Gå til innhold

Medisiner og trygdekontor


Spunky, fikk gutt 11.1.07

Anbefalte innlegg

Hvordan var det igjen med medisiner og trygdekontor? Hvilke medisiner er det de ikke dekker i forbindelse med IVF? Mener å huske at det var ei som hadde kommet til trygdekontoret for å få igjen det som overskred 15000,-. Men trygdekontoret hadde ikke godkjent den ene medisintypen. Klarer ikke finne igjen dette innlegget. Er det noen som vet om dette?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Progestan kapsler er ikke godkjent i Norge, så de får vi ikke dekket

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hva brukes de for? For å få egget til å feste seg? Hva brukes istedenfor Progestan kapsler? Er det forskjell fra sykehus til sykehus på hva de foretrekker å bruke?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Progestan brukes i stede for Crinone vaginal kremen. Det er ekstra tilskudd av progesteron. Tror det varierer fra sykehus til sykehus hva de foretrekker og bruke.

Porsgrunn har gått over til Progestan. Greit å bruke, men kjedelig å ikke få det dekket av trygdekontoret.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fant dette i felleskatalogen om Crinone. Regner med det samme gjelder Progestan:

 

Crinone Serono

 

 

Progestogen.

 

 

ATC-nr.: G03D A04

 

 

 

 

VAGINALGEL 8%: 1 ferdigfylt engangsapplikator inneh.: Progesteron 90 mg, glyserol, lett flytende parafin, hydrogenert palmeoljeglyserid, karbomer 974P, polykarbofil, sorbinsyre (E 200), natriumhydroksid, renset vann.

 

 

Indikasjoner: Sekundær amenoré i kombinasjon med østrogenterapi. Supplement under lutealfasen som en del av behandling med avansert reproduksjonsteknologi hos infertile kvinner med dokumentert eller mistenkt progesteronmangel.

 

Dosering: Intravaginal applikasjon. Sekundær amenoré i kombinasjon med østrogenterapi: 1 engangsapplikator annenhver dag, fortrinnsvis om morgenen, fra dag 15 til dag 25 i hver menstruasjonssyklus. Behandlingen bør ikke pågå lengre enn 3 måneder. Supplement under lutealfasen som en del av behandling med avansert reproduksjonsteknologi hos infertile kvinner med dokumentert eller mistenkt progesteronmangel: 1 engangsapplikator hver dag fra ovulasjonsdag eller dagen for overføring. Daglig applikasjon bør fortsette i 10-12 uker (til placentaautonomi) dersom graviditet er påvist.

 

Kontraindikasjoner: Overfølsomhet for virkestoffet eller noen av hjelpestoffene. Vaginalblødning hvor årsaken er ukjent. Akutt porfyri. Kjent eller mistenkt malignitet i bryst eller genitalier. Tromboflebitt, tromboembolisk forstyrrelse, apopleksi eller pasienter som tidligere har hatt disse tilstander. «Missed abortion».

 

Forsiktighetsregler: Det skal utvises forsiktighet ved bruk til pasienter med alvorlig leversvikt. Ved tilfeller av gjennombruddsblødning skal annen underliggende årsak overveies. I filfeller av ikke diagnostisert vaginalblødning skal adekvate undersøkelser utføres. Preparatet bør ikke brukes samtidig med annen lokal intravaginal behandling. Det skal utvises forsiktighet ved bilkjøring og betjening av maskiner pga. tretthet.

 

Graviditet/Amming: Overgang i placenta: Se Indikasjoner. I tilfeller av corpus luteum-insuffisiens kan progesteron gis i 1. trimester. Overgang i morsmelk: Går over. Hvor mye som går over er ukjent. Bør ikke brukes under amming.

 

Bivirkninger: Hyppige (>1/100): Endokrine: Ømme bryster. Øvrige: Tretthet, somnolens, hodepine. Mindre hyppige: Urogenitale: Vaginal irritasjon, irritasjon på applikasjonsstedet. Øvrige: Småblødninger.

 

Egenskaper: Virkningsmekanisme: Virker på samme måte som naturlig progestogen, med indusering av et fullt sekretorisk endometrium. Vaginalgelen fester seg til vaginalslimhinnen og fører til vedvarende frigjøring av progesteron i minst 3 dager.

 

Oppbevaring og holdbarhet: Oppbevares ved høyst 25°C.

 

Pakninger og priser: 15 stk. kr 563,70.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvor mye koster Progestan kapsler? Det er vel en dosering på en kapsel pr dag av den også?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Progestan kapsler koster ca 330 kr pr pakke. Jeg hadde en dose på to kapsler tre ganger i døgnet, morgen, middal og kvelds. Altså 6 kapsler om dagen.

Jag har gått på dette to ganger, først under et fryseforsøk som ikke gikk, og nå sist etter en IVF som gikk bra. Begge gangene samme dose.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har leita rundt i kaoset av papirer ang prøverør. For et rot!!!!

Tror jeg skal rydde litt...he he

 

Det jeg kom fram til er at jeg betalte 1635 kr for 5 pakker med Progestan. Hver pakke inneholdt 30 kapsler.

Doseringen var 2 kapsler morgen, middag og kveld.

 

Man skal ligge i 15-30 minutter etter kapslene er tatt.

Ved bruk av Crinone skal man være i aktivitet medisinen er tatt

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...