Gå til innhold

går det an å være allergiske mot sperm(flaut!)


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

dette er enormt flaut.etter at jeg ble gravid har liksom underlivet levd i sin egen verden.har vært mye plaget med sopp, urinveisinfeksjon og kjønnesvorer(høres jo helt grusom ut,men det går nå sin gang).samboeren min kommer alltid inni,for å si det på den måten,dette har begynt å svi noe helt grusomt.har ikke funnet noen årsak,men så en dag kom han utenfor og da var all ubehag borte.begynte ikke å svi eller noen ting.

testet denne teorien et par ganger og det er like vondt hver gang han kommer inni.

har dette noe meg graviditeten å gjøre eller kan en bli allergisk mot sperm??

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

ja det tror jeg faktisk man kan bli, men vet jo ikke da. kan jo være at det er små sår som svis når det kommer en annen kropsvæske enn det de er vant til i kontakt med de også.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei du... synes ikke du skal være flau, det er helt normalt at det forandrer seg nedentil ved graviditet.

Utfloden øker og miljøet i kjeden blir ofte forskjellig enn ellers. Jeg er selv plaget med sopp i hver graviditet, fordi de nødvendige bakteriene tydeligvis er på ferie ;) Denne gangen har jeg også fått urinveisinfeksjon for første gang i mitt liv(min 5. gaviditet)

 

Når du sier du reagerer på din sambos sperm, vel min stakkars sambo reagerer på meg ;) han blir veldig sår om han ikke rekker å vaske seg før han sovner etter sex... ikke drømme situasjonen, men det går over når jeg har født, det gjør det sikkert også hos deg!!

Man får mer følsomme slimhinner ved graviditet, derfor blir jeg fort sår og det kan svi etter samleie hos meg også..

 

Gode råd for å unngå urinveisinfeksjon er bl.a å skynte seg på do for å tisse etter samleie, tørke seg bakover etter å ha vært på do (veien på dopapiret) og drikke myyye vann.

Sopp kommer pga endringer i kjedens naturlige miljø. Dette kan du unngå ved å bruke vaginalkapsler med naturlige bakterier hver gang du føler noe er "på gang". Kjøpes på apotek eller helsekost. Unngå at han kommer inni deg en periode kanskje.. Så slipper du kanskje å gå på soppdrepende midler hele tiden.

Kjønnsvorter har jeg ingen erfaring med, men..

 

Det hele blir nok normalt igjen etter fødselen skal du se.

Men man kan bli allergisk mot sperm, vet om slike tilfeller, men da er det ofte fra begynnelsen..

Lykke til da.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

tusen takk for svarene.hjelper alltid å høre at en ikke er helt alene i en liten båt på det store havet av mysterier;-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det kan hende du bør fjerne vortene før fødsel. Spør legen din.

 

Jeg har reagert på sæden fra en gutt en gang. Men det var på huden og ikke inne i skjeden. Det var slik hver gang vi hadde sex, kun med denne ene gutten. Ble rødflammete hvis jeg ikke vasket det vekk med en gang. Har aldri hatt det problemet før eller siden.

Tror helt sikkert at hormonene dine har påvirkning på slimhinnene som gjør at det svir.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

til deg to over:nei,legen min sa at hun ikke ville ta vortene nå mens jeg gikk gravid,men hun skulle sende vurdering til sykehuset

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Syns det er så rart...noen får de fjernet,men andre ikke..

Legen min ville ikke fjerne mine..men jeg holder på å bli gal av de!!! :/

Lenke til kommentar
Del på andre sider

samme her:-( hun sa at så lenge de ikke plager deg er det ikke noe vits i å ta dem,men de plager meg jo sa jeg.så sa hun ikke noe mer.misstenker henne for at hun bare vil jeg skal komme igjen og igjen for samme problem.er nemlig privat lege som koster 4-500 hver gang.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja,dem er plagsom!!!Klarer nesten ikke tenke på annet... :(

Huffe..mon tro hvordan man ska gå frem for å få dem fjernet??True legen m en pistol?? :) Min lege nekter plent å ta dem.. :/

Lenke til kommentar
Del på andre sider

min også..hehe,ja var jo en som stakk ned legen sin her for en tid tilbake.kanskje en må gå drastisk til verks.neida,bare tuller,men det er rart noen får dem fjernet

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mon tro om det finnes noen kjerring råd mot dette?

Eller om det er mulighet for at de kan forsvinne av seg selv?

Har hatt de i ca.3mndt..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

aner ikke,men legen min sa at de nok ville forsvinne etter 1-2 mnd,men mine har vært der ca3 mnd.og de blir bare flere

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

hei ang kjønnsvorter så tror jeg ikke de forsvinner av seg selv,det gjorde hvertfall ikke mine,og da var det snakk om 1 år før jeg fikk de fjernet..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

huff kjønnsvorter er grusomt ! jeg hadde gruet med til å føde foran jordmødre med så mange, så hadde fått de fjernet, jeg skammet meg vanvittig da jeg hadde de, dro på www.olafia.no i oslo og fikk de fjernet gratis ! Ser ikke helt hvorfor man ikke skal få salve ellernoe mot det....er jo veldig dårlig gjort

Lenke til kommentar
Del på andre sider

så fint:-)takk for info.men du,da du hadde dem da du gikk gravid.,sa legen noe om at du måtte ta keisersnitt om de ikke forsvant av seg selv?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

jeg var ikke gravid nei ! synes du bør forklare de hvor ubehagelig det er for deg - og at om det er mulig å fjerne ønsker du det, det er litt forskjellig fra lege til lege, om du bor i oslo råder jeg deg til å dra til olafia ! her er litt info om de (hentet fra www.olafia.no :

 

KONDYLOMER

(kjønnsvorter)

 

 

Med kondylomer, også kalt kjønnsvorter, mener man synlige vorter på kjønnsorganer og i endetarmsområdet. Kondylomer skyldes et virus som smitter ved nærkontakt, først og fremst seksuelt. Viruset forårsaker hudfargede, ev. noe rødlig fargede utvekster/vorter. De har oftest tagget overflate. De sitter på kjønnsleppene, rundt skjedeåpningen, inne i skjeden, på livmortappen, i endetarmsområdet, på penisskaftet, forhuden og penishodet. Iblant sitter de i urinrørsåpningen og på pungen. Kondylomene kan være millimeter til centimeter store, enkeltstående eller danne grupper av varierende størrelse.

 

Kondylomer er en av de vanligste seksuelt overførte infeksjoner.

 

Virus overføres ved direkte kontakt med partnerens kjønnshud eller slimhinne. Ved munnsex kan virus overføres til slimhinnen i munnen, men det er sjeldent at det utvikles vorter der. Etter at man er smittet tar det normalt 2-8 måneder før vortene er synlige, noen ganger opp til et års tid eller lengre. Man kan også være smittet uten at man får synlige vorter.

 

Kondom beskytter det området den dekker. Virus kan forekomme på hud som ikke dekkes av kondomet, og kan da bli overført til partneren. På samme måte kan virus fra partneren smitte til hud som ikke er dekket av gummien.

 

Viruset sitter bare i slimhinner eller hud. Viruset går ikke inn i de indre kjønnsorganer og påvirker ikke muligheten til å få barn. Visse typer av kjønnsvortevirus kan i sjeldne tilfeller bidra til celleforandringer på livmorhalsen. Disse celleforandringene kan i sjeldne tilfeller langsomt utvikle seg over mange år til kreft. Men dette kan oppdages i god tid med celleprøve.

 

Plagene som vorter gir er ofte mer psykisk en fysisk. Hvis vortene blir store kan de gjøre vondt. Vorter ytterst i urinrøret hos mannen kan blø.

 

Behandling kan ta lang tid, men vortene kan også forsvinne av seg selv. Det finnes ikke noe middel mot selve viruset. Vortene kan pensles, fryses eller brennes. Stilkete vorter kan også klippes bort. Virusmengden minsker hvis vortene blir behandlet, men viruset forsvinner ikke med behandling.

 

Viruset kan smitte selv om de synlige vortene er borte, men smittsomheten minsker med tiden, når immunforsvaret har bekjempet viruset. Hvis man ikke har fast partner, bør det brukes kondom for å unngå infeksjon. Har man en fast partner som er smittet eller man selv er smittet og har vært sammen flere ganger uten å bruke kondom, må man regne med at begge er smittet. Hvis vortene har vært borte i et halvt år, er det lite trolig at de smitter.

 

 

HVA ER ET KONDYLOMVIRUS (VORTEVIRUS) ?

 

Alle typer av vorter er virusinfeksjon. Det er påvist 20-30 forskjellige typer av vortevirus som kan smitte ved seksuell kontakt. Kondylomviruset ligner mye på de virus som gir vorter på hender og føtter, men kondylomviruset trives bare på hud og slimhinne i underlivet. Virus fra for eksempel fingervorter smitter ikke til underlivet hos voksne. Kondylomvirus overføres ved intim kontakt, når man har sex med en som er bærer av viruset. Viruset kan imidlertid overføres fra mor til barn ved fødsel, oftest uten at det forårsaker noen plager hos barnet.

 

 

HVA MED VORTEVIRUS SOM IKKE GIR SYNLIGE VORTER?

 

Viruset kan finnes i underlivet uten at det gir kondylomer eller andre plager. Oftest forsvinner det igjen av seg selv etter 6-12 måneder. Kondylomvirus med og uten synlige vorter kan finnes hos seksuelt aktive menn og kvinner i alle aldre. Vortevirusinfeksjon er vanligst i de første årene etter at man har startet sitt seksualliv. Da er man mer mottagelig fordi man ennå ikke har laget antistoffer mot viruset.

 

 

HVOR SITTER KONDYLOMVIRUSET?

 

Viruset sitter i ytterste del av hud eller slimhinne, der hudens fornyelse finner sted. Noen typer av vortevirus stimulerer cellene til økt vekst så at det oppstår synlige vorter. Kondylomviruset er ikke i blodet.

 

 

HVOR VANLIG ER DET MED KONDYLOMVIRUS I UNDERLIVET?

 

Kondylomvirus er svært vanlig. Omtrent 1/3 av alle yngre mennesker har dette virus i underlivet. Det er like vanlig hos menn som hos kvinner. De fleste vet ikke at de har eller har hatt denne virusinfeksjonen. Anslagsvis blir 5000 -10 000 norske kvinner og menn smittet av kondylomvirus hvert år.

 

Etter smittetidspunktet tar det minst én måned før kondylomene fremtrer, men det kan ta opp til et års tid. Men oftest oppstår ingen kondylomer i det hele tatt, selv om man er smittet. Dette gjør at det kan være vanskelig å vite når og fra hvem man har fått infeksjonen. Kondylomer behøver derfor ikke være et tegn på utroskap.

 

 

FINNES DET TEST FOR KONDYLOMVIRUS?

 

Tester for å påvise kondylomvirus blir ennå bare brukt i vitenskapelige forsøk. Om noen år kommer kanskje tester for visse typer av kondylomvirus til å brukes i forbindelse med celleprøve fra livmorhalsen hos kvinner.

 

Diagnosen kondylom kan bare bekreftes hvis kondylomene er synlige. Du kan se selv eller be en lege undersøke deg. Hvis kondylomene finnes i skjeden eller på livmorhalsen, oppdages dette kun ved gynekologisk undersøkelse, eller med celleprøve. Utvekster som er nye eller som vokser, kan være kondylomer. Små utvekster ved inngangen til skjeden eller rundt penishodet kan også være helt normale. Kløe, svie og sprekker i huden kan være tegn på kondylomer. Slike plager er dog mest vanlige ved eksem, sopp- eller herpesinfeksjoner.

 

 

HVORDAN BLIR JEG KVITT KONDYLOMENE?

 

Det finnes ennå ikke noe legemiddel som kan helbrede eller utrydde kondylomviruset, men viruset forsvinner oftest før eller senere med hjelp av kroppens eget immunforsvar. Hvilken behandling som er aktuell er avhengig av hvor lenge du har hatt kondylomene, hvordan de ser ut og hvor de sitter. Behandlingen kan fjerne de synlige kondylomene og på den måten hjelper den kroppens immunforsvar til å kontrollere viruset. I første omgang går man til ukentlige penslinger hos legen, eller man pensler selv med et middel som legen skriver ut på resept. Andre måter å fjerne kondylomene på er å fryse med en sprayvæske eller brenne med laser. Oftest forsvinner kondylomene etter en eller noen få behandlinger, men de kan komme igjen. Det kan ta flere måneder å bli kvitt kondylomene og av og til trengs det gjentatte perioder med behandlinger.

 

Foreløpig finnes det ingen behandling som kan fjerne viruset som er årsaken til kondylomer. Det forskes for å utvikle metoder som stimulerer kroppens eget immunforsvar mot kondylomvirus, man forsøker blant annet å utvikle en vaksine. En ny krem for egenbehandling, Imiquimod, bekjemper viruset ved å stimulere kroppens immunforsvar. Denne behandlingen kan ta litt lenger tid, men ser ut til å ha lavere risiko for tilbakefall enn annen behandling.

 

 

CELLEPRØVE (KREFTPRØVE) OG KONDYLOMER

 

Celleprøve er en prøve som legen kan ta fra livmorhalsen ved en gynekologisk undersøkelse. Det gjør ikke vondt å ta en celleprøve.

 

Noen typer av kondylomvirus kan gi opphav til celleforandringer på livmorhalsen. Disse celleforandringene kan i sjeldne tilfeller langsomt utvikle seg til kreft. Det tar mange år. Men celleforandringer kan oppdages. Kvinner bør derfor gå til gynekologiske helsekontroller med noen års mellomrom fra 25-års alder. Kondylomvirus som gir synlige kondylomer gir ingen økt risiko for livmorhalskreft, men ofte er der flere virustyper samtidig.

 

 

BØR JEG TA CELLEPRØVE HVIS JEG HAR KONDYLOMER?

 

Hvis ikke legen finner det nødvendig, trenger du ikke ta celleprøve før du er fylt 25 år selv om du har eller har hatt kondylomer. Hvis du hadde ditt første samleie før 18 års alder, bør du få tatt den første celleprøven 6-7 år etter det.

 

 

PÅVIRKER KONDYLOMER FRUKTBARHET ELLER FOSTER?

 

Kondylomer gir ikke fosterskader og påvirker ikke graviditet eller fødsel. På grunn av de forandringer som skjer i kroppen under graviditet, kan kondylomene vokse og bli flere, men forsvinner oftest av seg selv etter fødselen. Man skal derfor helst vente med behandling til etter fødselen.

 

 

HVORDAN UNNGÅR JEG Å FÅ KONDYLOMER?

 

Kondom brukt på riktig måte dvs. fra forspillet og deretter under hele samleiet, gir god beskyttelse mot kondylomer og de fleste andre seksuelt overførbare infeksjoner.

 

 

BØR VI BRUKE KONDOM NÅR JEG VET AT JEG HAR KONDYLOMER?

 

Har du fast partner du har vært sammen med flere ganger uten å bruke kondom har dere allerede smittet hverandre.

 

Det er ikke farlig å ha sex for den som har kondylomer, men det kan gjøre vondt p.g.a. sprekkdannelser eller i forbindelse med behandling.

 

 

BØR JEG FORTELLE MIN PARTNER AT JEG HAR ELLER HAR HATT KONDYLOMER?

 

Til forskjell fra f.eks. chlamydia, gonoré og hiv-infeksjon omfattes ikke kondylomer av smittevernloven. Å informere en ny partner om at du har eller har hatt kondylomer kan aldri bli et absolutt pålagt krav siden mange mennesker er bærere eller har vært bærere av kondylomvirus uten å vite det. Hvis du har innledet et nytt forhold avgjør du selv hva du vil fortelle hvis dere vil slutte å bruke kondom. Ved samleie med tilfeldige partnere bør du bruke kondom.

 

 

HVORDAN ER DET MED SMITTEFARE NÅR JEG EN GANG HAR HATT KONDYLOMER?

 

Noe klart og entydig svar på dette spørsmålet kan ennå ikke gis. I praksis kan man betrakte seg som smittefri hvis man har vært uten synlige kondylomer i et halvt års tid.

 

 

KAN JEG SMITTES FLERE GANGER AV KONDYLOMVIRUS?

 

Man kan kun smittes en gang av samme type kondylomvirus, og en oppblussing av kondylomene betyr derfor ikke at man er smittet på nytt. Men man kan smittes av andre typer kondylomvirus på et senere tidspunkt dersom man utsettes for dette f.eks. ved partnerbytte.

 

 

MUNNSEX OG KONDYLOMER?

 

Kondylomer kan forekomme i munnhulen, men det er svært sjeldent.

 

 

ANALSEX OG KONDYLOMER?

 

Kondylomer kan smitte ved analsex. Men både kvinner og menn kan få kondylomer i anus uten å ha hatt analsex.

 

 

BØR JEG SJEKKE MEG HVIS MIN PARTNER HAR KONDYLOMER?

 

Hvis din partner har kondylomer og du selv ikke har noen plager eller symptomer er det ingen grunn til å gå til kontroll hos lege. Men hvis du er en kvinne over 25 år bør du få tatt en celleprøve. Men selvsagt kan du gå og bli undersøkt hvis du ønsker det og for å få svar på eventuelle spørsmål. Foreløpig finnes det ingen behandling som kan fjerne viruset som er årsaken til kondylomer. Det forskes for å utvikle metoder som stimulerer kroppens eget immunforsvar mot kondylomvirus, man forsøker blant annet å utvikle en vaksine.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

henter noe relevant:

 

PÅVIRKER KONDYLOMER FRUKTBARHET ELLER FOSTER?

 

Kondylomer gir ikke fosterskader og påvirker ikke graviditet eller fødsel. På grunn av de forandringer som skjer i kroppen under graviditet, kan kondylomene vokse og bli flere, men forsvinner oftest av seg selv etter fødselen. Man skal derfor helst vente med behandling til etter fødselen.

 

 

Det står at man HELST skal vente...men det betyr ikke at man ikke kan fjerne....slik oppfatter jeg det..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...