Gå til innhold

Til Tryne: litt info jeg fant til deg.... alt håp er vel ikke helt ute for deg:)


Maddemor-1 gutt+1 jente:)

Anbefalte innlegg

Hva er eggdonasjon?

Noen kvinner har eggstokker som ikke produserer egg, enten av genetiske grunner, på grunn av alder eller for tidlig overgangsalder. Skal denne kvinnen bli gravid må hun få egg fra en annen kvinne. Egget befruktes med mannens sædceller og tilbakeføres til hennes livmorhule for å utvikle seg etter en hormonell forbehandling av livmorslimhinnen, slik at denne er klar til å ta i mot et befruktet egg. Denne behandlingsformen er ikke tillat i Norge.

 

Hva menes med for tidlig overgangsalder?

For tidlig overgangsalder foreligger hvis menstruasjonene stopper før 40-årsalderen, hormonprøver viser forhøyet verdi av hormonene FSH og LH sammen med lav verdi av hormonet østradiol og ultralyd viser små eggstokker uten eggsekker og tynn livmorslimhinne. De samme forandringer finner man ved naturlig overgangsalder, men 10–15 år senere.

 

Hvorfor oppstår for tidlig overgangsalder?

Det kan være genetiske årsaker, f eks Turners syndrom (X0), eller at eggstokkene er skadet som følge av strålebehandling eller medisinsk behandling for kreft med cellegift. Hos noen kan det skyldes autoimmun sykdom, og i mange tilfeller finner man ingen forklaring på hvorfor det oppstår for tidlig overgangsalder (ideopatisk).

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Hei!

Jeg kjenner ei som har gjort nettopp dette.

I dag har hun to nydelige tvillingjenter!

Det er kun familien som vet det, og det artige er at absolutt alle poengterer at den ene ligner pappa, den andre er mamma opp av dage... Godt for henne å høre slikt av de som ikke vet...

 

Lykke til videre!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...