Gå til innhold

Hvilket smør/margarin gir best smak på baking av boller?


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Annonse

Jeg trodde jeg kunne smake forskjell, men jeg røk i blindtest med boller 😆Smakte helt likt. 

Når det kommer til kakefyll derimot, så synes jeg det er stor smaksforskjell, og meierismør gir best smak. 

Anonymkode: 39bb5...a60

Melgange. Syns de blir luftigere når jeg bruker melange iforhold til meierismør. Har en oppskrift på kanelstenger med meierismør, de skal ikke være så luftige så da passer det ikke med melange. 

Anonymkode: 3c1b5...f5a

Annonse

Baker med blå melange pga allergi, får alltid skryt av både gjærbakst og kaker❤️ 

Finnes ingen fasit. De som elsker meierismør vil rynke på nesa av de som bruker melange. Men det betyr ikke at det de foretrekker er noe bedre enn det andre foretrekker. Har aldri besøkt noen og tenkt at fysj disse kanelsnurrene var ikke gode, de smaker melange. 

Anonymkode: 7a1e8...0cc

Dette blindtestet vi i et besøk, egentlig litt tilfeldig. Jeg hadde på forhånd bakt boller av to ulike deiger, en vegansk med plantemargarin og soyamelk, og en vanlig med meierismør og vanlig melk. I et familiebesøk ble akkurat dette et tema, så da passet anledningen ypperlig til en blindtest. Alle utenom de to som henholdsvis var veganer og melkeallergiker smakte en bit fra hver av bollene og det var ikke mulig å merke forskjell. Det var et vanlig familiebesøk og vi pleier å være 20-24 stykker, så det var mange som smakte. 

Anonymkode: c7010...38f

Anonym bruker skrev (2 timer siden):

Baker med blå melange pga allergi, får alltid skryt av både gjærbakst og kaker❤️ 

Finnes ingen fasit. De som elsker meierismør vil rynke på nesa av de som bruker melange. Men det betyr ikke at det de foretrekker er noe bedre enn det andre foretrekker. Har aldri besøkt noen og tenkt at fysj disse kanelsnurrene var ikke gode, de smaker melange. 

Anonymkode: 7a1e8...0cc

Jeg syns ikke det smaker så ulikt, men helsemessig er det grufult å ta inn Melange. Da ville jeg brukt en olje i steder (plante, ikke frø). 

Anonymkode: 40a92...59c

Anonym bruker skrev (8 minutter siden):

Jeg syns ikke det smaker så ulikt, men helsemessig er det grufult å ta inn Melange. Da ville jeg brukt en olje i steder (plante, ikke frø). 

Anonymkode: 40a92...59c

Jeg synes ikke olje egner seg i gjærbakst eller kaker, så siden vi ikke spiser boller og kaker daglig så er ikke noe verre enn andre ting folk putter i seg 🙂

Jeg spiser melange, jeg spiser pommes frites, jeg spiser pølse om det er det jeg får servert. Jeg drikker vin iblant. Livet ❤️

Anonymkode: 7a1e8...0cc

Anonym bruker skrev (5 timer siden):

Jeg syns ikke det smaker så ulikt, men helsemessig er det grufult å ta inn Melange. Da ville jeg brukt en olje i steder (plante, ikke frø). 

Anonymkode: 40a92...59c

Merkelig at det er margarin som anbefales både for hjertehelse og høyt kolestrol hvis det er så grufullt.

Anonymkode: a511f...45b

Anonym bruker skrev (5 timer siden):

Jeg syns ikke det smaker så ulikt, men helsemessig er det grufult å ta inn Melange. Da ville jeg brukt en olje i steder (plante, ikke frø). 

Anonymkode: 40a92...59c

Olje i boller?

Anonymkode: 18a7c...b77

Anonym bruker skrev (5 timer siden):

Jeg synes ikke olje egner seg i gjærbakst eller kaker, så siden vi ikke spiser boller og kaker daglig så er ikke noe verre enn andre ting folk putter i seg 🙂

Jeg spiser melange, jeg spiser pommes frites, jeg spiser pølse om det er det jeg får servert. Jeg drikker vin iblant. Livet ❤️

Anonymkode: 7a1e8...0cc

Du baker kjempegode boller med olje, de fra Godt Brød for eksempel, og vel sikkert de aller fleste bakeri-bollene.

amandine skrev (35 minutter siden):

Jøss, så spennende. De fikk jeg lyst til å prøve, veldig annerledes enn de jeg vanligvis baker.

Anonymkode: d2ef3...d7c

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...