Gå til innhold

Ny strikketråd...


FruLS

Anbefalte innlegg

Hihi, så morsomt at keiseren nesten har tatt lille igjen. Rart at det er så stor forskjell på guttene dine. Men det er jo supert at keiseren følger sin kurve. Hvordan gikk det med prinsen og vaksinen? Var det like skummelt som han trodde? Du må ha masse god bedring. Kjedelig med forkjølelse. Føler det liksom aldri slipper taket når den først har kommet. Har mannen kommet seg hjem, forresten?

 

MaMi, så kjekt å høre at knøttene har fått bhg-plass! Er det i samme bhg som du jobber eller? Sinnsykt å tenke på at de straks er 11 mnd! Hvordan går det med hodepinen da? Funnet ut noe mer om det kan være noe du mangler?

 

I dag har jeg fortalt til mine to nærmeste kollegaer at jeg er gravid. Har gruet meg noe vanvittig til det, men det gikk jo overraskende greit. De ble kjempeglade på mine vegne. Begge de to har barn som er født med rundt 1,5 års mellomrom, så der kan jeg hente ut mange tips :) de har også lovet å holde tett til jeg sier noe selv til resten av jobben. Nei, nå blir jeg kastet bort fra pcen :) ha en fin kveld!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

God bedring til deg Krølle! Håper du snart er "fyllt opp igjen" med antistoffer!! Så stor lille keiser er! Og han som ble født for tidlig og greier :)

Pizzaen deres hørtes god ut. Får prøve å overtale samboer til å prøve sånn variant en gang.

 

Lollo, var nok godt å få sagt det til kollegaene dine. Deilig når man har grudd seg så lenge og endelig få det overstått. Så greit å kunne få tips fra dem da! De blir tette, men så får de jo mye glede av hverandre etterhvert også da. 3 av de i barselgruppa mi har barn med ca 1,5 års mellomrom. Kanskje det har blitt mer populært med tette barn. I mitt kull var det veldig mange som hadde søsken som var 3 år eldre.

Du er vel ca 7 uker på vei? Mener å huske at du er ca like mange uker på vei som mini er gammel :)

 

Idag har jeg fått laget pizzasaus. Fikk aldri tid til å sjekke oppskrift på nett, så jeg tok det på husken fra sist. Og litt etter hva jeg hadde i kjøleskapet.

2kg ferske tomater

3 sjalottløk

3 vårløk

3 fedd hvitløk

1ss sukker

oregano

salt og pepper

Stekte løkene og hadde oppi grovhakkede skollede tomater, sukker og krydder. Lot det koke i 20 min. Leste sist at det var viktig at det ikke kokte mer enn 20 min - men husker ikke hvorfor. Brukte stavmikser så det ble en jevn masse.

Det blir 10 glass med pizzasaus som jeg fryser :)

Sist brukte jeg bare vanlig løk, tipper det blir nesten samme smaken. Har laget med rødvin en gang også, det blir veldig godt, men nå hadde jeg ikke noe vin. Da har man det oppi når løken er stekt og koker inn. Hadde egentlig tenkt å bruke fersk oregano og basillikum, men det hadde jeg glemt å kjøpe inn.

 

Lurer på hvor det har blitt av FruLS og om Malin går fint opp i vekt.

 

Igår gikk jeg forresten 1,5 times tur. I tillegg gikk jeg bort til helsestasjonen på baseltreff 20 min. Idag kom jeg meg liksom aldri ut...... men tok bilen for å hente nøstebarnboka :) :) masse jeg har lyst til å strikke i den, men det får nok vente!

 

I morgen må jeg ringe og mase på de folka ang den skjeve veggen! Gruer meg litt, er så dårlig på sånne strenge telefoner. Syns de har hatt god nok tid på seg nå!

 

Nå maser samboer om at vi må legge oss. Er egentlig stup trøtt, så jeg får vel finne sengen.

 

Vekten har forresten begynt å stå stille. Kjedelige greier, jeg som hadde håpet at jeg skulle gå enda mer ned!! Jaja, er vel bare å gå masse turer fremover!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Heihå! Prinsen slapp billig unna vaksine. Helsesøster ringte på morgenen og var syk, så hele seansen ble avlyst. Nå er prinsen lykkelig uvitende om at han blir kalt inn på nytt...

 

Så gøy at du har avslørt din lille hemmelighet til noen på jobben Lollo. Det er alltid litt morsommere med hemmeligheter som er delt :) Og deilig å vite at de har mye erfaring med tettitette barn. Jeg bare bøyer meg i støvet over innsatsen! Men jeg må innrømme at barn nr to er mye enklere enn nr 1 (når det først har kommet til verden vel å merke). Er ikke helt fremmed for tanken på en lille nr tre, men kjenner at det må bli et par år til. Jeg er da ikke såååå gammel ennå. ;)

 

Mmmmm.... Høres så godt ut med hjemmelaget pizzasaus Babysyk! Vi har ikke fryser i vårt bittelille hus, kun den som er under kjøleskapet, og den er ikke egnet til langtidslagring. Men når vi flytter i superhuset vårt... :) (drømmer seg bort)...

 

Vekta står bom stille her også. Burde egentlig være fornøyd, siden det er to kg mindre enn jeg var før jeg ble gravid, men jeg føler meg kraftig omfordelt. Kunne trengt en alvorlig oppstramming av disseflesket på magen, og erstattet det med større muskler i lår, legger og overarmer. Synes jeg ser ut som et sånt menneske man tegner som treåring - dere vet sånn sirkelmage med fyrstikkarmer og bein... Jaujau, absolutt potensialet for forbedring. Problemet er bare at jeg ikke er fan av treningsstudio, og det sidelengsregnet vi har hatt her siste månedene frister ikke hverken til trilletur, fjelltur eller joggtur. Likte dårlig at vi nådde normal årsnedbør i forrige uke... Det er tross alt mange uker igjen av dette året fortsatt, og det regner hver eneste dag :( kunne det ikke kommet som snø i alle fall??

 

Grattis med barnehageplass i januar MaMi! Du er jammen heldig... Det hadde aldri i verden ordnet seg for oss. Måtte nok pent ha ventet til august. Vi har prøvd oss med å søke fra mai, men det går nok ikke i orden, så vi har allerede ordnet backup og plan B :)

 

Lurer på om lille har jernmangel eller noe, han har craving på papir... ;) hehehe... Skalmfå sjekket han opp en dag, men mest fordi prinsen fikk affektanfall med kamper som følge sv jernmangel på samme alder. Det er ganske skummelt å se på, så jeg tenkte å forebygge litt for lille keiser hvis han har lavt jern.

 

Neiognei, nå er det litt krise på gulvet her. Alle lekene har rømt bort fra lille keiser, og han roper MMmMmMmMm.... og vifter med alt han har for å få de tilbake...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Heisann damer.. her går dagene litt i ett. Mye avslapping da! Tenk at det er gått fire uker allerede!! Malin sover masse fremdeles, noe jeg nyter! Angående vekten er de ennå ikke heeelt fornøyd på helsestasjonen, så skal tilbake på veiing på tirsdag. På onsdag var hun 3670g. Hun ligger rett under (5-10gr/uke) normal vektoppgang. Foreløbig fortsetter vi bare amming som vanlig, og det har aldri vært nevnt erstatning, så det går seg vel til. Kanskje jeg bare må bli flinkere til å spise og drikke selv, så jeg opprettholder melkeproduksjonen.. er kanskje ikke så flink til det. :/

Ellers er hun mer "med" når hun er våken, og har flere og litt lengre våkenperioder. Følger bevegelser med blikket, og nå venter vi bare på første smilet! :)

 

Så deilig pizza-debatt som foregår da. Her i huset er det mannen som er kokken, så jeg kan desverre ikke bidra med oppskrifter, men han lager også hjemmelaget saus. Angående fyll er vi ganske så kjedelig. Blir ofte bare kjøttdeig og mais. Nå i det siste (etter høstens italia-tur) har mannen laget "Italian style" pizza da, sånn med tynn bunn. Og da med skinke, rødløk, champignon, pepperoni, gorgonzola m.m. (ikke alt på en gang da..men).

 

WOW, der åpnet himmelen seg og det bare bøtter ned regndråper på størrelse med erter!!!!! Skulle egentlig en trilletur bort på apoteket (5min og gå), men jeg tror det blir for mye styr.. Vi får kjøpe flaske en annen dag. Har fått låne pumpe av en venninne, og skal prøve å pumpe opp litt melk til neste helg. Da skal mor på julebord og pappaen skal passe Malin aleine (eller, egentlig med besteforeldrene da) hele kvelden.

 

Argh..jeg som trodde jeg skulle få svart dere mer, men nå er det noen som er sulten.. Får ta det igjen senere!

 

Holder forresten på med Cardigan til min bror, vet ikke om jeg sa det (men det står i bloggen). Har strikket 1,5 arm.. Planen er å bli ferdig til jul.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Raskt inne her, jeg er sykt travel fortiden. Lillegull har også hatt dårlig med matlyst de siste par dagene, i natt og i dag har avføringen vært tynn, gul og hyppig, han virker litt slapp og han har feber. 38,4 nå i stad, tror den var høyere tidligere i dag.

 

Vi nærmer oss navnedag med stormskritt - 1. desember og jeg har liksom stått på litt for mye her. Høyre arm er dritvond og jeg er redd det er en senebetennelse i foreløpig ganske rolige former... :( Har blitt kvitt det forferdelige orange barnerommet - nå er det herlig lyseblått :) Fikk klemt inn en tur på IKEA på tirsdag, så nå er faktisk gjesterommet helt ferdig!!! Bilder kommer på bloggen etter at navnedagen er over - frem til da sover Leon der pga malingslukt på hans rom. Kjenner med gru på at jeg må vaske hele huset +++ før svigers kommer torsdag kveld. Vaksine på mandag hvis gullet er frisk igjen - jeg lurer litt på om det er de berømmelige tennene som skal dukke opp...

 

I dag var jeg og mamma i Sverige og handlet inn litt til navnedagen, nå er det meste i boks sånn sett. Fant to blå vaser i den siste esken fra flyttelasset, så da tror jeg at det blir hvite blomster, roser eller tulipaner. Blå blomster er det jo ikke mulig å oppdrive i disse tider.

 

Nå har jeg mest lyst til å bare legge meg, men huset trenger en liten ryddings først...

 

Jeg har forresten fått sydd den første liftgardinen til kjøkkenet :) Ble veldig bra :) Skal få tatt bilde og lagt ut på bloggen. Kanskje ta meg bryet med en liten illustrert arbeidsbeskrivelse også??? Vil gjerne ha de opp før den 1, men det blir tid til det det blir tid til. Sånn er det.

 

Har dere prøvd Madagaskar 70% sjokolade fra Lindt? Beste sjokoladen jeg har spist noensinne. Namnam.

 

Har ikke energi til å kommentere i dag, men jeg leser daglig og koser meg med det :) Hjemmelaget pizzasaus, keisere som har lært seg bokstaven M og småtroll som både sover og som ikke sover :) Er stadig glad jeg ikke er den som er gravid og kvalm, men som Krølle sier så kan det bli en ny runde om et par år når motivasjonen til 9 mnd kvalme er tilbake ;) Kanskje det ikke blir sånn neste gang? Hehe, det er lov til å håpe :)

 

En siste ting: hva slags bilstol har dere? Vi har isofix og står mellom Besafe og den nye til Cybex. Besafe ser større ut, men det frister med den funksjonen til Cybex at man kan snu stolen til siden... Vanskelig. Blir liksom ikke mer klok på dette her...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kjapt innom for å svare deg, Camillok. Jeg har isofix i bilen min, men vi valgte likevel å kjøpe et sete uten isofixfesting. Vi gikk for Britax Maxway. Litt klønete å feste det, og nå står det helt fast ( altså det blir vanskelig å flytte det til en annen bil pga festingen). Vi så litt på besafe x3 også, og den har joisofix, men det setet tar ganske mye større plass en maxwayen frem til barnet er 2-3 år. Vi kommer nok til å kjøpe et sete til senere, for vi må nok ha et i hver bil, men foreløpig holder vi oss til et sete. Cybex har jeg ikke hørt om, tror jeg må sjekke det ut ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Hei og hå... Er så stille og rolig her i kveld. Etter noen kvelder med konstant hylekor fra knøttene, de har vært kjempeurolige og alt arbeidet med å få de til å sovne av seg selv gikk rett i vasken. I kveld var de kjempetrette og sovnet oppe i armene på meg og mannen etter flasken. Så vi la dem og alt virket såre vel. Men så våknet de og jeg tenke ja ja, det var den kvelden. tok de over i storsenga vår og la meg mellom dem og bare koste, så der sovnet de og har sovet siden. Og jeg ergrer meg for at de ikke sover i egen seng men er veldig fornøyd med at de sover da... Klarte å få lurt meg til å sitte på min egen pc, mulig vi må vurdere en pc til ungene snart. Syns de alltid sitter på den. Eldste er helt hekta på moviestarplanet, mens mellomste spiller spill på nrksuper. De er heldigvis veldig aktive på idrettsfronten og mye ute, så jeg er ikke bekymret, men av og til vil jeg gjerne ha pc'en for meg selv :)

 

Bilstol ja, vi må jo snart opp en størrelse. :) Ouææææ :) Hvor blir tiden av... Vi har en besafe med isofix og en graco med base tror jeg, den er uten isofix base.. Gracoen er fra mellomste var lita, mens besafen kjøpte vi ny nå. Vi er fornøyd med begge stolene, men er jo hakket lettere med isofixen. Vi fortsetter med isofix og har bestilt leiestol via if.no. Og så har vi en stol da. Uvisst hvilket merke, er lenge siden jeg har sett på den ;)

 

Spennende pizzasaus babysyk. Er sikkert veldig god.. Må prøve det en gang :)

Sjokolade... Mmmmm.. Elsker sjokolade. Må prøve :) Har den sikkert på nye godisbutikken på senteret her. Skal sjekke ut ;)

 

Og til dere som lurte, ja jeg har fått knøttene inn der jeg jobber, og må innrømme at jeg er veldig glad for det nå. Får liksom hatt dem sammen med meg et halvt år ekstra, føler meg veldig heldig :) Søker dem inn i her vi bor fra august, da har vi ihvertfall krav på plass... :) Men det er leeeenge til enda :)

 

Nå skal jeg kose meg med litt potetgull og julebrus, før jeg tar tidlig kveld.. Vel, litt tidlig da, begynner jo allerede å bli sent.. ;)

 

God helg :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Høres jo smart ut med stol man kan snu, men siden vi har "minibuss", dvs multivan og nesten kan gå oppreist inni bilen er det ikke så viktig for oss ;) Men er den sikker da, det kan ikke være et svakt punkt akkurat der svingemekanismen er?? Jeg bare lurte. Aldri hørt om det før, ikke at jeg har så vanvittig peiling. Anbefaler å sjekke hvem som er tyngst da. Er stor forskjell på stolene, men det er kanskje viktigere når man må bære to stoler ;) Ene i tvillingbarselgruppa mi har noen veldig lette stoler med base. Usikker på om det er isofix. Skal sjekke hva de heter ;)

 

Fin kveld :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bilstoler... Vi hadde Besafe med isofix til prinsen, og kommer til å kjøpe det til lille keiser også (jadda, vi har ikke tatt vare på noe slikt, siden vi ikke skulle ha flere barn...). Det tar ganske stor plass bakovervendt, men prinsen satt godt i det, og det bruker å komme godt ut i tester. Prinsen har Besafe sete forovervendt i vår bil, og et Britax sete med isofix i besteforeldrebilene. Men det blir jo enda en størrelse frem i tid :)

 

Her hadde vi full husvask i går, siden vi får lunsjbesøk i dag. Prinsen var kjempeflink og forflyttet alle skitne klær til vaskerommet, og skiftet på alle sengene. Tror jeg skal sette han i sving oftere. Glemmer liksom at han egentlig er ganske stor nå, og helt klart kan hjelpe til med mye. Har begynt med at han må lage middag en dag i uken, men utover det har han ikke så mange plikter. Hvor mye gjør deres store barn??

 

Jeg oppdaget en mail som inneholdt halv pris på kalendertypen jeg pleier å lage til oss selv og besteforeldre. Siste frist for bestilling til den prisen er i dag, så det ble hektisk kalenderlaging i går kveld. Vanligvis bruker jeg minst fire-fem dager på å lage kalenderen, fordi det er så vanskelig å velge ut hvilke bilder jeg skal bruke. I går valgte mannen ut bilder, og så laget jeg sammensetninger til hver mnd. Mangler bare to måneder nå, så er den klar til bestilling. Det skal jeg nok klare i kveld. Blir veldig fint synes jeg selv, og hvis jeg en gang får meg en blogg, skal dere få se :)

 

Pass godt på deg selv og armen din Camillok! Senebetennelse er seige greier hvis set først får etablert seg godt...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Cybex-setet er nytt ja, men damen i den svenske barneutstyrsbutikken sa at det er testet, men resultatene er ikke publisert ennå. Hun sa imidlertid at hun kunne love at det bakovervendt var like bra som Besafe sitt. Jeg er veldig i tvil altså. Men det høres jo kjekt ut at det kan roteres 90 grader, og så har det mer liggestilling enn Besafe - kan jo være kjekt på langtur. Tar mindre plass også, men det betyr vel bare at setet er mindre og det er jo ikke nødvendigvis et pluss gitt at Besafe passer i vår bil da!

 

Jeg har postet 3 nye innlegg på bloggen :) Har gjort klart ett 4. også, men det får bli postet etter jul... Er med andre ord ferdig med en julegave - nå er fletteputa til mamma ferdig :) Den ble veldig fin! Lurer på om jeg rekker en til før julaften - svigerinna mi ville satt stor pris på en, og i og med de skal være her på julaften så har jeg jo maksimalt med tid på meg :) Det blir forresten oppskrift også i det innlegget - fant ingen oppskrifter så da måtte jeg lage selv...

 

Jeg er jo faktisk arbeidsledig nå, ikke lett å få jobb når jeg allerede har jobb med oppstart i februar... Men jeg må si jeg fikk sjokk over hvor lite jeg fikk :( Ser ut til at det ved utregning av dagpenger kun er fjoråret som teller (med mindre gjennomsnittet av de siste tre kalenderårene er bedre da...). Jeg var jo student halve fjoråret og hadde jo følgelig bare halv lønn... Så selv om jeg har fått 6 G i foreldrepenger så får jeg bare småpenger nå... fra 1800 og noe pr dag til 666 :( jaja, jeg jobber jo ikke, så det er jo bonuspenger sånn sett, men det var litt surt ja.

 

Nei, nå skal jeg jobbe litt med fotoboka vi har tenkt til å gi i julegave til besteforeldre og oldeforeldre...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ah, Leon er syk og vi har sovet lite i natt... Han har insistert på å ligge på puppen kontinuerlig fra ca klokka to - syv var det så sårt at vi bare måtte opp. Desverre skal pappaen ha nattevaktsrush de neste dagene, så lite hjelp å få der før etter 12! Målte tempen i stad - 38,7.

 

Så nå blir det rundstykker og forhåpentligvis en dupp på sofaen etterhvert!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her har Leon bare blitt dårligere utover dagen, sutrete og vil ligge på puppen kontinuerlig. Målte temp til 39,8 og ga paracet. Da kviknet han til, spiste middag og lekte litt. Utslitt nå, så nå er det sovebaby på fanget med puppen i munn - akkurat som da han var bitteliten :)

 

Vi har selvsagt helsestasjonen i morgen med vaksine, babysvømming og barseltreff - nå blir det nok bare hjemme tenker jeg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Så stille det er her da...

 

Hehe, tror bare det er tiden som går veeeeeeeldig sakte med syk og sutrete Leon... Har sovet så lite og avbrutt at det føles som i hvertfall 5 dager siden lørdag formiddag.

 

Bortsett fra syk Leon har dagen i dag gått med til nav-tull og annet administrativt tøys. Eller, ikke tøys da - det er utrolig hvor mye tid sånne offentlige telefoner kan ta.

 

I morgen skal det visst bestemmes om jeg skal begynne på kirurgen eller medisin først, vet ikke helt om jeg har noen preferanser. Må jo gjennom alt det kommende året uansett!

 

Liftgardinene blir nok sikkert ikke ferdige til lørdag, det spøker for grundig husvask også... Jaja, det blir som det blir. Klær til navnedagsbarnet er i hvertfall i boks, likeledes pynt og planer for kaker. Muffins bakes i kveld kanskje? Mannen er på jobb og mamma kommer innom - det er mer hjelp i henne med syk Leon, pappaen blir litt usikker og skygger fort banen ved sutring (hvilket vil si omtrent hele denne uken).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Huff Camillok. Håper Leon snart blir bra! ;) Også med navnedagen hans som nærmer seg også da;) vi får satse på at han er frisk igjen før det! :)

 

Jeg er kvalm, kvalm, kvalm!:( I heeeele dag faktisk. Har vært hjemme på grunn av det og fordi jeg sover så fryktelig dårlig og lite om natten at jeg jo er helt utslitt når morgenen kommer!

 

Imorgen er det UL på meg. Duotest. Får vite resultater av blodprøve og om nakkefolden ser fin ut og andre organer. Gru-gleder meg.. som sist;) Natten blir ivertfall ikke bedre nå !

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Uff da ønsker, men det blir sikkert bedre når du får gode nyheter i morgen :) jeg ble i hvertfall mye kvalmere når det var mye stress. Krysser fingrene for det :) lykke til i morgen!

 

Leon er skikkelig puppegutt - jeg er stasjonær med gutt i fanget...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Masse lykke til på UL imorgen Ønsker! Krysser fingrene for at alt ser bra ut! :)

 

Imorgen er det ny veiing på helsestasjonen. Merker at underbevisstheten min stresser litt med det. Mye tanker rundt hennes vekt, at hun spiser ofte nok, at hun får i seg nok, at hun ikke må henge for lenge på puppen, at hun ikke må henge for kort, at jeg må drikke nok og spise nok, at jeg ikke må stresse.. HAH! Kjempelett!!! :/

Når jeg får disse tankerekkene kjenner jeg at jeg blir litt irritert på alt og alle. På meg selv, på Malin som skriker og er urolig, og på meg selv igjen fordi jeg blir irritert på malin. Så blir jeg lei meg, oppgitt og sint...og lei meg igjen. Alt bare på et par minutter. Fort igang, fort over. Huff, er ikke lett å være trøtt og sliten. Er heldigvis ikke så ofte da.

 

Jaja.. genseren til min bror har nå 1,5 arm ferdig. Det går fremover! GLeder meg til å bli ferdig med armene, så jeg kan starte på selve genseren. Da nærmer det seg slutten!! :D Taktisk valg å strikke armene først, for når jeg da er ferdig med bolen, så er det bare montering igjen (og hals/knappekant). Vil tro jeg da er litt lei. I stedet for å være lei etter bolen, og så skulle ha TO armer å strikke.. ;) Har også vært spent på om jeg kom til å klare å holde strikkefastheten lik på begge armene, har en tendens til å ikke klare det, men det ser bra ut foreløbig! :)

 

Men nå får vel Malin få mat, prøver å korte ned intervallene litt før veiing imorgen..stresser ikke i det hele tatt...!!!! Lover!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det blir spennende i morgen for dere begge da ønsker og fruLS, skal tenke på dere :)

 

FruLS, jeg er sikker på at du gjør så godt du kan og ingen forventer noe mer enn det. Og så vil jeg benytte anledningen til å si at det ikke nødvendigvis er noen krise med litt tillegg. Leon trengte det en periode, da roet han seg mye og ble større raskt, selv om han bare fikk litt tillegg om kvelden i et par uker i tillegg til de få skvettene jeg greide å pumpe i tillegg til ammingen. Som sagt, etter to uker og vi var tilbake på fullamming. Vi startetmed grøt ved ca 4,5 mnd, men vi ammer fortsatt mye vi :) tok tydeligvis laaaang tid for meg å få opp produksjonen. Nå er Leon ganske stor forresten, 9,5 kg og ca 74 cm :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er så enig Camillok! FruLS.. det er INGEN krise med tillegg.

Nå skal jeg fortelle deg en liten historie. Første ammet jeg hele veien, alt såre vel og ingen problem.. det var fantastiske stunder mellom meg og jenta mi.

Så kom vesla og jeg trodde ammingen skulle fungere som den gjorde første gangen. Ammingen gikk fint på sykehuset med en gang osv. Brystvortene mine ble derimot mer og mer såre, jeg blødde regelrett fra dem, vesla fikk trøske, jeg fikk sopp på puppen, det eneste rådet jeg fikk var å smøre på Canesten salve (noe som visst ikke gjorde noe for babyen. Jeg smurte da selvsagt ETTER amming). Men det ble ikke bedre. Jeg prøvde å pumpe meg, noe jeg aldri fikk til skikkelig, og jeg satt og gråt hver gang hun ble lagt til puppen, så vondt gjorde det. Lille jenta kikket opp på meg hele tiden der hun lå. Tilslutt orket jeg ikke mer og begynte med Nan, morstillegg.(etter råd fra helsesøster sammen med min gråt) Både jeg og vesla har aldri vært hverken før eller siden, mer harmoniske. Jeg hadde sett på meg selv som en som ødela hele min datters oppvekst nærmest fordi jeg ikke fikk til amming, men da jeg så hvor tilfreds vesla ble (og hun er den smarteste jeg kjenner faktisk også.. så morstillegg gjør ikke barna mindre smarte som noen sier) hehe:).. ja, så hadde vi tilslutt en fin permisjon sammen.

 

Jeg skulle aller helst ha ammet henne hele veien, men jeg blir provosert når noen sier at man absolutt ikke skal gi tillegg. Jeg kjenner f.eks. flere mødre med sønner som sier at gutter MÅ ha mer mat, og derfor , som Camillok, gir et lite tillegg på kvelden.. hvorpå barnet blir tilfreds= mor tilfreds= familielivet reddet:D

Det er selvsagt noe helt annet enn min historie hvor jeg gikk helt over til flaskemating med morstillegg da vesla var ganske så liten... men jeg hadde prøvd ALT og når blodet renner fra puppen... ja, da sier jeg stopp altså.

Jeg håper selvsagt at jeg klarer å amme babyen som kommer til sommeren fullt ut som med første, men kommer ikke til å presse meg til blods, bokstavelig talt, for å gjøre det. Noe også alle helsestasjoner burde akseptere synes jeg! Helsesøstre har forresten ingen bestemmelsesrett når det gjelder hva vi velger å gjøre med våre barn.. bare så det er sagt! De er til for veiledning! Men noen opphøyer seg nok selv litt for mye desverre.. spesielt mot førstegangsfødende!

 

SÅ... jeg hadde gjort, dersom din lille Malin ikke har gått opp noe nevneverdig, gjort som Camillok.. gitt tillegg en gang om dagen. Du har heller ingen meldeplikt til helsesøster om at du gjør det, hvis du synes det er ubehagelig å fortelle. Det ER faktisk du og pappaen som bestemmer over Malin.. og det er dere som vet hennes beste! Basta Bom! :D

Nå ønsker jeg deg masse lykke til FruLS, og håper selvsagt at Malin har lagt på seg på veiing idag, og noe som er minst like viktig.. at DU slipper stresset og maset og fortvilelsen. Det er hverken du, Malin eller mannen din tjent med!

 

Jeg har hatt min verste døgn til nå dere;) Kvalmen ga seg ikke igår, hodepinen kom også og jeg våknet mitt i natten med tre ganger så stort hode og en kvalme som.. ja, kan ikke sammenlignes;) Våget å ta en paracet. Sist jeg så på klokka var den kvart på fem. Så vondt og hodet og like kvalm imorges. Beveget meg ned trappen for å hjelpe far med de fire trollene:) måtte spy på veien(rakk doen heldigvis). Så videre for å gjøre klar vesla mens far spadde frem bilene fra snøen som har kommet inatt.

Nå har jeg presset i meg to knekkebrød med banan og et glass melk, og det hjalp! Puhh...gjett om jeg er glad for det!!

 

Nå må jeg kare meg inn i dusjen, for vi skal på Riksen snart.

Melder dere etterpå. Jeg håper jeg kommer med gode meldinger. Huff. Jeg gruer meg SÅNN dere. Nesten så jeg ikke har lyst til å reise:(

Men takk for kryssing av fingrer og lykkeønskninger dere! Det setter jeg stor pris på!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei dere.

Lykke til idag ønsker, tenker på deg. Er sikker på at det er gode nyheter.

 

FruLS, håper vet gikk fint med veiingen til Malin. Og jeg støtter opp 100 % om det Ønsker skrev. I Norge har vi en overdreven hysteri mot å gi tillegg, når vi faktisk er ett av de landene i verden som har det beste tillegget som lages. Knøttene har levd på tillegg siden de var 4,5 mnd. da trappet jeg ned på ammingen gradvis. Nå får de bare tillegg de tre flaskene om dagen. Og de har det veldig bra med det. Legger på seg det de skal og fyller seg selv fra topp til tå ;)

 

Soving derimot er de ikke så interessert i. Går veldig opp og ned her i huset nå for tiden. Går ganske greit med leggingen, men de våkner igjen og holder et svare styr hele kvelden. Er så sliten for tiden merker jeg. Men nå har jeg en uke igjen og jobbe, så er det noen uker fri før hverdagen slår oss for fullt. Gruer meg litt til det, merker hvor lite overskudd jeg har nå av å jobbe tre dager i uken. Hadde man bare vunnet i lotto, så man kunne vært hjemme et år til ;)

 

Prøver å gjøre noe fornuftig idag, men merker at lysten er veldig lav. Så da tenker jeg at jeg forsøker å slappe av i stedet :)

 

ha en fin dag. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg forstår deg så godt MaMi ! Permisjonstiden går raskere enn man tror og tenker på forhånd;).. spesielt når man "må" dele med far:D Neida, jeg synes absolutt pappaen skal ha 3 mnd. Men jeg synes derimot det kunne blitt i tillegg til ett år som mor får.. og begge skal ha 100% lønn selvfølgelig. Hvem i alle dager klarer seg på 80% lønn når man vanligvis klarer seg såvidt på 100 % liksom;)

Nei, jeg stemmer for 1 1/2 års permisjon jeg. Med full lønn:)

 

Vi var på ul idag. Det var vanskelig å finne det legen var ute etter, nemlig nakkefold og nesebein, for knøttet lå og sov i en litt ugrei stilling fra oss. Men det gikk tislutt. Jeg måtte opp og hoppe, tisse og dytte på magen.. så våknet den.. og strakk på beinet, viftet med tærne, strakk på begge armene og viftet med fingrene.. for så å legge seg godt tilrette og sovnet igjen:D vi lo godt alle tre da.. både gynekologen( en hun), pappaen og jeg.

Men blodprøven i seg selv som ble tatt for to uker siden var kjempefin, og det var ultralyden også. Nesebeinet var der og nakkefolden var 1,08. ( grensen for at det KAN være noe er på 2,5), så hun sa til meg at resultatene er strålende og selv om hun ikke kunne garantere noe (selvsagt), så så alt veldig bra ut. Hun sa jeg fikk score som en 20-åring:) Juhuu.. lenge siden jeg har hørt noe som helst om at jeg hører til gruppen på noen som helst måte:D

Knøttet er 6,1 cm lang og hun satte faktisk terminen 4 dager tilbake i tid.. men som hun sa, så fastsetter de først terminen på den ordinære ultralyden(som jeg skal på i januar), og det er absolutt ikke sikkert de er enige og heller tenker som meg, altså 12+0 idag.

Så jeg tar det med ro angående termin foreløpig:)

 

Om tre uker skal jeg på første svangerskapskontroll hos jordmor her i bygda, og da søker vi om både fødeplass og ordinær ul.

Gynekologen idag syntes det var nesten merkelig at jeg ikke hadde med meg svangerskapspapirer.. men da jeg sa at jeg hadde to barn fra før og ikke er så fryktelig stresset med det enda så tidlig, så var hun enig i det. Hun var visst vant til at fødende var tidlig ute til legen/jordmoren. Ikke så rart, jeg var det selv første gangen jeg. Alt er jo så spennende og helt, helt nytt da!

 

Det var dagens fra meg. Nå har vi unnagjort tre store som har gjort lekser i hvert sitt rom og jeg har gått fra den ene til den andre. Pappa og vesla har fiklet med noen ledninger og lykter til bilen (hun elsker elektronikk!!) og vi har fortært en deilig middag med koteletter:) Gutten har igjen å øve på en samfunnsfag-prøve til imorgen, så jeg får vel sette ham igang før jeg begynner kveldsstellet med vesla. Igår sovnet hun ikke før halv ti!!! Joda, dere leser riktig. Hun var nok utslitt idag da hun skulle på tur i barnehagen!

Dessuten insisterte hun på å ha på seg bomull-strømpebukse og t-skorte innerst og ikke tykke ullsokker dag.. selv om jeg sa at hun kom til å fryse. Men så tenkte jeg at "jammen får hun lære av sine egne feil" og lot henne gå slik. Hun kom selvsagt hjem og klagde høylydt til meg at hun hadde fryst så fælt. Da kunne jo mor si at "Ja,.. du husker kanskje jeg sa at du kom til å fryse?" .. og hun tidde og ble ganske snurt. Kanskje.. bare kanskje.. lærte hun av det. Men så sta som hun er så er jeg neimen ikke sikker!:D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gratulerer med fin ul og fin blodprøve :) Skal nok se den lille sovebabyen din kommer ut frisk og fin til sommeren - tenk det, det er bare så fantastisk :)

 

Jeg er dritsliten etter mange sykedager, Leon har vært litt bedre i dag, men fortsatt over 39 i feber i dag morges. Litt mindre sutrete og klengete, men fortsatt elendig matlyst... Jeg burde vaske huset før det braker løs med gjester på torsdag, men med en mann som later til å ha 0 forståelse for at det er slitsomt med syk baby og som gjør enda mindre med han enn vanlig, så greier jeg bare ikke. Det tar to dager å vaske selv med frisk baby, så jeg vet ikke hvordan dette skal gå. Det ligger i hvertfall sjokolade og kaffe latte cup cakes i fryseren.

 

Ønsker - er ikke du ekspert på cup cakes? Forslag til glasur? Jeg har tenkt til å pynte dem med sjokolade Leon, lagde vel 40+ instad - de ble ganske fine :) kan jeg forresten lage en black forest kake og kle den i grønn krem og pynte med jungelfigurer?

 

Jeg har lært meg å strikke to sokker på en gang :) har lagt bort settepinnene for lenge siden og bruker utelukkende magic loop, men det var først i går jeg fant ut jeg skulle finne ut hvordan man gjorde to på en gang! Har inntrykk av at det går veldig mye raskere :) litt spent på Helene, men der åpenbarer seg vel når jeg kommer dit. Har litt i seneste laget begynt på sokker til navnedagen :o

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har dere forresten sjekka IPad trekket jeg sydde her om dagen på bloggen? Gleder meg til å sette igang med melkesjokoladelommeboka, men må ut å kjøpe sjokolade først ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det IPad-trekket du lagde var forresten veldig morsomt Camillok!

Glasur ja. Jeg har flere knallgode synes jeg:) Den ene er moccaglasur:

200 gr sjokolade(jeg kjøper min på Pals.. hvor bakerne kjøper varene sine, så får man det skikkelig. 70% selvsagt)

200 gram smør

3 dl. melis

1-2 ss moccaekstrakt

Rør sammen smør og melis. Smelt sjokolade i vannbad( jeg bruker micro) og hell så i moccaekstrakten( jeg bruker da enten espressopulver og blander ut med kokende vann eller vanlig pulverkaffe og blander ut med kokende vann)

Jo lenger du blander alt, jo mykere og mer fløyelsaktig blir den. Knallgod! En sikker vinner av en glasur.

 

En annen er hvit sjokoladeglasur. Den kan bli ganske mektig da, men likevel veldig god synes jeg:

500 gram hvit sjokolade

5 dl. kremfløte.

 

Du kan fint bruke f.eks. jordbærsjokolade istedet. Det også blir kjempegodt:) Her kjører du sjokoladen i en blender, varmer opp fløten og blander den inn i sjokoladen i ca 2 min. Sett så blandingen i kjøleskapet i 2 timer. Rør hvert 30. minutt. Etter 2 timer kjører du hele blandingen i mikser igjen i 2 min. Ikke for mye! Da skiller den seg!;)

Jeg må innrømme at dersom jeg har hvit sjokoladeglasur så putter jeg ordentlig vaniljestang(altså frøene).. det er sååå godt sammen.

 

Da jeg lagde en haug med cupcakes til konfirmasjonen til min niese lagde jeg denne glasuren, og puttet i lilla farge så kremen ble lavendel-lilla og blåbær-smak. Det var veldig godt på vaniljemuffins!

Ellers.. den mocca-kremen faller allitd, uten unntak, i god jord hos alle:) den blir liksom litt konfekt-aktig og min yngste niese kaster seg alltid over disse når jeg serverer dem. Har fått beskjed om at hun baaare skal ha det i sin konfirmasjon, så jeg må lage 150 stykker sa hun:D

Jeg pleier å sette dem i fryseren og så dyppe dem i varm, smeltet sjokolade tilslutt jeg da.. og gjerne med jordbær dyppet i sjokolade ved siden av. Det smaker så godt sammen.

 

Nå har vesla sovnet etter lydbok hun fikk til bursdagen:) En kjempefin og smart gave. Hun fikk en ny eventyrbok også. For nå hadde vi lest ut de andre... om og om igjen! Vi var ganske så lei av å lese de samme nå skal jeg innrømme:D

Ønsket meg de gode, gamle og litt skumle eventyrene. De skikkelige Asbjørnsen og Moe, Grimm osv. Og det fikk hun:) Så dette blir nok hakket skumlere, men likevel noe som er veldig spennende. Jeg elsket de eventyrene ivertfall. Og når jeg er flink til å lage stemmer når jeg leser i tillegg, så blir det ivertfall artig:D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sååå bra at alt gikk fint på UL idag Ønsker! :D Håper du er litt mer avslappet nå. Kjedelig at kvalmen ikke gir seg da. Kjipt med sånne dager vil jeg tro (uten at jeg egentlig vet hvordan du har det..og glad er jeg igrunn for det..sorry!).

Haha, ler litt av vesla di som ikke ville ha ull på seg. Vi får håpe hun har lært ja. Evt kan jo mamma kanskje sende med ull i sekken neste gang?! Hehe..

 

Så kjedelig at Leon er syk ennå Camillok. Sender masse friske tanker før navnedagen i helgen. Og ikke stress med vaskingen, folk forstår nok. Og siden du får besøk allerede på torsdag, så kan du jo kanskje bruke noen av dem til å hjelpe? *håpe*

 

Cupcakes er jeg ikke så bevandret med. Jeg spiser de gjerne, men har ikke laget selv. Men de hørtes veldig gode ut, både selve muffinsen og de ulike glasurene.

Uansett må du ha masse lykke til i helgen Camillok! Navnedagen blir nok tipp topp, selv med litt støv i krokene.

 

På helsestasjonen idag gikk alt greit. Hun hadde gått opp sine 20gr i døgnet siden forrige gang, så da var HS fornøyd. Spurte litt angående pumping og måltider, mtp at jeg skal på julebord i helgen og pappaen skal ha Malin og mate 2måltid. Så nå skal jeg prøve å pumpe opp litt melk så vi har til det. Og får jeg litt ekstra skulle vi prøve å gi litt ekstra på kveldene hvis hun er urolig. Og det er hun jo igrunn noen ganger, men jeg tror det er mest pga luft i magen (og ikke vet jeg hva det kommer av, men jeg kan jo ikke spise ingenting!!). Kjenner at det romler godt imagen hennes når jeg ammer henne..hehe..

 

Idag har vi også vært på middag hos mamma. Og gjett om ikke mormoren hadde shoppet denne gangen også. Så nå har Malin en splitter ny uro som snurrer og spiller lyd over sengen. Så beklager alle som bruker det som unnskyldning, men griser KAN fly! (og kuer og sauer òg).

 

Likte forresten iPad-trekket ditt Camillok. Det minnet meg på en veske som tanten til mannen laget for et par år siden. Hun hadde sydd den av kaffeposer. Ganske snedig, men tror ikke jeg ville brukt den så mye i offentligheten..hehe.. Får merkelig nok ikke lagt inn bilde nå, skal se om jeg får gjort det senere.

 

Nå snurrer og klinger uroen inne på soverommet, men Malin er visst ikke heeeelt fornøyd likevel. Pumpen er til kok på komfyren, så får vi se hvor mange ml vi klarer å skvise ut ikveld.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...