, (kanskje litt slemt av meg å komme med den ideen men) får du ikke lov å begynne på noe nytt hvis det er julegave heller da? :)

 

Men hva tror dere om farger til uroen? Har sett så mange fine baby/barnerom med farger som passer inn.... :)

 

Nei, nå skal jeg se håndballkamp og strikke. Og sikkert kose meg med karameller. Huff - det er ikke bra, de kommer til å bli spist opp mye før jul.....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Åååå så glad jeg blir for å lese om strikkeprosjekter som ikke er ferdig Camillok:D da er det ivertfall flere enn meg:D

 

huff krølle.. stakkars lille keiser og mammaen hans som har vondt i mammahjertet:( jeg håper det retter seg snart dette med spising, vekt, feber og sykdom! Artig å følge med på utviklingen til keiseren din, ettersom knøttet mitt kommer til å være omtrent på samme utviklingsstadiet og alder da:)

Mmmm... peis og snø.. herlig! .. også skitur da:).. og rødvin etterpå:).. jaja.. neste vinter kan jeg:)

 

Babysyk.. den uroen var veldig fin. Litt vanskelig det der med farger. Jeg liker det duse, men ser så godt det du sier med farger som kanskje er mer spennende. Jeg har samlet på noen figurer i sterke farger i perler som ungene her har laget. De tenkte jeg å lage en uro å ha over den ene stelleplassen i 1.etasje. Tenkte å ha en stellematte på benken over vaskemaskina på det nye vaskerommet. Oppe på rommet til babyen tenkte vi å kjøpe inn denne fra Ikea: http://www.ikea.com/no/no/catalog/products/S29828090/ fordi den senere kan lages til hylle og det kommer knøttet helt sikkert til å ha behov for. Så slipper vi å selge unna stellebord osv. Et vennepar av oss har den, og husker jeg syntes det var så fin og forseggjort, så fin at jeg ikke hadde gjettet den var fra Ikea. Så tenkte jeg å ha hvite kurver med fôr i enten lyserosa eller lyseblått. Rommet til knøttet blir jo på 14 kvm, så det bør bli litt plass til litt mer enn en sprinkelseng mener jeg da bestemt;)

 

Så har jeg tenkt til å lure/spørre søsteren min om hun vil strikke prinseteppet til babyen (hun skal jo tross alt være fadder for dette gullet også. Hun er til de to andre og) Hun var litt i tvil da jeg spurte henne på tlf. Hun ville se hvor tynne pinner som måtte til og hvor mye mønster det var. Hmm... det er vel omtrent pinne 2,5.. er det ikke.. dere som har strikket det?

Og så... kan noen hjelpe meg med oppskriften? hvor finner jeg den igjen? Jaa, jeg veeet jeg har spurt om det før. Jeg er en knote! :D Finner den ikke igjen på sidene våre her;)

 

Selv frister det liksom ikke å strikke noe. Har såå mye som er uferdig, og dessuten frister det myye mer å strikke i enten lyseblått eller lyserosa denne gangen.. og da må jeg vente til ivertfall januar før jeg får vite noe så;)

 

Calzone ja.. nam, nam.. elsker innbakt pizza!! Men har aldri laget selv jeg heller. Jeg spør om det samme.. bruker man samme type deig? hvordan lager man det? DET fikk jeg lyst til å prøve å lage til helgen.. og den pizzasausen som .. var det Babysyk?.. la ut:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Samme deig - jeg lager bare på slump - hvetemel fint siktet, salt, tørrgjær, lunkent vann og olivenolje. Husk at tomatsausen må være ganske tørr, hvis ikke blir ikke bunnen sprø. Kjevle ut en litt liten rund pizza, legg saus på hele, men la det være en 1-2 cm bunn på kanten. Legg fyll på halve, ta på litt vann på kantene, brett over den halvdelen uten fyll og klem sammen på kanten. Forvarm ovnen til 275 og legg calzone på varmt brett, helst pizzastein (det bruker jeg, Weber Stein til grillen). Sett ned til 225 grader og stek til gyllenbrun. Nb! Viktig med tynn bunn - tenk italiensk pizza :) tips: ikke legg på fyller før rett før de skal i ovnen, da blir ofte deigen litt klissete og kan være vanskelig å få over på plata hel og pen. Bruk ganske mye mel. Pensel lett med olivenolje på toppen.

 

Liker den hyllen/stellebordet, men synes det er bedre som hylle enn til stellebord da stelleplata er litt kort... Men absolutt brukbar som stellebord også altså :) jeg vil ha brio vegghengt på vaskerommet nede til nestemann. - skifter ofte på stuegulvet for å si det sånn :)

 

Babysyk - skal tenke på det, litt fristende, men også litt fristende med plass i strikkekurven og nye ferdige ting ;) men prinsipielt enig - julegaver er alltid lov!

 

Jeg stemmer for farger på uroen tror jeg...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Heihåheihå! Lille keiser er i ferd med å bli lille igjen... Vi måtte tilbake til barneklinikken i går, da han ikke ville spise eller drikke på over tolv timer. Fikk inhalasjon med adrenalin og ble mye bedre igjen. Han veier nå hundre gram mindre enn for tre uker siden. Enda godt det er lenge til neste kontroll på helsestasjonen, så vi slipper så mange spm. Han krympet til 25-persentilen nå. Men han har jo litt å gå på, så det er ingen nød.

 

Lille var såmsuperfornøyd i går, da han klarte å rygge/rulle seg bort til en nisse som han overfalt. Fant han smilende med nisseskjegg i hele ansiktet... :)

 

Ajajaj... Der klikket han på gulvet. Må fixe han ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Juhuu.. jeg har fått praksisplass på en skole rett i nærheten! :)

Begynner på nyåret og blir kastet ut i det. Skal følge lærerne, møter, litt undervisning og få med meg hvordan det er å være lærer.. uansett hvilket fag de underviser i.

Gleder meg enormt! Føler at jeg er enda et skritt på veien til å gjøre det jeg er skikkelig god til og liker å gjøre.

Jeg kommer aldri til å bli rik i dette yrket, men nå har jeg såpass mange år på baken i yrkeslivet at jeg vet at DET er ivertfall ikke veien til lykken!! :D

 

Jeg kjente et lite strøk.. en fiskehale.. som strøk meg over magen isted da jeg snakket i telefonen med pappa. Oj.. så moro det var! :) Deilig å vite at det er liv der inne:).. magen er jo ikke såå stor enda akkurat. Den har trukket seg litt oppover nå.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gratulerer Ønsker! Både med praksisplass og sommerfugl i magen :) imponert over at du følger drømmene dine! Noen ganger etter travle vakter og mye overtid, skulle jeg ønske jeg hadde valgt et mer familievennlig yrke. Men så går det over neste gang jeg kommer over noe spennende... ;)

 

Her snør det som bare pokker i dag. Måtte det bare holde helt til jul... Akkurat i dager det litt dumt med snø, for jeg har tenkt meg ut på shopping. Vi har ikke garasje, og dermed må jeg stå ute og måke bilen frem fra en snøhaug før jeg kan dra. Dessuten er ikke Bergen laget for snø, så det blir alltid komplett kaos på veiene når det snør. Men morsomt med julehandel er det uansett :)

 

Lille keiser har begynt å spise igjen, og samtidig sove natta gjennom på nytt. Så nå kjenner jeg at overskuddet kommer tilbake. Nå skal jeg bare åpne julekalenderen min og så bærer det ut :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Hei jenter..

 

Travle dager her hos oss, med juleavslutninger på rekke og rad :) Er hjemme for fullt med knøttene og koser meg maks. Pakker julegaver og bare gleder meg til jul. Om en uke reiser vi hjem til mine foreldre og kan ikke annet enn å glede meg. Skal bli så godt å få treffe alle igjen. Mange har jeg faktisk ikke sett siden i sommer. Det er alt for lenge siden.

 

er på vei ut døra, skal på litt handling. Må se om jeg ikke får ordnet julegave til mannen, han er så vanskelig å kjøpe til. Men tenkte å finne noe alpinklær til han, syns han alltid mangler når vi skal ut på ski.

 

Ha en fin førjulstid dere, leser her men har sjelden tid til å sette meg ned å skrive.

 

Klem

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gratulerer med praksisplass Ønsker! :) Så gøy! Blir det istedenfor jobben du har nå eller i tillegg?

 

Uflaksen din tar aldri slutt den Krølle! :( Vi får håpe at nytt år betyr mindre sykdom!

Hvordan har det gått med shoppingen?

Minsunner deg den snøen jeg. Selv om det skaper litt kaos et det koselig å sitte inne og se ut på den da :) Her har det ikke kommet noe mer.....

 

MaMi, du får bare nyte tiden max med knøttene og store jentene! Tenk på denne tiden i fjor var du skikkelig fødeklar :) Det var en spennende tid husker jeg!

 

Vi skal dra til Stavanger på lørdag. Første lange kjøreturen til mini. Spent på hvordan det går! Er meldt skikkelig snøkaos der vi skal kjøre, så det kan bli festlig. Kan ikke si jeg gleder meg. Hvis det går sakte og vi må stoppe ofte kan det ta TID!!!! Men når vi først kommer dit blir det bra. Og jeg har planer om å ta en tur innom fabrikkutsalget til sandnesgarn og fylle opp med tilbudsgarn :) Det må jo være lov! Hvis jeg lover å ikke bruke det før alt annet er ferdig... hihi

 

Igår strikket jeg en siklesmekke. Litt utskeielser må vel være lov når det var noe mini virkelig trengte. Han har blitt en skikkelig sikler. På nyåret har jeg lyst til å sy noen også.

 

Skulle egentlig lage kokosmakroner idag, men så langt har jeg ikke kommet. Det går jo ganske fort når man først kommer igang, men så har jeg bare surret rundt her. Nå er det jo snart middagstid også,

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg kan tenke meg du koser deg maks nå MaMi! :) hvor lenge har du permisjon nå? når skal knøttene begynne i barnehage?

 

Høres kos ut med snø hos deg krølle. Og tenk bare hvor nydelig det vil etterhvert bli når du sitter i nytt hus på DEN tomta med DEN utsikten og nyter utsikten med nyfallen snø! Det blir nok knall vil jeg tro. Godt å høre at lille keiser spiser igjen! Må være litt nervepirrende å ikke få i ham ordentlig med mat. Jeg sier som Babysyk.. det er helt utrolig hvor uflaks dere har!Men nå blir det bedre vet du, bare vent:)

 

Babysyk.. håper dere slipper snøkaos på veiene til Stavanger da. Hørtes ikke spesielt attraktivt ut å kjøre så langt da;) Det kommer sikkert til å gå kjempegreit med mini tenker jeg. Ellers får du sette deg bak sammen med ham og underholde ham litt da vet du, så får samboeren din konsentrere seg om kjøringen. Ikke så lett synes jeg hvis ungene slår seg vrange i baksetet synes jeg alltid. Man kan faktisk bli litt ukonsentrert;) Så smart å stikk innom sandnesgarn-fabrikkutsalg da! Sukk.. der skulle jeg gjerne ha boltret meg litt ja:) men kanskje greit for meg å bli ferdig med ting og tang snart av strikkeprosjekter. Er ikke hverken rask, tålmodig eller lyst til å strikke nå;)

Forresten... typisk.. den sjokkrosa buksa og genseren jeg har strikket til fadderbarnet mitt (skulle bare sette i strikk i buksa og montere knapper på genseren).. den er for liten! Jeg har målt lille jenta, og den er jammen for liten altså:( Det er ganske kjedelig. Men, men... sånn er det når man tar sjanser. Jeg burde ha tatt mål underveis!

 

Den praksisplassen blir istedet for jobben jeg har nå Babysyk. Det blir visst nok å gjøre har jeg skjønt. Har fått forespeilet at jeg blir kastet ut i undervisning!! HJææælp- Gruer meg ganske mye for det da, jeg har jo ingen kompetanse sånn sett til det enda.

 

Vet dere.. for noen dager siden fortalte husbyggeren vår oss at snekkerne (de er tre som jobber hos oss nå) har fortalt dem at flere har holdt på å kjøre av veien når de ser huset vårt.. og enda flere stopper og TAR BILDER!! :D jeg ler meg ihjel. Det er jo HELT sprøtt!!?!? Det er da ikke såå spesielt dette huset?!? Ja, det kan jo ikke dere svare på. Men det er ikke det altså. Bare veldig fint, synes vi da:)

Men vi har blitt spurt hvor mye dette koster osv. Noe vi i grunn holder for oss selv. Synes ikke at folk har noe med det liksom. Når jeg blir spurt, sier jeg bare " Det koster NOK!" med et smil. Er vi sære da når vi ikke svarer på slike spørsmål? jeg synes liksom det er litt for privat jeg da. Det eneste vi har sagt til venner er at " det koster omtrent som å sette opp et nytt hus".

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Forresten... Lollo... hvordan er formen om dagen? Du må vel være snart 3 mnd. på vei du nå.. ettersom jeg er straks 4 mnd. på vei mener jeg? :) Du har jo termin ganske eksakt 1 mnd. etter meg;:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Heisann, jenter. Her går det i ett om dagene med jobb, kjøring og husrydding. I tillegg har jeg ikke all verdens med overskudd til å drive med alt jeg burde, så det blir en del kvelder der jeg bare ligger strak ut på sofaen.

 

Gratulerer med praksisplass, ønsker! Det blir sikkert kjempespennende! Og så gøy med fiskehalen som skreller da! Gleder meg til det er meg som kjenner sånt!

 

Krølle, så bra at keiseren er blitt bra igjen. Dere må virkelig ha fått all uflaksen i verden altså. Får håpe det går fremover med spising og vektøkning frem mot jul. Kjedelig når de små ikke vil ha noe. Gøyalt at han har begynt å utforske gulvet da. Hihi... Synes jeg ser ham for meg innunder juletreet. Forresten veldig enig med deg i at Bergen ikke er laget for snø. Folk blir helt dust på veiene. Jeg kjørte i kø i 25 km/t på en nesten bar vei i morges fordi en løk var livredd og sikkert kjørte på superdårlige dekk. Og det var jo lenge før fjellet vi må over (hvor det forresten gikk knirkefritt siden den lille opelen slapp oss forbi).

 

Babysyk, så kul uro du skal lage. Kanskje jeg skal prøve meg på noe sånt til nestemann. Jeg tror jeg ville gått for noen spreke farger, men som likevel matcher. Ikke rød, grønn, blå og gul, men velge en av de og matche med lignende farger eller forskjellige nyanser. Håper du legger ut bilde når den er ferdig!

 

Camillok, jeg fikk utrolig lyst på calzone da jeg leste innlegget ditt. Nam! Og enda mer da jeg leste oppskriften! Lurer på om jeg må prøve meg på det en dag. ;) du er flink som skal gjøre ferdig alle prosjektene før du starter på noe nytt. Det prøvde jeg som nyttårsforsett, men teppet jeg begynte på før jeg ble gravid med lille, er like langt.... Hehe... Nei, kanskje jeg skal få det ferdig til sommeren. Nå må jeg bare bli ferdig med vesten til lille og monsterbuksen, og prinseteppet...

 

Forresten, prinseteppet ja. Ønsker, det strikkes på pinne 4 eller 5. Jeg har brukt 5, men tror det står 4 i oppskriften. Husker ikke helt. Den danske oppskriften kan du finne hvis du googler prinseteppe og oppskrift (tror jeg). Bladet som har publisert den heter Ude og Hjemme (om jeg ikke er helt på bærtur nå).

 

Jeg nærmer meg 10 uker med stormskritt nå. :) lite symptomer utenom trøttheten og litt boblende hormoner. Kvalmen har kommet og gått, og heldigvis for det! Magen er ganske oppblåst også, så jeg har litt vansker med å skjule den for tiden. Det er ingen som har kommentert den heldigvis! En uke og to dager igjen til juleferie og til ul. Det skal bli herlig begge deler. Kjenner jeg trenger noen dager fri til bare avslapping, og jeg trenger å få bekreftet at det er noe i magen. Kjenner to som har mistet nå siste uken, så blir litt ekstra bekymret av det.

 

Jeg har forresten funnet ut at den nye lille skal få Lun bris sommerteppe fra Pickles. Fargene har jeg ikke bestemt meg for enda, for vi vil jo gjerne vite kjønn først. ;) og så vil sikkert mannen ha en finger med i avgjørelsen kan jeg tenke meg. ;)

 

Ha en fin kveld dere!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Travle før jul? Hehe, her også!

 

Jeg har så lyst på nye strikkeprosjekter, planen er sælbuvotter til mannen, vår/sommergenser til Leon og høstsett til Leon. Driver også og planlegger en lekedress som bør være ferdig til barnehagestart.

 

Har lyst til å strikke den genseren som er lys mint, beige og natur samt den blå jakka med stripete lue: http://www.dalegarn.com/images/misc/201202020453263.pdf

Lekedressen tenkte jeg i eskimotykkelse, stripete turkis, lilla og brun. Har lyst til å strikke den stor i str og Tove den litt for et lunere og varmere plagg. Hva tror dere? Strikke i str 3-4 år og krympe den ned til 2?

 

Ja, så har jeg jo de ikke-ferdige tingene også. Først siste julegavesokk, deretter Leons jakke som bare mangler en arm og kant. Men da er det bare ett prosjekt igjen i kurven og det er sommersokker til meg. Det kan nedprioriteres! Har veldig lyst på leggvarmere, skikkelig lange så man kan gå med skjørt uten å fryse ihjel, men det får stå på ønskelista til neste års prosekter :)

 

Går det bra med dere alle? Ferdige med julegaver? Her mangler det en hel del, men det ordner seg nok :) huset er i hvertfall vasket :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå har jeg bestilt julegave til Leon på nøstebarn. De hadde helgetilbud på lekedress i ull/silke :) Det ble et par bodyer, en overhall i ull, en lekedress i ullfrotte og en ull/silke lue. Sammen med ulla vi kjøpte her om dagen fra janus (playground - er så spreke farger synes jeg!) så bør Leon være godt rustet til 1. februar og barnehagestart! Uff, nøstebarn er fryktelig dyrt, men jeg har bestilt i 86/92 så jeg regner med plaggene holder i neste vinter også. Tenk så stor Leon har blitt! Her sitter han med ulltøy i str 90 og det er bare litt stort... ok da, ganske stort, men ikke så stort at det ser helt merkelig ut ;)

 

Ha en super førjulstid alle sammen :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Litt travel før jul ja;) Igår bakte jeg 8 fletteloff, og skal sette en deig til idag, samtidig som jeg skal bake serinakaker sammen med vesla. Når bakingen er ferdig, DA skal huset vaskes! :D

Igår hadde mannen og jeg barnevakt og var ute med et vennepar på middag og show. Det var kjempekoselig:) Så vi fant ut at vi like godt gjør det til en førjulstradisjon sammen:)

Nå har vi spist frokost, testet den ene fletteloffen(den var god den.. spesielt med flaksalt på toppen) og skal hente vesla straks.

 

Den genseren var veldig fin Camillok. Det blir fint for Leon å få godt og deilig og varmt ulltøy å bruke når han begynner i barnehagen. Den dressen jeg strikket til fadderbarnet mitt dere vet, den i cerise-farge?.. vel, den var for liten, det sa jeg jo. Så tenkte jeg at siden den var for liten, så burde jeg heller kjøpe ulldress til henne. Men HALLELUJA sååå dyrt!! En dress, eller bukse og genser kommer jo på alt fra 500-700 kroner jo!?! Så det ble ikke det gitt. Hun får en ullbody istedet.. og har jeg garn nok her så strikker jeg en ny dress til henne i bursdagsgave i mars. Men planen nå er å ikke begynne på noe nytt enda. MÅÅÅ gjøre ferdig mine prosjekter akkurat som deg Camillok. Det er jo jammen ikke såå vanskelig?!? Jaja.. meningen er å bli ferdig med dem innen desember. Kose meg litt i romjula med det. Mannen har begynt å spørre om raggsokkene sine også stakkas. Neida, han har raggsokker han altså.. men han mener jo de jeg begynte å strikke på til ham. Hmm.. det er jo nytt for meg dette med hælfelling osv. Men vil jo gjerne lære meg det!

 

Så det som nå står igjen å gjøre ferdig er: min ytterjakke, vesla sin kåpe/jakke, raggsokker til mannen, genser til vesla... oooog.. så husker jeg ikke mer. Men ojsan.. det ble en del det gitt!! :( Nei, får se lyst på det. Det blir fint når det blir ferdig.

Vesla bruker jo jakka og buksa i alpakka i barnehagen hver dag. Jeg ble jo ferdig med DEN, og hun har jo god nytte av det.

 

Camillok.. jeg har også lyst på slike laaange leggvarmere, litt slike legg-og lårvarmere over tynne nylonstrømpebukser i kulda nå. Kunne ha vært kjekt til alle jentene her egentlig!

 

Ellers.. dersom vi finner ut at vi får gutt på ultralyd i januar.. ja, da kan jeg love at strikkepinner og garn kommer til å få kjørt seg:D Så kanskje greit å bli ferdig med andre/gamle prosjekter før det:D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jepp, akkurat sånne ønsker. Har lyst på et par med fletter. Egentlig vil jeg gjerne ha strikkede mamelukker også ;) døgnet skulle vært minst dobbelt så langt ;) tror drops merino extra fine burde være godt garn, skal kjøpe inn neste gang det er salg på det.

 

Ulltøy er svinedyrt ja, og igrunn det eneste vi bruker... Tror at strikket barnetøy er en av få hobbyting som faktisk sparer inn litt penger :) med garn er søren meg dyrt det også, så jeg prøver å kjøpe inn til planlagte prosjekter når det er salg. Nå er det alpakkafest, skal en tur i morgen tenkte jeg. Håper det fortsatt er litt utvalg :)

 

Jeg har forresten kommet frem til en god oppskrift på sokker med flette i merino extra fine, skal legge den ut på bloggen snart!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Garnet Andes fra Drops er et veldig bra garn synes jeg. Tykt(pinne 9 tror jeg)= går raskt å strikke, godt å strikke med, tover ikke/er ikke så hårete som Eskimo og jeg har strikket et par leggvarmere med fletter fra Eskimo-oppskrift(synes jeg å huske) i hvitt med sort kant) i bursdagsgave til en 17-åring. De ble kjempefine, og det er et varmt og mykt garn. Jeg kommer nok til å strikke mine legg- og lårvarmere i det garnet igjen:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hehe, har akkurat strikket en dress i str 50-56 i Andes, enig i at det er et bra garn. Den lekedressen jeg planlegger å tove har jeg tenkt til å strikke i andes - spesielt siden det er tilbud nå :) liker også at det kommer i 100 g, hater å skjøte for mye i et plagg. Denne er det:

http://www.garnstudio.com/lang/no/visoppskrift.php?d_nr=b16&d_id=15〈=no

 

Jeg har lyst på litt tynnere leggings, synes det blir litt mer "classy" ;) Men så tar det jo myyyye lengere tid også... Men Merino extra fine er jo pinne 4, så det er jo ikke helt håpløst da! Liker godt at det holder fasongen så fint i vask, tipper mine leggings vil bli brukt mye og må tåle en del runder i maskina :) Men med alle mine planlagte prosjekter så blir det vel ikke før til neste år. Jaja, har et par billige og ganske stygge leggings fra H&M, de får gjøre nytta si i vinter.

 

Har litt lyst til å strikke den sommergenseren jeg planlegger i Dales garn lille lerke, bomull/merino blanding. Oppskriften er ment for babygarn, men jeg tenker det skal gå med lille lerke også. Eller skal jeg fortsette med babyalpakka silk? Godt til sommerbruk det også... tenketenke...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...