Gå til innhold

Venter svar på biopsi:( Prøvesvar kommen, men fikk ikke vite noe over tlf. Har ikke sekretærer (sykehus) adgang?


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Har time på fredag og fikk beskjed om at svar var kommen, men sekretæren sa at hun ikke hadde adgang til prøvesvar. Legen er borte frem til fredag og prøvene var ikke vurdert. Jeg er livredd og vil gjerne vite hva prøvene sier. 

Har en følelse av at hun hadde tilgang og at noe er galt (JA, jeg er litt negativ om dagene grunnet ventetid og smerter). Noen som jobber på sykehus og vet noe om rutinene der? Er det virkelig slik at kun leger har tilgang til prøvesvar? På legekontoret er det jo ikke slik:/

Anonymkode: 337f0...591

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Hun kan ikke si noe før legen har vurdert det, det er dessverre bare sånn det er. Det kan stå noe som kan indikere noe, men som i sammenheng med noe annet ikke betyr noen verdens ting. 

Anonymkode: 178b7...beb

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Avhengig av datasystemet så kan det godt være at helsesekretæren ikke har tilgang ja. Helsesekretæren har uansett ikke kunnskapen eller erfaringen til å vurdere svaret som står der opp mot din situasjon. Hn kan lese opp svaret, men si hva det betyr og svare på dine spørsmål kan personen sannsynligvis ikke. Derfor overlater de det til legene. Det kan også være en generell policy på avdelingen/sykehuset, for å beskytte både pasient, helsesekretær og lege mot tidkrevende og følelsesmessig katastrofale misforståelser.

Anonymkode: 40d41...0c5

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi har tilgang til prøvesvar, men det er legen som skal ta kontakt og formidle beskjed. Det behøver ikke å bety at det er noe galt, men det er legens jobb å gjøre det for å sikre at informasjonen gis og forstås riktig og for å kunne svare på evt spørsmål pasienten har. 

Anonymkode: ef75e...e95

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hun kan selvfølgelig ikke utlevere noen prøvesvar. Det betyr ikke at noe er galt. 

Anonymkode: 2e431...e22

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Tilgang har vi. Jeg jobber på legekontor og får gi ut prøvesvar ETTER at legen har sett på det. Sikkert annerledes på sykehus.

Anonymkode: 8882c...7a4

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...