Gå til innhold

Dere som har andre ting enn sukker og kanel på havregrøten, hva bruker dere?


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Jeg er vant til sukker, kanel og smørøye, så jeg trenger insprasjon til andre toppinger.

Anonymkode: 97ed4...a73

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Siden du bare spurte om tips, ikke nødvendigvis sunne tips, så: Brunost, rosiner, honning, oppkuttede mandler, sjokoladebiter 😊

Anonymkode: 35eea...075

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Spiser alltid med banan og kanel. Boen ganger også litt lønnesirup hvis bananen ikke er moden/søt nok. Blåbær eller andre bær er også godt.

Anonymkode: ec677...fef

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Blåbærsyltetøy og melk. Det går an å bruke vanlige blåbær (enten ferske eller frosne), men da syns jeg det trengs sukker i tillegg. 

Anonymkode: 24da3...169

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Anonym bruker skrev (4 timer siden):

Jeg er vant til sukker, kanel og smørøye, så jeg trenger insprasjon til andre toppinger.

Anonymkode: 97ed4...a73

Dattera mi bruker peanøttsmør, det skal visst være veldig godt.

Anonymkode: 4d2f5...682

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Most banan eller eplesyltetøy, rosiner i tillegg til sukker, kanel og smørøye 

Anonymkode: ea379...1ad

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Blåbær (gjerne frosne), og peanøttsmør. Bruker litt sukrin gold eller litt banan for sødme. Liker også litt hakkete nøtter, mandler eller valnøtter

Anonymkode: 06772...dae

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bær eller syltetøy, tar det jeg har.

I dag ble det eple kutter i bittesmå terninger, eplebiter og rørte jordbær.

Jeg har masse frukt på, vil tippe 2 deler havregrøt og en del "topping"

Anonymkode: 755c8...377

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg liker best sitrusfrukter på havregrøten. Enten appelsin, klementin eller kiwi. 

Fordelen med sitrus et at c-vitamin bedrer opptak av jern (som det er mye av i havre). Jeg lager også grøten på vann, ikke melk, siden melk hemmer jernopptaket. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg kutter opp eple i småbiter, helst et søtt ett, gjerne Pink Lady feks.

blander det i varm grøt, lar det stå og godgjøre seg to tre minutter før jeg spiser, gjerne med litt kanel på toppen.

Anonymkode: b388f...9b8

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Cottage cheese og blåbær eller epler eller banan med sukker og kanel seff. Føler jeg spiser kake til frokost hver dag 🙂🤪

Anonymkode: 7192c...635

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Syltetøy.

Aller helst aprikos, men jordbær er en hod nummer to.

Anonymkode: b993c...f51

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg slenger gjerne en neve rosiner eller tørket aprikos i biter i kjelen når jeg koker grøten. Da trenger jeg ikke sukker på. Om jeg skal lage skikkelig luksusgrøt så hender det at jeg marinerer eplebiter i sukkerlake kokt med kanel, anis og andre krydder. Lar det ligge over natta i kjøleskapet og så har det på grøten neste morgen. Det er kjempegodt. 

Anonymkode: 8686a...cec

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Blåbærsyltetøy, bær eller banan.

Anonymkode: 7665e...e7f

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Eple, blåbær, nøtter, banan eller tørket frukt.

Anonymkode: 114b2...626

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tekla123 skrev (5 timer siden):

Jeg liker best sitrusfrukter på havregrøten. Enten appelsin, klementin eller kiwi. 

Fordelen med sitrus et at c-vitamin bedrer opptak av jern (som det er mye av i havre). Jeg lager også grøten på vann, ikke melk, siden melk hemmer jernopptaket. 

Det med c-vitamin og jern var jeg ikke klar over, heller ikke at det mye jern i havre, bra og vite 😊 Jeg har lagd appelsinsaus og hatt på av og til, men det er lenge siden nå, kanskje jeg skal børste litt støv av det igjen og 😊

Hi

Anonymkode: 97ed4...a73

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Anonym bruker skrev (4 timer siden):

Jeg slenger gjerne en neve rosiner eller tørket aprikos i biter i kjelen når jeg koker grøten. Da trenger jeg ikke sukker på. Om jeg skal lage skikkelig luksusgrøt så hender det at jeg marinerer eplebiter i sukkerlake kokt med kanel, anis og andre krydder. Lar det ligge over natta i kjøleskapet og så har det på grøten neste morgen. Det er kjempegodt. 

Anonymkode: 8686a...cec

Vil du dele oppskrift på de marinerte eplebåtene?

Hi

Anonymkode: 97ed4...a73

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Blåbær, banan og kanel. 
Peanøttsmør og cottage cheese

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Raspet eple, bruk osterasperen. Gjerne sammen med kanel.

Anonymkode: 3cb0e...aea

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Anonym bruker skrev (3 timer siden):

Vil du dele oppskrift på de marinerte eplebåtene?

Hi

Anonymkode: 97ed4...a73

Jeg har egentlig ikke noen oppskrift, men jeg  koker opp et par dl med vann, har i en ss eller så med sukker, en bit kanelstang, litt vanilje, en stjerneanis eller hel anis og koker til sukkeret er oppløst. Så avkjøler jeg laken, skjærer et syrlig eple i terninger på en halv centimeter og legger det i et syltetøyglass, heller laken over og setter det i kjøleskapet over natta. 

Anonymkode: 8686a...cec

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Chiafrø, vaniljesaus uten sukker 

Anonymkode: 7a0e5...d89

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Eplebiter, gjerne litt sure / friske epler.  Og litt sukker og litt kanel. 

Anonymkode: 01d20...d71

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har aldri brukt sukker, kanel og smørøye på havregrøt. Bruker bær eller syltetøy 

Anonymkode: 195ca...d3c

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Yoghurt med smak. Selv om det tok litt tid å venne seg til lunken yoghurt ;) 

Anonymkode: 3a092...d65

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...