Gå til innhold

Hvordan snu døgnet?


♥ Snøblomst ♥

Anbefalte innlegg

Hei damer!

 

Lurer på om noen kan hjelpe. Vi har en 1 mnd gammel gutt som sover sine lengste økter på dagtid (3-4 timer er den lengste, ellers 2-3 timer). På natta våkner han hver 1,5 til 2 timer. Hva kan vi gjøre for å endre dette mønsteret?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Hei,

 

Frem til de er en 6 uker er det lite dere kan gjøre for å endre døgnrytmen, da styrer babyen det meste selv og mange justerer seg selv etterhvert. Deretter så kan dere begynne å markere natt fra dag, prøve å innføre faste leggerutiner om kvelden, samt stå opp til noenlunde samme tidspunkt hver morgen (uansett hvor trette dere er...).

Slik du beskriver det så er det ikke uvanlig for en 4 ukers baby å våkne ofte om natten, men han bør ikke sove lengre enn 3-4 timer i strekk på dagtid, de lengste soveøktene bør være forbeholdt natten.

 

Vi endret døgnrytmen på vår datter - men ikke før hun var 8-9 uker og da sov hun 5-6 timers økter på dagtid - og var våken 5-6 timer på natten før hun la seg i 7-8tiden om morgenen.

 

Jeg tror det er litt tidlig å konstatere at sønen deres har et døgnrytme problem etter bare 4 uker - men om det blir verre ila de neste ukene så bør dere vekke ham etter maks 3-4 timer sammenhengende søvn på dagtid og mate ofte slik at han fyller opp på dagen og trenger mindre mat på nattestid. Dette I tillegg til faste leggetider/rutiner var til stor hjelp for oss :-)

 

Lykke til!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tusen takk for klokt svar anonym :0) Da venter vi til han er 6 uker.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...