Anonym bruker Skrevet 26. juni 2006 #1 Del Skrevet 26. juni 2006 Har hele tiden trodd at man ikke skal gi gluten til små babyer. Så leser jeg på ammehjelpen sine sider at man bør begynne å gi grøt med gluten. Rart man blir forvirra...?? Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/5473732-gluten-eller-ikke/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Livmor Skrevet 26. juni 2006 #2 Del Skrevet 26. juni 2006 Tror kanskje de mener at grøt med gluten bør innføres mens man fortsatt ammer... Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/5473732-gluten-eller-ikke/#findComment-5473933 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 26. juni 2006 #3 Del Skrevet 26. juni 2006 hva med de som ikke ammer da????????? Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/5473732-gluten-eller-ikke/#findComment-5476307 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Blomman Skrevet 26. juni 2006 #4 Del Skrevet 26. juni 2006 Det bare det at ammingen har sine fordeler slik at man bør gi gluten mens man forsatt ammer. De som gir mme kan selvsagt og gi grøt med gluten. Men uansett mm eller mme bør en starte med glutenfire merker først - og så gi introdusere gluten forsiktig ( hat med cøliaki å gjøre) Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/5473732-gluten-eller-ikke/#findComment-5476373 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Blomman Skrevet 26. juni 2006 #5 Del Skrevet 26. juni 2006 Limer inn fra ammehjelpen her så blir det ingen misforståelser - ser nå selv at de anbefaler grøt med gluten side de første smaksporsjonene er så små - ja da lærte jeg og noe nytt - men var ikke hely på jordet heller når jeg skrev at gluten skal introduseres forsiktig.Den første grøten. Du kan selv velge om du vil bruke industrifremstilt grøt, eller lage den selv av for eksempel hirsekorn (spesielt jernrik), havre, sammalt hvete eller spesielle melblandinger beregnet til barnegrøt. Det anbefales allerede fra starten av å gi grøt som inneholder gluten fordi da er grøt mengden liten og barnet blir gradvis introdusert for gluten. lager du grøten selv er det gunstig å legger melet i bløt en til to timer før du koker grøten for å øke tilgjengeligheten av jernet. Dette gjelder ikke havregryn og hirseflak. Skal grøten tilsettes melk, bør du bruke morsmelk eller morsmelkerstatning frem til ett års alder. Morsmelken vil gjøre grøten litt tynnere utover i måltidet, dette er på grunn av enzymene i morsmelken. Enzymene hjelper barnet å fordøye måltidet, så ikke tilsett mer melblanding enn anbefalt. Kjemmbra oppdaga av HI!! Takker og bukker for lærdom Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/5473732-gluten-eller-ikke/#findComment-5476438 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå