Jump to content
Anonym bruker

Hvordan lager du perfekt havregrynsgrøt?

Recommended Posts

Anonym bruker

Får den aldri til perfekt 🥴

Anonymkode: 32e81...ba3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

Anonym bruker

Hva er galt med den da? 

Jeg lager den på slump, heller litt gryn i en gryte, og deretter vann eller melk - ganske mye, så den er helt tynn.
Koker mens jeg rører, det tar bare noen få minutter.

Det er bedre å ta litt mer væske enn man tror - ikke la den være tyktflytende allerede før den har begynt å koke. 

Anonymkode: 6aa30...cfc

Share this post


Link to post
Share on other sites
Anonym bruker
13 minutter siden, Anonym bruker skrev:

Får den aldri til perfekt 🥴

Anonymkode: 32e81...ba3

Hvordan skal den være når den er perfekt da? Jeg lager etter målene på pakken, liker den sånn

Anonymkode: 7f741...955

Share this post


Link to post
Share on other sites
Anonym bruker

Jeg hater havregrynsgrøt, men resten av familien elsker den. 

Lager på slump, men bare vann og havregryn. Den blir ekstra slimete om man bruker melk, syns jeg. 

Irriterer meg at jeg ikke klarer å spise den, det er jo både sunn og billig mat. 

Anonymkode: 1d81c...1f5

Share this post


Link to post
Share on other sites
Anonym bruker

Havregryn, melk og et egg, bland sammen. Røren skal være litt tynn. Kok opp, serveres med sukker, kanel og smør 😊 

Anonymkode: 14346...b76

Share this post


Link to post
Share on other sites
Anonym bruker
5 minutter siden, Anonym bruker skrev:

Havregryn, melk og et egg, bland sammen. Røren skal være litt tynn. Kok opp, serveres med sukker, kanel og smør 😊 

Anonymkode: 14346...b76

Egg??!!

Anonymkode: 6aa30...cfc

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonse

Anonym bruker
3 minutter siden, Anonym bruker skrev:

Egg??!!

Anonymkode: 6aa30...cfc

Jepp! Et egg i havregrøten gir myk, kremete konsistens 😊 

Anonymkode: 14346...b76

Share this post


Link to post
Share on other sites
tante grusom master of law

Jeg skulle gjerne ha visst hvordan de lager havregrøten i kantina på jobben. Den er så ufattelig god. Skikkelig fluffy og ikke kornete. Nesten som pudding. 

Jeg vet at de damper den i ovnen, med halvparten vann og halvparten melk og litt salt. Men jeg får det ikke til hjemme, den blir mye mer grynete og må tygges mye mer hjemme. 

Noen som vet hvordan man får til det?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Himmel og hav

1 dl havregryn, 2,5 dl melk (jo feitere melk, jo mer kremete blir den). Kok opp og kok til den har samla seg til passe konsistens. Noen ganger går det fort, andre ganger tar det litt tid. Sikkert forskjell på gryna. Den tykner også mer etter at den tas av varmen. Jeg er ikke så glad i havregrøt, men i følge de jeg bor sammen med, så lager jeg en veldig god en. Sleng gjerne oppi en fløteskvett eller litt smør, noen rosiner eller små eplebiter.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Anonym bruker
7 minutter siden, Anonym bruker skrev:

Jepp! Et egg i havregrøten gir myk, kremete konsistens 😊 

Anonymkode: 14346...b76

Hm, kanskje noe som bør prøves. Men lar du egget koke sammen med resten av ingrediensene? Klumper det seg ikke da?

Anonymkode: 6aa30...cfc

Share this post


Link to post
Share on other sites
Anonym bruker
Akkurat nå, Anonym bruker skrev:

Hm, kanskje noe som bør prøves. Men lar du egget koke sammen med resten av ingrediensene? Klumper det seg ikke da?

Anonymkode: 6aa30...cfc

Du må ha det i på slutten

Anonymkode: 7f741...955

Share this post


Link to post
Share on other sites
Anonym bruker
6 minutter siden, Anonym bruker skrev:

Hm, kanskje noe som bør prøves. Men lar du egget koke sammen med resten av ingrediensene? Klumper det seg ikke da?

Anonymkode: 6aa30...cfc

Nei, hvis du blander det godt inn før du skrur på varmen blir det bra. Det blir ikke havregrøt med eggerøre liksom, hehe. 

Anonymkode: 14346...b76

Share this post


Link to post
Share on other sites
Anonym bruker
6 minutter siden, Anonym bruker skrev:

Du må ha det i på slutten

Anonymkode: 7f741...955

Kan ha det i først også. Må bare blande det godt. 

Anonymkode: 14346...b76

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonse

Anonym bruker

Har samme problem som deg! Min blir litt som lim. Synd ettersom begge er veldig glad i havregrøt,bare ingen av oss som liker den jeg lager. Aner ikke hva jeg gjør galt! Moren min lager også den av melk å den blir god.

Anonymkode: d81a3...4f7

Share this post


Link to post
Share on other sites
Anonym bruker

Koker opp grynene med vann og salt, sper med melk til passe konsistens. 

Anonymkode: f34a9...827

Share this post


Link to post
Share on other sites
MTF

Eneste som blir perfekt her er de ferdigpakkene fra Axa. De er knallgode da👌🏻

Share this post


Link to post
Share on other sites
Anonym bruker
19 minutter siden, MTF skrev:

Eneste som blir perfekt her er de ferdigpakkene fra Axa. De er knallgode da👌🏻

Huff nei! Den blir jo altfor flytende,grøt skal jo være tjukkere. Den fra Axa ligner mer på suppe

Anonymkode: d81a3...4f7

Share this post


Link to post
Share on other sites
Anonym bruker

Jeg får alltid skryt av min. Lager på slump. Men begynner alltid med vann 

Anonymkode: c8e60...4cf

Share this post


Link to post
Share on other sites
Anonym bruker
Akkurat nå, Anonym bruker skrev:

Jeg får alltid skryt av min. Lager på slump. Men begynner alltid med vann 

Anonymkode: c8e60...4cf

Her gikk det fort git😆 .. begynner alltid med vann og havregryn. Kok opp og rør, tilpass til ca passe grøtkonsistens. Ca 3-4 min.

Så tilsetter jeg til slutt en dæsj melk, gjerne h-mel eller litt matfløten. LettMelk går og.

Tilsett litt smør, sukker og NOK salt.

La stå på sval varme i 1-2 min og server. Skal ikke være for tykk.

Anonymkode: c8e60...4cf

Share this post


Link to post
Share on other sites
☆☆☆

45 g gryn, 2.5 dl væske i mikroen i 4-5 min. Rører inn litt salt og cottage cheese, ev. et egg. Blir det for rennande går bollen inn att i mikroen et minutt. Brukar ein 2-litersbolle i plast, og heller over i grautskåla når den er ferdig. Både fordi eg ikkje likar et det kokar over og fordi eg ofte sit i godstolen med skåla i handa, nyttar ikke med kokvarm skål. Toppar med surmelk, syltetøy og kanel. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Anonym bruker
4 timer siden, tante grusom master of law skrev:

Jeg skulle gjerne ha visst hvordan de lager havregrøten i kantina på jobben. Den er så ufattelig god. Skikkelig fluffy og ikke kornete. Nesten som pudding. 

Jeg vet at de damper den i ovnen, med halvparten vann og halvparten melk og litt salt. Men jeg får det ikke til hjemme, den blir mye mer grynete og må tygges mye mer hjemme. 

Noen som vet hvordan man får til det?

Kanskje de bruker store havregryn? De holder bedre på tyggemotstanden. 

Anonymkode: b6fca...d32

Share this post


Link to post
Share on other sites
tante grusom master of law
33 minutter siden, Anonym bruker skrev:

Kanskje de bruker store havregryn? De holder bedre på tyggemotstanden. 

Anonymkode: b6fca...d32

Tror nesten de bruker enda mindre enn lettkokte. Fordi man kan nesten ikke se at det er gryn oppi der.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Anonym bruker

Jeg vet ikke om den er perfekt, men jeg synes den er god.

Jeg bruker 1 dl lettkokte gryn,1 dl melk, 1  1/2 dl vann, litt salt, kanel og litt revet eple. Varmer i mikro til den er passe. Rører innimellom. Tar ca 4 minutter. Deretter kutter jeg resten av eple i små biter som jeg rører inn og lar det stå i noen minutter før jeg spiser.

Anonymkode: fea9c...77f

Share this post


Link to post
Share on other sites
Anonym bruker

Jeg er fremdeles nysgjerrig på hva hi mener er perfekt havregrøt?

Anonymkode: 7f741...955

Share this post


Link to post
Share on other sites
Anonym bruker
1 minutt siden, Anonym bruker skrev:

Jeg er fremdeles nysgjerrig på hva hi mener er perfekt havregrøt?

Anonymkode: 7f741...955

Var det så virkelig så vanskelig å skjønne?? Det er en grøt som ikke er som lim å som ikke er som suppe. 

Anonymkode: d81a3...4f7

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Artikler fra forsiden

×
×
  • Create New...