Anonym bruker Skrevet 12. juni 2006 #1 Del Skrevet 12. juni 2006 Hallo! Jeg har nettopp vært to uker i syden, og har ved flere anledninger spist parmaskinke, serranoskinke og godt stekt kjøtt, men som likevel av og til var bittelitt rosa. Hva er sansynligheten for å bli smittet av toxo/listeria??? Og hva bør/kan jeg i så fall gjøre? Jeg visste ikke at spekemat var farlig!!! Er det sant at jeg må vente tre uker før jeg tar en blodprøve?? Huff, nå har jeg fryktelig dårlig samvittighet!!! og tre uker er alt for lenge å vente!! I norge har de sikkert god kontroll på kjøtt, men syden?? Er det noen andre som har gjort det samme, eller som har noen gode råd? Jeg er 13 uker på vei.. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Hanne og jentungen Skrevet 12. juni 2006 #2 Del Skrevet 12. juni 2006 Ikke stress med det:) De aller fleste gangene går det helt fint å spise spekemat, men du kan jo ringe legen din i morgen og forhøre deg med noen som vet hva de snakker om:) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
___ Skrevet 12. juni 2006 #3 Del Skrevet 12. juni 2006 Slapp av, faren for at du har blitt smittet er veldig liten. Under 1 promille tror jeg. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Lykkeliten2 Skrevet 12. juni 2006 #4 Del Skrevet 12. juni 2006 som sagt.. ville ikke stresset Kos deg du..Jeg bor i Spania og kan forsikre deg at kjøttkvaliteten er bedre enn i Norge. Har både spanske katter pluss spiser serrano skinke og salat og har ingen toxoplamose, eller kjenner noen som har hatt det. Ikke ha dårlig samvittighet. Det bare stresser deg unødvendig . Smil og vær glad Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Herkules Skrevet 12. juni 2006 #5 Del Skrevet 12. juni 2006 Du skal ikke bekymre de i allefall. Som lykkeliten påpeker kjøttkvaliteten i Spania er bedre enn i norge Når det gjelder smittefaren er den ekstremt liten Husk at så godt som ingen Nordmenn har fått smitten uansett hvor mye spekemat og rått kjøtt de har spist her og i utlandet Selv har jeg vært mye i "syden" og spist masse spekemat og er ikke smittet. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
7 oktober- ble mamma 6 okt=) Skrevet 12. juni 2006 #6 Del Skrevet 12. juni 2006 jeg visste heller ikke hvor farlig det var.. i uke 13 hadde jeg fullstending kick på speke skinke.. åt og åt.. er 23+5 nå og ul og alt ser jo bra ut:) Så vi er i hvertfall flere.. det går nok bra skal du se;) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå