Anonym bruker Skrevet 22. august 2019 #1 Skrevet 22. august 2019 Muligens et dumt spørsmål, men jeg begynte å lure på dette😊 Anonymkode: 22d05...326
Anonym bruker Skrevet 22. august 2019 #2 Skrevet 22. august 2019 Barre og prøve. Anonymkode: b982b...e45
Den perfekte mor, påan igjen Skrevet 22. august 2019 #3 Skrevet 22. august 2019 Hva lurer du egentlig på? Om blåbærsyltetøy uten sukker er sunt? I mitt hode er alt med måte sunt. Sjekk næringsinnholdet på glasset for å se hva det inneholder. Uansett hvor «sunt» det er, så er det usunt om det er det eneste du spiser 😊
Anonym bruker Skrevet 22. august 2019 #4 Skrevet 22. august 2019 Jeg lager rørt blåbærsyltetøy med å bare mose friske bær med en gaffel og spise som de er eller søte med litt Tagatesse. Gjør forøvrig sånn med all slags bær. Frosne bær koker jeg opp med litt Tagatesse, da de ofte er litt sure. Anonymkode: eb641...11c
Anonym bruker Skrevet 22. august 2019 #5 Skrevet 22. august 2019 Forstår ikke helt spørsmålet, om det er snakk om butikk-kjøpt syltetøy, så er det sannsynligvis minimalt med blåbær i, og dermed heller ikke særlig sundt. Se hva det evt står på glasset. Prosentvis bær eller noe. Derimot hvis du lager syltetøyet ditt selv, så vet du hva du har i det, og kan gjøre det så sundt eller usundt du bare vil. Men alt med måte, om du kun spiser blåbærsyltetøy- uavhengig av hvor sundt det er, så er det jo mange vitaminer og mineraler du ikke får i deg, som finnes i fisk, kjøtt og annet pålegg. Anonymkode: 8b132...93d
Anonym bruker Skrevet 22. august 2019 #6 Skrevet 22. august 2019 3 minutter siden, Anonym bruker skrev: Forstår ikke helt spørsmålet, om det er snakk om butikk-kjøpt syltetøy, så er det sannsynligvis minimalt med blåbær i, og dermed heller ikke særlig sundt. Se hva det evt står på glasset. Prosentvis bær eller noe. Derimot hvis du lager syltetøyet ditt selv, så vet du hva du har i det, og kan gjøre det så sundt eller usundt du bare vil. Men alt med måte, om du kun spiser blåbærsyltetøy- uavhengig av hvor sundt det er, så er det jo mange vitaminer og mineraler du ikke får i deg, som finnes i fisk, kjøtt og annet pålegg. Anonymkode: 8b132...93d Tja. Du har rett i at det som regel er slik. Disse billigsyltetøyene hos Rema og Kiwi? Det er rester som blir til overs etter at de har laget saft. Det tilsettes litt stivelse og kunstig smak, og hokuspokus, så har du laget billigsyltetøy, med rester som ellers ville ha blitt kastet. Men det finnes en god syltetøy i frossendisken. Nora sin "Noras rørte". Som bringebær, tyttebær, og blåbær. Bemerk: frossendisken. Disse smaker helt naturlig nettopp fordi de ikke er tilsatt en masse sukker og annet for å konservere syltetøyet. Det holder med at det fryses. Grunnen til at vanlig syltetøy er tilsatt så ekstreme mengder sukker er nettopp for å bevare, slik at det ikke skal råtne, når det står der i flere måneder i romstemperatur, i hyllene. Frossent, derimot, trenger en ikke bekymre seg for noen forråtningsprosess. Anonymkode: fe28e...ddd
Anonym bruker Skrevet 22. august 2019 #7 Skrevet 22. august 2019 6 minutter siden, Anonym bruker skrev: Tja. Du har rett i at det som regel er slik. Disse billigsyltetøyene hos Rema og Kiwi? Det er rester som blir til overs etter at de har laget saft. Det tilsettes litt stivelse og kunstig smak, og hokuspokus, så har du laget billigsyltetøy, med rester som ellers ville ha blitt kastet. Men det finnes en god syltetøy i frossendisken. Nora sin "Noras rørte". Som bringebær, tyttebær, og blåbær. Bemerk: frossendisken. Disse smaker helt naturlig nettopp fordi de ikke er tilsatt en masse sukker og annet for å konservere syltetøyet. Det holder med at det fryses. Grunnen til at vanlig syltetøy er tilsatt så ekstreme mengder sukker er nettopp for å bevare, slik at det ikke skal råtne, når det står der i flere måneder i romstemperatur, i hyllene. Frossent, derimot, trenger en ikke bekymre seg for noen forråtningsprosess. Anonymkode: fe28e...ddd Alt råtner i fryseren. Det er kun et spørsmål om tid Anonymkode: 9936a...cbf
Anonym bruker Skrevet 22. august 2019 #8 Skrevet 22. august 2019 21 minutter siden, Anonym bruker skrev: Forstår ikke helt spørsmålet, om det er snakk om butikk-kjøpt syltetøy, så er det sannsynligvis minimalt med blåbær i, og dermed heller ikke særlig sundt. Se hva det evt står på glasset. Prosentvis bær eller noe. Derimot hvis du lager syltetøyet ditt selv, så vet du hva du har i det, og kan gjøre det så sundt eller usundt du bare vil. Men alt med måte, om du kun spiser blåbærsyltetøy- uavhengig av hvor sundt det er, så er det jo mange vitaminer og mineraler du ikke får i deg, som finnes i fisk, kjøtt og annet pålegg. Anonymkode: 8b132...93d Sunt skrives uten d. Anonymkode: cf66d...b79
Gjest Antarctica Skrevet 22. august 2019 #9 Skrevet 22. august 2019 6 minutter siden, Anonym bruker skrev: Alt råtner i fryseren. Det er kun et spørsmål om tid Anonymkode: 9936a...cbf Da holder fryseren din feil temperatur. (Arkeologene graver intakte gjenstander i tre og lær ut av isbreen nå, som har ligget der i 1700 år...)
Anonym bruker Skrevet 22. august 2019 #10 Skrevet 22. august 2019 12 minutter siden, Anonym bruker skrev: Tja. Du har rett i at det som regel er slik. Disse billigsyltetøyene hos Rema og Kiwi? Det er rester som blir til overs etter at de har laget saft. Det tilsettes litt stivelse og kunstig smak, og hokuspokus, så har du laget billigsyltetøy, med rester som ellers ville ha blitt kastet. Men det finnes en god syltetøy i frossendisken. Nora sin "Noras rørte". Som bringebær, tyttebær, og blåbær. Bemerk: frossendisken. Disse smaker helt naturlig nettopp fordi de ikke er tilsatt en masse sukker og annet for å konservere syltetøyet. Det holder med at det fryses. Grunnen til at vanlig syltetøy er tilsatt så ekstreme mengder sukker er nettopp for å bevare, slik at det ikke skal råtne, når det står der i flere måneder i romstemperatur, i hyllene. Frossent, derimot, trenger en ikke bekymre seg for noen forråtningsprosess. Anonymkode: fe28e...ddd Noras rørte blåbær selges vel ikke lenger? Anonymkode: 9a41b...a30
Anonym bruker Skrevet 22. august 2019 #11 Skrevet 22. august 2019 Akkurat nå, Anonym bruker skrev: Noras rørte blåbær selges vel ikke lenger? Anonymkode: 9a41b...a30 Jo da. Jeg kan ta bilde i butikken etterpå, om du vil? Anonymkode: fe28e...ddd
Anonym bruker Skrevet 22. august 2019 #12 Skrevet 22. august 2019 Åh, blåbær vet jeg ikke... Kanskje ikke? Hmmm... Det har jeg ikke tenkt på. Anonymkode: fe28e...ddd
Anonym bruker Skrevet 22. august 2019 #13 Skrevet 22. august 2019 1 minutt siden, Anonym bruker skrev: Jo da. Jeg kan ta bilde i butikken etterpå, om du vil? Anonymkode: fe28e...ddd Nei, det trenger du ikke. Jeg har bare ikke sett det i butikk på en god stund, ser den ikke på orkla sine sider heller, har kikket etter det tidligere. Hvilken butikk er det? Anonymkode: 9a41b...a30
Anonym bruker Skrevet 22. august 2019 #14 Skrevet 22. august 2019 11 minutter siden, Anonym bruker skrev: Tja. Du har rett i at det som regel er slik. Disse billigsyltetøyene hos Rema og Kiwi? Det er rester som blir til overs etter at de har laget saft. Det tilsettes litt stivelse og kunstig smak, og hokuspokus, så har du laget billigsyltetøy, med rester som ellers ville ha blitt kastet. Men det finnes en god syltetøy i frossendisken. Nora sin "Noras rørte". Som bringebær, tyttebær, og blåbær. Bemerk: frossendisken. Disse smaker helt naturlig nettopp fordi de ikke er tilsatt en masse sukker og annet for å konservere syltetøyet. Det holder med at det fryses. Grunnen til at vanlig syltetøy er tilsatt så ekstreme mengder sukker er nettopp for å bevare, slik at det ikke skal råtne, når det står der i flere måneder i romstemperatur, i hyllene. Frossent, derimot, trenger en ikke bekymre seg for noen forråtningsprosess. Anonymkode: fe28e...ddd Enig med deg i at "vanlig" syltetøy er tilsatt mye sukker for å bevare, men ting som er vakumpakket kan holde seg i årevis uten tilsatt konserveringsmiddel og mye sukker. Har laget syltetøy selv som jeg koker og setter på varme glass som blir vakumert, og de kan stå i romtemperatur omså hvor lenge som helst. Har spist syltetøy av slike glass som har vært laget for mer enn 10 år siden, og det er ingenting i veien med dem. Anonymkode: 8b132...93d
Gjest Antarctica Skrevet 22. august 2019 #15 Skrevet 22. august 2019 1 minutt siden, Anonym bruker skrev: Enig med deg i at "vanlig" syltetøy er tilsatt mye sukker for å bevare, men ting som er vakumpakket kan holde seg i årevis uten tilsatt konserveringsmiddel og mye sukker. Har laget syltetøy selv som jeg koker og setter på varme glass som blir vakumert, og de kan stå i romtemperatur omså hvor lenge som helst. Har spist syltetøy av slike glass som har vært laget for mer enn 10 år siden, og det er ingenting i veien med dem. Anonymkode: 8b132...93d Samme her. Nam nam!
Anonym bruker Skrevet 22. august 2019 #16 Skrevet 22. august 2019 3 minutter siden, Anonym bruker skrev: Nei, det trenger du ikke. Jeg har bare ikke sett det i butikk på en god stund, ser den ikke på orkla sine sider heller, har kikket etter det tidligere. Hvilken butikk er det? Anonymkode: 9a41b...a30 5 minutter siden, Anonym bruker skrev: Åh, blåbær vet jeg ikke... Kanskje ikke? Hmmm... Det har jeg ikke tenkt på. Anonymkode: fe28e...ddd Anonymkode: fe28e...ddd
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå