Gå til innhold

Ny strikketråd...


FruLS

Anbefalte innlegg

Amming ja.. ;) husker puppene var sprengt og begynte å lekke når det var på tide å amme. Ofte at da jentene ble lagt til puppen så rant melka før de klarte å ta skikkelig sugetak:D Men jeg hadde ikke mye melk egentlig. Prøvde å pumpe meg, men fikk aldri mer enn .. tja, nå husker jeg ikke flaskene.. men kjemepelite ivertfall.. dekket bunnen på flaska liksom. Så pumping fikk jeg liksom aldri til, men jentene fikk da nok og la da på seg, så det var sikkert ok:)

Blir spennende denne gangen da. Jeg skal jammen huske at Natusan sine ammeinnlegg er gode!! For jeg har stort sett brukt ullinnlegg siden begge jentene kom på vinteren. Jeg prøvde meg på noen i hvitt papir (husker ikke merket jeg), men de satt fast i brystvorta og var ikke bare bra.

 

Stakkars lille Malin:( Det er nok vondt for deg å se på. Men jeg husker at eldste hadde det da hun var 6 uker, og tror jeg hadde mer vondt av henne enn hun hadde vondt selv. Det verste var egentlig at jeg selv fikk omgangssyken samtidig og at jeg ikke var istand til å ta vare på både henne og meg. Men det ordnet seg tislutt:) God bedring med Malin ivertfall!

 

Jeg skriver lange innlegg istedet jeg da dere.. har begynt å titte på hvor mange innlegg andre har, og ser jo at jeg er glad i å være her inne:D Hehe, jeg har lagt merke til at noen har endret nicket sitt og begynt på nytt. Det er vel bare å lure seg selv vel:D Jaja.. huff, hvis man bekymrer seg over slikt så!! :)

 

Vi skal på ultralyd på Riksen om halvannen uke. Da får vi mest sannsynlig svaret på blodprøven også. Men det er virkelig nerverpirrende! Jeg prøver såklart å tenke på at de sikkert går bra, at det gjør det med de fleste. Uansett hva resultatene blir, så er man aldri sikret noenting;) Sånn er det jo å få barn. Men siden eldste var så alvorlig syk så lenge, så føler jeg at jeg har litt mer "rett" på å være mer bekymret;)

Vel, vel.. prøver å tenke positivt. Nå skal vi først feire vesla sin 5 års dag først. Hun har nedtelling til bursdagen sin forresten. I barnehagen har de laget krone og alt er klart:) Den beste bursdagsgaven hennes tror jeg forøvrig er at hun skal bli storesøster:) hun er ekstatisk!! .. og hun og venninnene tegner så fargene spruter i barnehagen.. det er visst tegnegaver til babyen! Er de ikke søte eller? Tre jenter som sitter hver dag og tegner og lager "pakker" til babyen som skal komme:)

 

Neida, jeg stresser ikke med planlegging og prosjekter. Jeg har min del med sofaslenging jeg altså.. ingen fare:D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Da har vi vært på veiing igjen. Ikke heelt fornøyd ennå, så nå er det slutt på at Malin får bestemme. Mat hver 3.time..blærkh. Jeg skylder på gårsdagen og godt sovehjerte. Inatt sov hun fra 01-06:30..det syntes HS var litt for lenge..og jeg som nøt å være bortskjemt.

 

Må ha en ny tur inn i bloggen å kikke jeg da Camillok. Alltid spennende og se hva andre tryller frem.

Imorgen skal jeg på treff med kollegaen min (som fødte i sept.) og strikkevenninnen min (som fødte samme dag som meg). Blir spennende og se hvor store de har blitt. Skikkelig jentetreff med tre mødre og tre små prinsesser.

 

Kjenner det der presset på puppene Ønsker. Men det sammenfaller desverre ikke helt med hva Malin vil.. Som regel er hun ikke intr før etter tre-treogenhalv time minst, og puppene mine sier to.. Men det er jo ikke mye i de da..er bare brystknoppen som "stikker".

Jeg bruker forresten Natusan-innlegg også. Syntes de hang fast når jeg var sår jeg..men nå som det er over er de ok.. Eneste er at de blir helt harde hvis jeg lekker, men det gjør vel kanskje alle..?

 

Men..dere som ble klippet. Noen som vet hvor langt "inn" såret går? Vanskelig å vurdere om det er grodd det jeg ikke ser..såret på utsiden er helt grodd nå, så igår svingte jeg høvelen for første gang på aaaalt for mange uker. Det var deilig det! Men stakkar mannen lurer på når han får sengekos igjen..og jeg må jo innrømme at jeg gleder meg til det jeg også..men da vil jeg vite at alt er grodd først..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Søøøøøøte jenter ja :) smelt :)

 

Det er jammen skummelt å få barn - tenkte mye på det under graviditeten. Når barnet har kommet, friskt og perfekt glemmer man lett alle tankene og bekymringene... Men det er som du sier ønsker, de fleste er helt friske og de fleste blir født uten skader. Det er i hvertfall noe å klamre seg til :)

 

Må si jeg synes 9 mnd etter fødsel går uendelig mye raskere enn 9 mnd med baby i magen!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vel overstått første del av duo-testen Ønsker. Kan godt se for meg at det er lange ventedager frem mot neste del... Krysser fingrene for at du får gode odds :) åååååå... Som jeg er misunnelig på hus som spretter opp! Jeg vil oxo! Men da må jeg først bestemme meg for hvilket hus jeg vil ha. Foreløpig er planløsningen i dette huset min lille favoritt...

http://www.norskehus.no/index.asp?menuID=3918&docID=10601

Bare at jeg vil ha soverom nede og stue og kjøkken oppe. Må få maksimalt ut av utsikten :)

 

Så bra at du merker forskjell med nye ammeinlegg Babysyk! Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har bannet og svertet til de natusaninnleggene som virker å gro fast i puppen på rekordtid! Også så vondt som det er å dra de av igjen... Håper sårheten gir seg raskt. Så bra at lillegutt har vokst seg stor og sterk på seks uker! Det går så fort frem de første månedene. Tipper lille keiser passerer åtte kg før innveiingen neste uke.

 

Så mye fint du pusler med i bloggen din Camillok! Jeg lar meg inspirere og stjeler litt tips til videre husplanlegging og julegaver! Du er jammen energisk! Jeg føler meg liksom flink hvis jeg har klart å gå tur og vaske klær på samme dag ;)

 

Huff, store gulper husker jeg med skrekk fra lille keisers begynnelse. Han kunne ikke begrense seg. Bare sugde og sugde, enten det var fra pupp eller flaske, og så kom det meterlange gulper etterpå! Håper lille prinsessen legger fort på seg fremover, så du slipper å bekymre deg for den slags...

 

Prinsen skal snart ha sin første gradering på taekwondo. I den forbindelse skal de pugge fem ord som sikkert er grunntanken bak taekwondo eller noe slikt. Det er ærlighet, iherdighet, høflighet, selvkontroll og ukuelig ånd. Stakkars prinsen har jo ikke forutsetninger for å skjønne alle de vanskelige ordene, så han går for memoreringsprinsippet. I går kom han lykkelig og proklamerte at han hadde lært seg alle. Han begynte med kuruke ånde... Jeg visste nesten ikke hvor jeg skulle gjøre av meg, men klarte å holde meg noenlunde alvorlig til han hadde litt fra seg resten av rekka... Og så kom jeg med forslag til endring av det ene utsagnet... :)

 

Lille keiser prøver seg på mat. Han haaaater grøt. Graver det ut av munnen, og kniper hardt igjen når skjeen kommer. Brødsmuler elsker han, og kan ikke få nok av. Kan de egentlig spise brød så tidlig? Fruktsmoothier elsker han. Fixer de som serveres via sugerrør, men sliter med skje. Vi må øve mer :)

 

Nei, nå ha alle lekene reist fra han igjen. Ikke lett å virre baklengs, når man så inderlig vil fremover!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jaja, da satt jeg her igjen da, med en hylende unge som ikke virker spesielt interessert i å sovne på egenhånd. Alle tips mottas med takk :) han sovner som en stein etter tretti sekunder på puppen, men våkner ved overføring til sengen sin. :( Prøver sakte, men sikkert å ta tilbake kvelden nå som han har blitt et halvt år, men begynner så smått å få gnagsår i ørene av all hylingen.

 

Ti min senere... Da klarte jeg å lure han ned i sengen! Juhuuu... Da blir det opptil flere timers fritid i kveld :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Leon sover også :D

 

Så koselig med kommentarer på bloggen og om bloggen :) Har vel mer på lur også, men det tar jo litt tid med denne blogginga ;)

 

Krølle - det huset likte jeg veldig godt :) 12,5 kvadrat soverom er fint som barnerom, men ville nok hatt litt større til master bedroom ja, kanskje et walk-in som kan gjøres om til barnerom 3 dersom du er gal nok til å gjennomføre enda et svangerskap... Og dere må ha kjøkken og stue oppe, den er jo selvsagt :) blir vel ikke livsløpsstandard da, men det kan ordnes med mulighet for heis fra hallen og opp, så da trenger dere vel ikke tenke på det. husk vaskerom nede med direkt utgang!

 

FruLS: finfin kjole på bloggen :) kan jeg forresten si at du er litt gal som har begynt på det storprosjektet til din bror? Her maser mannen som en gal etter cricket vest, men jeg sier det får vente en stund... Dumt du må vekke frøkna, men må du så må du. Husk imidlertid på at det er en midlertidig situasjon, så snart hun legger godt på seg kan hun få bestemme igjen :)

 

Jeg oppdaget noe utrolig surt i dag, det viser seg at jeg ikke hadde greid å fullføre strømleverandørbyttet her for et par mnd siden, så nå har vi fått en vanvittig regning... Er så lei meg, nå som det er litt trangt økonomisk også... Har tenkt til å ringe å klage min nød, har jo tross alt mottatt epost hvor jeg velkommes som ny kunde, det minste de kunne gjort var jo å purre på når jeg ikke hadde fått skrevet inn målerstanden... Nå har jo jeg trodd det var i orden i to mnd :( tror det blir borti 3-4 tusen ekstra...

 

I kveld ble Leon lagt på gjesterommet, hans rom er ikke mye koselig nå med flekker overalt... Male i morgen :) kan nesten ikke vente, det er bare så grusomt!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Bare kjapt innom før jeg må hoppe i søvn. Er skikkelig trøtt. Skal på 6 ukerskontroll av meg selv imorgen. Så om alt er bra er det bare å "hoppe i høyet" igjen :)

 

Måtte bare si til deg Camillok: det samme skjedde oss når vi flyttet inn her. Eller vi ble fortalt at abonnementet var overført til oss, men det var det altså ikke. Vi fikk påminnelse fra Hafslund etter en liten stund. Rart dere ikke har fått det. Men når vi ringte å bestilte strøm så satte hun startdatoen fra den datoen vi flyttet inn, sånn at den dyre strømmen ble gjort om til vanlig pris. Vi hadde ikke fått regning på dyr strøm, men det kan jo hende dette kan ordnes hos dere også. Og ihvertfall når dere har blitt ønsket velkommen. Du får ringe og høre med de og "true" med å bytte strømleverandør hvis det ikke ordnes..... Lykke til.

 

Ønsker, det var natusan ammeinnlegg som var dritt!! Chicco var bra. Ihvertfall for meg. Men for FruLS funket de jo. Så du kan jo prøve natusan først siden de er endel billigere.

 

Får skrive mer i morgen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ahaaa.. så det var Natusan som var dårlig men Chicco sine som er bra. Supert. Skal huske det:) Men hvor får man kjøpt Chicco sine da? ikke så mange som har det vel?

 

Krølle, huset var veldig fint:) Skjønner godt du vil ha stue og kjøkken oppe for å få utnyttet den fantasitske utsikten på DEN tomta!! :)

Men oj, så mange soverom da?! .. jeg ville kanskje ha hatt walk-in og større bad jeg da. Men ikke så lett når huset er ferdigtegnet.

Vi har tegnet huset selv og sendte tegingene til en stor entreprenør som tegnet det videre i enda mer detalj og bygger det med reisverk, ikke element-løsning. Tror faktisk ikke det blir noe særlig dyrere å tegne huset selv, men.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg finner chicco ammeinnlegg på barnas hus og på diverse nettbutikker. Liker også at de har emballasje rundt seg, slik at det går an å ha med ekstra i væsker og lommer uten at de blir full av rusk og dritt.

 

Vi vet ikke ennå om vi skal gå for ferdighus, men bruker de til å se på planløsninger vi liker. På det huset jeg la ut link til, så tenker vi å speilvende etasjen med kjøkken og stue, slik at kjøkkenet også får litt utsikt. Og så vil vi ha en matbod i tilknytning til kjøkkenet. Bad i den etg og vaskerom i ett og samme rom, med skyvedør mellom, slik at man kan skjule rotet... Og så vil vi ha et garderoberom i tilknytning til inngangen. Når det kommer til soverom, så er vi ikke så ivrig på å ha et svært rom til oss selv. Vi sover jo bare der. Vil heller ha et gardoberom, litt større bad og et kontor i. Må prøve å knipe inn på kvm der vi kan, for jeg tror ikke vi har råd til å bygge 400 kvm hus akkurat. Skal jo ha garasje og utleieleilighet i tillegg til delen vi skal bo i. Det skal være i etg under. For tiden lurer vi dessuten litt på murhus. Mindre vedlikehold frister veldig :)

 

I morgen skal vi i bryllup, så jeg har hatt den store kjoleprøvedagen i dag. Ikke alt som passer til en slapp kropp med store melkepupper, og så gidder jeg ikke kjøpe ny kjole nå, som aldri vil passe senere. Blir uansett bunad i kirken, så jeg kan tenke litt mer på hvilken jeg skal bruke på kvelden... blir spennende med lille keiser som skal klare seg uten puppemelk hele kvelden. Han er fortsatt i flaskenekt, men spiser litt frukt og drikker vann fra kopp.

 

Nå er det pannekaker til middag :) namminammi...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her overrasket mannen med å ta med familien på restaurant idag! Jeg var helt kjørt etter jobb, og mannen orket ikke lage mat. Er ingen vane hos oss altså.. selv om vi har "spist ute" to ganger på kort tid nå;) Men deilig mat idag da. Ikke pizza eller burger. Bedre med skikkelig mat:)

 

Synes ønskene deres om de forskjellige rommene, utsikt, utleieleilighet osv høres godt uttenkt og smart krølle.

Og så MÅ jeg bare si at hvis dere liker murhus... go for it!! Jeg er oppvokst i murhus selv, og det er såååå bra.Mange ting som er bedre enn trehus(selv om jeg tilfeldigvis bor i trehus nå ;) )For det første husker jeg at på sommeren var det svalt inne og om vinteren holdt huset godt på varmen. Dessuten er det så og ai vedlikeholdsfritt, mer brannsikkert og veldig lekkert! Jeg har sagt til mannen at dersom vi skal bygge igjen en dag, så MÅ det bli murhus. Han er enig. Men siden vi nå har tatt over et gammelt hus, så fortsetter vi såklart den stilen.

 

Sikkert ikke så lett det med kjole nå nei krølle, med større pupper og annerledes kropp, som den ofte blir etter et svangerskap. Bunad skjuler jo det meste heldigvis:) men du var jo slank i utgangspunktet også var du ikke? du la vel ikke akkurat på deg da du lå og spydde i 9 mnd.(stakkars deg. Føler med deg enda jeg!:D )

 

Åh.. jeg har virkelig mistet lysten både på strikking og husarbeidet jeg dere:( siden jeg jobbet idag, på vaskedagen min, så ble det som det ble med huset før helgen gitt. Nei, jeg håper det tar seg opp altså dere! Slik kan det jo ikke fortsette!

Igår kom det frem til en bekjent at vi venter nr. 5. Hun snudde seg til meg, måpte og sa " du er jammen en tøffing du!".. og smilte. Hun har alltid sagt at hun synes jeg gjør så mye og har så mye energi, og at hun ikke forstår hvordan jeg klarer det med fire barn. Jaja.. kanskje vi sliter oss helt ut mannen og jeg;) håper virkelig ikke det, men vi vet jo at de første barneårene er slitsomme og krevende så vi er jo forberedt på det da ivertfall.

Ikke noe å tenke på nå ivertfall :D nå gleder jeg meg veeeldig til UL i uke12 for å se knøttet vårt igjen! :)

I mellomtiden skal jeg nå kose meg med filmen og bildene vi fikk sist i uke 8 :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Teflonhjerne i kveld. Slet litt med søvnen i natt. Lillegutt er jo kjempesnill og da er det utrolig irriterende at jeg ikke får sove.

 

Ønsker, jeg kjøpte chicco innleggene på baby shop. Så de selges tydeligvis flere steder.

 

FruLS, hvis det er noen trøst har ikke jeg heller mye melk. Men lillegutt er så ivrig på puppen, så vekten går av seg selv. Misunner deg ikke. Håper det snart ordner seg, så du slipper å gå så mye etter klokka og heller kan la Malin få bestemme selv. Men du er kjempeflink syns jeg :)

 

Kjempefint hus krølle! Tror det passer veldig godt inn på tomten deres :)

 

Camillok, hvordan gikk det med strømregningen deres? Fått ordnet det? Utrolig kjipt nå rett før julegavene skal handles inn. Kjipt ellers også, men nå går det jo mye penger!

 

Jeg har ringt og mast ang. den veggen i gangen som er skjev! De skylder på hverandre på hvorfor det har tatt så lang tid før vi får svar. Men nå ble jeg lovet å få svar neste uke, så da har de og gi oss svar. Håper vi får erstatning i form av penger!!! Masse penger :)

Au au, syns puppene mine har blit såre igjen. Lurer på om han får litt feil tak på natta når jeg ligger og ammer. Er ikke alltid jeg sjekker taket. Litt krunglete med mobilen..... Og i kveld har han bare lekt med puppene. Dratt de ut og sluppet taket mange ganger = AU!!!!

 

Nå må jeg forte meg tilbake til senkveld. Ha en fortsatt fin fredag :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei alle.

 

Nå er det jaggu ei god stund siden jeg har hatt tid til å skrive. Merker at det å jobbe igjen stjeler mye av min energi. Hjelper vel ikke at det som vanlig er mye sykdom og vikarer, og selv om jeg er fast ansatt og pedagog, så har jeg vært veldig lenge borte fra jobben og mye har endret seg. Men er gode unger der da, som har tatt godt imot meg :)

 

Slenger meg på lovprisingen av chicco ammeinnlegg. tror i hvertfall det var de jeg brukte, hvis de er tynne. Jeg kjøpte nemligogså mine på Barnas hus og de har plast rundt hvert enkelt innlegg. Var veldig fornøyd, for jeg klarte ikke natusanlim på puppene jeg heller ;)

 

Her i huset driver vi på med å lære knøttene å sovne av seg selv. Etter en heftig økt på over to timer første kvelden er vi nå nede i kanskje ti minutter. Har lært meg noen triks med dem, så de er mye enklere å legge nå. Men fortsatt har vi et stykke igjen. :)

 

Spennende med blogger og hus og alt dere :) Så flittige dere er. Blir så glad ønsker når du skirver du bare vil ligge på sofaen, da føler jeg meg ikke så "alene" ;)

 

Babysyk, vil gjerne få se bloggen din også, hvis du vil dele med meg :) Tror ikke jeg har fått adressen tidligere, ellers så har jeg rotet den bort :)

 

Nei, nå tror jeg faktisk jeg må finne puta mi, kjenner den lokker veldig etter å ha hatt tidlig vakt idag :)

 

God natt og god helg :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Der er så koselig å lese innleggene deres!.. og Camillok, nå har jeg vært og sett raset ditt av innegg:) Fantastisk mye flott du strikker og syr altså. Og den flettejakka med hette som Leon fikk var jo knallfin!!

 

MaMi.. ja, vi to får vel lov å slenge oss på sofaen litt når vi har mulighet, eller? :D vi som har en "bråta med unger" . Hahaha:D

 

Chicco-innlegg høres altså så fantastiske ut at det skal jeg jammen gå for/prøve når den dagen kommer.

Sommeren er jo tiden for å bruke tynne, fine innlegg. Så får jeg heller kjøpe ull til høsten/vinteren igjen. Oj.. kom på det nå.. på denne tiden neste år har jeg et lite nurk i fanget på .. heisan.. 5 mnd!!Moro:)

 

Ellers.. en liten oppdatering.. kvalmen har avtatt litt og litt, den store trøttheten også. Nå holder jeg ut til klokka ti.. og det er sånn ellers ganske bra for meg å være også det faktisk:)

Magen er rar.. den virker som vokser oppover!! Vet ikke om dere skjønner dette altså, men sånn var det ikke med de forrige svangerksapene. Da hadde jeg en liten kul nederst ved bikinilinja.. men denne gangen går det rett skrått opp derfra og ut nesten mer mot midten, snart navlen føler det som;)

Håper ikke jeg blir diger som et hus forresten! Det vil jammen bli tungt;) men jeg får kanskje smi mens jernet er varmt og gjøre alt jeg planlegger av aktive ting før jeg blir stor og evt. får vondter;)

10+4 idag, det at jeg ikke var så interessert i sjokolade og søtt har gått over.. desverre:D selv om jeg ikke hiver innpå(må passe på litt også)så går det litt mer nå. Men til nå har jeg ikke lagt på meg mer enn 300 gram. Det er ganske ok for snart å være ferdig med 1. tri. synes jeg selv:) Med jentene hadde jeg nok lagt på meg flere kilo synes jeg å huske;)

 

Ja, utrolig moro at det går fremover med huset. Dette er en ny verden for oss altså, vi pleier å gjøre alt selv og bruke både masse tid og diskusjoner på det. Men dette går i racerfart synes jeg. Igår da jeg kom hjem fra jobb tok jeg en liten tur i tilbygget og alt reisverk til rommene inne er satt opp, + alle åpninger til vinduer, dører osv. Man blir jo litt usikker på om følelsen vil være den samme som når man tegner det, selv om man måler og klarer å forestille seg ganske mye. Det var moro å "stå inne" på badet til barna, og spasere inn hoveddøra og få følelsen av hallen/gangen (jeg kaller det hall jeg siden den er 17 kvm)Jeg er såå glad jeg tegnet innebygde skap som da går i flukt med veggen i gangen! Jeg er ikke særlig fan av vanlige hverken skap eller seksjoner, og hvis jeg kan få bygget det inn blir jeg kjempeglad. Det er planen i 2. etasje på den åpne loftsstuen vår også (som nå ikke er åpen og som er vårt foreløpige soverom). Bygge inn bokhyller og ha vitrinedører slik at det ikke blir så støvete. Inn der skal haugevis av bøker, brettspill og musikk. Så blir det en kosekrok med en lenestol og musikkanlegg der med bokhyllene bak. Liksom litt bibliotek-følelse. Ellers i rommet blir det sofa, sacco-sekker med tv/playstation, el-gitaren til gutten, singstar-opplegget til jentene osv og i en annen del av rommet kommer et vanlig kjøkkenbord med benker rundt som blir hobby/lekse-bord. Langs veggen blir det en benk man kan sitte på, laget av skuffer fra Ikea. Inni disse skuffene blir det sortert all slags hobbyting fra jul, påske osv, og til alt annet de driver med som decopage, perle og perlebrett til de minste, makramè osv. Så kan alt dette holdes oppe. Jeg tenkte også å overraske dem med en billig symaskin som er deres, siden de viser så stor interesse for akkurat det.

Tenkte også å ha en kurv som vi fyller med all utkledningsklær, parykker, teatersminke,neser osv som vi har samlet på opp gjennom.

Men dette rommet brukes jo nå, så det gjør vi nok ingenting med før ivertfall tilbygget blir ferdig.

 

Mitt syrom blir nede på kontoret. Det får ingen andre røre!;)Det rommet skal låses av, ellers blir det plyndret:D

 

Tilbygget blir ikke malt utvendig. Det må vi gjøre selv. Så det ser ut til at jeg selv får en jobb å gjøre når nurket kommer til sommeren. Heldigvis sier mannen at vi skal leie en lift til de store høydene, da er det ikke noe problem.. men jeg har stått endel i stige, og det er skuuummelt. (jeg har høydeskrekk). Jeg får ta noen økter når nurket sover i vogna si under den store kastanjen (eneste stedet på tomta det er skygge).. i og for seg et luksusproblem;)

 

Nei, nå begynner jeg å bli ivrig etter å vise dere hva jeg har tenkt! MÅ se å få den bloggen oppe å gå!

Det er såå koselig å besøke deres blogger Camillok og FruLS!

 

Nå er jeg omtrent halvveis i julegaveinnkjøpene dere. Og passer bra, siden vi er halvveis i november. Jeg som bestemte meg for å være ferdig innen november liksom.

Neste helg skal vi feire vesla sin 5 års dag med familien. Da tar vi også "grøtdagen", men mandel i grøten dere vet. Det blir moro. Alle i familien til mannen er så glade for den dagen og at jeg har laget en slik tradisjon etter at jeg ble inngiftet:D

Det er så moro å se spenningen til alle sammen, hvor stille vi er rundt langbordet når vi kjenner etter i hver spiseskje om akkurat JEG har funnet mandelen. Stemningen er som på den reklamen som gikk for noen år siden, med bestefar som vant mandelen. Har dere sett den? Vel, vi er 14 stykker til bords på grøtdagen. Vi benker oss rundt bordet og ler og koser oss:)

 

Oj, nå skravler jeg fælt. Svært uinteressant?! Huff. Jaja.. må se å starte dagen her jeg:) Ha en fiiin lørdag allihopa:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Så gøy å lese om planene for loftstuen ønsker! Vi har innsett at vi er nødt til å gjøre noe med loftstua vår også - så snart som mulig! Nå som gjesterommet er ferdig og Leons rom har blitt kvitt den horrible orangefargen (jepp - jeg har grunnet ett strøk og malt første strøk, bare ett strøk til nå!) skriker loftstua etter litt omsorg. Rommet er litt "vanskelig", det er ca 25 kvadrat med maaange dører... Taket går ned i en spiss i det ene hjørnet for å komplisere ytterligere ;) Vi tittet på gulv her om dagen, vi er rimelig samstemte for lys eik, gjerne med litt kvist, brede planker med fas for å fremheve plankene. Laminat eller parkett? Vi heller mot parkett nå, jeg tror det er litt "overkill" å legge gulvvarme oppe, og parketten er litt lunere enn laminat selv om de nye laminatene er blitt veldig bra i forhold til det det var... Taket MÅ males hvitt, nå er det totalt ubehandlet og det har blitt skikkelig gult etter ca 10 år. Jeg har nok mye like tanker som deg ønsker, på den største veggen vil jeg ha plassbygde hyller som også går over døren med plass til Tv/playstation, bøker, spill +++ Vitrinedører i hvertfall på deler har jeg også tenkt på. Jeg leker også med ideen om å lage skrivebordslemmer som kan settes på og fjernes ved behov, når det blir flere barn her kan det være greit med mulighet for et skrivebord oppe i fellesarealet... Sofaen må plasseres under det lave taket synes jeg (de som bodde her før hadde det omvendt, men jeg synes det er rart å sitte der det er høyt under taket og se inn der det er lavt...). Problemet er at det bare er 2.20 bredt der og jeg vil ha sofa med sjeselongdel... Har funnet en på fagmøbler som er 2.21, om den må gå litt over dørkarmen til badet så går nok det bra. Det er nok en pipe som må pusses - godt mannen har blitt ekspert på det nå :)

 

Jeg har vondt i armen, men ignorerer det så godt jeg kan og holder på med julegaveproduksjon og maling... Har jo lyst til å få det litt fint her før navnedagen som nærmer seg med stormskritt! Da får vi jo voldsomt med overnattingsgjester - godt vi kom på at kontinentalsengene kan deles slik at vi får dobbelt så mange soveplasser :) Kunne låne gjestedynene til jentene på barselgruppa, så dette blir bra! Har handlet inn mesteparten av pynten nå, men lyseblått er det definitivt ikke sesong for, så jeg har måttet gå for mørkeblått. Blir sikkert fint det også, og litt tøffere nå som Leon tross alt har blitt storgutt :)

 

Er det frekt å be om bloggadressen din babysyk?

 

Oj, der kom mamma på besøk - må løpe :)

 

Ha en aldeles flott uke alle sammen :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kjempefin blogg :) skal ikke avsløre noe :) skjønner forresten veldig godt at du ikke får postet noe særlig nå, da Leon var like gammel som lilleprinsen din hadde ikke jeg tid til å tenke engang ;)

 

Nå skal jeg gå og male litt før senga roper :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sier som Camillok, kjempefin blogg. Det har dere forresten alle sammen. Og takk for at dere lar meg få titte innom :)

 

For ei helg, skjønner ikke hvor tida har blitt av, den er jo over allerede. Har vært travelt her i huset. Igår var vi i bursdagsmiddag hos svigerfamilien. Før det var eldste jenta på danseøving og så skulle jeg bare svippe innom Ikea og kjøpe et forkle som mellomste skulle bruke. Det var de selvsagt utsolgt for, og jeg kom ut derifra med en andre varer for over 500 kr. Så i stedet for forkleet til 39 kr, kjøpte jeg masse annet som jeg bare måtte ha O:) ha ha :D Kjøpte blant annet en sånn stor pute sak til de minste som så ut som en marihøne, når jeg kommer hjem ser jeg at jeg bare har fått med meg trekket. Usikker på om del to hørte med eller skulle kjøpes ved siden av. Pr idag er det ihvertfall ubrukelig, og jeg er meget ergelig på meg selv.

 

Idag har jeg vært på kino med de store jentene mine. Vi var å så Reisen til julestjernen. Syntes det var en kjempekoselig film. Jeg er jo av den generasjonen som er vokst opp med Hanne Krogh som Sonja, så var jo litt rart. Men syntes det var en fin film likevel. Og på slutten så kjente jeg at jeg begynner å glede meg veldig til jul :) Første jul med knøttene, og vi skal være hjemme hos mine foreldre og begge søstrene mine skal være der og mine fantastiske små tantegull... Gjett om jeg gleder meg :)

 

Nå har jeg bare såvidt over to uker igjen på jobben før jul. Imorgen får jeg vite sikkert ang bhg plass, men det hørtes ut som at det ordnet seg. Er litt glad for at jeg får ha dem sammen med meg enda ett halvt år. Er ikke helt klar for å overlevere dem til noen andre enda.

 

Går forresten ganske bra med leggingen. De siste kveldene har jeg faktik kunnet sitte og slappe av i sofaen fra kl 20... Eller, det vil si jeg kunne gjort det, men har ikke gjort det fordi det er så mange andre ting å gjøre i heimen ;)

 

Har tenkt å ta tidlig kveld idag, må avgårde hjemmefra allerede kl ti over 7 i morgen, så kjenner jeg trenger litt søvn nå.

 

God natt alle :) Klem

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tusen takk for bloggadresse Babysyk! Kjempefin blogg du har laget :)

 

Jeg hadde laget et fint og langt innlegg i kveld, men så ble det borte under publisering - grrrrrrr. Gidder ikke skrive det på nytt. Nytt forsøk i morgen :)

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei hei!

Tusen takk for koselige tilbakemeldinger om bloggen! :)

 

Idag har jeg vært på kafè med noen andre barseljenter :) Veldig hyggelig! Deilig å prate med folk i samme situasjon som en selv. Har jo ingen venninner i samme situasjon, og bare en nær med barn.

 

Har vært litt putestyr her de siste dagene. Har ikke vært helt fornøyd før idag. Ikke lett det der. Syns det er greit å bli helt fornøyd når jeg først bytter puter.... Men ble til slutt veldig fornøyd! Mørk-mellommørk grå og en slags gammelrosa med litt lilla toner i. Og et lysere grått ullpledd :) Og så har jeg lyst til å strikke en pute, men får se om jeg får tid.....

 

Har begynt å strikke julegave, http://strikkedolla.blogspot.no/2012/11/oppskrift-pa-lvotter.html bare uten brodering. Tror det blir eneste strikkede julegave i år. Kanskje et sjal. Ellers har jeg satt meg som mål og få ferdig alle påbegynte prosjekter innen året er omme.

 

Hmm, har vel ikke oppdatert på lenge jeg.. Alt stod bra til med meg også etter 6-ukerskontrollen :) Har begynt på minipiller, litt uvant å passe på å ta en pille igjen, det er jo LENGE siden sist!

 

Så bra at leggingen går bra MaMi! Er sikkert kjempedeilig å ha "fri" fra kl 20. Da får du ihvertfall gjort andre ting som må gjøres. Håper du får brukt sofaen litt fremover også da, og bare slappet av :)

 

Vet dere, jeg husker ikke mer av hva jeg skulle skrive jeg. Leser regelmessig her inne, og når jeg skal svare så rekker jeg ikke lese alt en gang til, da risikerer jeg å ikke rekke å skrive.... Prøver å tenke, men er visst helt tomt her!

 

I morgen skal jeg kanskje lage pizzasaus hvis jeg orker. Kjøpe inn masse tomater. Det blir så godt. Så fryser jeg ned :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for bloggadresse Babysyk:) fin blogg, og utrolig mye fint du har laget. Kjempeflink til å strikke er du!:)

 

Oj, lager du pizzasaus selv? vil du gi ut oppskriften? hadde vært morsomt å prøve det. Blir litt lei av de man kjøper, og hjemmelaget er jo "alltid" best:)

 

Tenker det er deilig å få leggerutiner på plass ja MaMi!! Det er gull verdt å ha sin egentid! Klokka åtte er jo en fin tid da:)

 

Idag fikk vesla kake med lys (kanebolle) og presanger og sang på senga når hun fylte 5 år:) Det er en tradisjon vi har, som uansett alder ikke blir glemt:) I ettermiddag er det hun som har bestemt middag, og da blir det wienerpølser med tilbehør. Det gleder vi oss til. Til helgen feirer vi henne både lørdag og søndag med familien. Barnebursdag dropper vi i år, siden det er litt klønete her pga bygging.

Apropos bygging ja. Idag holder de på med bjelkelaget til etasjeskillet og lager gulvet mellom 1. og 2. etasje. Så blir det bygging av 2. etasje og takstoler blir heiset opp mest sannsynlig slutten av denne uka eller i neste:)

 

Idag er jeg akkurat 11+0 uker dere:) Kvalmen var som verst igår. Jeg satt heeelt stille på en stol igår morges og forrmiddag på jobben og spiste en klementin og drakk vann.. så gikk det sakte men sikkert over. Idag er jeg heldigvis ikke så kvalm. To knekkebrød med banan hjalp. Puhhh :)

Jobb igjen idag straks. Uka er full. Både med shopping, baking, vasking av hus, lekser for 3 store og nå nærmer det seg tentamen for de to eldste.. så det må vi lese og pugge på sammen med dem, og ellers... ellers skal vi hvile og kose oss med vesla på fanget siden det er litt hennes uke også:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er så misunnelig Ønsker på byggingen deres. Vi håper vi kommer oss videre i byggesaken vår i januar. Dere er heldig som er igang. :)

 

Her har jeg en dag hvor jeg gjør ingenting. Fikk heftig hodepine igår og endte opp med å kaste opp. Jeg er usikker på om det er hodepinen som trigget til oppkast eller om jeg fikk et snev av omgangssyken som går her omkring. Håper virkelig det er det første. Var veldig trett etter en urolig natt og så var det veldig stress på jobben. Så har nok mest trua på at det. La meg før ni igår, men ene knøttet holdt meg våken fra midnatt til 02, og når hun sovnet våknet nestemann. Fikk streng beskjed av mannen om å legge meg og sove når de sov idag, og det gjorde jeg. Våknet og var veldig sulten, så er absolutt på bedringens vei. Ulmer litt i hodet, men tidlig kveld idag også så er jeg nok i bedre slag i morgen.

 

Er forresten ikke noe gråting eller vræling med legging lengre. Trikset er å legge dem på magen og være tett på. Ene knøttet sovner gjerne i løpet av 10 min, mens andre bruker litt lengre tid. Men står jeg der og legger henne kjapt ned når hun vil opp så sovner hun kjappere.Skal trekke meg lengre og lengre unna. Ser absolutt positivt ut dette.

 

Nå er knøttene inne på rommet til mellomste og låner lekene der. Hun har vært veldig flink å rydde opp småtterier, og syns det er morsomt at de koser seg der inne. Blir nok ikke så glad for at de roter, men hvis jeg hjelper henne litt så går det nok greit å rydde. :)

 

Appropos pizzasaus, er nok veldig mye bedre med hjemmelaget vil jeg tro. Jeg er begynt å bruke kesam på pizzaen her. Syns det smaker kjempegodt, er nemlig ikke så glad i pizzasausen man kjøper på butikken. Til nød kan jeg bruke tacosaus. Har dere noen gode pizza-typer dere bruker? Jeg lager med ost nederst (kesamen først da.. ;) ), så bruker jeg å variere mellom smårettsskinke, smårettsbacon og smårettskylling, biff i terninger (jo mørere jo bedre), paprika, ananas, oliven og hvitløkskrydder (evt fersk). Når pizzaen er stekt bruker vi voksne grønn pesto og ruccola. Er populært her i huset i hvertfall.

 

Da er det på tide med mat til knøttene. Ha en fin kveld da dere.

 

Klem :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ble ikke noe pizzasaus-laging på meg. Samboer har vært hjemme på skolen idag pga vondt i ryggen. Vi har nesten bare handlet idag. Hjelpes som tiden flyr, men sånn er det når man tar ting med ro :) Du skal få oppskriften når jeg bare finner den. Fant på nettet, så må søke for å finne den igjen.....

MaMi, kesam (eller creme fraiche som vi har brukt) er veldig godt på pizza. Blir litt mildere syns jeg. Vi blandet i litt hvitløk og pesto. Vi er veldig kjedelig med fyllet. Går i det samme. Litt fordi samboer er litt skeptisk til å prøve nye pizzavarianter. Vi har kjøttdeig (med masse pizzakrydder) sammen med løk og hvitløk under osten, over er det sjampingjong, hakket jalapenos, bacon og noen ganger paprika. Hender vi bytter ut bacon med pepperoni. En periode lagde vi to pizzaer med tynn bunn, da hadde vi bacon på en og pepperoni på den andre. I helga får vi besøk av broren til samboer, da har jeg overtalt han til å ha kylling på den ene :) Har også laget "tacopizza" med tacosaus på bunnen, tacokrydder i kjøttdeigen og nachoschips på toppen. Vi kunne aboslutt vært med "vågale"

 

Håper kvalmen gir seg helt nå som du snart runder 12 uker Ønsker. Så koselig tradisjon dere har. Gleder meg til vi skal lage våre egne tradisjoner også :)

 

MaMi, det hørtes ut som min hodepine tidligere. Da ble jeg alltid kvalm om jeg ikke tok smertestillende nesten ide jeg fikk hodepine. Hadde lavt D-vitamin og når jeg fikk fikset på det ga det seg. Er ikke tilfelle hos deg også da? Kan jo være tilfeldig, men om det skjer flere ganger ville jeg fått det sjekket opp. Ihverfall bra at du får slappet godt av da :) Greit med en sånn kommando fra mannen, så kan du slappe av med ekstra god samvittighet!! God bedring.

 

Jeg er inne i en litt dårlig periode når det gjelder middag. Syns jeg lager det samme uke etter uke og jeg begynner å bli lei. Tar gjerne imot tips til middag som ikke tar flere timer, ikke koster skjorta og helst er litt sunt.

 

Jeg fikk sms av mamma når jeg våknet idag, om at hun hadde bestilt nøstebarnboka til meg :) :) Hadde spurt om hun kunne låne den på biblioteket for meg, for her er det 5måneder ventetid (!!!) Så nå får jeg den snart i samlingen min til odel og eie. Gleder meg til å strikke fra den :)

 

Må lage middag. Mini ligger på gulvet under babygymmen, men det høres ut som han begynner å bli bittelitt lei. Er vel ikke kjempespennende enda, siden han ikke klarer å leke. Idag blir det wok - lenge siden vi har hatt det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Auauau - stakkars deg MaMi! Jeg har bare hatt hodepine to ganger i mitt liv. Begge gangene etter spinalbeøvelse... Fysj så vondt. Også har jeg stooooor medfølelse med alle som spyr! God bedring til deg, håper du sover det av deg! B)

 

Pizza! Jeg elsker pizza!! Ikke at jeg skal skryte på meg at vi er noe mer fantasifull enn det dere er, men vi har da en annen variant som gjentar seg. I stedet for rød tomatsaus bruker vi å smøre grønn pesto utover pizzabunnen (vi er ikke bedre enn at vi bruker Toro sin pizzabunn). Utover der legger vi soltørkede tomater (ikke de som bor i olje, for de blir så sinnsykt salte på pizzaen), pinjekjerner eller hakkete cashewnøtter (salte), kalkunservelat (pølse) eller stekte kyllingbiter (bare salt og pepper på) og så steker det litt. Ca fem min før ferdig pizza, bøtter vi på med ost :)

 

Ojojoj... Der våkne lille keiser med et vrææææl. Må visst redde han!

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Heisan jenter. En liten oppdatering herfra :) i dag har vi vært på 1-årskontroll med lillegullet. Hs var veldig fornøyd og hun ligger midt på normalen på både vekt og lengde (9 kg og 73 cm). Helt perfekt! Vaksinen var hun ikke fornøyd med, men det gikk ganske bra. Var legesjekk også og det falt hvertfall ikke i smak hos lille. Hun vrælte mens legen kikket henne i ørene og kjente på hoftene hennes. Djeeez, for en mammajente jeg har fått... Men det er jo såååå koselig også da! Etter at vi var ferdig hos legen spiste vi lunsj på helsestasjonen før vi kjørte til jobb og bhg. Un reagerte litt med sutring og trøtthet, men har sluppet unna feberen. Tror hun har vært stupings nå i kveld for hun har sovnet i samme stilling jeg la henne ned. Det skjer jo aldri!

 

Vi kjøpte forresten ny bilstol i helgen. Store jenten må jo ha stor jente-stol ;) nå er det faktisk bare en uke igjen til hun fyller ett år. Hjelpes så fort tiden hat gått! Huff, jeg er blitt så hormonell i det siste at jeg sikkert kommer til å gråte på bursdagen hennes. Ellers har vi det bare bra her. Jeg er veldig trøtt, men ellers føler jeg meg pigg. Igjen kvalme heldigvis. Håper bare det fortsetter.

 

Babysyk, jeg har ikke fått summet meg til å sjekke ut bloggen din enda. Så fint gjort av moren din å bestille nøstebarnboken til deg da! Den ønsker jeg meg også. Kanskje det kan være julegaveønske ;) jeg sliter forresten også med middagene. Synes vi bare lager det samme om og om igjen. I dag har jeg og lille slått til med pølser og potetstappe. Det har vi aldri når mannen er hjemme for han liker ikke det.

 

Uff, MaMi, den hodepinen hørtes fæl ut. Sender deg gode tanker og håper du blir bra igjen snart. Det har nok sikkert ikke hjulpet på at knøttene har holdt deg våken i natt. Kan forresten tenke meg at de storkoser seg inne på storesøsters rom. Der må jo være utallige ting som er nye og spennende!

 

Ønsker for en koselig tradisjon dere har med bursdagsfeiringene! Tror vi også må starte en sånn tradisjon i familien. :) så bra at kvalmen har vært mindre tilstede i dag da. Håper den gir seg snart. Grattis med 11 uker! Når jeg er kommet så langt skal vi på tidlig ul. Weeee, som jeg gleder meg!

 

Nei, nå er det på tide å rette noen matematikklekser ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hehehe Lollo - da tar vi dere snart igjen! "lille" keiser var 8kg og 68 cm lang på 6 mnd kontroll i dag! Han føles som den giganten sammenlignet med prinsen, men jeg ser på kurvene at han er akkurat gjennomsnittlig for gutter. Prinsen skal forøvrig på førsteklasseundersøkelse i morgen. Med vaksine. Han gruer seg max, og jeg tipper det blir litt drama med den lille hypokonderen der. Men, vi skal nok komme oss gjennom det!

 

Jeg har blitt forkjølet - igjen! Det er stor straff for å bo isolert i mange mnd. Nå soper jeg inn alle virus jeg kommer over. Begynner å bli rimelig lei nå! Heldigvis mest snørr og minst sykdomsfølelse denne gangen. Enda godt, siden jeg er alene i to dager. Mannen har gått hvileløst rundt de siste dagene for å følge med om SAS-flyet hans skulle gå eller ikke. Og da det endelig ble klart at SAS overlever inntil videre, så ble været så blåsete og regnfullt at flyet ble timesvis forsinket likevel... Hahaha... Håper bare han kommer seg hjem i morgen. Ikke morsomt å blomstre på flyplassen med to overtrøtte unger som er langt over leggetid.

 

Nei, nå skal jeg hive innpå klementiner og te, så snørra jages bort!

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Himmel som tiden flyr Lollo, snart ett års dag hos dere.. og her er de 11 mnd neste uke. :) to aktive frøkner som har fått bhg plass fra januar :)

 

Hodepinen ga seg til slutt. Er fælt mens det står på. Har aldri tenkt på om det kunne være nor jeg mangler. Får prøve å sjekke det opp. :) takk for tips. Har kost meg hjemme i to dager nå. Er så godt å bare kose på gulvet med knøttene. Så er det to dager jobb og så helg. :)

 

Oi, tid for kveldsstell. Er alene med knøttene, mens mannen og de eldste er på fotball trening.

 

Ha en fin kveld.

:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...