Gå til innhold

Er det vanskelig å bli godkjent som adoptivforeldre?


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Jeg har en venninne, som har to barn. Hun gidder ikke å gå gravid flere ganger, men de skal adoptere om noen år har de funnet ut. Hun tror det er så lett å adoptere, at alle blir godkjent, og at de får et barn kjapt, altså at hele prosessen er over ganske kjapt. Jeg har vanskeligheter for å tro at det kan være så enkelt som hun skal ha det til. Kan legge til at de er i midten av 20 årene, og mannen har en dom på seg for fyllekjøring for noen år tilbake.

Noen som kan fortelle om sine erfaringer?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

har egentlig ikke noe erfaring.men vet om noen som skal adoptere.

De måtte være gift. De måtte ha all informasjon om lønn jobb osv.

Ta bilder av hele huset og seg selv med genser med høy hals.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 

 

"Hvilke krav stilles?

Det stilles en del krav for å få forhåndssamtykke fra norske myndigheter. Disse har vi oppsummert kort under. Man må imidlertid også forholde seg til reglene i det aktuelle landet. Se mer om dette i landsoversikten.

 

Alder:

Søkere kan være i alderen 25-45 år (med enkelte unntak, kan også være strengere rammer i enkelte land).

 

Ekteskap:

Ifølge adopsjonsloven må dere være gift for å kunne adoptere. Ekteskapet skal ha vart lenge nok til at forholdet har vist stabilitet, vanligvis minst to år. Dokumentert samboerskap forut for ekteskapet skal tillegges vekt.

 

Enslige søkere:

Det er ingen forbud mot å la enslige adoptere, men det er en relativt restriktiv praksis. Enslige med spesielle ressurser i forhold til barn og som har et godt og stabilt familie- og vennenettverk kan likevel adoptere.

 

Helse:

Fysisk og psykisk helse må være god.

 

Økonomi:

Det kreves at dere har en trygg og stabil økonomi.

 

Adoptivfamilien:

En adoptivfamilie bør i minst mulig grad skille seg ut fra andre familier med egenfødte barn. Dette gjelder antall barn, alder osv. Adoptivbarnet bør være det yngste barnet i familien, og bør ha vært i familien i minst ett år før en eventuell ny søknad om adopsjon fremmes. Denne ettårsregelen gjelder også når søkerne har fått et egenfødt barn eller et fosterbarn.

 

Kan enslige adoptere?

Enslige søkere kan i enkelte tilfeller gis forhåndssamtykke til å adoptere. Det finnes ikke noe forbud mot å la enslige adoptere, men retningslinjene sier at enslige i utgangspunktet bare bør gis adopsjonsbevilling hvis det allerede før adopsjonen er etablert en spesiell tilknytning til barnet (gjennom slektskap, fosterbarnsforhold eller lignende).

 

Enslige kan også adoptere ukjente barn, men det kreves da at de har spesielle ressurser i forhold til barn.

 

Det blir også lagt vekt på at søkeren har et godt og velfungerende nettverk av familie og venner, slik at barnet kan få en naturlig kontakt med voksenpersoner av begge kjønn i oppveksten, og slik at den som adopterer ikke blir helt alene om omsorgen for barnet.

 

Det er vanlig med strengere retningslinjer for enslige søkeres alder og fysisk og psykisk helse enn ellers.

 

Se informasjon om opprinnelseslandenes kapasitet og regler for oversikt over hvorvidt de aksepterer enslige søkere.

 

Vi gjør oppmerksom på at Kina i en periode ga godkjenning til et relativt stort antall enslige søkere, men nå har begrenset dette. Det kan føre til at det er noe vanskeligere for enslige å adoptere i dag enn for noen år siden."

 

Hvor lang tid tar adopsjonsprosessen?

Tall fra Adopsjonsfourm viser at adopsjonsprosessen gjennomsnittlig tok 1 år og 11 måneder. For 5% tok hele prosessen under ett år, og for 7% tok den mer enn 3 år. For 1 av 100 tok prosessen mer enn 4 år. I mange tilfeller der det tok lang tid la paret selv inn ”tenkepauser” i prosessen.

 

For gjennomsnittsfamilien tok det imidlertid 9 måneder fra de meldte seg inn i adopsjonsforeningen til de fikk forhåndssamtykke, og 14 måneder fra de fikk samtykket til barnet var hjemme.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Her står det litt om prosessen:

 

http://www.bufetat.no/?module=Articles;action=ArticleFolder.publicOpenFolder;ID=227

 

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Noen land mener det er skam/billig/utfordrene å vise mye hud. Rett og slett for å gjøre et godt inntrykk på de som skal ta valget i landet som det skal adopteres fra.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...