Gå til innhold

bilsete nr2..får man tak i et som sitter med kjøreretningen?


ida_m_1987 og Thea Louise

Anbefalte innlegg

vi kjører ofte langt, så vi må nesten ha et som hun ikke blir fort urolig i...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

det er vell flere som man kan ha med kjøreretningen.. eller velge..

 

men jeg må bare si at jeg ville aldri hatt babyen med kjøreretningen hvis ikke det var en kjempegod grunn for det.. sjansen for å få skader eller omkomme i ulykke er MYE større dersom barnet sitter med kjøreretningen..

 

håper du vurderer det godt før du velger det iallefall:) og les på trygg trafikk om barn i bil dersom du ikke har gjort det.. da kanskje du ombestemmer deg!:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du får tak i seter med kjøreretningen ja, men det er STERKT frarådet å bruke det! Om du kræsjer vil nakken hennes få en enorm belastning som få babynakker tåler... Kjøp heller et kombisete som dere evt kan snu etterhvert..! Uansett er det mye bedre med sete nr 2, barnet kommer høyere opp og blir ikke så utålmodig..! :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi har BeSafe Izi Combi som kan brukes forover og bakover. Vi har det bakover og kommer til å ha det sånn til Emilie er 2-2,5 år. Anbefales bakover til 2,5 år helst.

 

Hun sitter veldig fint i det setet, sitter høyt og følger med ut vinduet. Vi har speil festet på seteryggen slik at vi kan se henne og hun oss. Hun blir ikke urolig slik hun ble i babysetet.

 

Ellers så kan det kanskje hjelpe med en fastmontert leke? Har sett et bilratt montert på en slags ramme med knapper som lager lyd (ikke så høyt) og som kan monteres tvers over bilsetet og barnevogner. Har tenkt å kjøpe et sånt til snuppa etterhvert.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

vi kjører ofte i 4 timer i strekk..har familien langt unna..leker har hun, men det nytter ikke...

 

men til 2,5 år? skal de krølle bena da eller? hehe...

 

kjørte nylig sørlandsekspressen til horten..der satt hun i forovervendt sete i 5 timer..gråt ikke en eneste gang :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg ville også anbefalt et sete som kan brukes både forover og bakovervendt. Vi har også kjøpt BeSafe Izi Combi, men det er flere seter som kan brukes begge veier. Det er absolutt anbefalt å bruke setet bakovervendt til de er 2,5 år. Det gjør absolutt ingenting om de sitter med bøyde ben i setet, det tar de ikke skade av. Men det er mye større risiko for babyen å sitte forovervendt dersom dere kommer ut for en ulykke.

 

Hva med å kjøpe en DVD spiller? Det tenker vi å kjøpe etter hvert...

 

Ellers er sete nummer to mye høyere, så selv om de fortsatt sitter bakovervendt så ser de mye mer fra setet. Så det kan jo hende at det går greit å fortsette å sitte bakovervendt... :o)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

ida_m_1987 - mange unger sitter bakovervendt til 3-4-5 år uten problemer! Så lenge man har det riktige setet til sin bil trenger ikke beina være bøyd i det hele tatt en gang..! At hun ikke skrek på en 5 timers busstur er ikke noe å skryte av, en unge på langt under ett år burde aldri sittet i fremovervendt sete i det hele tatt, de har sittet bakovervendt fra de er født og kjenner ikke til andre alternativer..! Den enorme belastningen på den lille nakken er større enn de fleste nakker tåler, så om noen velger å sette en 8-9 mnd gammel baby i fremovervendt sete bare fordi "det er morsomt" så er det jo bra teit..! Sikkerheten bør komme fremfor absolutt ALT når det gjelder barna våre!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...