Gå til innhold

Dilemma hos søskenjenter på 2 og 4 år


Jo-lene

Anbefalte innlegg

Det er flere, men en timg vi kaver litt med her nå er å få dem til å dele lekene sine. Jeg vet dette er klassisk i denne alderen, men vi finner liksom ingen god løsning. De krangler om leker hver eneste dag. 4 åringen har jo forståelig nok flere leker enn lillesøsteren, men de har nå nylig begynt å leke mer med de samme lekene og dermed er krigen i gang. Vi forøker på alle mulige pedagogiske måter å lære dem at de skal ha lekene sammen og at selv om den ene har fått noe i gave så skal den andre få låne dette. Og så må den som holder på med leken få være i fred med den der og da. Og så kan den andre heller låne denne leken når søsteren er ferdig. De vil derimot ofte ha de samme lekene samtidig.

Vi så jo for oss at leker som storesøsteren ikke har brydd seg så mye om skulle gå smertefritt i arv til lillesøsteren. I stedet har storesøsteren blitt mer interessert i disse lekene nå. Feks ‘Babyborn dukke og diverse dukketing. 

Så nå har vi rett og slett begynt å lure på om vi må gi lillesøsteren tilsvarende leker og dukketing til jul. Altså helt like leker. De må få like bamser, like dukker og andre ting. Så slipper vi krangel. Samtidig er det jo litt dumt når de i stedet kunne fått hver sine ting og delt det…evt en kombinasjon. Og dermed hatt mer ulike leker å leke med til sammen.

Hvordan løser dere andre mødre med barn i denne alderen dilemmaet her?

Et ammet dilemma er at 4 åringen har begynt å få besøk av venner hjemme. Da får ikke lillesøsteren være med og de stenger henne ute på en nokså brutal måte. Kan jeg kreve,at de har 2 åringen (snart 3 år) med på leken? Eller er det bare sånn det må være for småsøsken? Og bare vente til hun er gammel nok til å ta med hjem sine venner? Hvordan løser dere andre dette?

Håper noen vil dele sine erfaringer:)

Endret av Jo-lene
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...