kula 291011 Skrevet 9. april 2006 #1 Del Skrevet 9. april 2006 å jeg som har fått oppheng på spekeskinke, det som er så godt Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/4726101-oktober-har-h%C3%B8rt-man-ikke-kan-spise-spekemat/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Amelia*Okt06+juni09* Skrevet 9. april 2006 #2 Del Skrevet 9. april 2006 Gravide skal unngå å spise rått kjøtt, og dette gjelder også speket kjøtt. Dette pga. faren for skadelige bakterier og parasitter som kan være skadelige for barnet. Les mer på denne siden: http://matportalen.no/Emner/Gravide Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/4726101-oktober-har-h%C3%B8rt-man-ikke-kan-spise-spekemat/#findComment-4726408 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 9. april 2006 #3 Del Skrevet 9. april 2006 Stemmer, du skal ikke spise røkt kjøtt (rått kjøtt). Spekemat, reker, gravet laks, muggoster, VASK frukten. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/4726101-oktober-har-h%C3%B8rt-man-ikke-kan-spise-spekemat/#findComment-4728389 Del på andre sider Flere delingsvalg…
tjorven 1 Skrevet 9. april 2006 #4 Del Skrevet 9. april 2006 jo da speke skinke kan du spise i allefall gilde sin, de fryser kjøttet først og det tar livet av det meste i tillegg, e salt innholdet hløyt og ph såpass lav at det er dårlige vekst vilkår for de fleste bakterier. Ville holdt meg unna serano skinke og parma skinke da man ikke vet hva de gjør med kjøttet før det spekes, Har sendt mailt il gilde ang dette, og spsier spekeskinke selv. Men spis fersk ikke la pakken ligge åpnet lenge det kan øke faren for bakterie vekst Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/4726101-oktober-har-h%C3%B8rt-man-ikke-kan-spise-spekemat/#findComment-4728545 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mamman til Brage Skrevet 9. april 2006 #5 Del Skrevet 9. april 2006 Trodde da man kunne spise reker de er jo kokt, rå reker er jo grå, og det spiser man jo ikke, tar jeg helt feil nå eller? Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/4726101-oktober-har-h%C3%B8rt-man-ikke-kan-spise-spekemat/#findComment-4729506 Del på andre sider Flere delingsvalg…
¤SolaMi¤&lillesøs Skrevet 10. april 2006 #6 Del Skrevet 10. april 2006 Hvis du fryser den først kan du spise den. Jeg spiser litt innimellom...gjorde jeg også sist. Her i Norge blir kjøttet behandlet helt anderledes enn i mange andre land. Alt med måte sa min jordmor til meg. Reker kan man selvfølgelig spise. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/4726101-oktober-har-h%C3%B8rt-man-ikke-kan-spise-spekemat/#findComment-4731126 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mamma28MedSpire Skrevet 10. april 2006 #7 Del Skrevet 10. april 2006 Jeg har fått litt dilla på reker, og trodde heller ikke at dette var farlig. Som en sa litt lenger opp her, de er jo kokt. Har hørt om maaange som spiser reker under svangerskapet, men ikke hørt noe om at det er farlig... Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/4726101-oktober-har-h%C3%B8rt-man-ikke-kan-spise-spekemat/#findComment-4735829 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Pipz73 Skrevet 11. april 2006 #8 Del Skrevet 11. april 2006 Hei Jeg jobber som rådgiver i Mattilsynet, og jeg holder meg helt borte fra all spekemat! Spekemat er ikke så godt at det er verdt å risikere helsa og livet til fosteret! Jeg spiser ikke: Spekemat (norskprodusert og utenlandsk, inkl salami, fårepølse, fenalår, chorizo) Rått kjøtt (biffen min må være "well done", det blir litt tørt og seigt, men igjen - det er verdt det!) Bløte oster (brie, camembert og blåmuggoster, selv ikke de norskproduserte som er pasteuriserte) Røkt og raket fisk (røkelaks, gravlaks etc) Eksotiske fiskeslag (fersk tunfisk, sverdfisk etc pga tungmetaller) Innlandsfisk over 0,5-1kg. (vi kjøper litt frosne små-røyer fra Møsvatn i Telemark. De små "pannefiskene" spiser jeg, men jeg holder meg langt unna "de store fine"). Jeg er veldig nøye med å skylle salaten GODT, spesielt ruccolasalat og annen spesialsalat importert fra Spania eller Italia. Jeg er egentlig veldig glad i blåmuggost. Innimellom har jeg fått skikkelig abstinenser. Da har jeg lagd pizza med blåmuggost oppå (quarto formaggio pizza), det er helt ufarlig, for da blir blåmuggosten varmebehandlet ved steking før den spises. Jeg har også lagd hvit pastasaus med blåmuggost, og da blir jo osten kokt i minst 5 minutter før sausen spises. Hva med å lage en pizza/pai/quiche med spekeskinke som fyll? Da blir den jo stekt slik at bakteriene drepes, og du får "spekeskinkesmaken"? Jeg har en venninne som går på Grete Roede-kurs. Hun vil derfor ikke spise bacon, men steker spekeskinke og pastramiskinke i stekepanna for å ha ved siden av speilegg. Det er heller ingen dum ide for gravide som gjerne vil spise litt spekeskinke! Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/4726101-oktober-har-h%C3%B8rt-man-ikke-kan-spise-spekemat/#findComment-4742083 Del på andre sider Flere delingsvalg…
kula 291011 Skrevet 11. april 2006 Forfatter #9 Del Skrevet 11. april 2006 tusen takk for allr svar jenter!!!!! Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/4726101-oktober-har-h%C3%B8rt-man-ikke-kan-spise-spekemat/#findComment-4743165 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå