Gå til innhold

FYI; om tøybleier i barnehagen


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Av egeninteresse kontaktet jeg bydelshelsetjenesten for å spørre hvordan de stilte seg til denne "problematikken".

 

Jeg stilte kun spørsmål til hvordan de forholdt seg til det, uten å fremlegge verken for- eller motargumenter.

 

Diskusjonen hadde visstnok vært tatt helt til bydelshelsedirektøren i dag (har ingen aning om det er høyt i hierarkiet, men det høres jo sånn ut...) - og resultatet var som følger (fritt gjengitt):

 

Bydelshelsetjenesten går sterkt imot bruk av tøybleier i barnehager. Selv om enkelte vil hevde at det er bedre for barna, vil det likevel utgjøre en stor fare for bakteriespredning. Det er nær sagt umulig å oppbevare brukte bleier så de ikke er tilgjengelige for andre barn, ikke skaper lukt, og ikke forveksles med andre barns bleier.

 

I tillegg fordrer det et administrasjonsproblem - da man må organisere egne rutiner på bleieskift av denne type bleier, ha et toalett i umiddelbar nærhet, vask for å vaske barna - alt innen rekkevidde med én arm uten å slippe barnet.

 

Barnehagers økonomi tatt i betraktning ser vi det ikke som fordelaktig at det brukes ekstra ressurser på områder som dette.

 

Videre har vi forståelse for enkeltes foreldres ønske om å benytte slike bleier av hensyn til barnas hud og miljøet, men engangsbleiene som selges i dag er likevel av så god kvalitet, at vi ikke ser at det har en negativ helseeffekt å benytte slike.

 

Med miljøhensynet veid opp mot smittefaren velger vi å anbefale at tøybleier ikke benyttes i barnehager.

 

---

 

Så da vet vi det... Men det er ikke gjengitt i noen lovforskrift, så det er fortsatt opp til hver enkelt barnehage.

 

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Jeg synes det er helt urimelig å kreve at barnehagepersonalet skal styure med tøybleier, tenk om alle barna på en avdeling skulle bruke tøybleier? Du skifter jo slv kun på ett barn.

 

Det blir uhygienisk, upraktisk og tidkrevende!

 

Du får bruke tøybleier hjemme da vet du, så kan ungen ha på engangsbleier på dagen i barnehagen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har hørt fra bh-ansatte at de merker stor forskjell på de ungene som må gå rundt med tøybleier og de andre. De med tøybleier er konstant sår, og må gå rundt med altfor store klær som blir våte og ekle.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det jeg syns er så rart, er at alt negativt som blir sagt om tøybleier alltid blir avvist som fordommer av tøybleiebrukere.... dette gjelder som om det negative blir sagt av en person som selv har forsøkt tøybleier på sine barn. Forstå det den som kan.

 

Greit at noen vil bruke tøybleier selv og syntes dette er en god løsning, men det blir for dumt når man skal avfeien en hver kritikk mot disse bleiene med at det er fordommer, uansett hva kritikken gjelder. Selv det faktum at tøybleie barna må gå med en tykkere bleie og får større bleierompe avfeies som fordommer. Helt latterlig når det jo sier seg selv at en tøybleie løsning med bleie og ullbukse naturligvis må bli tykkere enn en papirbleie for å holde tett. Fanatisme kalles det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

I barnehagen vår har 3 barn brukt tøybleie uten at dette var noe problem.

 

En fordel er at barna slutter tidligere med bleie, og en stund før full slutt har de vært flinkere å si ifra når de måtte på do. Kan hende var dette spesielt for disse 3, men det er ikke helt svart/hvitt.

 

Noen kommuner gir barnefamilier tilskudd til å bruke tøybleier - de får bleier og noen kroner ekstra. De samme kommunene driver også kommunale barnehager.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...