Gå til innhold

Av og på med utslett som klør og er uvel.. hva er det?


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Små vabler, prikkete vabler..

begynte på fredag og kommer mot kvelden og natten. Blir varm og uvel. 

Flytter seg rundt om på kroppen. 
 

9 åringen som plages. Ingen kjente allergier, bortsett fra klor i badebasseng irriterer. 
 

Fikk ikke legetime heller, siden hun ikke har utslett nå. Må komme når utslettet er der, dvs sen kveld og natt🤨 1 time til legevakten...

C64CCB3A-6A6A-4770-AA77-445980AB8899.jpeg

DBC692BA-EDFC-4455-85BB-401990E56022.jpeg

C85218EF-D272-46A8-83CC-D3E8B828F3A5.jpeg

Anonymkode: 0030a...eb3

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Elveblest. Kan behandles med zyrtec, reseptfritt på apotek. 

 

Anonymkode: 476e0...7f6

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ligner på soleksem eller varmeutslett, de kan være veldig like og ulike. 
 

Har eksembarn og dette får de når det er mye sol eller når kroppen har vanskeligheter med å regulere varmen. Blir de klamme og fuktige, har på seg litt tettsittende klær så kommer det med en gang. Så her har vi lært at jobidere klærne er, jo bedre. Nå går 17åringen rundt ibikini med typens tigre t-skjorte over. Hun ser helt nydelig ut, men selv de klærne hun har som egentlig er vide blir for trange. 
 

Solkrem kan spille inn. Endel solkremer er veldig feite og legger seg som ett belegg på huden. Noe som gjør at huden sliter med å få puste, så blir det varmt og barnet svetter kan det gi utslag i eksem. Vi har endt opp med tynne kremer, de har ofte litt lavere solfaktor, men da smører vi heller litt oftere. Har en fra apoteket nå i faktor 30. Husker ikke hva den heter, men en rundt hvit flaske med litt gult på og en vri topp på. 
 

Om det ofte er på kvelden natten dette kommer bør du prøve annet sengetøy og hvordan barnet sover. Dynetrekk i silke eller silkeaktig er ganske kjølig, så det kan være noe. Mitt ene barn har dette liggende i skapet for varme netter. Hun ender ofte opp med å kun ha på seg dynetrekkenet uten dyne. Bommulslaken er gjerne bedre enn strechlaken også, aner ikke hvorfor men den erfaringen jeg har fra mine to. Tykt, gammelsdags laken. 
 

En kjapp dusj flere ganger om dagen kan også være noe. Ikke vask inn barnet med masse såpe, men bare en dusj for å kjøle ned kroppen. Med mye såpe så tørker huden ut og litt av fettlaget som blir på huden forsvinner, noe som kan være bra (vask barnet som vanlig, men de ekstra dusjene så vaskes det ikke på den måten)

 

Zyrteck kan lindre kløe på natten. Mitt ene barn fikk dette daglig i mange perioder der hun hadde eksem utbrudd. Det er ingen vidunderkur, men når barnet fikk dette på kvelden så ble det litt mere tøtt siden en blir sløvere av dette så det gjorde at hun sovnet og sov litt tyngre selv om huden klødde. Klødde gjorde hun, men betraktelig mye mindre enn uten. (Hun klødde seg til blods og så ut som en kjøttkake i perioder, så det ble som natt og dag når legen ba oss prøve dette for å se om det hadde noen virkning. Trikset var å gi barnet den i riktig tid. Fikk barnet det for tidlig begynte hun å klø tidlig på natten. Fikk hun det for sent tok det for lang tid før hun sovnet og dermed klødde seg til blods igjen. Også måtte hun gå i seng akkurat i riktig tid. Nyttet ikke å ha en fast leggetid på henne, for lå hun ett kvarter i senga uten å ha fått sovne så var kløinga der igjen. Hun kunne ikke ha tid til å kjenne etter at huden hennes klødde. Så noen ganger kunne hun være i seng klokka sju og andre ganger klokka tolv. Jada, ungen burde hatt mere søvn, men heller mindre søvn, men god søvn enn en natt med dårlig søvn siden hun bare lå og klødde. ) 

Anonymkode: 9e88d...3a7

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...