Gå til innhold

Du som lager karameller, hvor lenge lar du de koke?


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Har funnet to identiske oppskrifter på fløtekarameller. 

I den ene står det at de skal koke 1 time og i den andre står det 30 min. 

 

Anonymkode: f1885...7f7

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Temperaturen på massen er avgjørende, ikke tiden. Bruk et sukkertermometer, helst. Temperaturen skal være 121 grader, ca.

Har du ikke sukkertermometer så drypp en dråpe av massen i kaldt vann og se hvor hard den blir. Tar du massen for tidlig, blir det bare noe kliss. Lar du den koke for lenge blir den hard.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg pleier å koke i litt over 1 time, men som Superdolly sier det er temperaturen som teller. Jeg bruker å dryppe litt karamellmasse i kaldt vann i en kopp for å teste. Blir det passelig hardt er den ferdig.

Anonymkode: 23109...615

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jo større porsjon og jo lavere diameter på kjelen, jo lengre koketid. Jeg synes 121 grader blir litt for stive karameller så jeg stopp er på 119-120 grader.

Anonymkode: 54bd4...7ae

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...