Gå til innhold

Nytt om svangerskapspenger


Cinnamonnroll

Anbefalte innlegg

I siste utgave av bladet Gravid, står det at det kommer en ny lov om at det å motta svangerskapspenger pga risikofull jobbsituasjon, nå skal sidestilles med sykepenger - begge skal gi rett på feriepenger.

Tidligere ( pdd ) er det slik at dem som mottar svangerskapspenger mister feriepengene til året etter..

Dette kan jo umulig være likestilling?????

Altså er du syk "din"egen" feil får du feriepenger. Er du gravid og frisk, men jobben klarer ikke tilrettelegge jobben for deg pga risiko for fosteret, får du IKKE feriepenger. Blodig urettferdig spør du meg :(

Men, heldigvis da, så skal det bli en lovendring der begge ordningene likestilles :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Enig i at det er urettferdig, men om man ligger hjemme pga blødninger i svangerskapet, har tøff bekkenløsning, så kvalifiserer det til sykemelding, og du kaller det "egen" skyld. Øh..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Uff ja, det kom litt feil ut!

Mente jo selvfølgelig ikke at det er ens egen feil om en blir syk, jeg mente bare å poengtere at det er jo ekstra ille å skulle bli straffet for å være gravid, når en ikke egentlig trenger å bli sykmeldt

- hvis en ikke er plaget med ulike tilstander i forbindelse med graviditeten da-

men at en en trenger tilrettelegging av arbeid pga fare for traumer mot mage o.l.

Da er jo arbeidsgiver faktisk pliktet til å tilrettelegge for arbeidstaker, og synes da det er urettferdig at en skal lide økonomisk hvis arbeidstaker ikke klarer å tilrettelegge for deg slik at du må motta svangersakpspenger. Det blir jo og misvisende i sykefraværsstatestikken dersom gravide velger å sykemelde seg i stedet for å motta svangerskapspenger pga da taper de ikke økonomisk på det. Blir jo seende ut som om kvinner er mye mer syke enn vi i virkeøigheten er ( + at det oftest er jentene som er hjemme med sykt barn når det skjer.. )

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

en annen ting man må tenke på om man "velger" sykepenger fremfor svangerskapspenger er at etter ett år med SM så mister man den retten også og da kan ikke far være hjemme mens mor er sykemeldt foreksemper i permisjonstiden (man kan jo bli alvorlig syk og må ha mannen der for å ta seg av barnet)

 

 

Etter 12/15 uker med SM så mister man også retten til ferie penger

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du verden så mange regler man må være klar over. Sukk, ikke bare-bare å være gravid synes jeg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Herkules

 

Men mister en retten til feriepenger uavhengig av hvor stor prosent sykemeldt en har vært? Det regnes vel ut i fra om en en fullt eller halvt sykemeldt?

Og det med å miste retten til å være sykemeldt - må en ikke ha vært sykemeldt sammenhengende i et helt år, før den retten forsvinner?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...