Jump to content
Sign in to follow this  
Anonym bruker

Ta tide å komme seg videre ?

Recommended Posts

Anonym bruker

Søstra mi var gift med en mann som ikke behandlet henne bra. Han sko henne ikke men dyttet og holdt hardt henne når han ble sint. Hun gikk fra han og han oppsøkte henne noen ganger etterpå. Men det er 6 år siden nå. Han er gift og har barn nå. Men min søster står litt fast i fortiden. Kan ikke dra ett kjøpesenter like ved der han bor. Så hvis hun trenger noe der må vi handle for henne. Jeg har sagt at det virker som om han har gått videre og hun bør det også. Hun er redd for å treffe på han. Men hva kan han gjøre med henne på ett kjøpesenter? Bør hun skaffe seg hjelp med å komme seg videre? 

Anonymkode: 75682...58a

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

Anonym bruker

Hun må bearbeide fortiden. Søk hjelp hos terapaut. :)

Anonymkode: 8bbdc...66d

Share this post


Link to post
Share on other sites
Anonym bruker

Enig med første som svarer, hun bør få hjelp til å bearbeide de traumene hun har opplevd som har gitt henne angst i etterkant.

Håper hun tar tak i det, for nå som hun lar sin angst for ham styre seg så gir hun egentlig han makt over livet hennes i dag også. Og det har han ikke - ikke hvis hun ikke gir ham den makten.

Menn som er voldelig bruker som regel å gi slipp på eks når de har skaffet seg ny partner, så sannsynligvis har hun ikke noe å frykte fra ham lenger.

Håper hun tar tak i det slik at hun kan gjøre seg fri fra fortiden og fri fra hans makt. Om hun synes det er skummelt kan du kanskje tilby deg å bli med henne? Kanskje går det også an å begynne på fvk, at de kan hjelpe henne til å se at hun trenger hjelp for å komme seg videre.

Anonymkode: 6a767...261

Share this post


Link to post
Share on other sites
Anonym bruker

Hun har traumereaksjoner etter å ha blitt utsatt for vold.. Det er ikke noe uvanlig det altså, og kanskje vanskelig for utenforstående å forstå. Du kan i hvert fall vite at traumereaksjoner kan kjennes fryktelig fysiske ut, og at det ikke nytter å berolige med logikk (hva skal han gjøre med henne på kjøpesenter). Hun er kanskje redd for egne reaksjoner hvis hun møter på han. 

Om hun trenger behandling? Tja...kommer vel an på hvor mye dette påvirker henne i hverdagen. Er det kun å unngå kjøpesenteret er det vel greit 

 

Anonymkode: 27c58...595

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

Artikler fra forsiden

×
×
  • Create New...