Gå til innhold

Stakkars lille baby..


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

slapp av !!!! salami er ikke krise .. bare sørg for at den er ferskest mulig.. hvis pakka er flere dager gammel så ikke spis.. kjøp små pakker.. ikke no problem.. fikk beskjed av jordmor at det ikke gjør noe.. ikke fårepølse heller.. men spekeskinke blir visst litt annerledes..

Hvis du fryser salamien i et par dager før du spiser den så dreper du listeria-bakteriene. ;-) Jeg har ikke skikkelig fryser og har derfor bestilt dypfryst fårepølse av foreldrene mine...

 

Hm... spurte gilde om disse tingene på mail. Skal se om jeg finner den.

Hei!

Takk for innspill!

 

Kjøttet som benyttes i Salami, fårepølse og annen spekepølse er ikke

varmebehandlet, men kjøttråvarene som benyttes til produksjon av spekepølse

er fryst. Frysing dreper parasitten toxoplasmose. Produktene har en

relativt lav pH og relativt høy saltkonsentrasjon, så risikoen for listera

vil jeg anslå som liten.

 

Jeg vet at det står enkelte steder at man ikke skal spise

spekemat/spekepølser når man er gravid. Det blir opp til hver enkelt hva

man skal ta hensyn til når det gjelder hva man kan spise og hva man ikke

kan spise. Jeg personlig har spist salami og fårepølse under mine to

svangerskap, men jeg har vært mer forsiktig med fenalår, rakfisk, gravlaks

og ubehandlet kjøtt. I tillegg var jeg nøye med håndvask etter at jeg hadde

vært i kontakt med katter. Jeg tok opp dette spørsmålet med min jordmor og

hun hadde ikke hørt tilfeller hvor fosteret var blitt skadet på grunn av at

mor hadde spist spekepølse. Jeg foreslår at du tar opp dette spørsmålet

med din lege/jordmor.

 

 

Er det noe som er uklart er det bare å ta kontakt! Lykke til!!

 

Annonse

Jeg tviler alvorlig på om noen fostre noensinne har blitt skadet av at mor har spist salami under svangerskapet! Jeg skulle gjerne likt å se litt mer dokumentasjon for at ting virkelig er farlig. Problemet med alle advarslene er jo at det blir helt umulig å holde oversikt og huske på alt sammen.

 

Her om dagen oppdaget jeg at fersk tunfisk ikke er bra heller...

Tunfisk på boks skal være helt ok. :-)

 

Saken er vel egentlig kun at det er fare for listeria hvis man spiser rått kjøtt siden listeria ikke overlever varmebehandling over en viss temperatur... (eller alternativt dypfrysing)

 

Sjansen for å få listeria er vel liten i Norge så hver enkelt får vurdere rissikoen og spise eller ikke spise f.eks. salami.

 

...Men konsekvensene ved å få i seg rått kjøtt med listeria kan være såpass alvorlige at staten anbefaler oss å la være...

 

Snakk med legen din om listeria eller slå det opp i en hvilken som helst bok om graviditet. Det er nok dokumentasjon på hva man rissikerer... men sjansen for at det går galt er antakelig liten...

 

Selv lar leg være. Det koster meg ikke såpass mye å unngå fårepølse/ salami... og jeg har sørget for å dypfryse fårepølse hos foreldrene mine, slik at jeg av og til kan få meg en rissikofri smak :-) Men er mer skeptisk nå etter dette med e.coli-bakterien som ikke dør ved frysing og som også finnes i rått kjøtt... Jeg vet ikke nok om ev. konsekvenser av denne bakterien ved graviditet...

 

Annonse

Ja det er kjedelige greier!

 

Jeg var så skuffet når jeg ikke var immun mot toxoplasmose etter sjekken på førstegangskontrollen. Har reist mye, også som liten og var overbevist om at jeg måtte ha hatt det... Men det betyr vel bare at det hvis man skulle være så uheldig å få det nå... da er man virkelig helt utrolig uheldig!

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...