2i1@ Skrevet 21. mai 2006 #1 Del Skrevet 21. mai 2006 Noen som vet om man bør unngå det?? Tenker da på eggedosis, trollkrem, spaghetti carbonara og hjemmelagd bernaise feks ... Dette er mat som jeg elsker, men usikker på om det skal innabords?? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
2i1@ Skrevet 21. mai 2006 Forfatter #2 Del Skrevet 21. mai 2006 Ser forresten på mattilsynets sider at rå egg i Norge ikke innebærer noen helsefare. Puh.... Det er jo i mye som vi ikke tenker over...majones, kaviar, fromasj osv. Noen andre synspunkter?? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 21. mai 2006 #3 Del Skrevet 21. mai 2006 jeg mener at man skal holde seg fra rå egg,med mindre det er blitt tilberedt eller at det er pasturisert. for å unngå salomnella eller anden sykdom. men nå bor jeg i danmark å her er man litt mere streng omkring bruken av rå egg. mens i norge er de mer oppmerksom på samlonella osv. men jeg spiser ikke noe som er laget med rå egg, det vill si fromage osv. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 21. mai 2006 #4 Del Skrevet 21. mai 2006 glemte å si at jeg spiser jo kaviar,majones,kokt egg. alt som er blitt gjennomstekt Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lilje74 Skrevet 21. mai 2006 #5 Del Skrevet 21. mai 2006 Jeg må innrømme at jeg ikke har vært så flink til å tenke på dette med rått egg. Unnlater å spise det nå når jeg er på ferie... Har derfor holdt meg unna speilegg og carbonara, men tenkte ikke på majones... I Norge skal det jo være greit... Huff, så masse å passe på! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lilje74 Skrevet 21. mai 2006 #6 Del Skrevet 21. mai 2006 PS: Bernais-saus er jo varmebehandlet og derfor trygg... men man må jo steke biffen i hjel likevel... så det står ikke på menyen min... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
svensen Skrevet 22. mai 2006 #7 Del Skrevet 22. mai 2006 Rått egg er helt OK i Norge - har dette fra Matportalen og kjente i Mattilsynet. Men i utlandet er rått egg en av de virkelig viktige tingene å unngå, verken i Danmark eller i Storbritannia, f.eks, kan man garantere at egg er uten salmonella. Det gjelder selvfølgelig majones, eggedosis og annet som er laget med rå egg - noen bruker pasteuriserte egg, og man kan evt spørre om hva slags egg som er brukt. Også i Norge skal man passe på god mathygiene på kjøkkenet og gjerne spise egg mens de er friske og fine (de holder seg godt i kjøleskap ihvertfall en uke over datostempelet, men smaken taper seg litt). Så mens man i mange EU-land må behandle egg på kjøkkenet som en mulig smittekilde, kan vi behandle dem som egg. Noen fordeler er det med Norge, og.... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå