Gå til innhold

Spekeskinke


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Hei:) Spiste bittelitt spekeskinke i går, men nå angrer jeg litt på det og er engstelig for å ha fått i meg toksoplasma-parasitten. Er det noen som vet hvor stor sjansen er for å få den i seg? Jeg er tidligere testet og har ikke antistoffer mot det dessverre.

 

Takknemlig for svar:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Jordmor sa til meg at det er helt greit å spise spekeskinke. Den er jo behandlet på en måte og saltet osv. så det er liten sjanse for å få toksoplasmose.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for svar:)

 

Det er tydelig at det er forskjellig informasjon ute og går her, for på mattilsynets sider står det at man skal holde seg unna det.. Det dumme er jo at jeg vet det så godt, men så klarte jeg bare ikke holde meg helt unna:(

 

Men jeg tenker litt som så at siden jeg har spist spekemat i alle år, samt rødt kjøtt i andre former og IKKE blitt smittet er vel egentlig sjansen ganske liten da?

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Toksoplasmosebakterien dør etter en tur i fryseren. Jeg kjøper spekeskinke i skiver og lar pakken ligge i fryseren et par døgn. Da skal det være helt trygt med tanke på toksoplasmose :) Hurra!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...