Gå til innhold

Må man adoptere gjennom et adopsjonsbyrå??


Tpop

Anbefalte innlegg

Vi lurer på dette, fordi vi ønsker å adoptere, men vet ikke hvilket byrå, og vi venter en liten en selv i sept, slik at vi må jo vente ganske lenge uansett.

Vi tenkte at vi kan jo kanskje klargjøre oss til adopsjon til senere, er det mulig?

Vi skal ha neste sommer et barn i en mnd hos oss på ferie fra et annet land. Hvis dette barnet kan adopteres og vi fortsatt ønsker dette, kan man da adoptere barnet?

Får man adoptert da uten at det er byrå involvert?

Jeg mener IKKE illegalt også, men hvis man har en dialog med myndighetene i landet, og barnevernet/bufat(eller hva det heter) har godkjent oss, kan vi da få ordnet adopsjon?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Nei, all norsk adopsjon MÅ gå igjennom et byrå. Før BUF-etat kan godkjenne søknaden deres må dere ha meldt dere inn i en adopsjonsforening og betalt en del tusen kroner. Dere vil ikke få starte adopsjonprosessen før barnet dere får i sept. er 1 år.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nei, men så godt som.

 

For å få gjennomføre en såkalt privatadopsjon, altså utenom forening, må man vanligvis enten ha en sterk tilknytning til landet man skal adoptere fra (type ha bodd der e.l) eller være i nær slekt med barnet (og barnet må være uten gode omsorgspersoner). Det finnes nok unntak, men Norge har generelt en veldig restriktiv praksis med dette.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...