Gå til innhold

Ventetid på utredning hos PPT


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Har en gutt på 11 som vi venter på å få utredet hos PPT her i Trondheim, men ventetiden er lang 😫 Har ventet siden midten av januar, men med unntak av et brev som sier at de har som mål at ventetiden skal være ca 3 måneder så har vi ikke hørt noe. Prøvde å ringe i forrige uke, men de kan ikke si noe annet enn at det er mange foran oss i kø. Er det slik at de kan bruke vilkårlig lang tid? Kan man klage på ventetiden til Fylkesmannen, eller har det ingen hensikt?

Anonymkode: da055...abe

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Hva med å få henvisning til BUP av legen? Det er vel BUP som utreder, og ikke PPT. De kommer vel bare med anbefaling. 

Anonymkode: 5a741...82f

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bup og ppt er ikke det samme. Ppt skal utrede om eleven trenger mer hjelp/tilrettelegging i skolen/barnehagen.  Bup utreder for  diagnoser. Ppt kan henvise til bup. 

i flg forvaltningsloven skal henvisningen vurderes/oppstart i saken være «uten ugrunnet» opphold, hvilket er innen tre mnd i flg samme lov. 

Jeg antar det er skolen som har sendt henvisningen? Når mottok ppt den? Om skolen sendte den i januar kan deg likevel ha tatt lang tid før ppt mottok den. 

Hvilken etat ligger ppt under i deres kommune? Jeg ville klaget til øverste leder. Hva er henvisningsgrunnlaget? Noen saker krever høyere prioritering.

Anonymkode: 89bda...eb8

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er skolen som har sendt henvisningen. Vi fikk brev ca en måned etter at brevet ble sendt (altså i februar) om at søknaden var mottatt, pluss det jeg nevnte over med at de siktet mot en behandlingstid på tre måneder, men det kunne bli lengre. PPT i Trondheim ligger under BFT. Henvisningsgrunnlaget er vansker med konsentrasjon og fokus, men for å være litt kynisk så blir saken muligens litt nedprioritert fordi det "bare" dreier seg om å ikke greie å følge med/få med seg instruksjoner. Det er ikke urolighet eller hyperaktivitet i tillegg, så det er kanskje sånn sett regnet som mindre alvorlig?  

Anonymkode: da055...abe

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...