Gå til innhold

Far med alkoholproblem (nekter på dette selv) Hvotdan gjøres det med samvær?


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Far påstår at han ikke har et problem, og kan la være å drikke under samvær. Mor er usikker på om det er sant, å ønsker ikke sende barna på samvær. Ved narkotika kan man jo ta tester, men hvordan er det med alkohol? Og hvem bestemmer om det må taes slike prøver for å ha samvær? 

Anonymkode: fa679...714

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Du kan be barneverntjenesten om hjelp om du er bekymret. Barnevernvakta kan f.eks. dra ut på uanmeldte hjemmebesøk og be far om å blåse i alkometer. 

Anonymkode: 026b5...e77

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er slett ikke alle steder barnevernvakten tar alkotester, og det er ikke i utgangspunktet barneverntjenestens oppgave å ta hånd om samværsforeldre med vansker.

Det du kan be om, er at far avlegger såkalte PEth-tester (fosfatidyletanol) f.eks hver tredje uke over en periode. Disse tester hvorvidt han har hatt for høyt alkoholinntak de siste 2-3 ukene, og vil med tydelighet vise om han har et problem. Vanlige alkotester er mindre nyttige, da de aller fleste er i stand til å la være å drikke i tjuefire timer før en test.

Om han er alkoholiker, vil det ikke være spesielt nyttig å bare la være med drikkingen akkurat mens barna er der. Abstinenspregede foreldre er virkelig ikke bedrefungerende enn berusede.

Anonymkode: 5a548...9f7

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...