Anonym bruker Skrevet 6. oktober 2011 #1 Del Skrevet 6. oktober 2011 Uke 1: Mandag: kjøttkaker med tilbehør Tirsdag: hjemmelagde fiskepinner med tilbehør Onsdag: fårikål med tilbehør Torsdag: fiskekaker med tilbehør Fredag: hjemmelaget pizza med tilbehør Lørdag: grøt + taco til kvelds Søndag: lammestek med tilbehør Uke 2: Mandag: kjøttboller med tilbehør Tirsdag: fiskeboller med tilbehør Onsdag: raspeballer med tilbehør Torsdag: fiskegrateng med tilbehør Fredag: lasagne med tilbehør Lørdag: grøt + gryterett til kvelds Søndag: svinekam med tilbehør Uke 3: Mandag: pytt i panne Tirsdag: plukkfisk med tilbehør Onsdag: lapskaus Torsdag: stekt sei med tilbehør Fredag: hamburger med tilbehør Lørdag: grøt + kylling og ris til kvelds Søndag: koteletter med tilbehør Uke 4: Mandag: pannekaker med ertesuppe/tomatsuppe Tirsdag: stekt laks med tilbehør Onsdag: saltkjøtt med tilbehør Torsdag: fiskepudding med tilbehør Fredag: kjøttdeig og spagetti med salat Lørdag: grøt + stekt svinekjøtt med tilbehør til kvelds Søndag: kjøtt i mørke (sosekjøtt) med tilbehør Uke 5: Mandag: pølse og potetmos Tirsdag: fiskeburger med tilbehør Onsdag: kyllinggryte Torsdag: kokt laks med tilbehør Fredag: pasta napoli med salat Lørdag: grøt + biff til kvelds Søndag: svinestek med tilbehør Med tilbehør menes poteter (evt ris der det måtte falle naturlig) og grønnsaker av alle mulige slags sorter. =) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 6. oktober 2011 #2 Del Skrevet 6. oktober 2011 Syns helt ærlig det er altfor mye kjøtt. Å kutte ut kjøtt i en dag i uken sparer miljøet og kroppen for veldig mye. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 6. oktober 2011 #3 Del Skrevet 6. oktober 2011 Ser bra ut. Mitt råd er å lage middagsmeny basert kun på 4 dager. Det er lettere å holde menyen da. Det er alltids dager som er travle og består av brød eller enkle ting, dager man spiser rester og dager man spiser ute/borte. Hvor gamle er barna dine? Mine er 5 og 7 og det er mye her de ikke hadde spist. Pass på at du lager ukesmenyer som er realistisk gjennomførbare, ellers detter du bare av hele lasset etter en tid. Ukesmenyer er bra, stå på! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 6. oktober 2011 #4 Del Skrevet 6. oktober 2011 Jeg tenker at jeg hadde blitt JÆVLIG lei grøt, synes ikke det er ordentlig mat, for å si det sånn. Men det ser sikert greit ut, selv om mye av maten er mat jeg aldri ville ha spist. Litt vel mye husmannskost for å si det på den måten. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 6. oktober 2011 #5 Del Skrevet 6. oktober 2011 Takker for konstruktive tilbakemeldinger =) Skal ta til meg alle gode tips =) Du som mener det er for mye husmannskost; hva i alle dager serverer du til din familie da? Tar gjerne imot tips altså. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
3 nøtter til Askepott Skrevet 6. oktober 2011 #6 Del Skrevet 6. oktober 2011 Alt for mye 90 åringmat. Har i huset hadde vi hatt mer kylling og fisk. Kjedelig middagsmeny spør du meg. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 6. oktober 2011 #7 Del Skrevet 6. oktober 2011 Hehehe, nå må jeg le =) 90 åring mat faktisk =) Uff da, jaja, da er vi vel mer som 90 åringer vi da Kylling liker ikke ungene, og da ser jeg ikke noe poeng i å lage det. Jada, det er ikke noe som heter å ikke like, men det er nå engang sånn at ikke alle spiser alt. Gi meg et eksempel på en ukesmeny hos dere da =) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 6. oktober 2011 #8 Del Skrevet 6. oktober 2011 Husmannskost er slik som gamle mennesker spiser, vet du. Hvor i landet kommer dere fra? Vestlandet eller noe slik? Kjøttkaker er greit, selv om jeg aldri i verden ville ha spist det to uker på rad. Ellers spiser dere en god del kjøtt, det er kanskje ikke alltid nødvendig. Ville i så fall heller ha lagd mat hvor grønnsaker er hovedingrediensen, og hvor da kjøttet kommer som tilbehør. Grøt, raspeballer, gryteretter, svinekam, lapskaus, koteletter, saltkjøtt, sossekjøtt osv. - kjenner ikke mange som pleier å spise det. Kanskje lapskaus, men ikke så veldig mye av det andre. Eller, folk spiser grøt, men mer to ganger i året. Men vi er vel forskjellige. Ovnsbakt kylling og grønnsaker Wok (kan fint lage wok med andre ting enn kylling - laks, svin, biff - trenger heller ikke kjøtt). + masse oystersaus og ris hvis ønskelig. Grønnsakssuppe Sushi Speketallerken med masse salat + eggerøre Ovnsbakt biff og masse grønnsaker + evt. poteter Stekt ris - med kjøtt hvis ønskelig + masse grønnsaker Stekte nudler - med kjøtt hvis ønskelig + masse grønnsaker Hjemmelagde hamburgere Ovnsbakt fylt paprika med kjøtt og ris Blomkålsuppe Indisk mat - f.eks. tikka masala Blåskjellsuppe Bruschetta Ovnsbakt laks og grønnsaker + couscous Hjemmelagde fiskekaker Stekt makrell med grønnsaker Kyllingsalat Linsesuppe med kylling Hjemmelaget fiskeburger Gulrotsuppe +++ Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 6. oktober 2011 #9 Del Skrevet 6. oktober 2011 Hater wok og er glad trenden begynner og gli over.. Grønnsaker skal enten være KALDE, HARDE og RÅ, -ikke rå, harde ,men varme....Smaken blir tatt bort, den site gode "Knekken (i feks gulerøtter) forsvinner, og varm,- men hard mat.....Nei huff... ELLER de skal være bløtkokt/ihjelstekt...... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 6. oktober 2011 #10 Del Skrevet 6. oktober 2011 Wok var et av mange forslag da, ærlig talt. Steker woken lenge nok til at de ikke er harde, de er myke og gode. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 6. oktober 2011 #11 Del Skrevet 6. oktober 2011 Jeg synes dette var et supert menyforslag! Kall det hva dere vil, men det er variert og sunt. Dessuten er det variert og inneholder mye grønt ! Her lages det mye likt: Raspeballer, kjøttkaker, fiskekaker, koteletter, sosekjøtt osv. Godt med skikkelig middag! Har barn på 3 og 7 år og de har perioder med liker - ikke - prosjekt, men de om det. De får spise hva de får servert, når jeg i vet at de egentlig fint klarer å spise det siden de har spist det før ;-) GO HI! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 6. oktober 2011 #12 Del Skrevet 6. oktober 2011 Her går det i mye asiatisk mat. Ikke fordi jeg er asiater men mannen min er vietnameser og vi vill gjerne at unga skal vende seg til annen mat enn bare typisk norsk husmannskost.. Men ungene mine spiser for det meste alt uansett. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 6. oktober 2011 #13 Del Skrevet 6. oktober 2011 Husmannskost er jo helt topp!! Hvertfall å la barna dine lære å spise ordnentlig mat! JA til raspeballer, fårikål og saltkjøtt!! Det er SÅ verdifullt at barn blir vant til vanlig norsk mat! Ikke bare kyllingvinger, ris og pannekaker! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 6. oktober 2011 #14 Del Skrevet 6. oktober 2011 Da er tydeligvis vi veeeeldig gammeldagse da, for mye av det du foreslår her er ikke en del av vårt kosthold. Enda godt man er forskjellige da =) Sushi spiser vi ikke, ikke blåskjell, nudler (finnes jo ikke sunt), osv. Men enig i at det kanskje er for mye kjøtt. Skal kutte ut en kjøttrett og innføre en ny fiskerett pr uke istedet. Raspeballer, koteletter, svinekam, ikke mange som spiser det?? Og nei, er faktisk fra nord ;p Mulig vi er rimelig sære i matveien. Eller, bare gammeldagse ;p Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 6. oktober 2011 #15 Del Skrevet 6. oktober 2011 Fin meny! Helt normal mat dette! Men så kommer jeg fra vestlandet da... Bare kall oss bønder! Bedre det enn å være blærer fra oslo. Tørr ikke tenke på hva mannen hadde sagt om jeg hadde servert linsesuppe el nudler til middag. Det er ikke mat! han hadde nok spist, og deretter lagd seg 4-5 brødskiver. Etter 8-10t arbeidsdag med fysisk arbeid funker ikke det. Ikke alle som jobber på kontor skjønner du! Hadde nok latt en dag stå åpen, iallefall viss du handler inn en gang i uka, for plutselig skjer det noe slik at du ikke rekker å lage middag den dagen. En pizza i frysen eller pakke tomatsuppe i krisetilfelle Her går det en del i kyllingfilet og wokgrønsaker. Se ellers på baksiden av betasuppepakken og stroganoffpakken. Serveringstipsene der er supre Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 6. oktober 2011 #16 Del Skrevet 6. oktober 2011 Jeg syns dette var en bra meny,jeg... Masse god norsk mat! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 6. oktober 2011 #17 Del Skrevet 6. oktober 2011 Jeg ville lagt inn en dag i uka med restemat. Når du lager så mye mat fra bunnen av, så blir det ofte litt rester. Her i huset er torsdag ofte restematdagen, og om det er for lite rester så sper vi på med en bondeomelett, suppe eller ostesmørbrød. I dag blir altså middagen her: Kjøttkaker, ca 1 porsjon Fiskepudding, ca 1,5 porsjon og hjemmelaget tomatsuppe med grønnsakene som er til overs. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 6. oktober 2011 #18 Del Skrevet 6. oktober 2011 Du er flink hvis du klare å holde deg til menyen. Ser bra ut, forresten Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 6. oktober 2011 #19 Del Skrevet 6. oktober 2011 fin meny :-) har akkurat begynt å skrive opp middager selv, men har bare 2 uker i slengen. vi handler alt for ofte, så vi sparer en del penger på dette. har også grøt på lørdager og god snadder mat på kvelden. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 6. oktober 2011 #20 Del Skrevet 6. oktober 2011 Uff, dette var kjedelig. Jeg er ikke fan av gammeldags husmannskost jeg da, så dette hadde jeg hatt litt problemer med... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 6. oktober 2011 #21 Del Skrevet 6. oktober 2011 Hvorfor er det så verdifult at barn blir kjipe i matveien? De trenger å lære seg til smaker, ikke bare husmannskost som stort sett smaker det samme. Viktig å få inn litt eksotiske smaker slik at de blir litt mer altetende, ellers kommer de til å slite veldig opp gjennom, for ikke å snakke om alt godt de går glipp av. Jeg hadde grini om jeg hadde måtte spise den menyen der, ingen smak, ikke noe godt... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 6. oktober 2011 #22 Del Skrevet 6. oktober 2011 Liker ikke kylling, hvordan serverer du kylling da? Finnes jo utallige kyllingretter å lage. Woker, curryer, osv... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 6. oktober 2011 #23 Del Skrevet 6. oktober 2011 Wok - trend? *ler så jeg griner* Du lager nok woken feil... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 6. oktober 2011 #24 Del Skrevet 6. oktober 2011 Dette så ut som en meny vi kunne hatt her i huset også. Mannen min er veldig fan av husmannskost. Vi har også grøt på dagen på lørdag og kosemat på kvelden. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 6. oktober 2011 #25 Del Skrevet 6. oktober 2011 Ja, dette var veldig gammeldags, er dere over 50? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå