Gå til innhold

4-åring med sterke og vonde følelsesutbrudd


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Hun hadde dem ett par ganger i trassalderen, men da var det lett å forklare. Syns det er vanskeligere å håndtere de plutselige anfallene hun får nå som 4-åring. De kan komme brått i enkle hverdagslige anledninger. Feks om vi ber henne komme å stelle seg i mens hun leker (til tross for forberedelser og avtaler på forhånd). Hun kan smelle hardt med dører og kaste leker hardt i gulvet så de knuser. Om vi da blir sinte på henne og sier vi ikke vil ha slik oppførsel, bare eskalerer det. Hun tåler ikke tilsnakk og kan slå etter oss. Hun kan også finne på å slå lillebroren på halvannet år som bare står uskyldig og vettskremt å ser på. Da blir vi ofte enda sintere på henne, men forsøker alltod likevel å ha dempede stemmer. Sjeldent det blir høylytt kjefting. Det ender som regel med at hun løper inn på rommet og gråter. Noen dager utarter de vanskelige følelsene seg mest i sinne, andre dager mer tristhet og gråt. Men det veksler oftest. Vi spør ofte om det har skjedd noe vanskelig i bhg eller noe annet som gjør henne trist. Men dette avkrefter hun. Hun sier hun ikke vet hvorfor hun er trist. 
 

De siste utbruddene har vart en ukes tid nå. Hun har ressurssterk familie,uten konflikter forøvrig. Ingen krangling eller ustemning mellom de voksne hjemme. Ingenting vanskelig som har skjedd i livet. Hun er ellers nokså moden for alderen. Veldig godt språk og leker mest med 5 åringene i barnehagen.
 

Hvordan ville dere håndtert disse utbruddene i mens de pågår? Og på hvilken måte ville dere evt gått videre med det om det fortsatte? Er det helt normalt at barn i den alderen har slike følelsesutbrudd i noen faser av livet?

Vi lurer jo litt på om det kan ha skjedd noe i bhg som hun ikke klarer å utrykke. Vet feks hun har syntes det har vært litt vanskelig å når lekekamerater hun pleier å være med har vært bhg pga sykdom siste uken. Ellers vet vi ikke om noen ting som kan ha trigget disse sterke følelsene i henne.

Kan vi feks ta en tlf til helsesykepleier om slike ting som dette? Hs vår virker litt ung og inkompetent..Så har egentlig liten tro på at hun vil være til hjelp her. Men syns det er litt dramatisk å kontakte bup når,hun er så ung. Og kanskje bare er i en helt normal fase med litt ekstra sterke følelser i sving.

Alle råd, tips og  erfaringer ønskes❤️

Anonymkode: 70191...6ad

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...