Gå til innhold

Noen som kan fortelle meg hva Crenon er?


Augustas

Anbefalte innlegg

Hei dere,

 

.

Jeg leste her et sted om flere som hadde hatt et par MA, og ved ny graviditet skulle bruke en krem som heter Crenon.

Noen som kan være så snill og fortelle meg hva det er og hva den brukes til?

 

 

Lenke til kommentar

Fortsetter under...

Er det crinone du mener?? Det er en vaginal krem, med progesteron hormon. Nå du har prøverør går du alltid på det i 14 dager etter innsetting. Det fordi du har blitt stimulert med og opp med hormoner.

Vi må ha progesteron for at fosteret skal klare å feste seg og leve.

Lenke til kommentar

Heisann!

 

Jeg har hatt flere aborter,å fikk dette etter 2 aborten..

Jeg har et normalt hormon nivå,men fikk dette som en ekstra støtte...

 

Føler at det er en ekstra sikkerhet..

Lenke til kommentar

Crinone (uttales; Krinon). Her har du litt info. om det samt Mangel på progesteron (som man behandler Med Crinone bl.a).

Dette har jeg kopiert fra noen adnre som her kopisert det fra nettet.

 

progesteron, kjønnshormon. Avsondres fra det gule legeme ("arret" etter løsnet egg..) i eggstokkene og påvirker livmorens slimhinne slik at den blir i stand til å motta og holde på et befruktet egg. (P. utskilles også i mindre mengder i binyrebarken hos begge kjønn.)

 

Progesteron er et kvinnelig kjønnshormon som hos ikke-gravide produseres hovedsaklig i corpus luteum (det gule legeme..)) i ovariene. Kun meget små mengder stammer fra binyrebarken og hos menn fra testiklene. Under svangerskapet dannes store mengder av dette hormonet i placenta (morkake..). Progesterons viktigste funksjoner er, sammen med østradiol, å forberede endometriet (slimhinna i livmora..)for det befruktede egget og å beskytte graviditeten, bl.a. ved å hemme livmorens kontraktilitet. Progesteron bevirker også temperaturøkningen i forbindelse med eggløsningen.

Lave verdier sees ved anovulatoriske sykler og ved dårlig eller manglende corpus luteumfunksjon.

(Kilde: Medisinske Serviceavdelinger, Akershus Universitetssykehus)

 

Årsaker til lavt progesteron

 

Den vanligste årsaken er nok stress. Det stilles store krav til kvinnene i moderne tid. De skal helst passe en jobb i tillegg til barn, mann og hus. Det fører til et press på binyrene som lager stresshormonet kortisol. Ved høyt stress kreves det at kortisolproduksjonen øker. Kortisol har en viss antieffekt på progesteronet og blokkerer dette. Stress vil altså påvirke eggstokkene som på en måte blir trette. Bruk av p-piller vil også virke negativt inn på eggstokkenes produksjon av progesteron. Ved måling i spytt har man funnet at mange kvinner lider av luteal insuffisiens – det vil si at eggstokkene enten ikke produserer et egg (da dannes det ikke progesteron), eller at produksjonen er for kortvarig (ikke 14 dager, men kanskje bare 4 eller 10), eller at produksjonen generelt er lav

 

Progesteron er et kildehormon. Det vil si at det ligger nesten på toppen i hierarkiet i kaskaden av steroidhormoner. Mange andre av kroppens viktige hormoner lages derfor av det. Dette hormonet er helt nødvendig for et fullbyrdet svangerskap. Under svangerskapet produseres det store mengder progesteron i livmorkaken. Det er mer enn en tidobling av progesteronmengden i mors blod under siste trimester. I fosteret er det enda mer. I fosterets navlevene (blod til fosteret fra livmorkaken) er det målt verdier opptil 300 ganger høyere enn hos en kvinne i fertil alder

De store mengdene progesteron er der, fordi det beskytter kroppens DNA. Det beskytter DNA under den voldsomme celledelingen som foregår under fosterlivet. Det hindrer også mors immunsystem i å angripe det lille fremmede vesenet som ligger i hennes kropp. Progesteron hemmer også betennelsesreaksjoner. Progesteron løsner i tillegg spasmer; det vil derfor hindre at livmoren trekker seg sammen og støter ut fosteret. Fødselen setter i gang når fosterets binyrer begynner å produsere kortisol som blokkerer progesteronet – dermed starter kontraksjonene i livmoren.

Progesteron synes å være viktig for utviklingen av fosterets hjerne. Man vet at det er 20 ganger så mye progesteron inne i hjernecellene som utenfor, men vitenskapen vet ikke hvorfor.

 

Lenke til kommentar

Tusen takk for de flotte og utfyllende svarene!

Dette fungerer jo bedre enn noen annen søketjeneste:-)

 

Lurer på et par ting til:

Får man kjøpt crinone reseptfritt?

Kan man bruke det for sikkerhets skyld etter flere ma, eller må man først ha påvist for lav progrestoron(?) produksjon hos lege?

Lenke til kommentar

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...