Gå til innhold

Mauritius - noen erfaringer


Far til tre

Anbefalte innlegg

Vel tilbake etter tre uker på Mauritius tenkte jeg det kunne være interessant for flere å høre om våre erfaringer med det reisemålet. Vi har ganske mye erfaring med barn og lange reiser, og har tidligere hatt med barn til bl.a. Sør-Afrika, Mexico, Seychellene, Tobago og California (har aldri vært på chartertur). Dette var vår første tur med tre barn, og ungene er på 7 år, 3 år og minstemann er på seks måneder. Det er første gang vi har reist med en som er så liten. Han sover slett ikke gjennom natten, og dessuten er det tenner på vei, så sånn sett var det mer urolig enn tidligere turer. Uansett, vi føler i hvert fall etter hvert at vi har et visst sammenligningsgrunnlag.

Turen til Mauritius gikk via London, og derfra er det ca. 11 timer. Hadde nattflight ned og dagflight hjem igjen. Natt er helt klart å foretrekke. På tilbaketuren var det dessuten så strenge sikkerhetsrestriksjoner (pga. terrorfare) at vi ikke fikk tatt med viktige ting som Gameboy, Discman, leker og bøker. Da var det bare bleier og skift pluss noen kjeks vi fikk ha med. Tidsforskjellen til Mauritius er bare to timer fra Norge, så det er en absolutt fordel. Lange reiser med barn er slitsomt, det er ikke noe å legge skjul på, men det går tross alt bra. Babyen hadde babycot, det bør man alltid prøve å bestille, og de to store lagde ikke mye vansker. Det var egen TV-skjerm til hvert sete, og 17 kanaler, så de ble litt firkanta i øya etter hvert.

Hadde leid hus med hage og pool i et kompleks med ca. 30 bungalower. Anbefales i høyeste grad. Ca. 3000 kroner i uka. Med hushjelp. Få andre europeere der, stort sett locals som brukte det i helgen. Selv syns jeg det er mye morsommere å snakke med folk fra fjerne kulturer enn noen fra Sarpsborg. Folk er ulike. Vi hørte norsk én gang på tre uker. Kunne aldri tenkt meg å feriere på et sted der de har menyer på svensk (med mindre det er i Sverige!).

Øya har fine strender, folk er vennlige, det er trygt, og det er relativt lite fattigdom. Alt er relativt, men for å være i den tredje verden er det et veldig ordentlig land. De har bedre utvalg av franske oster i butikkene enn de har i butikkene her på Majorstua. Og det er veldig billig. Vi gikk til bakeren for å kjøpe bagett hver morgen, og den kostet 1,50! Veldig sympatisk prisnivå. Leide bil en stund, det er venstrekjøring, men veiene er bra, og folk kjører pent. Men veiskilting er ikke noe de legger vekt på der nede, så det kan ta tid å finne frem.

Kulturelt er det veldig sammensatt. Hinduer, muslimer, kristne, svarte, franskmenn, briter – en salig blanding. Og det funker. De lever i fred og fordragelighet. Så er du FrP-er, må du være forberedt på å justere verdensbildet ditt en del!

Mange fine strender, absolutt, men med fare for å høres blærete ut: Det er finere strender andre steder. Kona mi ha vært på Fiji, der det var finere, og det kan overhodet ikke måle seg med Seychellene (som til gjengjeld er MYE dyrere). Og det er ikke akkurat uberørt. Befolkningstettheten er blant verdens høyeste, det bor folk nesten overalt, det er motorveier, høyhus og forurensende busser som aldri ville vært tillatt i Norge. For vår del trakk det en god del ned, vi er mer på jakt etter det uberørte. Seychellene, Tobago og den delen av Mexicos Stillehavekyst vi kjenner, er mye mer uberørt. Men shopping er det mye mer av på Mauritius, så det kommer alltid an på hva man legger vekt på. Så mens jeg gir Seychellene en 6-er på terningen, får Tobago en 5-er, og Mauritius ligger i grenselandet mellom 5 og 4. Fint å ha vært der, men ikke noe sterkt behov for å dra tilbake. Men kombinasjonen av lavt prisnivå, mye å handle og fine strender er bra. Dessuten: Bortsett fra Sør-Italia har vi aldri vært noe mer banevennlig sted! Folk var til de grader overstrømmende mot ungene våre, og babyen er blitt fotografert mange ganger av folk som gjerne ville det. På flere restauranter tok de ham for oss under måltidet, slik at vi fikk spise i fred.

For min egen del var det deep sea fishing og en sverdfisk på 221 kilo jeg kommer til å huske lengst. Det er det mest fysisk anstrengende jeg noen gang har vært med på!

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Heisan

Kjempe kjekt å lese. Vi reiser hit i november og gleder oss. Men er selvfølgelig kjempe spente. Har en på 3år og en baby på 7mnd. Så dette kan bli spennende, håper det ikke skremmer oss helt av med tanke på den lange flyturen. Vi reiser om natta på begge turene.

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dette høres veldig interessant ut for oss som skal dra avgårde i januar. Har du lyst til å fortelle hva stedet dere bodde på het og hvilket flyselskap dere reiste med? Regner med at flybillettene var det som kostet. Husker du hvor mye de kom på? Supert hvis du har lyst til å gi oss et svar.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bodde i Pereybere, oppe i nord. Der er sjøen roligere enn andre steder på øya. Det er et poeng når man har små barn! Booket bolig gjennom www.bungalowferie.no. Seriøse folk, mye god hjelp fra dem som driver det. Billetter gjennom marcopolo, fløy med British Airways, ca. 37 000 kroner for oss fem. Det er nok billigere på andre tider av året.

En liten helseadvarsel: På flere øyer i Det indiske hav sliter de med en virussykdom som heter chikungunya. Veldig gufne greier. Både Mauritius, Seychellene og særlig Reunion har vært sterkt plaget det siste året, på Reunion er 25 % smittet. Den sykdommen er ikke noe å spøke med. Antall turister fra Frankrike falt med 40 % i mai og juni som følge av dette. Vi var en stund i tvil om vi skulle dra, men siden vi reiste i den tørre årstiden (lite mygg, sykdommen er trolig myggbåren), dro vi likevel. Men alle som planlegger ferie i Det indiske hav bør i høyeste grad følge med på hva som skjer med den sykdommen. Har snakket med flere som har vært syke, og det høres ikke særlig morsomt ut.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

hvilket flyselskap brukte dere? Hadde dere langt stopp i London, var det lekerom til barna dere? Hadde dere med vogn inne på flyet til babyen??

Lenke til kommentar
Del på andre sider

British Airways. Ca. tre timer på vei ned og én time på vei hjem. Én time er egentlig for lite. Vi rakk det, men det gjorde ikke bagasjen vår. Det er jo lekerom på Heathrow, men jeg tror det er på en annen terminal. På denne turen er man bare innom terminal 4, og der er det vel kanskje ikke noe lekerom. Det er uansett så mye å se på på en stor flyplass at barna ikke har det store behovet for lekerom. På vei ned måtte vi sende vogna som spesialbagasje, men på Gardermoen fins det jo lånevogner. På vei tilbake var det sånn at vogna fikk "tag" ved innsjekkingen, men at vi fikk ha den med inn og leverte den fra oss da vi skulle inn på flyet. Så skulle vi få den igjen i Oslo. Det fikk vi også. Ni dager senere!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Hei, vi bodde i leilighet/hus nr 9 i påsken 2005, i Perybere. Og reiser ned igjen neste sommer. Sist vi reiste var barna 4 mnd, 5 og 8 år. Reiste samme vei som dere med fly fra Oslo til London også London Mauritius. Det kan anbefales på det sterkeste, sier vel sitt når vi sette nesen sydover igjen neste sommer. Da med barn på 2,6 og 10 år. Tar da også med oss et vennepar med 2 små.

"Far" lurte på hvem du reiste på fiske tur med?? Vi prøvde også lykken, men det ble en " liten" fisk på 7-8 kg, samt noe mating av den store du fikk...

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi har bodd i samme bungalow, da! Vi var på fisketur gjennom Sportfisher i Grand Baye. Hadde en båt på 47 fot. For øvrig samme firma som de brukte i det to TV2-programmene fra Mauritius som har gått nå (-kan ses på web-tv). TV-faglig helt elendige programmer, men har man vært der, er det jo artig å se. Tror vi betalte rundt 3000 kroner og var ute i seks timer. En av gutta mine + fruen tok sjøsyketabletter, men det gikk veldig bra. Tror havfiske er noe man skal ta gjennom seriøse firmaer, ikke bestille av en eller annen fyr man møter på stranda. Fy søren så morsomt det var, men jeg har aldri gjort noe som var fysisk tyngre! Kontorarbeid er liksom ikke noe som forbereder en så godt på møtet med 221 kilo rå kraft. Fikk forresten også bonito og dorado.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Supert med infon!! Vi reiser dit i november....vi gleder oss masse! Gruer oss litt til flyturen med to små barn - men alt løser seg. En veninne av meg er flyvertinne og hun bare ristet på hodet - syns det er sansløst å reise så langt med små barn.

 

Et lite spørsmål i alle guide bøker er det anbefalt badsko på strendene pga korallene - var de så ille.....tenker og at badsko kan vi få kjøpt der - sikkert billigere enn her....

Har og lest om Polo`s fabrikk, men hva mer er det for shopping?

Det er uansett så deiligt å ha noe å se frem emot!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei .. Ser det er flere her som skal reise i november og har små barn. Vi har en gutt på 5mnd i går faktisk, og vi reiser den 29.november. Vi har vært der en gang før uten barn. Det er kjempe fint der, og vi gleder oss. Når i november skal dere reise?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei, flyturen går fint, har reist masse på lange turer med våre barn, den lengst gikk til Singapore fra London, ca 12 timer. Ta kontakt med flyselskapet og bestill en seng til å henge på veggen hvis barna er under et år, prøv å få de til å reservere seter ved skilleveggene.

 

Når det gjelder koraller på strendene merket vi ikke noe til det på de strendene som vi var på. Alle mine gikk barbent, over det meste.

 

Når det gjelder Polo tror jeg de har avsluttet sin produksjon på øyen, dette siden det fantes så mye kopier. Det var ihvertfall det vi ble fortalt da vi var der for 1 1/2 år siden, men det er mye fint å shoppe for det... Ikke ta for mye med i bagasjen..

 

God tur ,

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...

Annonse

  • 2 måneder senere...

Hei

Ser at dere reiste nedover i november. Har kanskje kommet hjem?

Skal selv reise til Mauritius i januar. Mulig det blir leiligheter via bungalowferie.no. Var det her dere bodde? Er det noen tips du kan komme med ang praktiske ting? Har en gutt på 2 år og en på 3 mnd. Lurer bla på om vi skal ta med netting til barnesengen pga mygg?

 

Gleder oss vilt til varme og sol!!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 uker senere...

Hei.

Dytter denne litt opp.

 

Kansje noen som var der i november har kommet hjem?

 

Vi skal reise nedover i februar, fint å få noen tips ang praktiske ting?

Og ikke minst hvordan gikk flyturen med de minste:?

 

 

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...