Anonym bruker Skrevet 23. februar 2021 #1 Skrevet 23. februar 2021 Går mot slutten her og prøver å få en oversikt over det praktiske. Jeg må finne meg en leilighet, men det er ikke store utvalget. I verste fall må jeg utenfor skolekretsen til ungene. Hva skjer da om ungene bor mest hos meg? Må de ha min adresse da? Vil overhode ikke at de skal bytte skole... Anonymkode: 0bcaa...b4d
Anonym bruker Skrevet 23. februar 2021 #2 Skrevet 23. februar 2021 Nei de kan stå folkeregistrert hos far, det er ikke noe problem. Og hvis du flytter i samme kommunen er det stort sett ikke et problem å beholde plassen heller. Anonymkode: de2a0...b03
Anonym bruker Skrevet 23. februar 2021 #3 Skrevet 23. februar 2021 Barna mine bor fast hos pappaen, men er registrert hos meg. Jeg bor nærme skolen og han flyttet til nabokommunen. Det er ingen problemer ved at de er registrert på meg annet enn at ingen av oss får noe ekstra stønader. Anonymkode: 8666a...3a3
Anonym bruker Skrevet 23. februar 2021 #4 Skrevet 23. februar 2021 Tusen takk for svar😊 Ts Anonymkode: 0bcaa...b4d
Anonym bruker Skrevet 23. februar 2021 #5 Skrevet 23. februar 2021 Fra Lov om Folkeregistrering: § 5-1.Hovedregel om bosted En person registreres med bosted der vedkommende regelmessig tar sin døgnhvile. En person som tar sin døgnhvile skiftevis på to eller flere steder, registreres med bosted der vedkommende tar sin overveiende døgnhvile i løpet av enhver tolvmånedersperiode. Departementet kan gi forskrift til utfylling og gjennomføring av denne paragraf og kan fastsette unntak fra hovedregelen. —————————————————— Barnet skal altså registreres på den adressen der barnet bor mest Anonymkode: 32b0a...421
Anonym bruker Skrevet 23. februar 2021 #6 Skrevet 23. februar 2021 Anonym bruker skrev (16 minutter siden): Fra Lov om Folkeregistrering: § 5-1.Hovedregel om bosted En person registreres med bosted der vedkommende regelmessig tar sin døgnhvile. En person som tar sin døgnhvile skiftevis på to eller flere steder, registreres med bosted der vedkommende tar sin overveiende døgnhvile i løpet av enhver tolvmånedersperiode. Departementet kan gi forskrift til utfylling og gjennomføring av denne paragraf og kan fastsette unntak fra hovedregelen. —————————————————— Barnet skal altså registreres på den adressen der barnet bor mest Anonymkode: 32b0a...421 Dette er ikke en regel uten unntak. Feks ungdom under opplæring skal ikke melde flytting hvis de må flytte på hybel. Det samme med barn med skilte foreldre. Anonymkode: f7dd8...3b1
Anonym bruker Skrevet 24. februar 2021 #7 Skrevet 24. februar 2021 Anonym bruker skrev (22 timer siden): Går mot slutten her og prøver å få en oversikt over det praktiske. Jeg må finne meg en leilighet, men det er ikke store utvalget. I verste fall må jeg utenfor skolekretsen til ungene. Hva skjer da om ungene bor mest hos meg? Må de ha min adresse da? Vil overhode ikke at de skal bytte skole... Anonymkode: 0bcaa...b4d Jeg hadde en liknende problemstilling og spurte rektor her om jeg måtte søke om å skolebytte hvis jeg flyttet ut av skolekrets. Jeg fikk da beskjed om at hvis eleven bodde litt hos far, så trengte vi ikke å søke. Så det vil si at hvis datter bor mest hos meg og har adresse her, men har litt samvær hos far eks. 10 % så var ikke skolebytte nødvendig. Anonymkode: 878f1...add
Anonym bruker Skrevet 24. februar 2021 #8 Skrevet 24. februar 2021 Anonym bruker skrev (45 minutter siden): Jeg hadde en liknende problemstilling og spurte rektor her om jeg måtte søke om å skolebytte hvis jeg flyttet ut av skolekrets. Jeg fikk da beskjed om at hvis eleven bodde litt hos far, så trengte vi ikke å søke. Så det vil si at hvis datter bor mest hos meg og har adresse her, men har litt samvær hos far eks. 10 % så var ikke skolebytte nødvendig. Anonymkode: 878f1...add Takk for svar😊 Anonymkode: 0bcaa...b4d
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå