Gå til innhold

Hvor mange...


Gjest

Anbefalte innlegg

holder på med bleieavvenning her?

Vi har akkurat startet... Gutten er 2,5 år nå.. ville ikke stresse med det egentlig... men nå som vi har to bleieunger, hadde det vært deilig hvis han bare brukte på natten... Noen som har erfaringer å dele eller tips?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Vi er midt oppi avvenningen!

Gutten vaar er 2,9 aar og bruker ikke bleie paa dagtid lenger, med mindre vi er ute paa langtur. Han begynte aa sitte paa potte for moro skyld da han var to, og vi stresset aldri med det; lot han bare faa bestemme selv. I de siste ukene derimot har vi satt opp tempoet litt for naa er han moden nok til aa kontrollere dette selv. Vi tok av bleien paa dagen og sa at naa var han stor gutt og maatte si ifra selv naar han maatte tisse. Han hadde riktignok noen uhell til aa begynne med, men det maa man regne med - det er viktig aa ikke gi han skjenn for uhellene, da blir det jo ikke positivt aa slutte lenger. Stort sett var han flink og kjente naar han maatte tisse, uhellene kom gjerne da han var opptatt i lek o.l. Han fikk et klistremerke for hver gang han tisset paa potte/do, og det var stor stas. Naa er han ikke saa opptatt av de lenger.

Et godt raad er aa ikke mase for mye om denne tissingen heller - jeg hadde nok en tendens til aa spoerre litt for ofte om han maatte tisse, med det resultatet at han ble lei, (stakkar, *smil*). Men naa er vi ca. 4 uker inn i prosessen, og han er saa og si helt toerr. Og vi trodde han "aldri" kom til aa bli toerr, og at vi maatte vente til sommeren:o)

Lykke til!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Slutt for all del med bleier når barna er klare for det, men IKKE slutt fordi barnet har fått en lillesøster/bror og dere som foreldre dermed ikke gidder å ha 2 bleieunger. Det må dere ha vist at det var en mulighet til at kom til å skje når dere velger å få to tette barn.

 

Blir litt oppgitt av å lese "ville ikke stresse med det egentlig....". Dere hadde altså tenkt til å la han ta dette i eget tempo, men fordi dere har fått et barn til så skal dere presse frem en tidligere bleieslutt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

vi har en gutt på 2 år og 8 mnd, og har så vidt begynt å tenke på det... han er ikke veldig intressert da.. men målet er at han skal slutte i hvertfall i sommer..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi holder på, ikke kjempeaktivt, men lar det være litt opp til han selv... Tar gjerne i mot tips vi også:-) Han er 2,5 år og sier ifra innimellom når han skal på do, men langt i fra så ofte at vi kan la han gå uten bleie enda... Regner med å bli ferdig i sommer, håper det!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er jo bare å prøve, dere merker vel fort om han ikke er moden? Vi startet do-trening med jenta da hun var litt over 2 år. dette gikk ut på å gå regelmessig på do (morgen, lunsj, middag og kveld), slik gjorde de også i barnehagen. Etterhvert skjønte hun hva det gikk ut på, fikk til litt, og så mer og mer, og vi skiftet bleie stadig sjeldnere. En liten periode (1-2mnd) fikk hun klistremerke som premie hver gang hun fikk til noe. Da hun var rundt 2 1/2 var bleien som regel tørr hele dagen, og da sluttet vi med bleie på dagen. De første månedene var det noen få uhell, før hun skjønte at det var bedre å tisse på do. Da hun var rundt 2 år og 8-9 mnd sluttet vi også med bleie på natten. Nå er hun 2 år og 10 mnd og helt bleiefri.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Tusen takk for svar alle sammen:) godt å høre hvordan andre gjør det!

får mange gode tips da!

 

Og til deg anonym.. blir ikke sur for kritikk, alle gjør vi ting på vår måte.. vil bare si at virker klar for det (det hadde jo også vært greit hvis du signerte med nicket ditt, og ikke gjemte deg bak anonymknappen...)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...