Anonym bruker Skrevet 28. mars 2020 #1 Del Skrevet 28. mars 2020 Jeg har ikke tall på hvor mange tråder jeg har lest fra folk som er livredde for at maten er «ødelagt». Én hadde hatt eggene stående på benken en ettermiddag før hun fikk dem inn i kjøleskapet. «Kan de spises?!!?!???» (Ja, hele Europa oppbevarer egg på den måten.) Og i dag «må jeg kaste gammel pulverkaffe»? Altså, hva kan liksom skje med noe tørre greier i et tett glass med lokk? I verste fall smaksforringelse. Og ei som har latt pizzadeigen heve over natten og tror den er ødelagt - her må jo skolen ha forsømt seg i 6.klasse, for dette er jo barnelærdom! Anonymkode: 4b7cd...215 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 28. mars 2020 #2 Del Skrevet 28. mars 2020 Nei, det er vi ikke. Er dere så unyanserte i kritikken altså? Anonymkode: 643f1...e5e Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 28. mars 2020 #3 Del Skrevet 28. mars 2020 Lol, tenkte det samme. Se, lukte, smake. Det aller meste tåler godt å ligge over best før-dato. Lenge over! Anonymkode: 1c4a0...768 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 28. mars 2020 #4 Del Skrevet 28. mars 2020 Enda viktigere barnelærdom er å ikke være nedlatende eller sarkastisk mot andre mennesker. De tingene du nevner kan man Google seg til uansett Anonymkode: 5eb6f...20a Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 28. mars 2020 #5 Del Skrevet 28. mars 2020 Nei, det er jeg ikke🤷🏼♀️ Anonymkode: 88f44...cf1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 28. mars 2020 #6 Del Skrevet 28. mars 2020 Hvem er "dere"? Jeg har ikke skrevet noe om det. Anonymkode: 404fd...01f Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 28. mars 2020 #7 Del Skrevet 28. mars 2020 Det er da befriende med noe annet enn corona itråder Anonymkode: 2536d...ae9 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 28. mars 2020 #8 Del Skrevet 28. mars 2020 Jeg er god på matlaging, og synes ikke spørsmålet om deigen var så dum. Overgjæra deig er ikke å anbefale, selv om det ikke er farlig. Hvorfor skulle alle være gode på matlaging? Er det bedre å ikke kunne så frø, sy opp bukse, skifte hjul, snekre eller vaske vinduer? Ingen er gode på alt, må da være lov å spørre om hjelp Anonymkode: 02a49...043 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 28. mars 2020 #9 Del Skrevet 28. mars 2020 7 minutter siden, Anonym bruker skrev: Hvem er "dere"? Jeg har ikke skrevet noe om det. Anonymkode: 404fd...01f "Meg, meg, meg". Anonymkode: 1c4a0...768 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 28. mars 2020 #10 Del Skrevet 28. mars 2020 Hvem snakker du om? Jeg kan alt om alt alltid, trenger aldri å spørre om noe noensinne. Anonymkode: 3110b...1ff Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lektor Doppler med tillegg Skrevet 28. mars 2020 #11 Del Skrevet 28. mars 2020 Hi, du har ikke hørt om overgjæret deig? Om det var nye gjær i deigen og denne sto varmt kunne den godt være ødelagt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 28. mars 2020 #12 Del Skrevet 28. mars 2020 Man blir tøffere i matveien, jo eldre man blir tenker jeg. Best før, er best før og ikke ødelagt etter. I anledning corona-hjemme-tider , har jeg benyttet anledningen til storopprydning i skapet der jeg har tørrvarer. Så nå har vi hatt kveldskos i flere dager med ulike supper , ferskeste hadde best før dato juni 2015. Like gode. Ene barnet sa : ææææsj, det vil ikke jeg ha. Så da kokte vi en ekstra suppe med utløpsdato 2022, til henne. Men faktisk var det mer smak i den gamle. Anonymkode: 949a9...e23 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 28. mars 2020 #13 Del Skrevet 28. mars 2020 4 timer siden, Anonym bruker skrev: Jeg har ikke tall på hvor mange tråder jeg har lest fra folk som er livredde for at maten er «ødelagt». Én hadde hatt eggene stående på benken en ettermiddag før hun fikk dem inn i kjøleskapet. «Kan de spises?!!?!???» (Ja, hele Europa oppbevarer egg på den måten.) Og i dag «må jeg kaste gammel pulverkaffe»? Altså, hva kan liksom skje med noe tørre greier i et tett glass med lokk? I verste fall smaksforringelse. Og ei som har latt pizzadeigen heve over natten og tror den er ødelagt - her må jo skolen ha forsømt seg i 6.klasse, for dette er jo barnelærdom! Anonymkode: 4b7cd...215 Jeg har god greie på mat av alle slag, men jeg har faktisk venninner på min egen alder (godt over 40) , som hverken kan koke poteter eller lage de enkleste kaker. Selv om jeg har prøvd å hjelpe de med middager eller kaker de vil prøve seg på, så hjelper det lite. I det øyeblikket de skal lage dette på egenhånd, så går det helt galt. Og sånn er det vel med oss mennesker, vi er forskjellig og kan forskjellig. Noen har tydeligvis null interresse for mat/matlaging og da blir det vel sånn at de hele tiden må spørre. Anonymkode: 5a755...a87 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 28. mars 2020 #14 Del Skrevet 28. mars 2020 Hvem sa at deigen sto til heving? Kan ha vært en ferdigdeig som ikke ble lagt i kjøleskapet. Anonymkode: c7c96...3af Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 28. mars 2020 #15 Del Skrevet 28. mars 2020 5 timer siden, Anonym bruker skrev: Jeg har ikke tall på hvor mange tråder jeg har lest fra folk som er livredde for at maten er «ødelagt». Én hadde hatt eggene stående på benken en ettermiddag før hun fikk dem inn i kjøleskapet. «Kan de spises?!!?!???» (Ja, hele Europa oppbevarer egg på den måten.) Og i dag «må jeg kaste gammel pulverkaffe»? Altså, hva kan liksom skje med noe tørre greier i et tett glass med lokk? I verste fall smaksforringelse. Og ei som har latt pizzadeigen heve over natten og tror den er ødelagt - her må jo skolen ha forsømt seg i 6.klasse, for dette er jo barnelærdom! Anonymkode: 4b7cd...215 En gjærdeig som har stått over natten kan fint være ødelagt. Det kommer an på gjærmengde og temperatur, samt om det er sukker i deigen. Overgjæret deig hever dårlig, og den kan få markant alkoholsmak. Anonymkode: ab4a9...f05 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 29. mars 2020 #16 Del Skrevet 29. mars 2020 På 28.3.2020 den 18.09, Anonym bruker skrev: En gjærdeig som har stått over natten kan fint være ødelagt. Det kommer an på gjærmengde og temperatur, samt om det er sukker i deigen. Overgjæret deig hever dårlig, og den kan få markant alkoholsmak. Anonymkode: ab4a9...f05 Overgjæret deig hever dårlig? Den er vel ferdighevet. Alkohol fordamper ved 70 grader. På 28.3.2020 den 14.43, Lektor Doppler med tillegg skrev: Hi, du har ikke hørt om overgjæret deig? Om det var nye gjær i deigen og denne sto varmt kunne den godt være ødelagt. … og det finner man i så fall ut ved hjelp av luktesans og smakssans. Ikke noe vi her på forumet kan bidra med i alle fall... Anonymkode: 4b7cd...215 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 29. mars 2020 #17 Del Skrevet 29. mars 2020 På 28.3.2020 den 12.40, Anonym bruker skrev: Enda viktigere barnelærdom er å ikke være nedlatende eller sarkastisk mot andre mennesker. De tingene du nevner kan man Google seg til uansett Anonymkode: 5eb6f...20a Enig med deg. 👏👏👏 Anonymkode: 18321...55a Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 30. mars 2020 #18 Del Skrevet 30. mars 2020 Det finnes ingen dumme spørsmål, bare dumme svar... Anonymkode: c6c68...af3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå