Gå til innhold

Blåbær er jo sunt? Hva med blåbærsyltetøy uten tilsatt sukker?


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Hva lurer du egentlig på? Om blåbærsyltetøy uten sukker er sunt? 

I mitt hode er alt med måte sunt. Sjekk næringsinnholdet på glasset for å se hva det inneholder. Uansett hvor «sunt» det er, så er det usunt om det er det eneste du spiser 😊

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 

Jeg lager rørt blåbærsyltetøy med å bare mose friske bær med en gaffel og spise som de er eller søte med litt Tagatesse. Gjør forøvrig sånn med all slags bær.

Frosne bær koker jeg opp med litt Tagatesse, da de ofte er litt sure.

Anonymkode: eb641...11c

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Forstår ikke helt spørsmålet, om det er snakk om butikk-kjøpt syltetøy, så er det sannsynligvis minimalt med blåbær i, og dermed heller ikke særlig sundt. Se hva det evt står på glasset. Prosentvis bær eller noe.
Derimot hvis du lager syltetøyet ditt selv, så vet du hva du har i det, og kan gjøre det så sundt eller usundt du bare vil.

Men alt med måte, om du kun spiser blåbærsyltetøy- uavhengig av hvor sundt det er, så er det jo mange vitaminer og mineraler du ikke får i deg, som finnes i fisk, kjøtt og annet pålegg.

Anonymkode: 8b132...93d

Lenke til kommentar
Del på andre sider

3 minutter siden, Anonym bruker skrev:

Forstår ikke helt spørsmålet, om det er snakk om butikk-kjøpt syltetøy, så er det sannsynligvis minimalt med blåbær i, og dermed heller ikke særlig sundt. Se hva det evt står på glasset. Prosentvis bær eller noe.
Derimot hvis du lager syltetøyet ditt selv, så vet du hva du har i det, og kan gjøre det så sundt eller usundt du bare vil.

Men alt med måte, om du kun spiser blåbærsyltetøy- uavhengig av hvor sundt det er, så er det jo mange vitaminer og mineraler du ikke får i deg, som finnes i fisk, kjøtt og annet pålegg.

Anonymkode: 8b132...93d

Tja. Du har rett i at det som regel er slik. Disse billigsyltetøyene hos Rema og Kiwi? Det er rester som blir til overs etter at de har laget saft. Det tilsettes litt stivelse og kunstig smak, og hokuspokus, så har du laget billigsyltetøy, med rester som ellers ville ha blitt kastet.

Men det finnes en god syltetøy i frossendisken. Nora sin "Noras rørte". Som bringebær, tyttebær, og blåbær. Bemerk: frossendisken. Disse smaker helt naturlig nettopp fordi de ikke er tilsatt en masse sukker og annet for å konservere syltetøyet. Det holder med at det fryses.

Grunnen til at vanlig syltetøy er tilsatt så ekstreme mengder sukker er nettopp for å bevare, slik at det ikke skal råtne, når det står der i flere måneder i romstemperatur, i hyllene.

Frossent, derimot, trenger en ikke bekymre seg for noen forråtningsprosess.

11022.jpg

Anonymkode: fe28e...ddd

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

6 minutter siden, Anonym bruker skrev:

Tja. Du har rett i at det som regel er slik. Disse billigsyltetøyene hos Rema og Kiwi? Det er rester som blir til overs etter at de har laget saft. Det tilsettes litt stivelse og kunstig smak, og hokuspokus, så har du laget billigsyltetøy, med rester som ellers ville ha blitt kastet.

Men det finnes en god syltetøy i frossendisken. Nora sin "Noras rørte". Som bringebær, tyttebær, og blåbær. Bemerk: frossendisken. Disse smaker helt naturlig nettopp fordi de ikke er tilsatt en masse sukker og annet for å konservere syltetøyet. Det holder med at det fryses.

Grunnen til at vanlig syltetøy er tilsatt så ekstreme mengder sukker er nettopp for å bevare, slik at det ikke skal råtne, når det står der i flere måneder i romstemperatur, i hyllene.

Frossent, derimot, trenger en ikke bekymre seg for noen forråtningsprosess.

11022.jpg

Anonymkode: fe28e...ddd

Alt råtner i fryseren. Det er kun et spørsmål om tid ;)

Anonymkode: 9936a...cbf

Lenke til kommentar
Del på andre sider

21 minutter siden, Anonym bruker skrev:

Forstår ikke helt spørsmålet, om det er snakk om butikk-kjøpt syltetøy, så er det sannsynligvis minimalt med blåbær i, og dermed heller ikke særlig sundt. Se hva det evt står på glasset. Prosentvis bær eller noe.
Derimot hvis du lager syltetøyet ditt selv, så vet du hva du har i det, og kan gjøre det så sundt eller usundt du bare vil.

Men alt med måte, om du kun spiser blåbærsyltetøy- uavhengig av hvor sundt det er, så er det jo mange vitaminer og mineraler du ikke får i deg, som finnes i fisk, kjøtt og annet pålegg.

Anonymkode: 8b132...93d

Sunt skrives uten d. 

Anonymkode: cf66d...b79

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Antarctica
6 minutter siden, Anonym bruker skrev:

Alt råtner i fryseren. Det er kun et spørsmål om tid ;)

Anonymkode: 9936a...cbf

Da holder fryseren din feil temperatur. (Arkeologene graver intakte gjenstander i tre og lær ut av isbreen nå, som har ligget der i 1700 år...)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

12 minutter siden, Anonym bruker skrev:

Tja. Du har rett i at det som regel er slik. Disse billigsyltetøyene hos Rema og Kiwi? Det er rester som blir til overs etter at de har laget saft. Det tilsettes litt stivelse og kunstig smak, og hokuspokus, så har du laget billigsyltetøy, med rester som ellers ville ha blitt kastet.

Men det finnes en god syltetøy i frossendisken. Nora sin "Noras rørte". Som bringebær, tyttebær, og blåbær. Bemerk: frossendisken. Disse smaker helt naturlig nettopp fordi de ikke er tilsatt en masse sukker og annet for å konservere syltetøyet. Det holder med at det fryses.

Grunnen til at vanlig syltetøy er tilsatt så ekstreme mengder sukker er nettopp for å bevare, slik at det ikke skal råtne, når det står der i flere måneder i romstemperatur, i hyllene.

Frossent, derimot, trenger en ikke bekymre seg for noen forråtningsprosess.

11022.jpg

Anonymkode: fe28e...ddd

Noras rørte blåbær selges vel ikke lenger?

 

Anonymkode: 9a41b...a30

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, Anonym bruker skrev:

Noras rørte blåbær selges vel ikke lenger?

Anonymkode: 9a41b...a30

Jo da. ;) Jeg kan ta bilde i butikken etterpå, om du vil?

Anonymkode: fe28e...ddd

Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 minutt siden, Anonym bruker skrev:

Jo da. ;) Jeg kan ta bilde i butikken etterpå, om du vil?

Anonymkode: fe28e...ddd

Nei, det trenger du ikke. Jeg har bare ikke sett det i butikk på en god stund, ser den ikke på orkla sine sider heller, har kikket etter det tidligere. Hvilken butikk er det?

Anonymkode: 9a41b...a30

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

11 minutter siden, Anonym bruker skrev:

Tja. Du har rett i at det som regel er slik. Disse billigsyltetøyene hos Rema og Kiwi? Det er rester som blir til overs etter at de har laget saft. Det tilsettes litt stivelse og kunstig smak, og hokuspokus, så har du laget billigsyltetøy, med rester som ellers ville ha blitt kastet.

Men det finnes en god syltetøy i frossendisken. Nora sin "Noras rørte". Som bringebær, tyttebær, og blåbær. Bemerk: frossendisken. Disse smaker helt naturlig nettopp fordi de ikke er tilsatt en masse sukker og annet for å konservere syltetøyet. Det holder med at det fryses.

Grunnen til at vanlig syltetøy er tilsatt så ekstreme mengder sukker er nettopp for å bevare, slik at det ikke skal råtne, når det står der i flere måneder i romstemperatur, i hyllene.

Frossent, derimot, trenger en ikke bekymre seg for noen forråtningsprosess.

11022.jpg

Anonymkode: fe28e...ddd

Enig med deg i at "vanlig" syltetøy er tilsatt mye sukker for å bevare, men ting som er vakumpakket kan holde seg i årevis uten tilsatt konserveringsmiddel og mye sukker. Har laget syltetøy selv som jeg koker og setter på varme glass som blir vakumert, og de kan stå i romtemperatur omså hvor lenge som helst. Har spist syltetøy av slike glass som har vært laget for mer enn 10 år siden, og det er ingenting i veien med dem. 

Anonymkode: 8b132...93d

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Antarctica
1 minutt siden, Anonym bruker skrev:

Enig med deg i at "vanlig" syltetøy er tilsatt mye sukker for å bevare, men ting som er vakumpakket kan holde seg i årevis uten tilsatt konserveringsmiddel og mye sukker. Har laget syltetøy selv som jeg koker og setter på varme glass som blir vakumert, og de kan stå i romtemperatur omså hvor lenge som helst. Har spist syltetøy av slike glass som har vært laget for mer enn 10 år siden, og det er ingenting i veien med dem. 

Anonymkode: 8b132...93d

Samme her. Nam nam!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

3 minutter siden, Anonym bruker skrev:

Nei, det trenger du ikke. Jeg har bare ikke sett det i butikk på en god stund, ser den ikke på orkla sine sider heller, har kikket etter det tidligere. Hvilken butikk er det?

Anonymkode: 9a41b...a30

5 minutter siden, Anonym bruker skrev:

Åh, blåbær vet jeg ikke... Kanskje ikke? Hmmm... Det har jeg ikke tenkt på.

Anonymkode: fe28e...ddd

 

 

Anonymkode: fe28e...ddd

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...